Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Kwi 2014 09:52 

W listopadzie leciałem z malagi do warszawy modlin z przesiadka w oslo rygge i nie było zadnych problemów na tym lotnisku z zakupionym alkoholem w maladze ..zapakowane w przezroczysta torbe z zabezpieczeniami przeszło bez problemów..
 Profil Relacje PM off  

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#22 PostWysłany: 29 Kwi 2014 10:32 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
slawek74 napisał(a):
W listopadzie leciałem z malagi do warszawy modlin z przesiadka w oslo rygge i nie było zadnych problemów na tym lotnisku z zakupionym alkoholem w maladze ..zapakowane w przezroczysta torbe z zabezpieczeniami przeszło bez problemów..

Lot tego samego dnia czy może w 24h od zakupu butelki? Ja ląduję o 19 i dalej ruszam o 6 rano :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 18 Maj 2014 22:09 
Redaktor F4F

Może ktoś testował w praktyce sytuację w Rygge: lot z Modlina o 16:50, wylot następnego dnia o 6:45. Jeżeli na lotnisku WMI poproszę o hermetyczne zamknięcie torby to uda się polecieć następnym lotem z moją wiśnióweczką? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Maj 2014 22:25 

Testowałem w Ryyge chyba 3 razy z olejem,winem i wódeczką. Poprzednim razem od kupna w Grecji, do odprawy na lot do Wrocławia minęła prawie doba ,sprawdzał tylko datę zakupu. Nie jest jednoznaczne ,że to 24 h pytałem się,ale na paragonie jest też godzina zakupu.
 PM off
ciacho_majonez lubi ten post.

#25 PostWysłany: 18 Maj 2014 22:50 
Redaktor F4F

Notabene w drodze powrotnej również u mnie będzie to z Grecji do Wrocławia i trochę ponad 24h ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:06 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
lecę jutro z Warszawy do Brukseli (W6), tam śpię i następnego dnia mam lot na Ibizę (FR), nie da rady kupić np. litra wódki w Warszawie i dolecieć z nim na Ibizę?

dzięki za jakieś sprawdzone info i temat odrazu do kosza jak ktoś odpowie.

#27 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:09 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
Jeśli wszystko odbędzie się w ciągu 24 godzin i na WAW zapakują Ci flaszkę w specjalną torbę z paragonem na widoku, to nie powinno być problemu.

#28 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:17 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
w CRL lądujemy o 20:20 a wylatujemy następnego dnia o 9 rano

#29 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:20 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
niebieski
Jest dokładnie tak jak opisano powyżej, ale dodam od siebie, że jeśli faktycznie nie minęło 24h a chcą zapakowane zakupy zabrać trzeba walczyć o swoje i podeprzeć się unijnym prawem! ;) Zwłaszcza na Charleroi gdzie pracują dziwni ludzie i lubią przywłaszczyć sobie dobre smakołyki bez żadnego uzasadnienia (np. żółty ser czy gotowe kanapki z sojowym pasztetem). To tak ku przestrodze! ;)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:34 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
Z resztą akurat na CRL z samolotu wychodzi się bezpośrednio do strefy odlotów, więc problem przy security nie występuje. Chyba, że w przypadku nocki wypraszają do strefy ogólnodostępnej, bo ja akurat przesiadałem się "długo", ale w dzień.

#31 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:04 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
niebieski
Czy ktos testowal jak to działa w Modlinie, lecę na Kanary z Wrocławia via Modlin ?

#32 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:25 

a jak ma działać? nikt nie ma prawa wyrzucić Ci odpowiednio zapakowanych zakupów z paragonem z miejscem docelowym przed upływem 24h od zakupu
 PM off  

#33 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:27 

Dla mnie bez sensu bo np. na Teneryfie alkohol i papierosy są stosunkowo tanie a na pewno tańsze niż w sklepach lotniskowych do tego bez ryzyka zabrania
 PM off  

#34 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:51 
Redaktor F4F

Ja widzę tutaj inny problem: lecisz na Teneryfę "przez" Modlin, ale Ryanair przecież nie sprzedaje biletów łączonych. Nikt nie sprzeda Ci się więc alkoholu w duty free we Wrocławiu na lot do Modlina (bo to będziesz miał na karcie pokładowej - chyba że coś zmieniło się w przeciągu ostatnich kilku miesięcy). Natomiast możesz spokojnie kupić sobie coś w duty free w Modlinie, warto jednak sprawdzić - odnosząc się do przedmówców - czy warto.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 20 Sty 2015 22:07 

Tak jest jak pisze ciacho .Na lot krajowy we Wrocławiu i nie tylko, nie kupisz ani alkoholu ,ani papierosów. Sprwdzone niedawno. Ale nic nie stoi na przeszkodzie kupić co nieco w sklepie na lotnisku w Modlinie ,nie trzeba zamkniętych torebek,tylko schować do podręcznego. Na 5 godz lotu radzę zaopatrzyć się w piersióweczki ,bo dużą/choć tańszą wódeczkę/ sprytne stewardesy Ryana zaraz wypatrzą podczas rozlewania. Co do papierosów to najmniej opłacalne kupno,bo wewnątrz UE. Ceny takie jak w kiosku na ulicy ew Wrocławiu. Na teneryfie w kazdym sklepiku Malboro LM WEST ok 2,2e ceny nierówne. W pakiecie "wagon" taniej wychodzi. Wóda i lepsze alkohole taniej niż w Polsce. 1 L Jaśka w markecie SUPER DINO jakich tam pełno po 9,99 e Wódka zwykła już za 5-6 za 1L Piwo tylko San Miguel też 1 L za 1,2 e średno.
 PM off  

#36 PostWysłany: 20 Sty 2015 22:51 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
W Modlin duty free są niezbyt rozgarnięci sprzedawcy. Ostatnio lecąc na Fuertę policzyli mi 0,5l żołądkowej po cenie jak spoza UE. :D
Przed wejściem do samolotu trzeba tylko przelać zawartość do butelki po Fancie i już można bezpiecznie "odlatywać"!
Skoro piloci Ryana tnąc koszty zabierają za mało paliwa na dany lot, to ja dla bezpieczeństwa muszę je uzupełnić.
W końcu lista paliwowa zobowiązuje... ;)
2 ludzi lubi ten post.

#37 PostWysłany: 21 Sty 2015 02:04 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
niebieski
Wyspy kanaryjskie są traktowane jako non-EU jeśli chodzi o cło itd. Wynika to ze specjalnej strefy ekonomicznej i innych aspektòw w które nie będę się zgłębiać.

#38 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:33 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
ciacho_majonez napisał(a):
Ja widzę tutaj inny problem: lecisz na Teneryfę "przez" Modlin, ale Ryanair przecież nie sprzedaje biletów łączonych. Nikt nie sprzeda Ci się więc alkoholu w duty free we Wrocławiu na lot do Modlina (bo to będziesz miał na karcie pokładowej - chyba że coś zmieniło się w przeciągu ostatnich kilku miesięcy). Natomiast możesz spokojnie kupić sobie coś w duty free w Modlinie, warto jednak sprawdzić - odnosząc się do przedmówców - czy warto.

Na loty krajowe nie sprzedaje się alkoholu, ale można pokazać kartę pokładową na kolejny lot.

Kupowałem tak w Gdańsku lecąc na Islandię z przesiadką w UK (pierwszy lot W6, drugi U2). Pokazałem kartę na lot LTN - KEF i sprzedali z ceną non-EU. Wcześniej upewniałem się, czy tak można i mówili, że tak, co potwierdziło się w praktyce.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:57 

niebieski
Anonymous napisał(a):
a jak ma działać? nikt nie ma prawa wyrzucić Ci odpowiednio zapakowanych zakupów z paragonem z miejscem docelowym przed upływem 24h od zakupu

Nie do końca prawda-na BVA pani absolutnie nie zgodziła się na przewóz butelki z OPO (w odpowiedniej torbie, z paragonem, w odpowiednim czasie) :(
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 21 Sty 2015 14:00 

czym to tłumaczyła?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości