Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 21 Mar 2015 14:34 

niebieski
@koncentrator

luźne gadki to ja mam kilka dodatkowych pytań ;-)

04patryk12 napisał(a):
Szkoda Ci nauczycieli?

Jakbym miał tyle płatnego wolnego co oni, to nie miałbym problemu żeby dołożyć te kilkadziesiąt procent do wyjazdu akurat w wakacje.

Mogą np przez 1,5 miesiąca sobie dorabiać (znam kilka takich nauczycieli którzy wyjeżdżają wtedy na truskawki czy inne pieczarki, mogą zatrudnić się przy różnych wakacyjnych kursach np. językowych, możliwości jest wiele) i później pojechać gdzieś na dwa tygodnie jak zwykły etaciarz, a to co dorobią z nawiązka pokryje zwiększone koszty wyjazdu w lipcu czy sierpniu.

dobrze że nie zazdrościsz im zdrowotnego ;-) hahahaxD

Taaaa twoja ciotka na truskawkach była?? Czy ty jeździsz ?? Powiedz ile teraz zarabia się na tych truskawkach ?? Pieczarki zbierasz, to zapewne mieszkasz gdzieś blisko Białorusi, to na tanim alkoholu pensje sobie wyrównujesz??
Mi opowiadał kolega, że jego kolega mówił mu, że zawsze mówi takiemu znajomemu, że w wakacje jeździ na truskawki, aby ten mu czterech liter nie zawracał, bo szkoda spotykać się z takim znajomym, bo lepiej powiedzieć że jest się na truskawkach.

popcarol napisał(a):
4ta klasa? to mam jeszcze 3 lata;) hehe

mnie nie zal nauczycieli, tyle godzin w tygodniu tez chcialabym pracowac, pus wolne okresy okoloswiateczne, ferie, wakacje.. ech
moze nie za taka kase... ale znam takich ktorzy dorabiaja 200% pensji na korkach, nikt im nie kaze truskawek zbierac, choc zadna praca nie hanbi!

to się już ucz do tego egzaminu gimnazjalnego. I naprawdę to, że jeszcze edukacja szkolna cie obejmuje nie powinieneś pałać taką nienawiścią do nauczycieli.
Zawsze możesz spełnić niespełnione marzenie patryczka i zostać nauczycielem, na pewno cie lajknie jak wrzucisz screen dyplomu za te kilkanaście lat.

btw. ile teraz na korkach się zarabia?? Bo widzę że w tym temacie jesteś obeznany .. ile płacisz?? Czy to prawda, że teraz raczej dzieci wolą chodzić na korki do uczniów i studentów bo taniej jest??

btw. powiedz co przeskrobałeś że w szkole ci nie powiedzieli że w okresie między świątecznym mogłeś przyjść do szkoły ??

04patryk12 napisał(a):
kabierki napisał(a):
Czy nauczyciel jest wykształcony do zbierania truskawek ? zastanów się. Mi też szkoda nauczycieli, bo mam żonę nauczycielkę w domu i wiem jak cierpi nasz budżet przez to że wszystko uzależniamy od weekendów lub ferii, wakacji.

A słyszałeś, że żadna praca nie hańbi? Mając dwa miesiące wolnego w szczycie sezonu turystycznego i nie tylko turystycznego jest multum możliwości żeby zarobić ciekawe pieniądze, którymi można sfinansować zwiększone koszty wyjazdu.

No ale, jeśli przez dwa miesiące się odpoczywa po ciężkim roku szkolnym to faktycznie można im współczuć.

Poza tym nikt nie zmusza do bycia nauczycielem, można iść na etat do korpo i jeździć na urlopy kiedy dusza zapragnie...

popcarol napisał(a):
ktorzy dorabiaja 200% pensji na korkach

i w co najmniej 90% przypadków jest do dochód nieopodatkowany, na kilkunastu nauczycieli których znam, żaden w jakikolwiek sposób nie wykazuje dochodów z korepetycji, o prowadzeniu działalności gospodarczej nie wspominając.

To jakie te niby ciekawe pieniądze zarabiasz w wakacje ?? Jeździsz nad morze, zbierasz muszlę i później sprzedajesz turystom ?? Bo to brzmi ciekawie :P opowiadaj z chęcią się poś...łuchamy.

Kurde też dorabiasz jako korepetytor, czy korzystasz, że taki jesteś obeznany w tym temacie??

04patryk12 napisał(a):
Moja ciotka: ok. 20 godzin (45 minutowych oczywiście) tygodniowo, fakt najwyższy stopień awansu zawodowego,wiek 40 lat, pensja ponad 4 tysiące na rękę plus 13-stka i inne wczasy pod gruszą, wiem bo rozliczam jej PIT-a, takie mamy zdolne edukatorki :P

Nie mów jest w-f 'istką dlatego nie zabiera pracy do domu?? Dobrze, że dobry chłopiec z ciebie patryczku i zawozisz i przywozisz ciocie do domu ;-) zakładam stąd ta wiedza o ilości godzin ;-) Z rad się ciocia urywa, abyś nie musiał marznąć, ale słonko teraz ładnie rozgrzeje ;-)
Nie powiecie chłopak jest obrotny, truskaweczki, pieczareczki , czasami 0,5 jakiemuś kierownikowi upchnie a teraz i pita rozliczy i za medycynę się zabrał, ze znajomemu płeć zmienił ;p

04patryk12 napisał(a):
Resztę sobie dopowiedzcie, nauczyciele mają sporo benefitów płacowych i poza płacowych wynikających z komunistycznej karty nauczyciela.

czyli jakich?? z komunistycznej ... aż tak ci źle w kraju to zawsze można zrzec się obywatelstwa lub zacząć chodzić na wybory ;-)

04patryk12 napisał(a):
Otoż moja ciotka uczy w wiejskim gimnazjum i właśnie z tego co mi wiadomo nauczyciele w wiejskich szkołach zarabiają lepiej, ponieważ mają jakieś dodatki z tego tytułu.

gdzie?? jakie?? z chęcią zadzwonię i zweryfikuje twoje dane ;-)

Anonymous napisał(a):
Dokładnie, bo zależy to w dużej mierze od gminy samorządu. A jak gmina samorząd biedny to i sypnąć nie ma czym. Podstawa (minimalna) to jedno a dodatki, jak sam napisałeś są różne. Chociaż 2 miesiące płatnych wakacji to jest duży plus tego zawodu.

możesz podać jakieś oficjalne źródło ?? czy to takie nabijanie postów??

Jeżeli nie potraficie odpowiedzieć na pytania, nic nie martwcie się, zwalcie winę jak co zawsze na Fromma ;-)
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#42 PostWysłany: 21 Mar 2015 14:35 
Awatar użytkownika

Ja narzekającym nauczycielom zawsze mówie, że trzeba było sie uczyć ;)
fortuna lubi ten post.

#43 PostWysłany: 21 Mar 2015 14:44 

niebieski
Do jakiej szkoły chodzisz??
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 21 Mar 2015 16:17 
Awatar użytkownika

To trzeba chodzić do szkoły, żeby rozmawiać z nauczycielami? Jak jeszcze do niej chodziłem, nauczyciele też nie byli dla mnie autorytetami, bo skoro ludzie z konkretną wiedzą w danej dziedzinie, mówią mi jak ważna jest nauka, bo przekłada się na późniejszą karierę i zarobki, a sami zarabiali wtedy pewnie 1000-1500zł (nie wiem ile teraz), to coś tu się kupy nie trzyma.

#45 PostWysłany: 21 Mar 2015 16:57 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
Kurcze ale temat jedzie jak flaki z olejem, to może zmina i kolejne powód "wyżycia sie":
Jestem górnikiem, zarabiam jak na górika przystało (górnik ale pracuje na soli- tam gdzie logo ma 4 litery), mam wczasy pod gruszą, kredkowe, plus 14-tki, itp a i 25 l pracy do emeryturki. Teraz zazdrosnicy moga spokojnie jechac po wszystkich górnikach jak maja fajnie.
Teraz tylko musze pojechac do kumpla, leży tam na Zaciszu -ale co tam tylko go oberwana skała zgniotła. Spoko, można zazdrościć.

@namteH żeby było na wstepie jasne nie robie na weglu ale w pewnej firmie która samego podatku od kopalin wpłaciła 1600000000zł w 2014r do budżetu -pomijam inne świadczenia podatkowe a zysk netto za 2014 to ponad 4 mld zł

Ostatnio edytowany przez Amcio, 21 Mar 2015 17:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 21 Mar 2015 17:02 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jak bardzo górnicy wykorzystują pozostałych obywateli pokazują ceny węgla.
na całym świecie tam gdzie jest dużo ropy - jest ona tania, tam gdzie dużo gazu - jest on tani, węgiel za wschodnią granicą jest tak tani, że opłaca się go importować. no ale tam górnicy nie maja 15 pensji a ściany osuwają się tam samo a może nawet i bardziej...

#47 PostWysłany: 21 Mar 2015 17:58 

@n00 Tak trollu, podaje źródło: Ustawa Karta Nauczyciela. Dziękuję, dobranoc.
 PM off  

#48 PostWysłany: 21 Mar 2015 18:06 

Na temat gornikow to lepiej nie zaczynac kolejnego watku bo kazdy tutaj "lowca okazji" dolozyl...doklada i pewnie bedzie w przyszlosci dokladal do ich pensji. A na temat zawodu nauczyciela tak sie sklada ze moja zona jest i pracuje na pol etatu 8 godzin tygodniowo... a zapytajcie sie ile jej w domu nie ma uzbiera sie ze 30. co drugi dzien rozp... bo co chwile jakies rady podsumowania szkkolenia wywiadowki, dyzury nie platne i pensja 1000 zl starczy ledwie na oplaty.

#49 PostWysłany: 21 Mar 2015 18:20 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 52 322
Górniki, nauczyciele, rolniki, policjanty i inne bandyty... A ja wam powiem o 2 rzeczach:
- jak to jest, że niektóre koncerny nie osiągnęły w Polsce od kilkunastu lat zysku (np. sieci handlowe),
- udział płac w PKB jest w Polsce najniższy w całej UE...
Atakujmy się dalej wzajemnie. :roll:
Zamknijcie ten temat... litości
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 21 Mar 2015 18:33 
Awatar użytkownika

platynowy
Fajne macie rozkminy na portalu o tanim lataniu. Chyba sezon ogorkowy sie trafil, bo poza tym jakies rankingi, nauczyciele, pobita Polka... Ech...
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 21 Mar 2015 19:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Mikolaj2206 napisał(a):
Do tego użeranie się z coraz to bardziej "chorymi" rodzicami, którzy nie umieją wychować swoich dzieci a wymagania mają od całego świata.

Równie dobrze mozna powiedzieć ze to Szkola nie potrafi wychować dzieci. Z winy systemu ale troche nauczycieli. Ale ja starej daty jestem, dinosaur, za pyskowanie dostawało sie linijką po łapach albo prace fizyczna do zrobienia a rodzic prędzej poprawił niz poszedł napuszczyc do szkoły.
Nie bylo żadnych dysklektykow, tylko zwykle głąby które powtarzały klasę jesli trzeba, rowniez pierwsza czy druga podstawówki (dla niewiedzących teraz w 1-3 stawia sie wisienki a do 4tej klasy potrafią dojść dzieci z nie umiejąca czytać i pisac)

Cytuj:
Stawiam na nauczycieli bo bez nich większość dzieci nie byłaby na takim poziomie na jakims jest bo rodzice teraz mają czas na pracę i zabawę często zapominając o dzieciach.

Powyższe to oczywiscie żart?
Sorry ale jest dokładnie odwrotnie, tylko tam gdzie rodzice inwestują dodatkowo w swoje dzieci to sa jakies sukcesy, którymi nierzadko chwali sie potem szkola. To ja z dziećmi liczę zadania do kangurów czy kuratorów, kupując książki za swoje pieniądze (baaardzo pojedynczy nauczyciele maja jakas wene i zdolności przekładający sie na sukces), to ja wożę dzieci na dodatkowe języki bo inaczej nigdy nie zaczną dobrze sie językiem posługiwać, mimo regularnych zajęć w szkole itd itd. (sport, zajęcia artystyczne, muzyczne, ...)
Dzieciaki we wczesnej podstawówce potrafią przynosić zadania domowe na kilka godzin pracy, bo pani w szkole nie zdążyła. Ech, szkoda gadać...

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk

Ostatnio edytowany przez BrunoJ, 21 Mar 2015 22:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 21 Mar 2015 19:33 

niebieski
Nie wierze, jaki watek... nie to forum, czy mi sie wydaje? ech... nie szkoda wam czasu?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 21 Mar 2015 20:07 

niebieski
Nie dziwie się... zdecydowanie brakuje reaktywacji AFT lub czegoś podobnego 8-). Wielkanoc lada dzień więc jakieś OTA mogłoby zaserwować dobre jaja dla rozluźnienia atmosfery :lol:
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 21 Mar 2015 20:16 

niebieski
Otto von Bismarck

"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 21 Mar 2015 20:18 

niebieski
07_Zgłoś.Się napisał(a):
Nie dziwie się... zdecydowanie brakuje reaktywacji AFT lub czegoś podobnego 8-). Wielkanoc lada dzień więc jakieś OTA mogłoby zaserwować dobre jaja dla rozluźnienia atmosfery :lol:

Chyba, że najlepsze info pójdzie do TS, gdzie wielu z nas nie ma obecnie wstępu.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 21 Mar 2015 20:36 

niebieski
n00 napisał(a):
to się już ucz do tego egzaminu gimnazjalnego. I naprawdę to, że jeszcze edukacja szkolna cie obejmuje nie powinieneś pałać taką nienawiścią do nauczycieli.
Zawsze możesz spełnić niespełnione marzenie patryczka i zostać nauczycielem, na pewno cie lajknie jak wrzucisz screen dyplomu za te kilkanaście lat.

btw. ile teraz na korkach się zarabia?? Bo widzę że w tym temacie jesteś obeznany .. ile płacisz?? Czy to prawda, że teraz raczej dzieci wolą chodzić na korki do uczniów i studentów bo taniej jest??

btw. powiedz co przeskrobałeś że w szkole ci nie powiedzieli że w okresie między świątecznym mogłeś przyjść do szkoły ??

Do mnie, wiec sie odniose. Wcale nie palam nienawiscia do nauczycieli, paru znam personalnie i sie przyjaznimy. Stwierdzam tylko, ze -przynajmniej moi znajomi nauczyciele - lubia narzekac, a wcale nie maja najgorzej. Tez chcialabym miec taka stawke godzinowa, pracujac tyle w tygodniu, nawet wliczajac sprawdzanie prac po godzinach, konferencje, wywiadowki itp. ale majac wolne ferie, wakacje, okres miedzyswiateczny itp itd. 11ty listopada byl we wtorek, poniedzialek wolne, szkola zamknieta. Dzien babci? W piatek na 10ta przedstawienie, o 11tej babcie zabieraja dzieciaki do domu, zajec w tym dniu brak:( I co chwile takie kwiatki.
W naszej wiejskiej podstawowce zapomnij o dyzurach miedzyswiatecznych - nie ma i tyle. Szkola zamknieta, rodzicu radz sobie sam.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 21 Mar 2015 21:01 

niebieski
Hetman napisał(a):
Otto von Bismarck

"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą"

Mateusz Nowak

"Zjedz tyle pizzy żeby się najeść"

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości