Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 15 Lip 2014 19:23 

niebieski
Bilet kupisz w kasie na terenie lotniska. Przy wyjściu po lewej stronie. Co do Nykoping, to jest to małe miasteczko, idź przed siebie, obejdziesz całe.
 Profil Relacje PM off  

Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍 Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍
Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴 Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴
#402 PostWysłany: 15 Lip 2014 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
macio106 napisał(a):
Cytuj:
Witajcie mam do was pytanie. Na początek od razu mówię że przeczytałem trochę tego tematu ale nie rozwiązało to moich wątpliwości. A mianowicie lecę 13 sierpnia na jednodniówkę. Przylot o 7:20 odlot o 16:30. Moim celem jest poprostu przejść się po Nyköping. I tutaj moje pytanie jak kupić bilety na autobus podmiejski 515(chętnie też bym poprosił o link do rozkładu jazdy tych busów w ludzkim języku[polski,angielski]) nie mając karty w ręku będziemy mieli tylko gotówkę. Drugie pytanie to co warto zobaczyć w mieście i trzecie czytałem też że kilka osób próbowało iść z buta powiem szczerze że w jedną stronę najpewniej powrót by pasowała mi taka opcja wadziłem tę trasę na google mapy,ale jak bierzemy street view to widzimy roboty drogowe z 2011 roku no własnie, a jak wygląda sytuacja na teraz da się spokojnie iść?

Odpowie ktoś na moje pytanie?

Jeśli masz tyle czasu to spokojnie możesz sobie zrobic spacerek do miasta.

Szybkim marszem 55 minut do stacji kolejowej, spacerkiem to 1:15.

Ew. z powrotem jak będziesz czuł się zmęczony to busem - bilet u kierowcy, można kartą.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 16 Lip 2014 16:34 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
hank napisał(a):
Bilet kupisz w kasie na terenie lotniska. Przy wyjściu po lewej stronie. Co do Nykoping, to jest to małe miasteczko, idź przed siebie, obejdziesz całe.

Można płacić gotówka?

Cytuj:
Ew. z powrotem jak będziesz czuł się zmęczony to busem - bilet u kierowcy, można kartą.

Jak byk napisałem że nie będę miał karty...
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 16 Lip 2014 22:44 
Awatar użytkownika

platynowy
macio106 napisał(a):
hank napisał(a):

Można płacić gotówka?

Cytuj:

Jak byk napisałem że nie będę miał karty...

Jak to nie masz karty ? :shock:

To jak ty żyjesz ?

Mówimy o zwykłej karcie płatniczej a nie kredytówce.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 20 Lip 2014 14:45 

Hej :) Wiecie może czy lepiej kupić bilet na Flygbussarna przez internet, w automacie na lotnisku czy u kierowcy?
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 21 Lip 2014 00:04 
Awatar użytkownika

platynowy
Monka20 napisał(a):
Hej :) Wiecie może czy lepiej kupić bilet na Flygbussarna przez internet, w automacie na lotnisku czy u kierowcy?

W Goteborgu u kierowcy/w automacie jest o 10 SEK drożej niż przez internet, więc tutaj może byc podobnie.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 21 Lip 2014 10:07 

srebrny
Tomo14 napisał(a):
W Goteborgu u kierowcy/w automacie jest o 10 SEK drożej niż przez internet, więc tutaj może byc podobnie.

Te różnice cenowe można znaleźć na ich stronie, a przynajmniej kiedyś można było.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 21 Lip 2014 11:16 

niebieski
Polecam zrobienie prawdziwej (lub fikcyjnej) rezerwacji na rejs promem na stronie:
http://www.vikingline.se/sv/sverige/hit ... a-minuten/
Cena kabiny 4-os. od 100 SEK.
W trakcie rezerwacji można dokupić dojazd z/do Nykoping (z miasta, nie z lotniska) za... No właśnie nie wiem od czego to zależy ale czasem za odcinek za osobę dolicza 40SEK (dziecko 20SEK) czasem 60 SEK a trafiłem już kiedyś że było za 0 SEK.
Próbowałem rejsy Kopciuszkiem na daty: 30/31.07 oraz 13/14.08
Strona vikinga upierdliwa ale da się ogarnąć.

#409 PostWysłany: 23 Lip 2014 18:21 

21.07 zaliczyłem Sztokholm w jeden dzień, dla tych co nie mogą się zdecydować czym się udać do stolicy Szwecji takie małe porównanie:
- Flygbussarna:stała cena, wyjazd z pod samego lotniska, czas przejazdu ( 07:45 - 09:07), strasznie zimno w autokarze, kierowca ustawił klimę chyba na 15 stopni, nie można zamknąć nawiewu, bardzo słabe wifi w wielu miejscach na trasie nie można otworzyć nawet strony.
- pociąg: opcja korzystna finansowo dla osób z dziećmi, za bilet dla dziecka 7 - 15 lat zapłaciłem 5 SEK (bilety kupowane na tydzień przed wyjazdem), czas przejazdu (14:40 - 15:45), pociąg czysty, cichy, przytyka uszy w tunelu gorzej niż podczas lądowania samolotu, temperatura odpowiednia do tej na zewnątrz, wifi bardzo dobre na całej trasie, można oglądać film na You Tube bez przycinania.
Bilety na obie opcje kupowane przez internet.

Autobus 515 płatność kartą u kierowcy 26 SEK, dzieci 13 SEK
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 26 Lip 2014 10:45 

@ klapio Za bilety na pociąg (kupowane na ostatnią chwilę) zapłaciłem po 90 SEK dorosły i 5 SEK dzieci, co dało mi i tak lepsza średnią niż Flygbussarna, bilety studeckie musiałbyś sprawdzić na stronie SJ

@ Krzysiekgd nie mogę jeszcze odpisywać na PW :( , bo nie mam 5 postów, prześlij mi maila na PW.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 27 Lip 2014 08:03 

gregorio23 napisał(a):
21.07 zaliczyłem Sztokholm w jeden dzień, dla tych co nie mogą się zdecydować czym się udać do stolicy Szwecji takie małe porównanie:
- Flygbussarna:stała cena, wyjazd z pod samego lotniska, czas przejazdu ( 07:45 - 09:07), strasznie zimno w autokarze, kierowca ustawił klimę chyba na 15 stopni, nie można zamknąć nawiewu, bardzo słabe wifi w wielu miejscach na trasie nie można otworzyć nawet strony.
- pociąg: opcja korzystna finansowo dla osób z dziećmi, za bilet dla dziecka 7 - 15 lat zapłaciłem 5 SEK (bilety kupowane na tydzień przed wyjazdem), czas przejazdu (14:40 - 15:45), pociąg czysty, cichy, przytyka uszy w tunelu gorzej niż podczas lądowania samolotu, temperatura odpowiednia do tej na zewnątrz, wifi bardzo dobre na całej trasie, można oglądać film na You Tube bez przycinania.
Bilety na obie opcje kupowane przez internet.

Autobus 515 płatność kartą u kierowcy 26 SEK, dzieci 13 SEK

Dlaczego ja mam info,że dzieci do lat 8 ,jeżdżą za darmo w Flygbussarna ?
Czyżby się coś zmieniło?
 PM off  

#412 PostWysłany: 28 Lip 2014 13:50 

Loty: 463
Kilometry: 789 448
niebieski
Nie kupisz. Niby ze względów bezpieczeństwa u kierowcy można płacić tylko kartą...
Możesz spróbować dobrze znanego tricku: udajesz głupka, podchodzisz do kierowcy z banknotem i mówisz, że chcesz kupić bilet. Kierowca powie, że nie przyjmuje gotówki i albo każe Ci spadać, albo wpuści Cię do środka i pojedziesz za friko :-)

Jeśli nie wpuści, to masz przyjemny godzinny spacerek do miasta. Pamiętaj, żeby zaplanować sobie powrót w miarę bezpieczny sposób, tzn. na wypadek gdyby kierowca znowu Cię nie wpuścił, żebyś miał w rezerwie minimum godzinę czasu na dojście na lotnisko.

#413 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:11 

Witajcie!

W sierpniu udało nam się kupić bilety jednodniowe z Gdańska do Skavsta. Chcielibyśmy dojechać do Sztokholmu. Z tego co udało mi się wyczytać na tym forum najbardziej opłacalne jest jazda autobusem 515 do Nyköping i potem do Sztokholmu. A jak jest z kartami MPK czyli tymi 24 godzinnymi? Ktoś z was korzystał? Czy karta Euro26 daje jakieś zniżki? Z góry dziękuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 28 Lip 2014 18:16 

szumny. Dzięki wielkie za info. Rejs do Helsinek + dojazd do Sztokholmu w obie strony dla 3 osób - za 320 koron.
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 17 Sie 2014 22:23 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 23 172
Cytuj:
Gdy wyjdziemy z terminala, udajemy się w kierunku gdzie stoją autokary międzymiejskie. Tam jest budka gdzie siedą i odpoczywają kierowcy, u nich można kupić najtańsze bilety i to za gotówkę. Za jeden płąciłem 65 koron.

Mam pytanie - czy jest to wciąż aktualne info? Lecę w przyszłym tygodniu do NYO i oczywiście chcę się dostać do centrum Sztokholmu. Trochę za późno ogarnęłam się z kupowaniem biletów na pociąg, przez co teraz jest to dla mnie za drogie i planuję dojechać autobusem. Tylko teraz nie wiem, czy kupować przez neta, czy na miejscu i jeśli tak, to czy w automatach czy u tych odpoczywających kierowców? :D Będę wdzięczna za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 19 Sie 2014 11:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ja z żoną byłem w Sztokholmie na weekend (19-21 lipca) i tak jak ktoś pisał już na tej stonie.
Dojazd do Nykoping 50 koron (2 osoby). Autobus jedzie 10-15 minut. Zatrzumuje się przy przystanku dworca kolejowego.

Bilet Nykoping - Sztokholm najlepiej kupić odpowiednio wcześniej kosztuje 49koron/1 osoba także naprawde dobra cena.
Pociągi punktualne, czyste, szybkie.

Z komunikacji miejskiej nie korzystaliśmy w stolicy, hotel położony bardzo blisko centrum.
Ceny drogie ale jakieś fajne pamiątki można znależć bo czasem są dobre promocje. Obiad w McDonladzie czy w Maxie, trudno, czasem trzeba się przemęczyć.
Polecam Free tour Sztokholm jeśli ktoś zna angielski. 1,5h wycieczki za darmo, bardzo sympatyczne prowadzące.

Na Nykoping można przeznaczyć kilka godzin jeśli ktoś chce.
 Profil Relacje PM off
kittycate lubi ten post.
kittycate uważa post za pomocny.

#417 PostWysłany: 22 Sie 2014 20:26 

Loty: 10
Kilometry: 11 910
Mój pociąg ze Sztokholmu do Nykoping miał pół godziny opóźnienia, więc bierzcie pod uwagę też spóźnienia pociągu przy planowaniu, bo nie chodzą one jednak idealnie.

#418 PostWysłany: 26 Sie 2014 23:38 

Loty: 29
Kilometry: 78 867
Witam, wrzucam foto rozkładu jazdy autobusu linii 515 spod terminala do Nykoping, w drugą stronę nie zdążyłem bo akurat podjechał autobus.
Image
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 27 Sie 2014 22:22 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Witajcie ja już jestem po wypadzie i opowiem co nie co. Po pierwsze piechotą nie warto bo to spory kawałek a i trzeba przejść około 800m bardzo ruchliwą ulica ogólnie nie polecam. Co do biletów na autobus 515 (jedzie do Nykoping) to można je śmiało kupić w hali przylotów w kasie biletowej za gotówkę, dostajemy taki śmieszny bilet który nam kasownik porywa a później oddaje. Na zdjęciu są właśnie bilety i odjazd 515 z Centrum Nykoping na lotnisko.

Image
Image
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 02 Wrz 2014 21:57 

W ten weekend wybieram się do Sztokholmu, czy korzystał ktoś z transportu Swebus bo taki przewoźnik wyświetlił mi się na stronie kolei SJ z Nykoping? i jest nieco tańszy niż pociąg:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości