Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#981 PostWysłany: 13 Sie 2015 08:19 
Site Admin
Awatar użytkownika

Musisz już kupić bez WDC, nie ma możliwości doklejenia
 Profil Relacje PM off
19elnino20 uważa post za pomocny.

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#982 PostWysłany: 17 Sie 2015 13:46 

Hej :)

Mam wykupiony bilet powrotny z Aeroflotem z Hawany do Warszawy (przesiadka w Moskwie) 1 pazdziernika w klasie ekonomicznej. Cos mi sie wydaje, ze ta klasa nie daje mozliwosci zmiany terminu powrotu ale moze sie myle...? Czy ktos cos wie na ten temat? Szukam info na stronie Aeroflotu ale srednio to dla mnie przejrzyste :/
 Profil Relacje PM off  

#983 PostWysłany: 17 Sie 2015 13:52 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
@gosia.krakow na 99% nie przysługuje.

Sprawdź tutaj: http://www.aeroflot.ru/cms/en/flight/fares_description
 Profil Relacje PM off  

#984 PostWysłany: 18 Sie 2015 11:34 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
O możliwości zmian nie decyduje rodzaj kabiny ( ekonomiczna, biznes) tylko klasa rezerwacyjna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#985 PostWysłany: 18 Sie 2015 15:40 

Witam! Jestem tu pierwszy raz i mam nadzieje, ze dobrze trafiłem z tematem, na wstępie wspomnę ze chodzi o linie WIZZ. Sprawa wyglada następująco:

Dnia wczorajszego leciałem z żoną z Fiumicino w Rzymie do Gdańska. Zjawilismy sie na lotnisku ok 50 minut przed odlotem i kiedy chcieliśmy odprawić swój bagaż okazało sie ze nie ma takiej możliwości - mimo ze wg podanych informacji pozostało sporo czasu na ta czynność nasz bagaż nie został odprawiony, musieliśmy go zostawić i lecieć wyłącznie z bagażem podręcznym. Kosz bagażu to ok 200 zł, pomijając pieniądze mieliśmy tam masę potrzebnych rzeczy. Oprócz sprawy z bagażem lot sie opóźniał, ponad godzinę siedzielismy w samolocie No i oprócz tego mój pas był uszkodzony i zamiast siedzieć z małżonka musiałem migrować po samolocie za co nie usłyszałem ani przepraszam ani pocałuj nas w ****

I tu moje pytanie, co mam z tym zrobić ? Pierwszy raz przytrafiło mi sie coś takiego. Reklamacja? Skarga ?

Bede ogromnie wdzięczny za wszelka pomoc! Pozdrawiam!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#986 PostWysłany: 18 Sie 2015 15:55 
Redaktor F4F

Stanowisko odprawy bagażowej w Wizzair zamyka się na godzinę przed planowanym odlotem. Jest to standardowy czas na zamknięcie odprawy bagażowej, co więcej każda osoba kupująca bilet musi zaakceptować wcześniej zarówno ten warunek, jak i cały regulamin.

Jeśli chodzi opóźnienie, to - bardzo ogólnie rzecz ujmując - przysługuje ono w wypadku minimum 3 godzinnego opóźnienia samolotu z powodu okoliczności, na które przewoźnik miał wpływ lub którym mógł zapobiec. Istotna w tym miejscu jest godzina dotarcia do portu docelowego.

Jeśli chodzi o uszkodzony pas... cóż, takie rzeczy się zdarzają.

Niestety nauka z sytuacji jest taka, że zasady dotyczące nadawania bagażu trzeba sprawdzać wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#987 PostWysłany: 18 Sie 2015 15:57 

niebieski
No nie wiem. Wizzair w "użytecznych informacjach" pisze:
"Pasażerowie podróżujący z bagażem rejestrowanym muszą zgłosić się w punkcie oddania bagażu nie później niż 40 minut przed planową godziną odlotu."

#988 PostWysłany: 18 Sie 2015 16:01 

srebrny
Na karcie pokładowej powinniście mieć podaną informacje do której należy stawić się w punkcie pozostawienia bagażu i o której przy bramce. Jeśli byliście przed tą godziną to Wizz miał obowiązek go przyjąć, jeśli po to nic nie da sie zrobić.

Na moim starym boarding pasie z Wizz mam informacje, że bagaż należy oddać najpóźniej 40 min przed odlotem. Nie wiem czy to się zmieniło i czy jest zależne od lotniska.

Co do pozostałych niedogodności - obawiam się, że nic nie dostaniecie , bo nawet w oczywistych sprawach walka z Wizz trwa miesiacami. W waszym przypadku formalnie Wizz nie ma obowiązku zapewnienia żadnej rekompensaty. Moim zdaniem szkoda czasu na skargi.

Ostatnio edytowany przez SPLDER 18 Sie 2015 16:07, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#989 PostWysłany: 18 Sie 2015 16:03 
Redaktor F4F

Jeżeli rzeczywiście tak jest w regulaminie to moim zdaniem jak najbardziej reklamacja.
 Profil Relacje PM off  

#990 PostWysłany: 18 Sie 2015 16:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

jiggy_iggy napisał(a):
Zjawilismy sie na lotnisku ok 50 minut przed odlotem i kiedy chcieliśmy odprawić swój bagaż okazało sie ze nie ma takiej możliwości - mimo ze wg podanych informacji pozostało sporo czasu na ta czynność nasz bagaż nie został odprawiony, musieliśmy go zostawić i lecieć wyłącznie z bagażem podręcznym.
Mój mąż miała taką samą sytuację z lotem z Warszawy do Bergamo. Nie odprawili mu bagażu, mimo że stawił się ponad 40 minut przed odlotem. Powiedzieli, że już za późno i może tylko lecieć z podręcznym. Zrezygnował z lotu. Niestety nie udało nam się tego reklamować, ponieważ nie było dowodu na to, że stawił się przy odprawie na min 40 min. Gadka i przepychanki słowne trwały kilka minut, i czas zleciał poniżej magicznej 40. Ale się starajcie. Może Wam się uda.

#991 PostWysłany: 22 Sie 2015 19:03 

Loty: 99
Kilometry: 184 012
cześć,
mam takie pytanko.
chciałbym zakupić lot multicity HNL- APW- NAN- AKL
wszystko Fiji Airlines. (normalnie loty bez błędów hehe)
czy w przypadku zgubienia paszportu z wizą USA i wyrobieniem nowego w Meksyku (bez wizy) będzie możliwość anulowania pierwszego odcinka lotu? tak abym mógł polecieć z Meksyku do APW i dalej kontynuować podróż do NZ?

pozdrawiam,
Marcin
 Profil Relacje PM off  

#992 PostWysłany: 22 Sie 2015 21:04 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Opuszczelnie któregokolwiek odcinka lotu poza ostatnim, skutkuje anulacją pozostałych.

A zatem nie ma możliwości opuszczenia odcinka.

Natomiast jeśli kupisz bilet w odpowiednio drogiej taryfie, która umożliwia jego zmiany, to wówczas może być taka opcja, choć na pewno dość kosztowna.

#993 PostWysłany: 23 Sie 2015 17:57 

Loty: 99
Kilometry: 184 012
Sudoku napisał(a):
Opuszczelnie któregokolwiek odcinka lotu poza ostatnim, skutkuje anulacją pozostałych.

A zatem nie ma możliwości opuszczenia odcinka.

Natomiast jeśli kupisz bilet w odpowiednio drogiej taryfie, która umożliwia jego zmiany, to wówczas może być taka opcja, choć na pewno dość kosztowna.

OKej, czy jest jakaś możliwość zabezpieczenia sie przy taka hipotetyczna sytuacja która opisałem powyżej? Mogę gdzieś zrobić rezerwację z możliwością rezygnacji? Wiem, że mogę kupić odcinki osobno ale wtedy wyjdzie drożej.
 Profil Relacje PM off  

#994 PostWysłany: 23 Sie 2015 21:00 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Jak już napisałem, tylko kupując odpowiednio drogi bilet, który pozwala na takie zmiany.

#995 PostWysłany: 07 Wrz 2015 22:21 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 116 949
Hej,

mam bilet z wizz aira, ale nie lecę, czy w związku z tym muszę się odprawić na ten lot, czy mogę olać? Chodzi o to żeby nie naliczyli jakiejś dodatkowej opłaty za to że sie nie odprawiłem czy coś.
 Profil Relacje PM off  

#996 PostWysłany: 07 Wrz 2015 22:30 

Nie musisz.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
maxikq uważa post za pomocny.

#997 PostWysłany: 08 Wrz 2015 00:13 

srebrny
Jeśli nie zamierzasz lecieć to lepiej się nie odprawiać, albo skasować już dokonaną odprawę. Ułatwisz tym pracę obsłudze gate, a w przypadku zwykłych przewoźników (tzn nie low-costów) unikniesz wzywania przez megafon ;-)

#998 PostWysłany: 10 Wrz 2015 15:59 

Witam :) Zarejestrowałem się tutaj w celu potwierdzenia pewnej informacji.

Wizzair
Poznań 6:15 - 7:25 Londyn Luton
Londyn Luton 7:55 - 11:00 Wrocław

Ryanair
Poznań 14:45 - 15:55 Londyn Stansted
Londyn Stansted 6:45 - 9:50 Bydgoszcz

Pytanie jest następujące. Godziny lądowań i startów w Londynie, które posiadam bezpośrednio ze stron przewoźników są podane w czasie obowiązującym w Wielkiej Brytanii czy Polsce? Nie leciałem jeszcze nigdy samolotem stąd takie laickie pytanie.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#999 PostWysłany: 10 Wrz 2015 16:02 
Redaktor F4F

@Budzikowy witamy na Forum.

Godziny podawane są odpowiednio dla miejsca wylotu/przylotu. W odniesieniu do Twojego przypadku: godziny startów i lądowań w Londynie podane są według czasu obowiązującego w Wielkiej Brytanii.
 Profil Relacje PM off  

#1000 PostWysłany: 17 Wrz 2015 14:48 

Cześć,
zarezerwowałem loty Turkish Airlines z czerwcowej promocji na trasie WAW-IST-KUL, jednak nie będę mógł lecieć w zakupionym terminie. Czy istnieje możliwość zmiany rezerwacji, zmiany nazwiska pasażera (np. w celu odsprzedania biletu) lub jakieś inne wyjście, aby uratować choć część wydanej kwoty?
Bilety kupowałem poprzez Flighttix.
Pozdrawiam
Piotrek
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości