Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 795 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 02 Kwi 2015 13:17 

Właśnie wróciłem z Rzymu :) lot powrotny miałem z Fiumcino. Nie kupowałem wcześniej żadnych biletów online (stwierdziłem ze na miejscu się zobaczy). Do teravission kolejki duże- cena 6 Euro, ja wybrałem autobus kursujący z drugiej strony termini jeździ co 30 minut i jest tańszy- 4 Euro od osoby i w dodatku nie było kolejki.
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#222 PostWysłany: 03 Kwi 2015 10:03 

Czy ktoś ostatnio korzystał z Sitbus shuttle z lotniska Fiumicino? Czy też trzeba wymieniać bilety zakupione przez internet na karty pokładowe? Czy są jakieś problemy z zabieraniem ludzi którzy już mają bilet, a mimo to nie ma dla nich miejsc? Czy polecacie Sitbus zamiast Teravision?
 PM off  

#223 PostWysłany: 07 Kwi 2015 18:22 

Korzystałem z Sitbusa shuttle i wszystko było ok (mimo wielu bardzo złych opinii na trip advisor). Odjeżdża z przystanku nr 3, a nie pierwszego jak ktoś wyżej napisał. Bilety powrotne innych linii autobusowych są tańsze, bo kosztują w kasach 8 EURo ale Sitbus zatrzymuje się blisko Watykanu (przy Zamku Św. Anioła) i jeśli ktoś chce zwiedzać te okolice to bardzo dobre rozwiązanie.
 PM off  

#224 PostWysłany: 07 Kwi 2015 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 147 286
srebrny
Higflyer - sam sobie odpowiadasz? Masz rozdwojenie jaźni czy nie zdążyłeś się przelogować na inne konto :lol:
 Profil Relacje PM off
Davide Kov lubi ten post.

#225 PostWysłany: 07 Kwi 2015 20:35 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Myślę, że Higflyer chciał się po prostu podzielić informacją, a skoro nikt mu nie odpowiedział, to prawdopodobnie po powrocie sam dopisał, aby ci, którzy takiej informacji szukają, mogli przeczytać.
Trochę zaufania i wiary w dobre intencje ludzi nie zaszkodzi.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#226 PostWysłany: 23 Maj 2015 12:05 

Witam kolegów i koleżanki,
czy widzicie jakąś opcje transportu z Fiumincio do centrum Rzymu po godzinie 23:30 ?
Planowo tak laduje easyjet...
z góry dziękuje za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 23 Maj 2015 18:57 

niebieski
david_fg napisał(a):
Witam kolegów i koleżanki,
czy widzicie jakąś opcje transportu z Fiumincio do centrum Rzymu po godzinie 23:30 ?
Planowo tak laduje easyjet...
z góry dziękuje za pomoc!

Autobus Sitbusshuttle (23:50; 0:30):

http://www.sitbusshuttle.com/pdf/ORARI_ ... O_ROME.pdf

Autobus Cotral (1:15, 2:15 - na dole piątej strony rozkładu):

http://www.cotralspa.it/PDF_Orari_Comun ... micino.pdf
 Profil Relacje PM off
david_fg uważa post za pomocny.

#228 PostWysłany: 08 Cze 2015 21:05 

Dzięki za odpowiedź!

Coraz bardziej przekonuje się do SIT-a. Tylko że podobno by wejść do autobusu trzeba mieć kartę pokłądową. Jak to wygląda ?
Gdzie trzeba iść by taką kartę zdobyć.
Planowo lądujemy o 23:35 a autobus jest 00:30 lotnisko jest dość duże, zastanawiam się czy starczy nam czasu...
Z kąd wyjeżdża SIT ? gdzie kierować się po wyjściu z terminala ?

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z jazdą komunikacją nocną ? Z termini kolejny przystanek to Piazza Bologna (hotel).
Widzę że Włosi uaktualniją rozkłady jazdy z miesiąca na miesiąc bo na dziś znajduje interesujące mnie połączonia, a na lipiec nima.
Dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 08 Cze 2015 22:44 

Ja bym wzięła taksówkę lub NCC, bo jednak takie jeżdżenie po nocy w dodatku nie znając miasta, może być trochę skomplikowane.
A może twój hotel ma możliwość wysłania po was transportu? Warto się o to zapytać.
Oczywiście rozumiem, że jeśli nastawiasz się głównie na oszczędność, to taki sposób odrzucisz, ale czasem warto przemyśleć, czy opłaca się nerwówka i jeżdżenie nocnym transportem z tobołami niż wygodne podjechanie pod sam hotel, które w przypadku większej ilości pasażerów (nawet dwóch) może się lepiej opłacać.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 09 Cze 2015 18:23 

Taksówka z lotniska do termini to pewnie duży koszt więc traktuje to jako ostateczność :)
Wydaje mi się że najrosądniej będzie pojechać SIT-em, nie wiem tylko o co chodzi z tymi kartami pokładowymi bo nigdy sie z czymś takim nie spotkałem.
Nasz hotel jest przy Piazza Bologna więc z termini do hotelu mam nadzieje znaleźć autobus nocny.
Nikt w nocy nie lądował w Rzymie ?? :)
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 09 Cze 2015 21:45 

Taksówka z Fiumicino do centrum Rzymu - stała cena 48 euro.
NCC od 35 euro.
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 09 Cze 2015 22:01 

david_fg napisał(a):
Dzięki za odpowiedź!

Coraz bardziej przekonuje się do SIT-a. Tylko że podobno by wejść do autobusu trzeba mieć kartę pokłądową. Jak to wygląda ?
Gdzie trzeba iść by taką kartę zdobyć.
Planowo lądujemy o 23:35 a autobus jest 00:30 lotnisko jest dość duże, zastanawiam się czy starczy nam czasu...
Z kąd wyjeżdża SIT ? gdzie kierować się po wyjściu z terminala ?

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z jazdą komunikacją nocną ? Z termini kolejny przystanek to Piazza Bologna (hotel).
Widzę że Włosi uaktualniją rozkłady jazdy z miesiąca na miesiąc bo na dziś znajduje interesujące mnie połączonia, a na lipiec nima.
Dzięki za pomoc!

SIT bus odjeżdża z przystanku nr 3. Dojście z płyty lotniska do przystanku to maksymalnie 10 minut. Nie ma żadnych kart pokładowych jest po prostu bilet kupiony w internecie albo na przystanku.
 PM off  

#233 PostWysłany: 09 Cze 2015 22:26 

Ok. Bilety na SITa jakoś stanialy z 16 do 11 EUR (2os) wiec zdecydowanie wybiorę te opcje.
Lot powrotny mam za dnia, wylot 18:30 czy widzicie jakieś inne opcje transportu, czy np jechać SITbusem czy kombinować Cotralem? Dodam że będzie to środek sezonu.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 09 Cze 2015 22:36 

Też SIT busem tylko z zapasem czasu. Do kontroli bezpieczeństwa może być spora kolejka. Trzeba być 15 minut przed odjazdem SIT busa na przystanku i nie czekać w kolejce kupujących bilety jeśli już się ma bilet!!!

-- 09 Cze 2015 22:42 --

Trzeba ominąć kolejkę kupujących podejść z biletem i pani powie "prego" to znaczy, że można wsiadać ;)
 PM off  

#235 PostWysłany: 11 Cze 2015 09:13 

Ok. Bilety na SITbusa kupione. Dzięki za pomoc!

Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:13 

Informacja dla wszystkich chcących kupić bilety do fiumicino. Właśnie otrzymałem maila z EasyJet ze prawdopodobnie loty będą przekierowanie do ciampino z powodu pożaru który niedawno miał miejsce na fiumicino.
Ja juz niestety zdążyłem kupić bilety na SITbusa....

Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:27 

niebieski
Ale do kiedy te loty będą przekierowywane?
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:43 

Na razie nic nie wiadomo, trzeba obserwować stronę swojego operatora lotniczego.

Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 23 Cze 2015 14:16 

No właśnie, w związku z niedawnym pożarem na Fiumicino obecnie jest tam ogromne zamieszanie i wiele lotów, a szczególnie linii niskokosztowych, jest przekierowywanych na Ciampino. A tam znowuż jest totalny chaos. Więc przed lotem powrotnym warto tam być przynajmniej 3 godziny wcześniej, bo są również problemy z kartami pokładowymi i nie da się ich wydrukować, więc trzeba je odebrać na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 23 Cze 2015 16:11 

david_fg napisał(a):
Informacja dla wszystkich chcących kupić bilety do fiumicino. Właśnie otrzymałem maila z EasyJet ze prawdopodobnie loty będą przekierowanie do ciampino z powodu pożaru który niedawno miał miejsce na fiumicino.
Ja juz niestety zdążyłem kupić bilety na SITbusa....

Może w takiej sytuacji zmienią Ci bilet w SITbusie z fiumicino na ciampino?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 795 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości