Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 29 Sty 2016 09:07 

niebieski
W Air Berlin w mojej rezerwacji do Usa jako dane APIS proszą tylko o datę urodzenia. Natomiast mam pytanie co do zapisu: "wprowadź dane takie jakie znajdują się na paszporcie". Czy mam wpisać nazwisko ze znakami diakrytycznymi czy bez?
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#1042 PostWysłany: 29 Sty 2016 13:43 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Zdecydowanie bez, zwykle powinno to też być wyjaśnione na stronie.

#1043 PostWysłany: 29 Sty 2016 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
19elnino20 napisał(a):
W Air Berlin w mojej rezerwacji do Usa jako dane APIS proszą tylko o datę urodzenia. Natomiast mam pytanie co do zapisu: "wprowadź dane takie jakie znajdują się na paszporcie". Czy mam wpisać nazwisko ze znakami diakrytycznymi czy bez?

chodzi o to by wpisac, drugie imie jezeli jest wpisane w paszporcie, date urodzin i plec, bo
na podstawie tych danych twoj "record" zostanie sprawdzony w UsA przed Twoim przylotem

#1044 PostWysłany: 30 Sty 2016 01:08 

niebieski
SPLDER dzięki,

a jest taka możliwość, że te dane APIS podaje się dopiero podczas odprawy?
 Profil Relacje PM off  

#1045 PostWysłany: 11 Mar 2016 20:43 

niebieski
Witam...Kupiłem bilety na trasie WAW-BEG-WAW linie AirSerbia
Wszystko pięknie ładnie aż do dzisiaj...NA @ info że odwołali lot do Belgradu więc lukam w rezerwacje.
Tam już zmiana na lot na dzień wcześniej i oczywiście link do kliknięcia czy akceptuje zmiany.
Lot dzień wcześniej nie wchodził w grę więc dzwonie na infolinie.Super kontakt,przemiła Pani która pyta czy w takim wypadku możemy polecieć dzień później.Troszkę nie było to nam na rękę ale zgadzamy się mimo że godzina odlotu dnia następnego średnio nam odpowiadała.Zmiana poszła i czekam na potwierdzenie na małpkę.Wracam z pracy na skrzynce potwierdzenie,otwieram przyglądam się bliżej i widzę samolot Embraer 175 :? a poniżej lot realizowany przez Polskie Linie Lotnicze LOT :D
Teraz pytanie co z tym fantem zrobić,zgodziłem się lecieć dzień później,w średnio atrakcyjnej dla mnie porze to jeszcze każą mi lecieć Lotem :? Dodam że na infolinii nie zostałem poinformowany że lot będzie realizowany przez innego przewoźnika.
Rezerwując bilety miałem 2 opcje do wyboru AirSerbia kontra LOT.Pierwsza opcja droższa o 20% ale ją wybrałem bez wahania ze względu na wygodniejszy samolot i dogodniejsze godziny wylotów.Do tego w Air Serbia posiłek darmowy a i piwka można się napić :lol: Co robić?Jak żyć :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#1046 PostWysłany: 05 Kwi 2016 23:16 

Cześć,
Mam 2 pytania. 1. Co oznacza czerwona taśma która jest nad okienkiem drzwi wejściowych (czy tam wyjścia awaryjnego). Przed startem taśma ta jest przyczepiana na skos przez okienko drzwi. I drugie, jakie substancje wykrywa ten paseczek, którym zostają potraktowani niektórzy pasażerowie po rękach i/lub ubraniu? Narkotyki? Materiały wybuchowe?
 Profil Relacje PM off  

#1047 PostWysłany: 06 Kwi 2016 00:31 

niebieski
Paseczek to test na materiały wybuchowe.

#1048 PostWysłany: 06 Kwi 2016 06:43 
Site Admin
Awatar użytkownika

Narkotyki zreszta też.
A ta taśma na skos moim zdaniem takie zaznaczenie, ze drzwi są zamknięte i wnętrze samolotu jest zahermetyzowane
 Profil Relacje PM off  

#1049 PostWysłany: 07 Kwi 2016 13:25 

niebieski
cyberpunk64 napisał(a):
19elnino20 napisał(a):

chodzi o to by wpisac, drugie imie jezeli jest wpisane w paszporcie, date urodzin i plec, bo
na podstawie tych danych twoj "record" zostanie sprawdzony w UsA przed Twoim przylotem

Wprowadziłem wszystkie dane, jednak pola Imię i Nazwisko nie było podświetlone (nie można było zmienić), więc nie wpisałem 2 imienia, ale to chyba nie będzie problem?
 Profil Relacje PM off  

#1050 PostWysłany: 07 Kwi 2016 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
nie powinien być problem, choć zawsze zaleca się żeby podawać wszystkie dane jakie są w paszporcie, mimo że dostajesz później etiket tylko z pierwszym imieniem i nazwiskiem, drugie imię jest zapisane w pnr do wiadomości lini lotniczej i kontroli przez port lotniczy,
jeżeli jest pole do wpisania drugiego zawsze należy wpisywać, są też wyjątki np. w TK wszystkie imiona wpisuje się w pierwszym polu, dla 100% pewności możesz zadzonić do call center AB (w Gdańsku)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 07 Kwi 2016 14:31, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
19elnino20 uważa post za pomocny.

#1051 PostWysłany: 14 Kwi 2016 11:46 

niebieski
Razem napisał(a):
Witam...Kupiłem bilety na trasie WAW-BEG-WAW linie AirSerbia
Wszystko pięknie ładnie aż do dzisiaj...NA @ info że odwołali lot do Belgradu więc lukam w rezerwacje.
Tam już zmiana na lot na dzień wcześniej i oczywiście link do kliknięcia czy akceptuje zmiany.
Lot dzień wcześniej nie wchodził w grę więc dzwonie na infolinie.Super kontakt,przemiła Pani która pyta czy w takim wypadku możemy polecieć dzień później.Troszkę nie było to nam na rękę ale zgadzamy się mimo że godzina odlotu dnia następnego średnio nam odpowiadała.Zmiana poszła i czekam na potwierdzenie na małpkę.Wracam z pracy na skrzynce potwierdzenie,otwieram przyglądam się bliżej i widzę samolot Embraer 175 :? a poniżej lot realizowany przez Polskie Linie Lotnicze LOT :D
Teraz pytanie co z tym fantem zrobić,zgodziłem się lecieć dzień później,w średnio atrakcyjnej dla mnie porze to jeszcze każą mi lecieć Lotem :? Dodam że na infolinii nie zostałem poinformowany że lot będzie realizowany przez innego przewoźnika.
Rezerwując bilety miałem 2 opcje do wyboru AirSerbia kontra LOT.Pierwsza opcja droższa o 20% ale ją wybrałem bez wahania ze względu na wygodniejszy samolot i dogodniejsze godziny wylotów.Do tego w Air Serbia posiłek darmowy a i piwka można się napić :lol: Co robić?Jak żyć :mrgreen:

Walczę z Air Serbia do dnia dzisiejszego i bez rezultatu..
Twierdzą że ponownie nie mogą dokonać zmiany bo takową już przeprowadzili..
Tyle że nikt mnie nie poinformował o zmianach warunków,o tym że jeden z lotów będzie realizowany Lotem :/
 Profil Relacje PM off  

#1052 PostWysłany: 26 Kwi 2016 18:16 

Witam,

Niedlugo bede mial lot RyanAir. Powszechnie wiadomo o ograniczeniach dla bagazu podrecznego (np. kosmetykach tylko do 100 ml w zipach). Moje pytanie: czy mozna zabrac duzy plastikowy pojemnik (1 litr) ze soba z jedzeniem typu bidon/blender (osoba na diecie) na poklad samolotu?
 Profil Relacje PM off  

#1053 PostWysłany: 26 Kwi 2016 18:21 

Jeżeli jest to jedzenie w stanie płynnym lub pod wpływem temperatury staje się płynne np. żywność na bazie żelatyny to NIE
 PM off  

#1054 PostWysłany: 27 Kwi 2016 13:56 
Awatar użytkownika

niebieski
@alamar
Nie są to ograniczenia linii, ale ogólne zasady bezpieczeństwa.
Sam bidon pewnie, bierz śmiało. Gorzej z zawartością. Wszystko zależy od formy.
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 17 Maj 2016 15:59 

chcialbym zakupic 3 bilety w wizzair, ale problem polega na tym, iż chyba sa dostepne tylko dwa miejsca w cenie 249 a nastepne jest juz drozsze i cena wzrasta do 289, jesli wybieram opcje zakupu 3 miejsc to taka własnie cena mi sie wyswielta. Chciałbym leciec ze zniżka członkowska i tu sie rodzi moje pytanie czy nie bedze z tym problemu jesli najpierw zakupie 2 bilety po tanszej cenie a potem dokupie jeden drozszy to czy ta ulga bedzie mi przyslugiwała na obie rezerwacje?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1056 PostWysłany: 17 Maj 2016 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@vikem93

Żeby zrobić rezerwację ze zniżką klubową musi się na niej znajdować osoba, na którą jest wykupione członkostwo. Także w przypadku dwóch oddzielnych rezerwacji musiałbyś kupić dwa bilety na osobę z klubem.
 Profil Relacje PM off  

#1057 PostWysłany: 22 Maj 2016 16:14 

Witam,
Mam pytanie odnośnie oddania/odsprzedaży biletu i zmiany nazwiska na nim. Mam sytuację, w której nie mogę skorzystać z lotu, ale chcę oddać bilet innej osobie. Wiem, że w Ryanair należy zapłacić za tą przyjemność 110euro, natomiast kompletnie nie wiem, jak to będzie się odbywać. Jakie dane będę musiał podać osobie, której oddam bilet, aby mogła ona dokonać zmiany nazwiska? Do jakich moich danych będzie miała ona dostęp przed zmiana nazwiska? (numer dowodów, data urodzenia, adres zamieszkania, etc)?

Dziękuję za odpowiedzi i udzieloną pomoc
 Profil Relacje PM off  

#1058 PostWysłany: 22 Maj 2016 16:37 

srebrny
Jeżeli chcesz nie ujawniać swoich danych to lepiej będzie jak sam dokonasz zmiany a zainteresowana osoba zwróci ci koszty,tylko wtedy ty poznasz jej dane ;)Dane szczegółowe potrzebne są dopiero na etapie odprawy.Osoba,której chcesz dać bilet pozna tylko te dane,które podawałeś kupując bilet :)
 Profil Relacje PM off
Menyyy uważa post za pomocny.

#1059 PostWysłany: 22 Maj 2016 16:46 

Okej wielkie dzięki ;) A jest wtedy możliwości dodatkowych zakupów do biletu? Chcę uniknąć motywu, że ktoś zakupi sobie np dodatkowy bagaż używając np mojej karty, której to użyłem do zakupu biletu:)
 Profil Relacje PM off  

#1060 PostWysłany: 22 Maj 2016 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Żeby dodać dodatkowe usługi np. bagaż rejestrowany należy wyświetlić na stronie Ryanair dany lot używając nr PNR oraz emaila który był wpisany podczas rezerwacji, następnie użyć dowolnej karty płatniczej do zakupu usług. Nie ma możliwości że ktoś użyje Twojej karty.. chyba że podasz mu na tacy nr karty i CVV ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości