Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Mar 2015 19:57 

Loty: 42
Kilometry: 105 886
Witam,

Szukam osoby/osób do wspólnego przejazdu na trasie Moskwa-->Władywostok a następnie powrót do Moskwy samolotem. Planuję czerwiec 2015 bo wtedy będzie idealna pogoda do tego, mogę się trochę dostosować jeśli chodzi o termin.

Plan wygląda w ten sposób, że dostajemy się do Moskwy (obojętnie czym), wsiadamy w pociąg i jedziemy: 2 dni jazdy, wysiadamy na 2 dni i zwiedzamy i potem jedziemy znów 2 dni itd. Oczywiście czasem możemy jechać 1,5 dnia i wysiąść na 3 dni - nie ma z tym problemu, dogadamy się.

Jestem 20-kilkuletnim mężczyzną, szukam osoby w wieku 20-32 lata, która nie ma problemu by poznawać innych i się przy tym dobrze bawić. Zresztą wszystkie kwestie osobowościowe dogadamy gdy będą zainteresowani.

Kosztowo całość liczę, że się zamknie w ok 7 000 zł przy obecnym kursie rubla, chociaż na wszelki wypadek liczę z górką 10 000, bo na tego typu wyjazdach nie lubię zbytnio oszczędzać, przy wyjściu do baru/dyskoteki albo zwiedzając rozmaite atrakcje po drodze.

Jeśli chodzi o organizację wszystkiego to mam znajomego (z PL), który w Rosji mieszkał 15 lat i wszystko tam świetnie ogarnia, więc będziemy mieć pomoc przy zakupie biletu/miejscówek i innych takich sprawach. Oczywiście podpowie też co warto po drodze robić i zwiedzić (m.in kamień na Uralu leżący dokładnie na granicy Europy z Azją czy wyjście do tajgi nad jeziorem Bajkał - mega!). Tak więc to gigantyczna wartość.

Jeśli macie jakieś pytania to śmiało, osobiście zależy mi na znalezieniu 1-3 osób, z którymi można razem odbyć tripa, poznać innych i napić się wódki w pociągu. Jeśli chodzi o mnie to w kilku miejscach już byłem i zawsze było ze mną fajnie więc i tym razem też tak będzie :-)

Trochę zależy mi na czasie bo trzeba powoli zacząć wszystko organizować więc im szybciej tym lepiej.

Pozdrawiam,
mauritius

Image
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
#2 PostWysłany: 12 Mar 2015 21:41 

Hej :)

A nie myślałeś np. o połączeniu kolei transsyberyjskiej z transmongolską? Tak żeby zamiast do Władywostoku dostać się do Chin? I z Pekinu z powrotem samolotem? Wydaje się to też ciekawą opcją ;).

Na ile czasu planujesz taką podróż? (na ile dni łącznie planujesz ten wypad)

Ogólnie pomysł fajny, to jeden z moich "must do" w życiu ;). Planowałem go jednak nie na ten rok :P
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Mar 2015 01:53 

Loty: 42
Kilometry: 105 886
A właśnie, bo nie napisałem: 2,5 tygodnia całość.

Zastanawiałem się nad transmongolską, ale to mega wydłuży cały pobyt (pod 4 tygodnie nawet), a urlop tego może już nie znieść. A poza tym jechać koleją transsyberyjską i nie być we Władywostoku to jak być w Rzymie i nie zobaczyć papieża. Dlatego na chwilę obecną taki plan ułożyłem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Mar 2015 22:33 

mauritius napisał(a):
jechać koleją transsyberyjską i nie być we Władywostoku to jak być w Rzymie i nie zobaczyć papieża.

To raczej nie jest zbyt dobre porównanie, bo po pierwsze Papież wcale nie jest wyznacznikiem największej atrakcji Rzymu, a po drugie ludzie mają różne upodobania co do tego co chcą zobaczyć podczas swoich podróży. Sam zresztą będąc w Rzymie nie widziałem Papieża - tyle tylko, że ja celowo tego nie zrobiłem, bo nie miałem na to ochoty i nie była to dla mnie priorytetowa "atrakcja".

Równie dobrze można napisać: "jechać koleją transsyberyjską i nie zahaczyć o kolej transmongolską to tak jakby [coś tam coś tam]". Ile ludzi, tyle upodobań. Ja i zapewne wiele innych osób wolałaby jednak pojechać do Pekinu zamiast do Władywostoku. No, ale 2,5 a 4 tygodnie to jest już jak najbardziej jakiś sensowny argument.

Ja w tym roku się raczej nie piszę, bo mam inne destynacje na oku, nie mniej jednak życzę powodzenia ;).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości