Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Karta Maestro
#81 PostWysłany: 11 Cze 2015 09:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
prosze wejsc na strone ING,
znalezc konto walutowe,
sprawdzic warunki,

a nie w kolko opierac sie na tym co napisze kolejny forumowicz ktoremu "pani powiedziała"

wypłata gotowkowa nie jest płatna
niejednokrotnie wypłacalem gotowke w EUR w oddziale ING i nigdy
nie płaciłem prowizji gdyz nie ma jej w tabeli opłat i prowizji

dla leniwych i chcacych wszystko na tacy

Załączniki:
Bez tytułu1.png
Bez tytułu1.png [ 50.67 KiB | Obejrzany 2356 razy ]
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG [ 103.35 KiB | Obejrzany 2364 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#82 PostWysłany: 11 Cze 2015 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 999 626
złoty
ciacho_majonez napisał(a):
[ doładowałem swego czasu maestro większą kwotą, płatność nie przeszła (u jednego z pośredników, którego kody tak często pojawiają się na forum). Za to na wakacjach karta spisywała się bardzo dobrze ;)

Byłem dzisiaj w ING zamówić nową i przy okazji podpytałem o kwestię braku CVV - pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała, żebym nie świrował ;)

To przechodzi w końcu czy nie na takim rumbo.es, ta słynna Maestro w euro z kodem CVV?! Bo jeśli tak, to już biegnę do ING;-)

#83 PostWysłany: 11 Cze 2015 10:04 
Site Admin
Awatar użytkownika

Czasem przechodziła, dopóki i ja tej karty nie wyrobiłem, wtedy wszystko przestało chodzić ;) może będą lepsze czasy, mam zablokowane prawie 100 euro, ale nie żal, bo przynajmniej kupione, gdy ostatnio był dołek i cena była poniżej 4 zł ;)
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#84 PostWysłany: 11 Cze 2015 10:32 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
KyokoMai napisał(a):
(więc jedynie do czego się ta karta opłaca, to pewne OTA).

Zapominamy o podstawowej funkcjonalności karty czyli o... płaceniu nią :) doładowałem swego czasu maestro większą kwotą, płatność nie przeszła (u jednego z pośredników, którego kody tak często pojawiają się na forum). Za to na wakacjach karta spisywała się bardzo dobrze ;)

Byłem dzisiaj w ING zamówić nową i przy okazji podpytałem o kwestię braku CVV - pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała, żebym nie świrował ;)

- powiedziała tak wprost? :D Poza tym oczywiście - płacenie - przydatna opcja. Trzeba tylko pamiętać, że to Maestro. Nie wszędzie mogą ją zaakceptować. Ja mimo wszystko do samego w sobie płacenia w EUR zawsze używałem walutowej Alior Banku. No ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby troszkę pieniążków wrzucić tu i troszkę tu. W końcu 5zł. za przelanie z powrotem to nie majątek, a lepiej w sumie mieć jakieś zabezpieczenie na wypadek utraty karty z jakiegoś powodu.

@rattaman masz rację. Nie chodzi mi tu zupełnie o jakieś oszustwa czy próby wyłudzeń. Jeśli jest opłata za anulowanie, trzeba wziąć to na klatę. Ale pamiętam historię z BlackLane, gdzie ludzie pozakładali sobie nowe konta, użyli kodu MasterCard na -25 EUR (jakoś tak), wszystko ładnie i pięknie a kilka dni po kursie pozabierali im dodatkowo po te 25 EUR z konta. Co niektórych mogło troszkę zaboleć. Tu akurat nie było oszustwa tylko interpretacja regulaminu. Niby dla nowych użytkowników, ale jako że założyłem nowe konto, nowy e-mail - jestem "nowym" użytkownikiem. Akurat ja skorzystałem z Entro, nigdy o nic się nie upominali, ale mimo wszystko - lepiej dmuchać w takich wypadkach na zimne.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 11 Cze 2015 10:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
KyokoMai - szukasz problemu tam gdzie go nie ma

wplacasz banknot 100 euro na konto - bez prowizji
dokonujesz płatnosci karta w internecie - nieskutecznie raz drugi trzeci czwarty i kolejny do upadłego jak jestes cierpliwy :)

a) zostawiasz 100 euro na rachunku w oczekiwaniu, ze kiedys moze sie przyda do płatnosci na innej stronie
b) wypłacasz banknot 100 euro z rachunku - bez prowizji

AMEN
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 11 Cze 2015 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
MC z kantoru aliora nie zapłacisz np w niemieckich Lidlach, a maestro owszem, to tylko jeden z wielu przykładów dla których maestro warto mieć w portfelu.
KyokoMai uważa post za pomocny.

#87 PostWysłany: 11 Cze 2015 11:33 

Do tego w Niemczech, a konkretnie w Berlinie byłem w kilku marketach, gdzie nie chcieli Visy czy Mastercart a Maestro jak najbardziej. Na Tegla szedłem pieszo bo miałem tylko korony duńskie i karty a nie szło w metrze kupić biletu bez Maestro lub jeszcze jakiejś lokalnej karty.
mlynio lubi ten post.
KyokoMai uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 11 Cze 2015 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
correos napisał(a):

Ale jak? Pani w ING powiedziała, że wszystkie wypłaty są obwarowane prowizją, nawet te w naszych bankomatach wypłacających EUR. Wpłata - oczywiście, np. przelewem z Kantoru.

I nie szukam żadnego problemu, wręcz przeciwnie. Nie rozumiem skąd ten pejoratywny nastrój. Szukam ciekawych rozwiązań. A jak napisałem powyżej - 5PLN za przelew z powrotem do kantoru walutowego to żaden majątek.

@04patryk12 @George23 - dobrze wiedzieć. Ja z reguły płaciłem Dinersem (o ile się da) albo MC mBanku z racji mil. Zawsze coś tam przybędzie. Czasami jednak dobrze mieć karty walutowe dla czystego rozrachunku - ot, gdy płacimy za kogoś. Nie trzeba czekać na przewalutowanie.

W kwestii zaś samej wypłaty, pamiętajmy że w przypadku Kantoru Walutowego Alior mamy pierwszą wypłatę w miesiącu gratis. Czyli jeśli wymienimy sobie pieniążki na EUR (zdalnie), nie musimy biegać po kantorach tylko wypłacamy sobie na lotnisku np. w Niemczech 200 EUR na drobne wydatki i tyle. Resztę płacimy kartą. W przypadku ING każda wypłata posiada prowizję.

I raz jeszcze - nie szukam żadnych problemów, nie dopatrujcie się tego. Staram się wyjaśnić pewne spostrzeżenia na podstawie moich skromnych doświadczeń, w końcu od tego jest forum.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 11 Cze 2015 12:08 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Możesz wymienić euro w stacjonarnym kantorze i wpłacić w kasie w ING - bezprowizyjnie.

Z tego co mi wiadomo można też zasilić z kantora Aliora - również wychodzi bezprowizyjnie.

Jeśli chodzi o akceptowalność karty to nie ma z nią żadnego problemu np. we Włoszech lub wspomnianych Niemczech (czasem może być problem jeśli posiadamy tylko Visę/Mastercard).

A jeśli chodzi o płatności w internecie to nie jestem w stanie potwierdzić czy przechodzą, bo mnie od dawna nie udało się kupić i dałem sobie spokój.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 11 Cze 2015 12:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
KyokoMai napisał(a):
correos napisał(a):

Ale jak? Pani w ING powiedziała, że wszystkie wypłaty są obwarowane prowizją, nawet te w naszych bankomatach wypłacających EUR. Wpłata - oczywiście, np. przelewem z Kantoru.
.

wrzucilem dla Ciebie zrzut z ekranu z tabela opłat i prowizji gdzie jest jasna informacja ze wyplata jest bezprowizyjna, a Ty w kółko co "Pani powiedziała"- powiedz czego nie rozumiesz
idziesz do oddzialu ING kladziesz dowod osobisty i prosisz o wyplate euro z Twojego rachunku - nikt Ci nic nie potraci

nie wiem jak mam to jasniej wytlumaczyc, w ktoryms z postow piszesz ze posiadasz karte Diners tzn masz glowe i potrafisz z niej zrobic uzytek by wykrecic limit przychodow do jej uzyskania
ale tutaj zachowujesz sie jak dziecko we mgle ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#91 PostWysłany: 11 Cze 2015 12:18 
Awatar użytkownika

niebieski
możesz nawet ze złotówkowego sobie przelać :D po kursie banku zamieni Ci się na Ojro :P
ale są chyba lepsze sposoby wymiany ...

może trafiłeś na niekompetentną Panią, ale Ja również potwierdzę wypłata/wpłata w oddziale jest za free.
(do wypłaty powyżej 1000 w niektórych oddziałach -musisz zamawiać gotówę)
correos lubi ten post.

#92 PostWysłany: 11 Cze 2015 12:32 

niebieski
Sorry za OT ale z cyklu kompetencji pracowaników banku ING (nawiązując do "Pani Z ING powiedziała" przypomina mi się sytuacja jak chciałem założyć synowi konto i kartę typu junior do 18 lat.
Bank mam po drodze z pracy do domu i postanowiłem wskoczyć zapytać: jakie są do niego opłaty itd.? Uzyskałem odpowiedź od pracownika: "Zdaje się ze chyba żadne, dokładnie to nie wiem ale w internecie może Pan sprawdzić..." Więc załączony screen jest dokumentem obowoiązującym i nie ma tutaj znaczenia, że Pani z ING coś powiedziała...
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 03 Lip 2015 15:46 

srebrny
Mam problem, zapomniałem PINu a jestem we Włoszech, zmieniłem pin online ale zeby aktywować go to musze zapłacić w sklepie w PL, jest jakaś szansa zeby to obejść ? Mam trochę euro na wyjazd na niej...
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 03 Lip 2015 15:48 
Awatar użytkownika

niebieski
a próbowałeś nią zapłacić po prostu gdzieś po zmianie? albo w bankomacie wypłacić kasę?
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 08 Lip 2015 18:43 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Jak często można wymieniać kartę maestro w ingu? Czy częsta zmiana nie wzbudza podejrzeń w banku? Czy wiąże się taka zmiana karty z opłatą?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 13 Lip 2015 08:46 

srebrny
Przelewał ktoś z was już kasę karty np do kantoru?
Cena jak za przelew europejski?
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 13 Lip 2015 08:58 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
@mateusz323 ja zawsze zaznaczam w ing opcję przelew walutowy (nie europejski) i jeszcze nigdy nie pobrało mi za przelew do kantoru
 Profil Relacje PM off
mateusz323 lubi ten post.
witekkowal uważa post za pomocny.

#98 PostWysłany: 14 Lip 2015 14:34 

Hej, czyli jak rozumiem taka karta: http://www.ingbank.pl/indywidualni/kart ... nta-w-euro styknie do płacenia w OTA takich jak via***? Czy trzeba innych szukać? I jak wygląda sytuacja z przelaniem euro z kantora Aliora do ING? Są jakieś prowizje?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 14 Lip 2015 14:51 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tak, chociaż mi jeszcze ani razu nie przeszła...

Ja osobiście używam cinkciarza, wtedy jest na pewno bez prowizji :P
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 14 Lip 2015 14:57 

Czy konto walutowe ING da się założyć tylko w lokalu ING? Przez internet nie widzę opcji....
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości