Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 30 Wrz 2014 11:49 

Witam
czy ma ktoś do odsprzedania w Warszawie 2 pojedyncze bilety na komunikację miejską (trasa GSE - Goteborg Centrum)?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#182 PostWysłany: 30 Wrz 2014 13:39 

srebrny
szramek napisał(a):
Witam
czy ma ktoś do odsprzedania w Warszawie 2 pojedyncze bilety na komunikację miejską (trasa GSE - Goteborg Centrum)?

O proszę. Czyli kolega nie uważa, że jak sklep jest zamknięty, to moralnie dopuszczalne jest wybijanie okien.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Mogles to jeszcze porownac do zamordowania sprzedawcy, byloby bardziej adekwatne.

Jesli nie mozna kupic biletu ani na lotnisku, ani w autobusie, uwazam ze nalezy to zmienic. Rozwiazaniem nie jest odkupowanie biletow, rozwiazaniem jest np. wyrazne wyrazanie zdziwienia brakiem mozliwosci kupna biletow, ktore to byc moze poskutkuje wprowadzeniem sprzedazy biletow w lotniskowym kiosku.

Rozumiem tez, ze zdanie kierowcy nie ma znaczenia? Sytuacja jest wyjatkowa, bo dosc absurdalna. Tak samo jak wyjatkowa jest sytuacja, gdy wpuszczaja cie do muzeum za darmo, bo powiedziales ze akurat dzis masz urodziny. Mimo, ze zadne zasady na pismie nie mowia o takiej promocji. A moze zarzad muzeum nie zyczy sobie, zebys byl wpuszczony do muzeum za darmo? Kac moralny!

#184 PostWysłany: 01 Paź 2014 13:55 

srebrny
Ja już wspomniałem, że o moralności, promocjach, naciąganiu sytuacji i wszelkich analogii możemy dyskutować godzinami, więc nie ma sensu, a jednak nie mogłem się powstrzymać od nawiązania do wybijania szyby w sklepie, bo <i>de facto</I> postawa że jak nie jest dostępny to mam prawo jechać na gapę do tego się sprowadza. Owszem, jest to chore i nie lubię takich krajów (w ogóle mam ciężką awersję do biletów elektronicznych), ale nie zmienia to faktu, że jazda bez biletu jest kradzieżą. Nie wiem, czy bramkarz w muzeum ma prawo wpuścić mnie za darmo w dniu urodzin - jeśli regulamin nie przewiduje, to w sądzie mógłby mieć problem. Zależy od prerogatyw strażnika, wizji firmy itd. W Warszawie czasem ludzie, gdy kierowca nie ma/nie chce sprzedać biletu, oświadczają, że w tej sytuacji jadą na gapę. Mogą sobie oświadczać - przepisy określone przez miejskich rajców mówią jasno, że nie wolno. Możesz dyskutować, że to jest brak dostępności do usługi publicznej, ale nie o tym dyskusja - powiedzą Ci, że jak się nie podoba, to weź taksówkę. Z kolei w Krakowie był kiedyś przepis (być może jeszcze jest), że jak kierowca nie ma, to masz prawo jechać bez biletu.

A na zmianę postawy Västtrafik bym nie liczył. Kilku pasażerów z biletem jednorazowym ich nie interesuje, wizerunkowo im to zwisa, a jak napisałem maila, to mi odpisali, że niestety się nie da i życzą miłego pobytu w ich mieście. To chyba eufemizm od "spadaj na bambus", albo "nie kombinuj, tylko jedź Flygbussarną".
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 08 Paź 2014 20:49 

Witam serdecznie.

Byłbym niezmiernie wdzięczny za informację, gdyby ktoś miał do odsprzedania 4 szt. zwykłych biletów na komunikację miejską w Goteborgu. Mój e-mail: paulwinter@post.pl
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:40 

Witam, za około dwa tygodnie wybieram się do Göteborga i potrzebowałbym dwóch biletów jednorazowych, żeby wydostać się z lotniska do centrum. Proszę o kontakt, jeśli ktoś mógłby pomóc i w najbliższych dniach kupić dwa bilety. Co do płatności, wysyłki czy odbioru w Polsce, na pewno się dogadamy.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 13 Paź 2014 16:40 

Dopiero co wróciłem z jednodniówki, garść informacji:

-lotnisko to naprawdę malutki barak-nie sposób się zgubić, toalety bezpłatne
-w autobusie Flygbusarna darmowe mapy miasta; te autobusy są wg mnie najlepszą opcją jak się ma mało czasu
-na głównej handlowej ulicy, nazwa jakoś na K.. są darmowe toalety: trzeba szukać takich okrąglaków reklamowych-to są własnie te kibelki, jest ich co najmniej kilka po obu stronach ulicy
-na dworcu autobusowym/kolejowym toalety są płatne
-w ogóle nie braliśmy żadnej waluty, nie była potrzebna (kanapki z domu, za kawę płaciliśmy kartą)
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 11 Lis 2014 18:42 

Przeczytałam cały ten wątek, bite 10stron. Chciałam się dowiedzieć o samym lotnisku, co w nim jest (sklepy, kawiarnie) jak wyglądają miejsca typu "poczekalnia" ogólnie co można tam robić. W styczniu mam przesiadkę i czas oczekiwania 4h więc zastanawiam się co tam robić. Nie zamierzam wybierać się do miasta gdyż będę z 2małych dzieci, ciepło pewnie też nie będzie....
Czy ktoś może mi opisać sytuację, bo to, że terminal to "stodoła, blaszak i buda" wyczytałam już wcześniej" :)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 11 Lis 2014 19:39 

Skoro przeczytałaś, to wiesz czego się spodziewać, a szczegóły, jak zawsze najlepiej sprawdzić na stronie lotniska:
http://www.goteborgcityairport.se/index ... 02&lang=en
http://www.goteborgcityairport.se/index ... 10&lang=en
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 30 Lis 2014 11:34 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Wszystko jest tutaj, na forum. Generalnie polecamy, ładne miasteczko.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 30 Lis 2014 12:00 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
macio106 napisał(a):
Witam był ktoś z was w Goteborgu na jeden dzień i mógł podzielić się informacjami co i jak?

http://www.fly4free.pl/goteborg-szwecja ... -poradnik/
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 11 Gru 2014 09:05 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Na marginesie - obecnie na lotnisku City (GSE) trwają prace modernizacyjne i wszystkie loty Wizza, Ryanaira i Gotlandsflyg przekierowywane na lotnisko Landvetter (GOT). Taka sytuacja ma potrwać przynajmniej do 15 grudnia (za: http://www.goteborgcityairport.se/index.php?lang=en)
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 11 Gru 2014 17:42 

niebieski
Ktoś wie jak dojechac z tego lotniska? Bezpośredni autobus w dwie strony w przeliczeniu kosztuje ok.80zl (nawet na GSE jest tańszy bo ok.60zl) dlatego szukamy alternatywy bo jedziemy na jednodniówkę w sobote.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 11 Gru 2014 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
bbartekk2 napisał(a):
Ktoś wie jak dojechac z tego lotniska? Bezpośredni autobus w dwie strony w przeliczeniu kosztuje ok.80zl (nawet na GSE jest tańszy bo ok.60zl) dlatego szukamy alternatywy bo jedziemy na jednodniówkę w sobote.

Nie byłem nigdy na tym lotnisku, ale poszukałem informacji w internecie. Co prawda, angielska wikipedia podaje, że
Cytuj:
A much cheaper option is taking local bus 511, which runs every 30 minutes to Landvetter centrum, from where a suburban bus, Röd Express, connects to the central station, stopping at the same places as Flybussarna en route. Total travel time is 45 minutes and the price 58 SEK (44 SEK for people under 20).

ale według strony Västtrafik 511 ma obecnie inną trasę. Teraz najbliższym przystankiem z lotniska wydaje się być Härryda kyrka, skąd odjeżdża 611 do Landvetter resecentrum, gdzie trzeba się przesiąść na RÖD EXPRESS do centrum Goteborga. Cena takiej kombinacji to wg. planera 60 SEK, czyli niewiele taniej niż Flygbussarna (89 SEK). Tylko że do Härrydy jest 3 km marszu z lotniska, więc przy jednodniówce chyba trochę szkoda czasu.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 12 Gru 2014 10:38 

niebieski
Widze, ze jedyny plus jest taki ze na Landvetter autobusy jeżdżą co 20-30min.

Ktoś leciał jednodniówkę w sobote? Jaka jest alternatywa dla autobusu flygbuss z GSE ok 8? Wizz przylatuje o 7.50 natomiast autobus jest dopiero 8.35 co przy krótkiej jednodniówce raczej utrudnia sprawę.

W ogole komunikaty sa tak nieczytelne ze nie rozumiem, ktory lot gdzie ląduje i skąd startuje. Samolot z WAW niby ładuje w GSE, natomiast powrotny jest z GOT (na stronie GOT nie ma zadnego odlatującego jutro W6 do Warszawy...)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 12 Gru 2014 10:40, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 16 Gru 2014 12:43 

niebieski
Loty przeniesione na Landvetter do 31 stycznia:

Cytuj:
At the moment there are flight restrictions on certain heavier air traffic at Göteborg City Airport. These restrictions concerns the following airlines and their passengers;

Ryanair, Wizz Air and Gotlandsflyg.

As a result of the ongoing investigation, these restrictions continues until the 31st of January

http://www.goteborgcityairport.se/index ... Itemid=195
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 16 Gru 2014 13:40 

Chciałabym się dowiedzieć co z Wizzair. Nie znalazłam na ich stronie nic o zmianie lotniska ani tez nie przyszło do mnie żadne powiadomienie (mam zarezerwowany lot z przesiadką na GSE na 21 i 31stycznia).
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 16 Gru 2014 16:22 

niebieski
Nada napisał(a):
Chciałabym się dowiedzieć co z Wizzair. Nie znalazłam na ich stronie nic o zmianie lotniska ani tez nie przyszło do mnie żadne powiadomienie (mam zarezerwowany lot z przesiadką na GSE na 21 i 31stycznia).

Bez obaw, lotnisko wczoraj dopiero zaktualizowało informację o wydłużeniu terminu. Jak Wizz przerzucał loty z Modlina do Okęcia to też to zawsze trochę trwało.
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 16 Gru 2014 17:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nada napisał(a):

Jest info na stronie Wizzair: http://wizzair.com/en-GB/breaking_news ale tylko o dzisiejszym dniu, a podobno do 31.01 tak ma być.
" Important information for passengers travelling to and from Gothenburg on 16 December

Please, note that due to technical works at Gotheburg city airport, your flight will be operated from Gothenburg Landvetter Airport (main airport). The flight will be operated on time and we ask you to proceed to Gothenburg Landvetter Airport 2 hours before your scheduled time of departure instead of going to Gotheburg city airport.

We sincerely apologize for the short notice and any inconvenience caused by the unexpected closure of Gotheburg city airport. Thank you for your understanding!"
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 16 Gru 2014 17:23 

niebieski
Ktoś może potwierdzić, czy Svart Expressem do / z Skra Bro można pojechać na jednorazowym bilecie za 25 koron?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości