Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:42 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Bartek,
na taką okazję bardzo polecam wam wcześniej tu wymienianą Warszawę Wschodnią:
- bardzo fajna lokalizacja na starym Grochowie, w Soho Factory, w starych murach- ciekawe i zaskakujące miejsce, a okolica- jak to na Pradze- z charakterem;
- naprawdę świetne, świeżutkie, dobrze przyrządzone jedzenie, kuchnia jest dość konserwatywna;
- dobre, rzemieślnicze piwo (chyba Konstancin) i duży wybór win.

Z innych miejsc to niezły wypas masz w Cafe Zielony Niedźwiedź na Powiślu, w pobliżu dworca Warszawa Powiśle. Tyle, że bardzo drogo, za portugalską rybę winszują ponad 100 złotych. Podobno podają najlepszą jagnięcinę w mieście- osobiście nie próbowałem.

No i na deser wspomnę jeszcze o moim teraz najbardziej ulubionym przybytku: Ucieranie Treści. Wspominam, chociaż wątpię, żeby wam się chciało jechać (SKMką) na wycieczkę do Pruszkowa, spacerem ze stacji idzie się 5 min. Odjazdowy lokal w dawnej Fabryce Ołówków Majewskiego. Miejsce niesamowite, w zabytkowych pofabrycznych wnętrzach z zachowanym wyposażeniem fabrycznym, starymi zdjęciami, konsumpcja odbywa się na stołach, gdzie kiedyś pakowano ołówki. Miejsce bardzo przyjazne, wyluzowane, z fantastyczną obsługą, przystępnymi cenami. Natomiast bardzo rygorystyczne, jeśli chodzi o kuchnię: przepisy sprzed wojny, staranne przygotowanie dań, na które się trochę czeka, zamiast Coli- lemoniada. 2x już byłem i coraz bardziej mi się podoba.
Pozdrawiam, Grzesiek
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#102 PostWysłany: 30 Kwi 2015 10:44 
Awatar użytkownika

platynowy
jeszcze raz dziękuję za pomocną dłoń (a w zasadzie dłonie) :) Na pewno skorzystamy z Waszych podpowiedzi, no może za wyjątkiem Pruszkowa, bo rzeczywiście, na wizytę tam zabraknie nam czasu (choć brzmi faktycznie bardzo zachęcająco).

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off
Anonim3 lubi ten post.

#103 PostWysłany: 30 Kwi 2015 13:24 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Ja mogę polecić Oberżę pod Czerwonym Wieprzem na Woli - blisko Hiltona czy Westinu i Radissona. Jedzenie bdb, obsługa również. Przepyszna zupa truflowa, a na deser na pewno Gwiazda Fidela ;)

#104 PostWysłany: 30 Kwi 2015 14:34 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
A cenowo jak? W sumie mieszkam niedaleko i zastanawiałem się już kiedyś, czy by się nie wybrać do "świni" :)
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 30 Kwi 2015 14:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Cenowo to średnio-wyższa półka. Wystrój niby stylizowany na minioną epokę.
Dania główne 35-65 pln. Zupa około 20 pln.
Minus że jak nazwa wskazuje w menu sporo wieprzowiny i innego mięsa czerwonego. Dla fanów jako tako zdrowego jedzenia z małą ilością tłuszczu słaba opcja ale to opinia wg moich upodobań kulinarnych :)

Jak dla mnie w podobnym segmencie sporo taniej i lepiej wypadają Podwale25, Street(Arkadia, Rondo ONZ), CK Oberża, U Szwejka, Bierhalle, Bazyliszek.
(kolejność nieprzypadkowa)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 03 Maj 2015 11:58 

Jeśli chodzi o jedzenie na starym mieście to wczoraj jadłam "U Pana Michała" (ul. Freta 4), szału nie było, ale obiad przyzwoity, porcja akurat - danie dnia schabowy, frytki i surówka za 18 zł, pozostałe z karty ok. 30zł.

#107 PostWysłany: 03 Maj 2015 12:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

maxima napisał(a):
Ja mogę polecić Oberżę pod Czerwonym Wieprzem na Woli - blisko Hiltona czy Westinu i Radissona. Jedzenie bdb, obsługa również. Przepyszna zupa truflowa, a na deser na pewno Gwiazda Fidela ;)
A ja nie polecam tego miejsca. Jest na raz. Knajpa nastawiona głównie na zagranicznych turystów. Jedzenie mało wyszukane i według mnie średniej jakśoci. Nie smakowalo mi.
2 ludzi lubi ten post.

#108 PostWysłany: 03 Maj 2015 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
margarita888 napisał(a):
Jeśli chodzi o jedzenie na starym mieście to wczoraj jadłam "U Pana Michała" (ul. Freta 4), szału nie było, ale obiad przyzwoity, porcja akurat - danie dnia schabowy, frytki i surówka za 18 zł, pozostałe z karty ok. 30zł.

no to nietety trzeba przyznac, ze cena jak na warszawa b. niska, wiec nie ma co się spodziewać szalowej jakości.
W ogóle po cenie piwa mozna zauważyc jaki jest wzrost cen w Wawie.
Piwko w knajpie od 8 zl wzwyż.

#109 PostWysłany: 03 Maj 2015 22:09 
Awatar użytkownika

srebrny
margarita888 napisał(a):

Na Freta 3 to ja polecam moją ulubioną knajpkę - http://www.podsamsonem.pl/pl_o-nas.html
Pyszne zakąski do zimnej wódeczki - http://www.podsamsonem.pl/pl_menu_3_zakaski-zimne.html
Ale i dania główne - Blin w grzybach lub danie mięsne polędwiczki w sosie grzybowym na blinach.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 03 Maj 2015 23:29 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Japonka76 napisał(a):
maxima napisał(a):
A ja nie polecam tego miejsca. Jest na raz. Knajpa nastawiona głównie na zagranicznych turystów. Jedzenie mało wyszukane i według mnie średniej jakśoci. Nie smakowalo mi.

Zgadzam się z Japonką- słabe miejsce, na pokaz, przestylizowane, wystrój kiczowaty a jedzenie przeciętne.
Ciacho, jeśli mieszkasz w pobliżu, to masz kilka sympatycznych miejsc z przyzwoitym żarciem na Chłodnej. Przede wszystkim "U Madziara": super zupa rybna, dobry gulasz, czeskie piwo a jako czekadełko paprykowany smalec, ceny raczej przystępne. Obok "U Chłopaków"- hipsterka ale jedzenie ciekawe i dobre. Z drugiej strony Zelaznej, też na Chłodnej ale bliżej Wroniej "Bar Kercelak": wódeczka, piwo, tatar i zadziwiająco smaczne dania na ciepło a w sumie taniocha.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#111 PostWysłany: 04 Maj 2015 21:32 

Nie ma nic lepszego niż krowarzywa oraz foodtruck z bałkańskim jedzeniem - niestety zapomniałem nazwę.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 12 Maj 2015 13:09 

Zbanowany
Dla mnie wszelkie pierogarnie są warte uwagi i Podwale z pysznym piwem z sokiem korzennym :)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 12 Maj 2015 14:54 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
W Trzeciej Wazie na Krakowskim Przedmieściu jest promocja do odwołania na śniadanie za 1 zł przy zakupie każdej kawy, co w przypadku espresso za 6,5 zł badź latte za 8,5 zł jest fajną propozycją.
Miejsce zasługuje na uwagę z wielu względów; co do promocji to: studenci -20% na wszystko, Lwówek z kega w poniedziałek/środę za 5 zł, drink dnia 11 zł.
Wrzucam jeszcze wspomniane opcje śniadaniowe:

Załączniki:
ppk.jpg
ppk.jpg [ 59.03 KiB | Obejrzany 584 razy ]
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

#114 PostWysłany: 03 Cze 2015 15:23 

Amrit kebab już pojawiał się na tym forum, ale chciałbym tylko dodać, że jestem stałym bywalcem i generalnie jakość przez pewien czas był nieco gorsza, ale już wszystko wróciło do dobrego poziomu to jest jedna sprawa, natomiast smak i jakość różnią się w zależności od lokalizacji restauracji bo zdecydowanie najlepszy jest na Targówku pozostałe są podobne choć ten na pl. Wilsona odrobinę się wyróżnia na korzyść. Generalnie jeśli ktoś chce się najeść za rozsądne pieniądze w czystym i zadbanym miejscu to polecam.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 03 Cze 2015 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
http://www.sefakebab.com.pl/

ul. Górczewska - przystanek Płocka Szpital, kebab za 6PLN, ciągła kolejka zamawiających mówi dużo o jakości :)

szczerze polecam

#116 PostWysłany: 03 Cze 2015 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
vivere napisał(a):
http://www.sefakebab.com.pl/

ul. Górczewska - przystanek Płocka Szpital, kebab za 6PLN, ciągła kolejka zamawiających mówi dużo o jakości :)

szczerze polecam

Obawiam się, że to może mówić dużo o cenie.
W Wawie praktycznie nie uswiadczysz kebaba w tej cenie, przynajmniej 30 % drożej niż tutaj wskazana.

#117 PostWysłany: 03 Cze 2015 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Jakość znam z autopsji, często się tam żywimy (blisko biura)...
Obok jest kilka kebabów w tej samej cenie i tam nie ma kolejek :)
Tyle że to nie jest centrum...

#118 PostWysłany: 03 Cze 2015 20:51 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Potwierdzam, Sefa jest OK. Nawet leżąc w szpitalu na Płockiej czasami się tam wymykałem :)
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 03 Cze 2015 21:33 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
https://www.facebook.com/ZJEDZ.TO?fref=ts mistrzostwo za grosze

#120 PostWysłany: 04 Cze 2015 09:36 

Sefa spoko, ten obok już nie.
Ja od siebie polecam chińczyka "Hami" na ul. Człuchowskiej, przystanek Rozłogi, oraz "Chinka" na ul. Radzymińskiej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości