Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Wrz 2014 09:06 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Słucham rad na f4f odnośnie żarcia i ciągle się nacinam. :(
Info ode mnie:
- Manekin - nie wchodziłem, bo kolejka była przed lokalem
- bar Przysmak - ceny niskie, bo to bar mleczny, w miarę dobre żarcie, ale żeby się rozpływać to przesada...
- Pyra bar - nieporozumienie - wziąłem jakąś zapiekankę z kurczakiem i oliwkami, a dostałem ziemniaki z serem i kosteczką 0.5x0.5 cm kurczaka (chyba), którą długo szukałem. 17 zł to coś na pewno nie było warte i w tej pyrze barze raczej już się nie pojawię. :|
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#22 PostWysłany: 29 Wrz 2014 10:56 
Awatar użytkownika

srebrny
W Manekinie kolejki są prawie zawsze, często w zwykły dzień roboczy w jakiejś niby mało popularnej godzinie. Plusem jest to, że lokal jest ogromny i nawet jak kolejka stoi na ulicy to 10 max 15 minut i jesteś przy stoliku. Inna sprawa, że Manekin teraz to już w prawie każdym mieście jest :)

#23 PostWysłany: 03 Paź 2014 17:34 

Loty: 2
Kilometry: 3 770
można do tej listy dopisać w zasadzie wszystkie werandy, knajpe w bramie koło fredry, jadalnia w siedzibie allegro, no i ricoss kitchen :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Paź 2014 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
lizack napisał(a):
można do tej listy dopisać w zasadzie wszystkie werandy, knajpe w bramie koło fredry, jadalnia w siedzibie allegro, no i ricoss kitchen :)

to co napisałeś to chyba tylko Poznaniak zrozumie... a ten to chyba wie dokąd pójść.

"koło fredry", ale czego? ulicy? placu? pomnika? budynku jakiegoś?

napisz też coś więcej może o tych miejscach, co tam dają, jakie ceny, czemu warto.

Co do Pyra Baru to jest u mnie na pierwszym miejscu - menu wygląda u nich ciekawie, ziemniak króluje wszędzie, a i tak zawsze zamawiam szare kluski albo gzik :) limaK może strasznego pecha miałeś? Tak czy inaczej, knajpa z klimatem i jedzeniem jakiego szukam jak gdzieś jadę - takie trochę lokalnej egzotyki, w stolicy takich rzeczy nie zamówisz :D

e: poszukałem tej "knajpy w bramie koło fredry" - i już wszystko wiem. Ale nie rozszyfrowałbym tego... Knajpa nazywa się "W Bramie" i nie jest koło jakiegoś/czegoś Fredry ale na ulicy Fredry. Pisz higieniczniej proszę.
 Profil Relacje PM off
Death lubi ten post.

#25 PostWysłany: 03 Paź 2014 18:45 

Dodam stołówkę w byłym gmachu KW, obecnie wydział historyczny Uniwersytetu. Samo centrum, róg Św. Marcina i Kościuszki obok Zamku . Można się najeść samą zupą za 3,5 , dania po 10,50 i jeszcze w barze spaghetti i naleśniki za kilka złotych.
Grzes830324 lubi ten post.

#26 PostWysłany: 08 Paź 2014 16:09 

Polecam Chatkę Babuni (na południe od Rynku). Ogromny wybór pierogów, duże porcje, bardzo mi smakowało. Ceny przystępne, świetne miejsce żeby wybrać się z kobietą.
 Profil Relacje PM off
Death lubi ten post.

#27 PostWysłany: 08 Paź 2014 16:28 

Jeśli chodzi o Werandy to się zgadzam - świetne miejsca, dobre jedzenie, piękne wnętrza (zwłaszcza na Paderewskiego).
Jest Zielona Weranda na Paderewskiego właśnie, Weranda w Starym Browarze (tej akurat nie polecam, chyba, ze ktoś lubi pić kawę i jeść w otoczeniu centrum handlowego) i Weranda Caffe na Świętosławskiej. We wszystkich są te same świetne sałatki i ciasta.
 PM off  

#28 PostWysłany: 12 Paź 2014 12:26 

Loty: 2
Kilometry: 3 770
zbyhu napisał(a):
lizack napisał(a):

to co napisałeś to chyba tylko Poznaniak zrozumie... a ten to chyba wie dokąd pójść.

"koło fredry", ale czego? ulicy? placu? pomnika? budynku jakiegoś?

napisz też coś więcej może o tych miejscach, co tam dają, jakie ceny, czemu warto.

Co do Pyra Baru to jest u mnie na pierwszym miejscu - menu wygląda u nich ciekawie, ziemniak króluje wszędzie, a i tak zawsze zamawiam szare kluski albo gzik :) limaK może strasznego pecha miałeś? Tak czy inaczej, knajpa z klimatem i jedzeniem jakiego szukam jak gdzieś jadę - takie trochę lokalnej egzotyki, w stolicy takich rzeczy nie zamówisz :D

e: poszukałem tej "knajpy w bramie koło fredry" - i już wszystko wiem. Ale nie rozszyfrowałbym tego... Knajpa nazywa się "W Bramie" i nie jest koło jakiegoś/czegoś Fredry ale na ulicy Fredry. Pisz higieniczniej proszę.

mea culpa, pisząc koło fredry miałem na myśli ulicę, nie wiedziałem że sam lokal znajduje sie również na niej :)
"W bramie" - https://www.facebook.com/pizzawbramie/timeline
włoska kuchnia, bardzo dobra pizza, do tego świetne ceny, spoko lemoniady i dobre zupy !
lokale z pod szyldu "Werandy" - http://werandafamily.com/
tutaj w zależności od lokalu, bardzo rózne potrawy, ceny juz troche drozsze ale zdecydowanie warto, polecam szczegolnie wypad na lunch, deser i ciasto !
"Jadalnia" - https://www.facebook.com/JadalniaPixel?fref=ts
zawsze świeże składniki, codziennie inne menu, bardzo klimatyczny wystrój!
ceny podobne jak w werandzie, aczkolwiek jest to moim skromnym zdaniem najlepszy stosunek jakości do ceny!
"Riccos kitchen" - https://www.facebook.com/OjjisanMilkBar
tutaj mamy prawdziwą chińską kuchnie, nie ma typowego menu
podchodzimy do lady i pan mówi nam co dzisiaj przyrządzają np. kurczak, wołowina, baranina w 3 sosach do wyboru
bardzo duże porcje, dużo warzyw i dodatków (ryż) !

mam nadzieję że troche się zrehabilitowałem :)
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#29 PostWysłany: 12 Paź 2014 13:11 

Mogę polecić fajną miejscówkę - "METKA" znajduje się na przeciwko targów poznańskich http://www.bar-metka.pl/.

Jest to bar specjalizujący się lokalnymi przystawkami : genialny mają "gzik" 8zl ,2 kanapki z leberą (pasztet) za 4zl i do tego piwko lokalne Lech Pils.

Dla tych co nie lubią oklepanych miejsc - POLECAM ;-)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 12 Paź 2014 20:14 

Metka jest słaba. Jest tam tani alkohol przez co mnóstwo klientów którzy z nim przesadzają.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

#31 PostWysłany: 12 Paź 2014 21:20 

W Poznaniu na ulicy Szkolnej jest bar "Tylko u nas" - byłem tam kilka razy - było dużo, tanio i smacznie. Nie mniej jest to bar o małej powierzchni, przez który przewijają sie tłumy ludzi, co daje trochę mało komfortowe wrażenia.

#32 PostWysłany: 12 Paź 2014 21:36 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
ASK bar na ul. Słowiańskiej, koło Chaty Polskiej. Za dyszkę dostajemy zupę i drugie danie, które jest naprawdę smaczne i co najważniejsze, domowe (mamy do wyboru kilka kombinacji) :) polecam
Jeszcze tańszą opcją są obiady w DS Zbyszko. Tam za 8 złociszy dostajemy zupkę + 2gie danie + kompot. Jednak w tej cenie musimy się dostosować do "dania dnia" ;)

#33 PostWysłany: 25 Paź 2014 13:35 

W sumie w Poznaniu miejsc z dobrym jedzeniem nie brakuje. Na pewno dość fajna opcja, dla studentów jest na Szpitalnej - Literka z kuferka przede wszystkim są normalne ceny, a porcje takie, którymi można się najeść i nie ciągnie po 15 minutach po batonika - chociaż wiadomo niektórzy to pewnie zawsze są głodni i spragnieni. W każdym razie nie wiem czy prowadzą stronę na pewno mają aktualny FanPage - https://www.facebook.com/literkazkuferka
Jak ktoś ma podobne to tego miejsca miejscówki to studentów to chętnie poznam adresy.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 25 Paź 2014 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
Anonymous napisał(a):
Metka jest słaba. Jest tam tani alkohol przez co mnóstwo klientów którzy z nim przesadzają.

Specjalnie też nie polecam, ale wiele osób tu zagląda ze względu na Kuchenne Rewolucje Gesslerowej

#35 PostWysłany: 25 Paź 2014 19:57 

niebieski
Dobre burgery są w Food Patrolu.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#36 PostWysłany: 14 Lis 2014 03:30 

p27 napisał(a):
Dobre burgery są w Food Patrolu.

a jeszcze lepsze w Świętej Krowie na Kwiatowej (10 kroków od Półwiejskiej).

Smaczne sushi w Violet (ul. Święty Marcin 9),
Poza tym pysznie, ale drożej, w Bazarze 1838 przy Paderewskiego (2-daniowy lunch 24 zł).
Tanie, ogromne schabowe i mega miła Pani w barze Tylko u Nas (u dziadka) przy Wrocławskiej.
Chłopskie jadło ul. Kantaka 8/9.
Oczywiście polecam, jak wcześniej wspomniano, wszystkie "Werandy" i Chatkę Babuni (smaczniej niż w Starym Młynie czy Starym Toruniu w Toruniu).

Wszystkie powyższe miejsca znajdują się praktycznie na Starym Rynku (niedaleka odległość - kilka kroków).

Image
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 21 Lis 2014 00:33 

Stołówka "Jowita", ulica Zwierzyniecka 7 niepodal Ronda Kaponiera. Tanie obiady za 12 zł bodajże i naprawdę bardzo smaczne. Jedyny minus to godziny otwarcia. Pon-pt bodajze 11-16 (choć mogę się mylić, bo już baaardzo dawno nie byłem tam - niestety!)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 21 Lis 2014 11:07 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
https://www.facebook.com/burgeratorpoznan?fref=ts a napić się w Czupito

#39 PostWysłany: 04 Gru 2014 23:50 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 73 985
niebieski
Dziwi mnie, że nikt nie wspomniał w tym wątku o Kmicicu i pyzach z sosem myśliwskim.
Bar Kmicic jest położony co prawda kawałek od centrum na Ratajach (os. Rzeczypospolitej 4) ale warto się do niego wybrać, zwłaszcza, że jedzenie jest tanie i bardzo dobre. Po te pyzy i sos jeżdżę nie raz specjalnie, żeby je kupić na obiad do domu.
Jeżeli będziecie szukali, to bar jest obecnie dużo mniejszy niż kiedyś, znajduje się w wydzielonej części dawnego budynku barowego (typowa architektura PRL), wejście jest od tyłu, podpisane siecią Smakcoop.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 18 Kwi 2015 20:26 

Gdzie można zjeść dobre i relatywnie tanie śniadanie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości