Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Lwów
#101 PostWysłany: 24 Cze 2015 22:33 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
No to chłopaki może rzucicie jakimś konkretem z alternatywy dla PH ?

W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN
#102 PostWysłany: 25 Cze 2015 13:52 

niebieski
Widze ze juz jako kolejny musze napisac wiele dobrego o Kumplu :) Tak korzystnego stosunku ceny do jakosci jeszcze nie zaznalem wczesniej. Jedzenie bardzo smaczne, starannie podane, piwo ich produkcji niesamowite (porownywalne pilem chyba tylko na Bornholmie). Obsluga mila, wyluzowana, ale naturalnie (bez zbednych sztucznych gestow i wyuczonych zachowan). Zamowilismy duszona baranine, okonia zapiekanego z warzywami i serem, 2l piwa i deser. Za calosc zaplacilismy ~350 UAH/2os.

Image Image

Z czystym sumieniem moge polecic jeszcze Chleb i Wino (jedlismy lekki lunch - serwuja m.in smaczne burgery - rowniez te czarne 30-40 UAH), oraz Bruderszaft (baaardzo szeroki wybor dan z dziczyzny - m.in pierogi (ok 50 UAH), dania głowne między 90 a 150 UAH. Obydwa lokale na klimatycznej ul. Ormianskiej.

W Cafe Sowa na Staroievreiska warto sprobowac specyficznie smakujacego wina ukrainskiego (przynajmniej dla osob na codzien pijacych wloskie/francuskie) w cenie 14 UAH za lampke, oraz ich glownego specjalu, czyli wafli belgijskich (gofrow) serwowanych na slodko z owocami badz na slono z warzywami ok 30-40 UAH.

Nie polecam Centaura na rynku. Ceny wywindowane, jedzenie srednie, obsluga nieprzyjemna przez swoja neutralnosc i nijakosc.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

#103 PostWysłany: 25 Cze 2015 15:06 

Mnie w "Kumplu" zainteresował najdroższy zestaw za 800 UAH dla 6-8 MOCNYCH CHŁOPA :D
Byliśmy tylko w cztery osoby, w tym 2 kobiety, więc dałem mu spokój. Ale kiedyś się z nim zmierzę. :mrgreen: Ponoć jest ogromny. Próbował ktoś ?
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
01ERES uważa post za pomocny.

#104 PostWysłany: 25 Cze 2015 15:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@jacakatowice

Image
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#105 PostWysłany: 27 Cze 2015 12:00 

niebieski
Jakby brakowało osób do wyzwania, to dajcie znać (najlepiej na PW) może uda się wstrzelić z terminem i pomóc :mrgreen:

#106 PostWysłany: 08 Lip 2015 09:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Veni, vidi i 3 kilo wpadły!

Najlepszy wyjazd pod kątem jedzenia! Non stop coś jedliśmy!

Najlepiej? W Kumplu. Mega jedzenie, fajne cena i obsługa.

Zamówiłem Banosz Karpacki (bryndza, grzybki, boczek, kiełbasa), i mogę polecić czystym sumieniem. Po prostu przepyszne. Do tego obowiązkowo litrowe piwo mix

Załącznik:
banosh.jpg
banosh.jpg [ 298.8 KiB | Obejrzany 3160 razy ]

Koleżanki i kolega zamówili sałatki (bardzo dobre) , gulasz i zupę czosnkową (bardziej krem, ale bardzo dobrze zrobiony)

Na kawę i deser poszliśmy do "Cukierni", ul. Starojewrejska

Ceny też bardzo dobre, ciasta mega tak samo jak kawa.

Zamówiłem strudla z jabłkami, sosem waniliowym i kawą Gwatemala (8 zeta :O)

Załącznik:
strudel.jpg
strudel.jpg [ 190.99 KiB | Obejrzany 3160 razy ]

A znajomy Ice Tea (domowej roboty) i kufel lodów z owocami (za około 9 zeta)

Załącznik:
ice tea.jpg
ice tea.jpg [ 42.66 KiB | Obejrzany 3160 razy ]

Drugi dzień,
zwiedziliśmy Puzzaty Chaty (łatwiej dla nich, zobaczyć co jest co i zamówić) i za pełną tacę z piwem dałem 80 UAH (sałatka, chleb, pirożok z mięsem, duża porcja barszczu, kotlet po kijowsku, ziemniaczki i piwo). Byłem w szoku ze można już płacić kartą, i do tego nawet zbliżeniowo. Tak samo jest WiFi

A na coś na ząb, polecam pirożki babki przy Rynok-u (na przeciwko informacji turystycznej) i naleśniki, przy ulicy Krakivska.
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

#107 PostWysłany: 09 Lip 2015 18:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Mnie w "Kumplu" zainteresował najdroższy zestaw za 800 UAH dla ---nas z f4f--- MOCNYCH CHŁOPA :D
Ale kiedyś się z nim zmierzę. :mrgreen:

@jacakatowice w weekend od 25 września będę głodny i pić mi się będzie chciało- już to czuję . Weź podjedź jak takiś cwany 8-) powalczymy i w niedzielę razem wrócimy :mrgreen: /tylko kierowcę załatw, bo po weekendzie nie będziesz prowadził/

@Zeus , @Doczu synchronizować kalendarz.

#108 PostWysłany: 09 Lip 2015 18:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kurde, nie wiem kiedy będę się bronić, ale wstępnie jestem na tak ;D
@horacy19

Będziecie jechać przez Bielsko? ;D
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 09 Lip 2015 18:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Do Lwowa przylatujemy z Turcji 25.09, a do Bielska jedziemy 27.09 jeszcze nie wiemy czym, może pociąg, autobus.
Noclegu też nie mamy, tylko wiemy gdzie będziemy jeść ;)
seba lubi ten post.

#110 PostWysłany: 09 Lip 2015 18:39 

horacy19 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Mnie w "Kumplu" zainteresował najdroższy zestaw za 800 UAH dla ---nas z f4f--- MOCNYCH CHŁOPA :D
Ale kiedyś się z nim zmierzę. :mrgreen:

@jacakatowice w weekend od 25 września będę głodny i pić mi się będzie chciało- już to czuję . Weź podjedź jak takiś cwany 8-) powalczymy i w niedzielę razem wrócimy :mrgreen: /tylko kierowcę załatw, bo po weekendzie nie będziesz prowadził/

@Zeus , @Doczu synchronizować kalendarz.

2 godziny temu wróciłem z Kijowa. 6 raz w tym roku, i powiem szczerze, że Ukrainy mam na razie dosyć. :D
Ale do września ?
Na pewno znowu nabiorę chęci. :mrgreen:
Mam inny wylot od 13 września. Powrót na razie ruchomy.
Może i podskoczyłbym do Lwowa "na kołach", skonsumować ten "zestawik". :P
 PM off
01ERES lubi ten post.

#111 PostWysłany: 09 Lip 2015 22:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Z krk blisko do Lwowa, to chętnię dołączę ;D
horacy19 lubi ten post.

#112 PostWysłany: 14 Lip 2015 05:16 

niebieski
@horacy19Trzymam rękę na pulsie, ale jesli dobrze pamiętam to 25-27 mam delegację, której odwołac nie mogę.
Jest jeszcze szansa że delegacja odbywa się 19-20, ale to sprawdzę jak wrócę z wczasów.
Tymczasem wznoszę toast za powodzenie misji i mój w niej udział :)

#113 PostWysłany: 14 Lip 2015 07:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W ten weekend chcialbym zaliczyc troche cholesterolu w KUMPLU
ktora lokalizacja jest prawidlowa tej knajpy?

1. tripadvisor
2. google maps

Załączniki:
tripadvisor.PNG
tripadvisor.PNG [ 130.37 KiB | Obejrzany 2928 razy ]
mapsgoogle.PNG
mapsgoogle.PNG [ 95.86 KiB | Obejrzany 2928 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 14 Lip 2015 07:49 

srebrny
Obecnie Kumpel to kilka restauracji i cukierni, tu są wszystkie opisane:

http://kumpelgroup.com/restaurants/

Obydwie lokalizacje są ok, natomiast lepszy klimat ma moim zdaniem ta przy kościele Bernardynów.
 Profil Relacje PM off
correos lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#115 PostWysłany: 14 Lip 2015 07:53 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
Potwierdzam wersję srandy :) zdecydowanie bardziej klimatycznie.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
correos lubi ten post.

#116 PostWysłany: 14 Lip 2015 08:31 

W Kumplu przy kościele Bernardynów jest możliwość zabawy cycuszkiem. Przyznać się, napełnił ktoś szklankę? :D
Poza tym ceny wydały mi się nico niższe.

W tym za operą miałem dziwną sytuację, kelner przyniósł rachunek zapłaciłem w między czasie dopijaliśmy piwo i otrzymaliśmy resztę ponad dwadzieścia banknotów po jednej hrywnie :/ co to miało znaczyć ? Chciałem zostawić napiwek, ale tak się nie stało.

Wyprzedzając zgryźliwe komentarze nie czekałem na resztę tylko na rachunek który wraca w kajeciku.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 14 Lip 2015 13:04 

ja polecam osobiscie białego lwa, pyszne piwa, świetne przekąski, natomiast główne dania trochę małe, także bardziej na piwko i pochrupanie
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Lwów - jedzenie
#118 PostWysłany: 15 Lip 2015 18:59 

Image

Tutaj też dobrze można zjeść
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 20 Lip 2015 07:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odradzam obecnie wizyte w restauracji "Kumpel" przy Placu Bernardynskim.
Przeprowadzany jest teraz remont skrzyzowania, wymiana nawierzchni, kostki brukowej etc
Remont siega doslownie drzwi restauracji. Masa pyłu, halas pił docinajacych betonowe elementy.

Miła obsluga, przyjemny wystroj, ale wyszlismy po chwili nie mogac uslyszec co do siebie mowimy.
Polecana na forum Puzata Chata zgadzam sie rewelacja - odwiedzilismy dwie w Lwowie, zadna nas nie zawiodla -
pyszne jedzenie, rewelacyjne ceny.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 26 Lip 2015 14:10 

Witam wszystkich!

Mam pytanie, ponieważ wybieram się niedługo do Lwowa i nie wiem jak pozmieniały się ceny od kwietnia, kiedy byłem tam ostatni raz. Ceny zapewne są obecnie trochę inne przez szczyt sezonu, ale chciałbym się dowiedzieć w jakich cenach można dostać dwudaniowy obiad w przeciętnej knajpie na starówce? Po ile stoi teraz piwo w pubach? Kiedy byłem w kwietniu 100zł na dzień wystarczyło, żeby żyć we Lwowie jak król. To nadal aktualne, czy hrywna tak bardzo poszła do góry, że trzeba liczyć pieniądze? Z góry dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości