Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 16 Wrz 2014 15:45 

niebieski
SPLDER napisał(a):
Co do wyboru Portugalii - w większości banków transakcja z niezgodnym adresem nie przejdzie.

Serio? Choćby tym tygodniu robiłem 3 transakcje, dwiema różnymi kartami, podając billing address niezgodny z prawdą. W życiu zrobiłem takich transakcji grubo ponad 100 i nigdy nie miałem problemów z autoryzacją.
 Profil Relacje PM off  

Black Friday w Aegean Airlines 🖤 Loty najlepszą regionalną od 260 PLN ✈️🏆 Black Friday w Aegean Airlines 🖤 Loty najlepszą regionalną od 260 PLN ✈️🏆
Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️ Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️
#22 PostWysłany: 23 Wrz 2014 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
SPLDER napisał(a):
Co do wyboru Portugalii - w większości banków transakcja z niezgodnym adresem nie przejdzie.

Kupowałem ok. rok temu, wpisałem prawdziwy adres ale wybierałem Niemcy jako kraj. Bilet został wystawiony bez problemu. Mam wrażenie że ścisła weryfikacja adresu będzie tylko jak zaznaczymy USA.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 26 Paź 2014 11:33 

Hej,
Jestem na etapie rezerwacji biletów na trasie Wrocław - Nowy Jork oraz Los Angeles - Wrocław na końcówkę maja.
Znalazłem interesujące mnie połączenie w dobrej cenie, ale mam problem z miejscami w samolocie. Jedno z połączeń obsługuje Lufthansa. Na Expedii dostępny jest podgląd miejsc i na odcinku Frankfurt-Nowy Jork bez względu na datę pokazuje mi się 8 wolnych miejsc na samym końcu A380 i to jeszcze jedno za drugim - inne są niby zarezerwowane. Są to zawsze te same miejsca - a ja ich nie chcę. Na to same połączenie mogę kupić w ten samej cenie bilety na lot realizowany przez United (by Lufthansa). No i w tym przypadku nie mam dostępu do podglądu miejsc - więc mogę je zarezerwować w ciemno. Jako, że lecę z dzieckiem i żoną chciałbym mieć wpływ na to gdzie siedzę - nie chcę marudzić, tylko siedzieć obok siebie. Czy w przypadku lotu firmowanego przez United na którymś etapie będę mógł mieć jakiś wpływ na to gdzie będę siedział, czy dowiem się dopiero w samolocie?
Pozdrawiam
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 26 Paź 2014 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
A zerknij na inną datę? Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do Lufthansy. Często są "zarezerwowane" miejsca np. dla dzieci. Zaraz za business class - one mają więcej przestrzeni na nogi. Tych miejsc sam nie zarezerwujesz, ale w call center już tak.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 26 Paź 2014 11:51 

niebieski
gobo007 napisał(a):
Hej,
Jestem na etapie rezerwacji biletów na trasie Wrocław - Nowy Jork oraz Los Angeles - Wrocław na końcówkę maja.
Znalazłem interesujące mnie połączenie w dobrej cenie, ale mam problem z miejscami w samolocie. Jedno z połączeń obsługuje Lufthansa. Na Expedii dostępny jest podgląd miejsc i na odcinku Frankfurt-Nowy Jork bez względu na datę pokazuje mi się 8 wolnych miejsc na samym końcu A380 i to jeszcze jedno za drugim - inne są niby zarezerwowane. Są to zawsze te same miejsca - a ja ich nie chcę. Na to same połączenie mogę kupić w ten samej cenie bilety na lot realizowany przez United (by Lufthansa). No i w tym przypadku nie mam dostępu do podglądu miejsc - więc mogę je zarezerwować w ciemno. Jako, że lecę z dzieckiem i żoną chciałbym mieć wpływ na to gdzie siedzę - nie chcę marudzić, tylko siedzieć obok siebie. Czy w przypadku lotu firmowanego przez United na którymś etapie będę mógł mieć jakiś wpływ na to gdzie będę siedział, czy dowiem się dopiero w samolocie?
Pozdrawiam
Piotr

Tak, na stronie UA będziesz mógł wybrać miejsca w każdej chwili. Numer potwierdzenia UA dostaniesz w rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Lis 2014 13:40 

No i lipa.
Kupiłem bilety i nie mogę wybrać miejsc. Lot z WRO do NYC jest firmowany przez Lufthansę. Tu sprawa jest prosta - mogę za dodatkową opłatą wybrać miejsce. Jeśli nie chcę jej ponosić, to 23h przed startem będę mógł wybrać miejsca za darmo.

Drugi odcinek: LAX-WRO obsługuje UNITED. Logowałem się na stronie i UNITED i Lufthansy podając numery rezerwacji i z jednego i z drugiego systemu - i te i te działają, ale u jednego i drugiego przewoźnika pojawia się komunikat, że wybór miejsc jest niedostępny.
Zadzwoniłem do United do Niemiec i konsultant powiedział mi, że lot obsługuje Lufa i zasady na drugi lot są takie jak na pierwszy.
Dodam, że numer do Niemiec dostałem na polskiej infolinii Lufthansy - pani powiedziała, że rezerwację miejsc powinienem móc załatwić w United. I tym sposobem koło się zamknęło i nic nie załatwiłem.
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 04 Lis 2014 14:11 

niebieski
gobo007 napisał(a):
No i lipa.
Kupiłem bilety i nie mogę wybrać miejsc. Lot z WRO do NYC jest firmowany przez Lufthansę. Tu sprawa jest prosta - mogę za dodatkową opłatą wybrać miejsce. Jeśli nie chcę jej ponosić, to 23h przed startem będę mógł wybrać miejsca za darmo.

Drugi odcinek: LAX-WRO obsługuje UNITED. Logowałem się na stronie i UNITED i Lufthansy podając numery rezerwacji i z jednego i z drugiego systemu - i te i te działają, ale u jednego i drugiego przewoźnika pojawia się komunikat, że wybór miejsc jest niedostępny.
Zadzwoniłem do United do Niemiec i konsultant powiedział mi, że lot obsługuje Lufa i zasady na drugi lot są takie jak na pierwszy.
Dodam, że numer do Niemiec dostałem na polskiej infolinii Lufthansy - pani powiedziała, że rezerwację miejsc powinienem móc załatwić w United. I tym sposobem koło się zamknęło i nic nie załatwiłem.
Piotr

Nie ma bezpośredniego lotu LAX-WRO. Miejsca na odcinki wykonywane przez UA możesz wybrać na ich stronie.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Lis 2014 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Tak jest zawsze. Loty codeshare rządzą się prawami operatora. Gdy kupiwałem bilet QR, wybrałem miejsca i były potwierdzone. Potem wprowadzili codeshare z CX (Cathay Pacific) i w mojej taryfie nawet za dopłatą nie było opcji wyboru miejsc. Nie pomógł nawet telefon z kancelarii prawnej, że podpisałem umowę w postaci zakupu biletu z QR i powinienem być obsługiwany zgodnie z regulacjami QR. Z automatu miejsce dostałem przy przejściu. Pomogła awantura na lotnisku w Doha z tymi samymi argumentami. Chcieli zmienić bezpłatnie na lot operowany przez QR (zamiast o północy - o 9 rano) + hotel gratis ale 3 godziny po pierwotnym przylocie miałem lot na Tajwan na oddzielnym bilecie. Tak więc polecam próbę odprawy przez chyba Austrian? Kiedyś ktoś tu pisał, że była możliwość+wybór miejsc na 36 godzin (LH na 24 - jak napisałeś).
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Lis 2014 15:12 

Lecę z żoną i dzieckiem - miejsce jest mi w sumie obojętne, tylko zależy mi na tym by siedzieć obok siebie, lub przynajmniej blisko.
Jak wyglądała ilość miejsc do wybrania na te 30-kilka godzin przed odlotem?
Pozdrawiam
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 04 Lis 2014 15:29 
Awatar użytkownika

Bez problemu powinieneś mieć przydzielone automatycznie koło siebie, ale jeszcze upewnisz się przed odlotem :)
 Profil Relacje PM off
gobo007 lubi ten post.
gobo007 uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 04 Lis 2014 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Miejsca "obok siebie" to często miejsca oddzielone przejściem, bądź w różnych rzędach. Lecąc kiedyś w 3 osoby (na jednej rezerwacji oczywiście) dostałem dwa miejsca obok siebie, a trzecie było rząd dalej (mimo że w rzędzie były 3 miejsca obok siebie, więc system mógł się wykazać większą empatią). Ale to było dawno temu i nie było wtedy odprawy on-line - wówczas wybór miejsc powinien być całkiem spory.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 14 Wrz 2015 10:50 

złoty
Chciałbym zakupić bilet lotniczy na stronie United. Połączenie jest bardzo skomplikowane i dostępne wyłącznie na ich stronie, ale nie jest to żaden błąd taryfowy.
Czy przerabiał ktoś rezerwacje polską kartą z podaniem adresu rozliczeniowego w innym kraju (Polski nie ma na liście). Czy może to generować jakiekolwiek problemy.
Na stronie United jest numer do niby polskiego biura: 800-55558000, ale oczywiście nie ma takiego numeru (jest o jedną cyfrę za dużo).

Przy okazji zapytam o 60 minutową przesiadkę na LHR. Wylot z WAW LO o 7.40, póżniej UA do LAX. IMO niewykonalne. Trzeba chyba zmienić terminal. Kupić licząc na odszkodowanie ;) ? Ma ktoś doświadczenie jaką taryfę UA wrzuca w przypadku przebukowania (w sensie oryginał czy jakąś wyższą). Chodzi oczywiście o ilość mil.

#33 PostWysłany: 14 Wrz 2015 10:59 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Kupowałem wielokrotnie płacąc polską kartą podając adres w USA.
W przypadku przebukowania (przez linie w ostatniej chwili) z reguły na tym zyskiwalem z najtańszej taryfy na pełną Y.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tasma uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 14 Wrz 2015 11:19 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
Kupowałem kilkukrotnie bilety na United. Zwykle działało podanie niemieckiego adresu lub amerykanskiego.
Nigdy potem nie było problemów, choć w momencie zakupu musiałem kombinować (nie wiem od czego zależy,
ale niektóre adresy mi nie chciały przejść).
tasma uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 14 Wrz 2015 12:43 

niebieski
Terminalu zmieniac nie bedziesz (LOT i United lataja z T2) ale United bedzie z satelity czyli kawalek trzeba przejsc. Wbrew pozorom w 60 min moze sie udac - terminal jest dosc sprawnie zorganizowany.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 14 Wrz 2015 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 722
Kilometry: 1 179 140
srebrny
Terminal zorganizowany jest sprawnie. Natomiast LOT organizuje się trochę gorzej. Loty do LHR są bardzo często spóźnione, aczkolwiek ten poranny jest chyba najbardziej punktualną rotacją.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 02 Paź 2015 13:33 

złoty
Mam pytanie dotyczące widoczności biletu przez Lot i CMT.
Otóż mam bilet na trasie WAW-LHR-LAX-LIH, KOA-SFO-LHR-WAW .
Pierwszy i ostatni odcinek wykonuje Lot. Bilet wystawia United. Poza numerem rezerwacji z United dostałem też numer Amadeusowy. Po wpisaniu go do CMT albo na stronie lotu pokazują się tylko dwa ostatnie odcinki (SFO-LHR-WAW). Zadzwoniłem do Lotu z pytaniem czy to normalne (nie jest to błąd cenowy tylko normalna oferta) na co oni odpowiedzieli, że widzą tylko ostatni lot, a tego pierwszego nie i żeby zadzwonił do United i zapytał o co biega.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Kontaktować się z nimi czy to normalne?

#38 PostWysłany: 02 Paź 2015 16:12 

srebrny
Jeśli na stronie United wszystko jest OK to bym się nie przejmował. Loty United u mnie nigdy nie wyświetlały mi się w Amadeusie, za wyjątkiem dolotów do rejsu innego przewoźnika (LH lub AC)

#39 PostWysłany: 05 Mar 2017 14:10 

Loty: 358
Kilometry: 691 939
Kilka dni temu zarezerwowałem loty na trasie GDN-SFO. Bilety LH, ale loty kontynentalne UA. Dodam tylko ze cena, która zapłaciłem mogła być wynikiem błędu taryfowego. Niemniej jednak otrzymałem etixy i rezerwacja jest widoczna zarówno w LH jak i UA. Wczoraj próbowałem wybrać miejsca na loty kontynentalne na stronie United i okazało się ze z rezerwacji zniknął odcinek MUC-SFO. Na stronie LH i checkmytrip bez zmian. Dziś zadzwoniłem do LH z zapytaniem i uzyskałem potwierdzenie ze wszystko jest OK. Niemniej jednak nurtuje mnie, dlaczego na stronie United nie ma jednego odcinka.

W informacji o miejscach na stronie United widnieje takie coś:
Załącznik:
Seat.jpg
Seat.jpg [ 13.94 KiB | Obejrzany 4554 razy ]

Czy jest to tylko informacja ze w tej klasie rezerwacyjnej można wykupić taki upgrade czy znowu przez jakiś błąd taki upgrade został do mnie przypisany?

Czy rezerwacja posiłków dla dzieci jest płatna w United?
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 05 Mar 2017 17:01 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 606 442
złoty
@‌szrajbendorf‌
Lot MUC-SFO masz UA czy LH?
UA dopiero zaczyna latać na trasie MUC-SFO.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości