Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 18 Kwi 2015 15:27 

masz dwa na piętrze, jeden na wprost ze schodów drugi w lewo
moim zdaniem ani jeden ani drugi nie jest wart tej kasy
idz zresztą zobacz, zapytaj panie "za ladą" czy możesz zobaczyć i spokojnie Cię wpuszczą
 Profil Relacje PM off  

Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥 Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥
🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
#182 PostWysłany: 18 Kwi 2015 18:09 
Awatar użytkownika

Hetman napisał(a):
Aspire Lounge
Copenhagen Airport - Copenhagen, Denmark

Jak byłem dwa dni temu była zupa z grzankami całkiem dobra. Ogólnie stwierdzam ze Aspire jest lepszy niż np. Aviator lounge tez w CPH w którym byłem w zeszłym tygodniu, jedzenia więcej ale mało przytulnie o napchany strasznie (obsługuje sporo linii min. BA).

Odwiedziłem tez w ostatnich kilku dniach poczekalnie BA na JFK oraz LHR 5 terminal. W obu przypadkach czad, jest wszystko i aż nadto, na JFK nawet Spa za friko (masaże etc).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 18 Kwi 2015 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
BusinessClass napisał(a):
Kilka postów wyżej było o WRO, dorzucam dwie fotki. Bardzo fajne miejsce, nawet jak ktoś nie ma żadnej karty do darmowego wejścia to warto zapłacić:

Image

Image

Wiecie może jak się skontaktować z Copernicus Executive Lounge?
Numery telefonów znalezione w internecie http://airport.wroclaw.pl/pasazer/uslug ... s/kontakt/ nie odpowiadają.

Na stronie diners znalazłem info:
Cytuj:
Entry Conditions:
International flights only - Children under 12 years are not admitted - Children 12 years and over must be accompanied by an adult - Non-smoking.For Lounge Gateway provider, see amenities listed separately.

Na airport angels:
Cytuj:
Children under 3 years are admitted free of charge.

Będę leciał z Rodzinką i jedno z dzieci ma 11 lat, myślicie, że wpuszczą?
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 18 Kwi 2015 19:42 
Awatar użytkownika

Powinni wpuścić, w żadnym saloniku nie spotkałem sie z problemami dotyczącymi dzieci zarówno tych kontraktowych jak i tych dedykowanych liniom lotniczym.

Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 18 Kwi 2015 19:51 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Paw_Lew napisał(a):
Odwiedziłem tez w ostatnich kilku dniach poczekalnie BA na JFK oraz LHR 5 terminal. W obu przypadkach czad, jest wszystko i aż nadto, na JFK nawet Spa za friko (masaże etc).

Lounge na JFK moze byc, chociaz w niektorych czesciach bylo troche za cieplo. Skorzystalam z prysznica i masazu, jak rowniez pre-flight dining. Irytujace sa cieple alkohole, ktore stoja na podswietlanych poleczkach, ale to jest tez problemem w innych lounges BA. Wolalabym schodzony alkohol niz rozcienczanie go lodem. Poza tym mieli ladne kompozycje kwiatowe na srodku i napoje ze swiezych owocow.

JFK
Image

Image

Co do LHR T5, to mam mieszane uczucia. T5 North uwazam za ok, chociaz zwykle jest zatloczona, T5 South Galleries bardzo duza, wrecz za duza, a i tak trudno znalezc czyste i ciche miejsce, bo albo jest jakis syf na podlodze czy stolikach albo panowie biznesmeni glosno rozmawiaja przez telefon. No i wejscie do T5 South jest irytujace, bo z security trzeba zejsc na dol, a potem z powrotem wjechac 2 pietra. Ale maja w koncu otworzyc bezposrednio przejscie z Fast Track do FLounge, wlasnie czytalam o tym na innym forum.

LHR T3 Galleries, moze byc, bo jest mniejsza, aczkolwiek jak sie skonczy sniadanie, to nie ma za duzego wyboru jedzenia. Za tydzien testuje T3 First, za 2 tygodnie T5 First.

Nie pamietam czy ktos juz pisal o Dublinie. Przetestowalam lounge DAA na T1 i T2. Ta na T1 jest zaraz za security, wjezdza sie winda na pierwsze pietro. Do jedzenia za bardzo tam nic nie ma, tylko jakies napoje. W sumie dwa duze pomieszczenia, po dwoch stronach od wejscia. DAA na T2 jest troche lepsza i ma prysznic, z ktorego korzystalam. Lecialam z T1, ale wyslali mnie pod prysznice do T2 i zostalam tam juz. Wieczorem robi sie tam bardzo cicho i spokojnie, jak wychodzilam okolo 19.00, to bylam przedostatnim klientem. Aha, wieczorem byla do jedzenia jakas zupa.

DAA na T2.
Image

Image

Lounge w HNL, AA/JAL:

blasto napisał(a):
Ciepłe posiłki? Tam jest tylko zupa, a konkretnie dwa rodzaje. Jest też zupka chińska - do przygotowania we własnym zakresie, trochę ciastek, owoce i napoje. Te ostatnie przynajmniej bez ograniczeń ilościowych w podstawowym zakresie. Lot z HNL do LAX to jednak prawie 6 godzin, więc warto zjeść cokolwiek. Przykładowo w saloniku AA/QF w LAX dostaniemy kupon na 1 najpój 'premium' na osobę (premium, czyli każdy poza wodą), a do jedzenia dwa rodzaje serów, owoce, warzywa, chipsy i chocolate chip cookies.

Potwierdzam, byla zupa i zupki chinskie. Panie przy wejsciu powiedzialy, ze jak nie jedlismy kolacji, to polecaja zejsc na dol i kupic tam cos sobie i wpuszcza nas z tym jedzeniem z powrotem do lounge.

Zdjecie z Sakura Lounge w HNL.
Image

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka, 19 Kwi 2015 10:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#186 PostWysłany: 18 Kwi 2015 20:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Paw_Lew napisał(a):
Powinni wpuścić, w żadnym saloniku nie spotkałem sie z problemami dotyczącymi dzieci zarówno tych kontraktowych jak i tych dedykowanych liniom lotniczym.

No właśnie pierwszy raz się spotkałem z takim zapisem jak na stronie diners club, no nic będę jeszcze się wdzwaniał ;)
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 18 Kwi 2015 21:21 
Awatar użytkownika

Bardzo często sa zasady dotyczące dzieci, to raczej norma. Mimo to jednak nie spotkałem sie z trudnościami z wpuszczeniem dziecka do poczekalni. W większości jednak jest informacja do jakiego wieku wejście dziecka jest za free. 11 lat to może być poza zasięgiem ale próbuj.

Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 18 Kwi 2015 21:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Najczęściej widziałem info o wieku dziecka 4free, a nie, że "nie wpuszczają". Nie chcę nikogo naciągać na darmowe wejście, tylko dziecko wprowadzić jako osobę dodatkową :D

E: Dzisiaj się dodzwoniłem, dzieci do 3 lat za darmo, reszta dzieci wchodzi po normalnych stawkach (nie do końca zgodnie z zasadami, "idą na rękę" :mrgreen: )
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 18 Kwi 2015 21:33 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,
niedawno pytałem o SZG (odczytane przez niektórych, jako Szczecin :D ), ale dziś okazało się, że Air Berlin zmienił nam plan podróży i będziemy się zatrzymywać w CGN. Zgodnie z prioritypass.com, tam na szczęście salonik dostępny z kartą PP jest (na terminalu T2), ale na zdjęciach wygląda to dość licho. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia z tym obiektem?
Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 20 Kwi 2015 12:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Hetman napisał(a):
Katowice 29-3-2015
parowki na cieplo
parowki w ciescie francuskim
kanapki
salatki
napoje + alkohole
slone + słodkie przekaski
kawa + herbata + soki

Potwierdzam pozytywne doznania w lounge`u w KTW (salonik dla lotów wewnątrz Schengen).
Warto.

#191 PostWysłany: 20 Kwi 2015 17:19 

niebieski
SOFIA (Bułgaria) - Pliska Lounge

Dosyć mały salonik, tylko skórzane fotele, leżanek brak. Z saloniku widok na płytę lotniska.
Do wyboru - napoje gazowane, soki, 1 rodzaj piwa, nie zwróciłem uwagi na mocniejsze trunki.
Wybór przekąsek słaby - w sumie to tylko kanapki zrobione z chleba tostowego oraz mini drożdżówki z pieczarkami.
Jakieś ciastka, orzeszki, chipsy, standard ale bez szaleństw.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 20 Kwi 2015 19:26 

wtak napisał(a):
Hetman napisał(a):
Katowice 29-3-2015
parowki na cieplo
parowki w ciescie francuskim
kanapki
salatki
napoje + alkohole
slone + słodkie przekaski
kawa + herbata + soki

Potwierdzam pozytywne doznania w lounge`u w KTW (salonik dla lotów wewnątrz Schengen).
Warto.

Oba są b.dobre. Również ten otwarty jesienią, w terminalu A( non Schengen).
Dużo dobrego jedzonka, niezłe alkohole. Wyrośniętego 11 latka, wpuścili bez słowa , do jednego i drugiego. Również mógł z wszystkiego korzystać. ( oprócz alkoholi oczywiście ;) )
Za free. Obok lounge w T1 jest też palarnia, jak ktoś potrzebujący.
 PM off  

#193 PostWysłany: 20 Kwi 2015 23:26 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Hej.
Potrzebuje w prezencie kupic komus cos w stylu vouchera/karty na jednorazowy wstep dla dwoch osob do ktoregos z salonikow na TXL. Orientujecie sie czy istnieje taka szansa? Na stronie lotniska nie widze mozliwosci.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 21 Kwi 2015 06:59 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Air France ma na Tegel swoją poczekalnie. Wiem ze jest ona dostępna za opłatą, wydaje mi się rownież że mozna za mile kupować vouchery. Musisz na stronie Flying Blue sprawdzić dokładnie warunki zakupu i wejścia do ich poczekalni.

#195 PostWysłany: 21 Kwi 2015 08:11 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Salonik VIP Malaga, Hiszpania.
Wg słów na recepcji, jedyny w Maladze (gdzieś na wysokości bramek 40-42, windą na górę). Duże pomieszczenie, nawet z własnym stoiskiem handlowym. Dużo alkoholi, snacki, miniaturowe kanapki, trochę owoców, gotowe sałatki w pojemnikach, automat do napojów zimnych i gorących. Szału nie ma, ale nie jest najgorzej.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 01 Maj 2015 17:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Chyba bardziej jako ciekawostka, ale może komuś się przyda: 2-3 maja w jest akcja 'Poznań za pół ceny'. Do akcji dołączył salonik BEL na lotnisku Ławica, gdzie ze standardowej stawki 50zł za wejście, przez te 2 dni można skorzystać za 25zł. Stawki prawdopodobnie są podane netto :/ Także jeśli ktos nie ma kart PP, DC itp., a leci i chciałby skorzystać to zawsze troszkę taniej :D

Załączniki:
Zrzut ekranu 2015-05-01 o 17.41.34.png
Zrzut ekranu 2015-05-01 o 17.41.34.png [ 263.17 KiB | Obejrzany 1966 razy ]

#197 PostWysłany: 01 Maj 2015 17:51 

niebieski
Pan napisał(a):
Salonik VIP Malaga, Hiszpania.
Wg słów na recepcji, jedyny w Maladze (gdzieś na wysokości bramek 40-42, windą na górę). Duże pomieszczenie, nawet z własnym stoiskiem handlowym. Dużo alkoholi, snacki, miniaturowe kanapki, trochę owoców, gotowe sałatki w pojemnikach, automat do napojów zimnych i gorących. Szału nie ma, ale nie jest najgorzej.

przechodzisz kontrole bezpieczenstwa i zaraz po schodach jest salonik
czynny do 23 godz.

ja niestety bylem na lotnisku o 22, z mysla ze wrzuce cos na ząb strzele piwo i przeczekam do rana z filmami na kompie, niestety nie wpuszczono mnie przez kontrole bezpieczenstwa na ranny lot do Krakowa. Rano pozamiatane nim salonik otworza to Ryanair do Krakowa juz jest w powietrzu ....
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 01 Maj 2015 21:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Najtańsza oferta na saloniki executive? Im więcej wejść, tym lepiej. Diners Club?

Czy w przypadku w/w karty, jak i AirportAngels/PP i innych - zawsze obsługa rejestruje wejście?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 01 Maj 2015 22:20 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Diners 5 wejść rocznie, za 350 zł. Z tym, że saloniki nie są z górnej półki i nie na każdym lotnisku masz wstęp. Wejścia są zawsze rejestrowane i podpisywane przez posiadacza karty.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 06 Maj 2015 13:08 

złoty
Siedze sobie wlasnie w saloniku Premium Plaza w Hong Kongu. Zakladam, ze info moze sie przydac ze wzgledu na ostatnie promo BA.

Na lotnisku sa 3 saloniki PP; 1 w czesci zewnetrznej. 2 przy gateach. Jestem przy gateach i polecam. Duzy wybor jedzenia na cieplo - prawdziwe dania (zupa rybna zdecydowanie dobra,reszta taka sobie), sporo deserow i przekasek, suflety (mniam). Internet szybki + komputery stacjonarne. Prysznice do dyspozycji. Mila atmosfera. Jedyna wada, to duza ilosc gosci.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości