Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 09 Sty 2012 18:55 

Na Skavsta sprawdzali mi czy nr dowodu się zgadza.
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#202 PostWysłany: 09 Sty 2012 18:56 
Awatar użytkownika

srebrny
gwzd napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
Teraz wszystko na mnie bo to ja poleciłem mu tanie latanie

czyli czytac tez sie sam nie nauczyl? :lol:

a na powaznie - raczej nikt nie sprawdza numerow dokumentow wprowadzonych przy odprawie on-line. ja bym sie nie przejmowal

zgadzam sie w 100%
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 09 Sty 2012 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
rw30 napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
a na powaznie - raczej nikt nie sprawdza numerow dokumentow wprowadzonych przy odprawie on-line. ja bym sie nie przejmowal

zgadzam sie w 100%

jak się przypatrywałam Pani, to jej wzrok idzie raczej w miejsce imię i nazwisko na dowodzie i sprawdza, czy się zgadza z tym na rezerwacji, nigdy nie zauważyłam, by sprawdzała prawy dolny róg dowodu, czyli miejsce jego numeru

P.S. muszę przyznać, że się uśmiechnełam na myśl, że ktoś tam wpisał numer telefonu ;)
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 09 Sty 2012 19:37 
Awatar użytkownika

srebrny
moze miala zeza ? : )
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 09 Sty 2012 20:07 

Cahir napisał(a):
A z ciekawości to gdzie leci i skąd?

Z Katowic do Rzymu i RT, chyba Campino ale głowy nie dam.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 09 Sty 2012 23:02 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
Generalnie to gratuluję mu wpisania numeru telefonu w tę rubrykę :p
Nigdy bym na to nie wpadł.

A tak żeby było na temat to niech nie przejmuje się tym błędem.
Nie powinno być problemów, tym bardziej, że przeważnie kobiety, które sprawdzają bilety odrywają wszystkie kwitki, kładą je na stole i jak już wszyscy przejdą to masowo skanują :)
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 10 Sty 2012 00:18 

Z ciekawości, co na tych kodach jest zapisane jak to porównują z dokumentem i jaki ma sens ich sprawdzanie skoro i tak pasażerowie są już w samolocie?
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 10 Sty 2012 00:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Z ciekawości, co na tych kodach jest zapisane jak to porównują z dokumentem i jaki ma sens ich sprawdzanie skoro i tak pasażerowie są już w samolocie?

nr dowodu to juz szybciej sprawdzi straz graniczna na security, niz obsługa lotniska przy wejsciu do gejta. Tam to szybki rzut oka czy imie nazwisko/zdjecie sie zgadza i tyle. Ja nie pamietam, zeby mi ktokolwiek nr dowodu przy wejsciu do samolot sprawdzal w wizzie czy ryanie. Kody fakt, czasami skanuja dopiero po wejsciu, aczkolwiek w moim subiektywnym odczuciu zdarza sie to ostatnio rzadko i robia to raczej nie bieżąco.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 10 Sty 2012 12:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Pacjonek napisał(a):
jaki ma sens ich sprawdzanie skoro i tak pasażerowie są już w samolocie?

Mialam raz taka syt w Ryanie, 2 os wykupily lot na za tydzien, ale widac spieszylo im sie i chcieli wrocic wczesniejszym samolotem... Wszyscy juz siedzieli na miejscach, przypieci pasami, dopiero wtedy (pewnie po przeskanowaniu tych kodow) wyszlo ze panowie "wbili sie" troche nielegalnie. Odprowadzila ich ochrona;) Tak wiec to czy siedzisz juz w samolocie czy nie nie ma wiekszego znaczenia, poki nie samolot nie wystartuje moze dosiegnac cie reka sprawiedliwosci ;)

BTW, jeden ze stewardow rozmawiajac z nimi skomentowal z usmiechem: nice try :D Ciekawe czy taka kombinacja kiedys komus wyszla..

#210 PostWysłany: 10 Sty 2012 12:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Magaa napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
jaki ma sens ich sprawdzanie skoro i tak pasażerowie są już w samolocie?

Mialam raz taka syt w Ryanie, 2 os wykupily lot na za tydzien, ale widac spieszylo im sie i chcieli wrocic wczesniejszym samolotem... Wszyscy juz siedzieli na miejscach, przypieci pasami, dopiero wtedy (pewnie po przeskanowaniu tych kodow) wyszlo ze panowie "wbili sie" troche nielegalnie. Odprowadzila ich ochrona;) Tak wiec to czy siedzisz juz w samolocie czy nie nie ma wiekszego znaczenia, poki nie samolot nie wystartuje moze dosiegnac cie reka sprawiedliwosci ;)

BTW, jeden ze stewardow rozmawiajac z nimi skomentowal z usmiechem: nice try :D Ciekawe czy taka kombinacja kiedys komus wyszla..

generalnie zmienic pdfy/wydruki trudno nie jest (dane itp), ale kod kreskowy juz nie bardzo.. nie bedzie sie zgadzal z numerem rezerwacji, ktory jest w systemie ;)
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 10 Sty 2012 18:52 

Zbanowany
niebieski
Zarezerwuj dla dziecka bilet osobno, a pozniej zadzwon na infolinie i popros o dolaczenie do rezerwacji ktoregos z doroslego.
Ew. poszukaj kogos kto ma karty z wiekszym limitem (cash password?)
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 10 Sty 2012 19:58 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Jesli 350 to cena RT to mozesz kupowac 2 x w jedna strone dorosly plus dziecko. A drugi dorosly RT.
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 12 Sty 2012 15:23 

Witam wszystkich jako nowy forumowicz

Pisze ze wzgl na awanture jaka zrobila mi moja wybuchowa dziewucha.
Otoz drukowalismy bilety (Ryanair) kontaktujac sie przez chat i podalem jej bledna DATE WAZNOSCI PASZPORTU (blad w dniu -> zamiast 08 wpisala 20) [mniejsza z tym jak doszlo do tej pomylki].

Lece za tydzien z Walencji do Bergamo, pozniej z Bergamo do Krakowa i mam tez z takim samym bledem wydrukowane bilety powrotne (czyli lacznie 4 bilety).

Powinienem cos zrobic? (dzwonic na infolinie ryanair? / na lotnisku pokazac dowod os. zamiast paszportu?) czy moze o sprawie powiedziec dopiero na lotnisku (stand ryanair?) a moze spokojnie leciec i sie nie przejmowac?

Bede niezmiernie wdzieczny za rady/pomoc

pozdrawiam
zimny

#214 PostWysłany: 12 Sty 2012 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
zimny napisał(a):
Witam wszystkich jako nowy forumowicz

Pisze ze wzgl na awanture jaka zrobila mi moja wybuchowa dziewucha.
Otoz drukowalismy bilety (Ryanair) kontaktujac sie przez chat i podalem jej bledna DATE WAZNOSCI PASZPORTU (blad w dniu -> zamiast 08 wpisala 20) [mniejsza z tym jak doszlo do tej pomylki].

Lece za tydzien z Walencji do Bergamo, pozniej z Bergamo do Krakowa i mam tez z takim samym bledem wydrukowane bilety powrotne (czyli lacznie 4 bilety).

Powinienem cos zrobic? (dzwonic na infolinie ryanair? / na lotnisku pokazac dowod os. zamiast paszportu?) czy moze o sprawie powiedziec dopiero na lotnisku (stand ryanair?) a moze spokojnie leciec i sie nie przejmowac?

Bede niezmiernie wdzieczny za rady/pomoc

pozdrawiam
zimny

waznosc jest jedynie w ich systemie, nie ma nigdzie na karcie, nikt ci nie sprawdzi. Chill i lec na spokojnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 12 Sty 2012 15:39 

dzieki, mam nadzieje ze to uspokoi moja Ruda ;)

#216 PostWysłany: 14 Sty 2012 00:45 

Witajcie mam nagły problem. Mianowicie w odprawie online kursor mi sie osunął i zamiast Obywatelstwo polskie zaznaczyłem rumuńskie i nie zauważyłem tego. Pomocy czy musze to zmieniac? i w Jaki sposob?
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 14 Sty 2012 09:45 

niebieski
bartek90210 napisał(a):
Witajcie mam nagły problem. Mianowicie w odprawie online kursor mi sie osunął i zamiast Obywatelstwo polskie zaznaczyłem rumuńskie i nie zauważyłem tego. Pomocy czy musze to zmieniac? i w Jaki sposob?
Raczej tak. Na wydruku karty pokładowej pojawia się tłustym dużym drukiem. Mogą się czepiać.

#218 PostWysłany: 14 Sty 2012 11:47 
Moderator forum

bartek90210 napisał(a):
? i w Jaki sposob?
na infolinii twego przewoźnika, obstawiam.
Poszperaj w wątku czy są jakieś mniej drogie n-ry kontaktowe.
Daj znać jak się rozwija
+ Powodzenia!

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 14 Sty 2012 12:25 

Witam, mam wylot 19 stycznia z poznania (POZ) do paryza (BVA). Jak wchodze w odprawe online i wpisuje nr rezerwacji, e-mail i wybieram wylot z POZ to w okienku wylot do nie mam Paryża, bo znika :( co mam zrobic?
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 14 Sty 2012 12:30 

opisujesz odprawe, jakbys probowal jej dokonac na stronie ryanaira, a do beauvais lata tylko wizzair. na pewno na dobrej stronie probujesz sie odprawic?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości