Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Karta Maestro
#61 PostWysłany: 04 Mar 2015 08:26 

Zbanowany
To znaczy przydawałaby się gdyby tripsta akceptowała 'poprostu maestro'. Ale niestety, moją Maestro za bilety na PB zapłacisz, ale na tripsta już nie :/
podobno przechodzą tylko hiszpańskie.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy wypoczynek w Bahrajnie 🌴🏨 All inclusive w 4* resorcie za 2899 PLN Luksusowy wypoczynek w Bahrajnie 🌴🏨 All inclusive w 4* resorcie za 2899 PLN
City break na Sycylii za 829 PLN 🌊🏛️ Loty i 4* hotel z widokiem na morze w centrum Taorminy 😍 City break na Sycylii za 829 PLN 🌊🏛️ Loty i 4* hotel z widokiem na morze w centrum Taorminy 😍
#62 PostWysłany: 26 Mar 2015 16:43 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Który kantor internetowy pozwala na natychmiastowe zasilenie konta związanego z kartą Maestro w ING (w euro)? Tj. który kantor traktuje przelew od siebie do ING jako przelew wewnątrz jednego banku, tak jak to ma miejsce np. na linii kantor Aliora -> konto w Aliorze (albo dawnym Sync'u zwanym teraz pieszczotliwie T-Mobile usługi bankowe dostarczane przez AliorBank)?
 Profil Relacje PM off
jobi lubi ten post.

#63 PostWysłany: 26 Mar 2015 16:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
obawiam sie ze nawet gdybys mial 2 konta walutowe w ing
i z jednego przelewal na drugie
to nie zostanie to zaksiegowane on line

probowalem kilkakrotnie na szybko "przerzucic srodki z jednego maestro na drugi w ing"
byc moze w 2015 cos sie zmienilo
 Profil Relacje PM off
jobi uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 26 Mar 2015 17:09 

srebrny
vincenz napisał(a):
Który kantor internetowy pozwala na natychmiastowe zasilenie konta związanego z kartą Maestro w ING (w euro)? Tj. który kantor traktuje przelew od siebie do ING jako przelew wewnątrz jednego banku, tak jak to ma miejsce np. na linii kantor Aliora -> konto w Aliorze (albo dawnym Sync'u zwanym teraz pieszczotliwie T-Mobile usługi bankowe dostarczane przez AliorBank)?

szybko powinna isc wplata z walutomat.pl moze jakas godzinke...
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 26 Mar 2015 17:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety w 2015 nic się nie zmieniło. Nie dochodzą od razu ani przelewy z ING, ani express elixiry z innych banków.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 26 Mar 2015 17:29 

niebieski
To jest trochę dziwne, co piszecie. Dlaczego przelewy wewnątrz Aliora mogą być księgowane w locie, a te same przelewy w ING nie? Spodziewałem się raczej, że znajdzie się kantor, który ma konto w euro w ING i po prostu po wymianie waluty przy wypłacie będzie zlecał przelew wewnątrz ING ze swojego konta walutowego na moje.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 26 Mar 2015 17:35 

Walutomat.pl bez problemu 2-3 razy transakcje wymiany do konta ING w euro. Czas oczekiwania ok. 30 min.(wpłata i przelew przychodzący z kont w ING)
 PM off

#68 PostWysłany: 26 Mar 2015 17:43 
Awatar użytkownika

srebrny
correos napisał(a):
obawiam sie ze nawet gdybys mial 2 konta walutowe w ing
i z jednego przelewal na drugie
to nie zostanie to zaksiegowane on line

probowalem kilkakrotnie na szybko "przerzucic srodki z jednego maestro na drugi w ing"
byc moze w 2015 cos sie zmienilo

Przelewając środki z innego rachunku w ING na karte walutową maestro, mamy te środki na karcie po około 15 minutach.
 Profil Relacje PM off

#69 PostWysłany: 26 Mar 2015 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
to zależy o której godzinie...
dwa razy robiłem w ING przelew już jakoś późniejszym wieczorem z konta złotówkowego na konto w euro i zaksięgował się dopiero rano...
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 30 Mar 2015 15:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
przelew miedzy wlasnymi rachunkami walutowymi w ING godz. 15,30
wylogowałem sie z rachunku zalogowałem po kilku minutach srodki juz zaksiegowane

Załączniki:
ing2.PNG
ing2.PNG [ 2.09 KiB | Obejrzany 2147 razy ]
ing1.PNG
ing1.PNG [ 1.5 KiB | Obejrzany 2147 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 30 Mar 2015 16:13 

niebieski
Tu macie wszystko dot. realizacji przelewow w ING:

http://www.ingbank.pl/indywidualni/bank ... cji-zlecen

Czyli np. przelew wewnetrzny w walucie obcej chodzi "online" TYLKO do godz. 18:00 od poniedziałku do piątku.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 11 Cze 2015 00:17 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Komuś obiło się o uszy jakoby rzekomo ING miało zacząć wydawać maestro bez cvv?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 11 Cze 2015 07:01 

Nie wiem, czy piszesz w formie przypuszczenia w przyszłości czy już faktu dokonanego ( :wink: ), ale przed kilkoma dniami wyrobiłem i CVV jest.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 11 Cze 2015 07:06 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
póki co na stronce ING nie ma o tym wiadomości. W Holandii ING na pewno wydaje karty Maestro bez numeru CVV od lat i na szczęście nie ma to żadnego przełożenia na polskie ING.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 11 Cze 2015 08:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Wczoraj skoczyłem do ING po maestro i dostałem bez kodu cvv (nie zauważyłem od razu - do głowy mi nie przyszło, że może być bez kodu), a potem w czasie reklamacji powiedziano mi, iż teraz takie wydają. Oczywiście upewniałem się, czy jest ona przeznaczona do płatności internetowych. Odpowiedź dostałem twierdzącą.
Potem otrzymałem zresztą przeprosiny i zwrot opłaty za wydanie karty.
Była to karta przedpłacona, może do konta są z CVV. Nie mam tam konta osobistego - nie drążyłem dalej tematu.
To co napisałem powyżej to info bezpośrednio od pracownika banku.

#76 PostWysłany: 11 Cze 2015 08:52 

niebieski
Karta prepaid Maestro jest wydawana bez CVV. Natomiast karta do konta walutowego w EUR jest wydawana jak najbardziej z CVV i nadaje się do transakcji internetowych. Nie mylcie tych dwóch kart ze sobą.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 11 Cze 2015 09:13 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
@wtak @vincenz - byłem wczoraj we Wrzeszczu w oddziale ING. Przemiła pani wszystko wyjaśniła.

Zakładając bezpłatne konto w EUR, otrzymujemy kartę Maestro, którą możemy płacić w internecie - ma przyjść w ciągu 8 dni. Konto nie kosztuje nic, przelewy 5zł., karta 1,50zł. miesięcznie, wypłaty także płatne (więc jedynie do czego się ta karta opłaca, to pewne OTA).

Karta prepaid (Maestro) to karta umożliwiająca wszystko poza płatnościami w internecie - do rezerwacji czegokolwiek więc już się nie nadaje.

Pani podpowiedziała, że można też założyć sobie kartę wirtualną (VISA) do płatności internetowych za 20zł. na 2 lata. Doładowujemy sobie, płacimy i już. Może to być alternatywa dla kogoś, kto nie chce Entropaya (albo nie może go z jakichś powodów posiadać) a z ryzykownymi dealami (co by sobie ktokolwiek nie pobrał później więcej niż pierwotnie zakładał to deal - np. pokój w hotelu kosztuje 1,5 EUR - doładowujemy, płacimy i tyle; jakby potem chcieli cokolwiek pobrać - nie będzie na karcie ani centa).
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#78 PostWysłany: 11 Cze 2015 09:20 
Awatar użytkownika

srebrny
No to wszystko jasne ;)

#79 PostWysłany: 11 Cze 2015 09:40 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Cytuj:
Pani podpowiedziała, że można też założyć sobie kartę wirtualną (VISA) do płatności internetowych za 20zł. na 2 lata. Doładowujemy sobie, płacimy i już. Może to być alternatywa dla kogoś, kto nie chce Entropaya (albo nie może go z jakichś powodów posiadać) a z ryzykownymi dealami (co by sobie ktokolwiek nie pobrał później więcej niż pierwotnie zakładał to deal - np. pokój w hotelu kosztuje 1,5 EUR - doładowujemy, płacimy i tyle; jakby potem chcieli cokolwiek pobrać - nie będzie na karcie ani centa).

Jesli opłata będzie uzasadniona (np. cancellation fee, itp), to usługodawca może zrobić late charge i na rachunku pojawi się kwota ujemna, która będzie egzekwowana przez bank. Chyba, że karta będzie bez danych osobowych, to inna sprawa.

#80 PostWysłany: 11 Cze 2015 09:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
KyokoMai napisał(a):
(więc jedynie do czego się ta karta opłaca, to pewne OTA).

Zapominamy o podstawowej funkcjonalności karty czyli o... płaceniu nią :) doładowałem swego czasu maestro większą kwotą, płatność nie przeszła (u jednego z pośredników, którego kody tak często pojawiają się na forum). Za to na wakacjach karta spisywała się bardzo dobrze ;)

Byłem dzisiaj w ING zamówić nową i przy okazji podpytałem o kwestię braku CVV - pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała, żebym nie świrował ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości