Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Lwów
#81 PostWysłany: 12 Maj 2015 11:07 

Obowiązkowo wstąpić na lampkę wina do Bukietu wina (Букет вина) kieliszek za 10 UAH.
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#82 PostWysłany: 30 Maj 2015 14:56 

niebieski
Właśnie siedzę w Kumplu. Barszcz rewelacyjny, krokiet jeszcze lepszy. Najlepsze jednak piwko;) 27 uah za 0,5. 42 za litrowe.

#83 PostWysłany: 05 Cze 2015 08:54 

TOP 10 według ambasadorp.pl
http://www.ambasadorp.pl/10-knajp-lwowa ... odwiedzic/
 PM off  

#84 PostWysłany: 05 Cze 2015 09:15 

Ostatnie zdanie autora, jak najbardziej trafne.
Nasi "restauratorzy" powinni się uczyć we Lwowie czy Kijowie, jak wygląda knajpa.
Byle nora staje się u nas "kultowa" nie wiadomo dlaczego. Ostatnio w Red pubie w Katowicach wypiliśmy parę butelek i towaru brakło. :shock: Do jedzenia kompletnie nic. Piwo tylko Tyskie.A 'Małpa"? Piwo po 11, a "lokal" w starym familoku.
Ps. W związku z powyższym, za parę godzin odlatuję po raz kolejny do Kijowa, żeby zjeść i wypić jak "biały" człowiek. :mrgreen:
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 08 Cze 2015 22:21 

Proponuję jeszcze "U pani Stefy" na głównej ulicy Prospekt Swobody. Z zewnątrz bez reklamy, jeden napis wysoko nad wejściem po ukraińsku. Mimo bdb lokalizacji (blisko pomnika Mickiewicza)- niewidoczny, trochę jak polski bar mleczny. Wewnątrz próba wystrojenia na ludowo, taka też muzyczka. Jednakże ceny niskie- na poziomie Pyzatej Chaty a bardzo dobre pierogi, pielmieni, naleśniki, zupy. Oczywiście co kto lubi jeść:)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 08 Cze 2015 22:43 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Anonymous napisał(a):
Byle nora staje się u nas "kultowa" nie wiadomo dlaczego. Ostatnio w Red pubie w Katowicach wypiliśmy parę butelek i towaru brakło. :shock: Do jedzenia kompletnie nic. Piwo tylko Tyskie.A 'Małpa"? Piwo po 11, a "lokal" w starym familoku.

No stary ale akurat Katowice to underground i to dosłowny jesli chodzi o rozrywkę.
Miastom takim jak Wrocław, Kraków, Gdańsk czy Poznań, to do pięt nie dorasta.
Do Lwowa, to Kraków można porównać, ale nie Katowice, bo to uwłacza Lwowowi.

#87 PostWysłany: 23 Cze 2015 08:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Puzata Xata ;) na ul. Siczowych Striłciw oczywiście godna polecenia.
Poza tym blisko Rynku na ul. Ormiańskiej (bodajże 18) restauracyjka Bruderszaft.
W bogatym menu pierogi z mięsem dzika, jelenia, sarny, ogólnie sporo dziczyzny, można skonsumować i królika.
Warto.
kszychkk uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 23 Cze 2015 09:29 

Ja tam się pewnie nie znam, ale dla mnie ta Puzata Hata to tragedia, oprócz ciast absolutnie nic tam mi nie smakowało, a brak wifi w tak dużym lokalu to jednak spore faux pas.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 23 Cze 2015 09:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dla mnie plusem jest, jak w restauracjach nie ma WiFi

Wreszcie mogę porozmawiać, z kimś który nie siedzi na face/candy crush/skype non stop ;)

Nie wspominać o instagramie ;P
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#90 PostWysłany: 24 Cze 2015 04:43 

niebieski
H778 napisał(a):
Ja tam się pewnie nie znam, ale dla mnie ta Puzata Hata to tragedia,

A próbowałeś absolutnie wszystkiego, że wydajesz tak radykalne oceny ? I że Tobie nie smakowało, nie znaczy że innym równiez.
Owszem, Puzata, to nie jakaś wykwintna jadłodajnia, ale jadłodajnia z sensownym i smacznym jedzeniem, gdzie zjemy za stosunkowo niewielkie pieniądze.
krasnal lubi ten post.

#91 PostWysłany: 24 Cze 2015 06:42 

Kluczowe dwa słowa: DLA MNIE. Jadłem we Lwowie lepiej za lepsze pieniądze. (lokalizacji nie podam, bo zbyt dawno to było)
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 24 Cze 2015 07:22 
Awatar użytkownika

niebieski
H778 napisał(a):
Ja tam się pewnie nie znam, ale dla mnie ta Puzata Hata to tragedia, oprócz ciast absolutnie nic tam mi nie smakowało, a brak wifi w tak dużym lokalu to jednak spore faux pas.

Nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że w lokalu przy Prospekcie Szewczenki jest wifi.
Co do PH - mnie wkurza to, że to jedzenie dosyć szybko stygnie (mam wrażenie, że zależy to od lokalu). Natomiast jedzenie jest całkiem smaczne.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 24 Cze 2015 10:25 

niebieski
ooo fakt... rzadko zdarzało się by coś było gorące. Zazwyczaj już letnie jadłem.

#94 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:04 

Zbanowany
niebieski
Trzeba sobie zdawać sprawę, iż rzadko zdarza się, by jedzenie w barach/restauracjach oferujących bufet z daniami do wyboru (tylko podgrzewanymi na ladzie) było ciepłe i świeże. Puzata Chata też nie jest tutaj wyjątkiem. Jest to po prostu średni poziom za niewygórowaną cenę.
Jak ktoś chce mieć coś gorącego i świeżo przygotowanego dla niego, powinien wybrać inne restauracje (a la carte), które we Lwowie są często tylko niewiele droższe.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:32 

Trzeba sobie uświadomić, że większość forumowiczów , ze względu na wiek , nie ma pojęcia co to jest porządne jedzenie. Na kawę chodzą do McDonalda :o , na zakupy do Primarka.a na rybę do Fish coś tam..( ponoć takie cudo jest w galeriach handlowych).
Stąd te zachwyty Puzatą, a w Kijowie Pod Osokorem.
 PM off
pawelos lubi ten post.

#96 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:40 

niebieski
Wiesz może Ciebie stać na stołowanie się w Radissonie czy u Amaro, ale to forum raczej z zasady skupia użytkowników z mniej zasobnym portfelem :)
A PH IMO idealnie wpisuje się w takie potrzeby. Na pewno jest lepszym wyborem niż McD czy KFC.

#97 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:45 

Ale by zjesc dobrze wcale nie trzeba uderzac do Radissona. Istnieja miejsca gdzie jada sie sensownie za niewielkie pieniadze PRAWDZIWE jedzenie a nie szrot sieciowkowo - masowy. Trzeba tylko poszukac.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Otóż to - w przypadku Lwowa za kilka groszy więcej można dobrze zjeść w fajnej restauracji. Naprawdę trzeba się trochę namęczyć żeby dużo wydać w knajpach. Oszczędzanie na Ukrainie nie ma sensu, zdrowa rozpusta wskazana ;)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:49 

Po co od razu wyjeżdżać z Radissonami ? Też tam nie bywam. Cały patent polega na tym, żeby zjeść dobrze i niedrogo. W każdym kraju są takie miejsca. M.in. na tym forum szukam opisów, gdzie kto jadł. I często wpadłem "na minę".Jednak trzeba samemu poszukać. Zerknąć na targi, bazary itp. A nie walić prosto do jakiejś "chemicznej" sieciówki.
Ale jak komuś smakuje ? To smacznego... :D
 PM off  

#100 PostWysłany: 24 Cze 2015 12:00 
Awatar użytkownika

Nie rozumiem kompletnie pojawienia się tematu sieciówek fast food w takim wątku... Przecież na rynku we Lwowie można zjeść pyszny obiad za 2 złote więcej niż zestaw w Macu :D Przy okazji zobaczyć pokaz w Mięsie i Sprawiedliwości - polecam każdemu. Naprawdę, nie ma się co krępować, polecam wejść po prostu z ulicy omijając z daleka sieciówki i lokale, które wyglądają jak krakowskie "pijalnie" - taniej, przyjemniej, wygodniej jest praktycznie w każdej restauracji.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości