Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 27 Cze 2014 20:30 
Awatar użytkownika

*szwedzkich

rok temu na 2 przejazdy nikt dowodu nie chciał
 Profil Relacje PM off  

Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍 Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍
Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩 Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩
#382 PostWysłany: 28 Cze 2014 11:41 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Wczoraj też, facet tylko rzucił okiem na wydruk.

#383 PostWysłany: 03 Lip 2014 16:45 

Mam pytanie- czy jeżeli kupię przez internet bilet z lotniska do Sztokholmu na Flygbussarna, to obowiązuje on przez cały dzień? Tzn. mogę wsiąść w dowolny autobus w określonym dniu?
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 03 Lip 2014 16:52 

srebrny
Bilet działa na zasadzie "raz zeskanowany = zużyty", więc jest na dowolny kurs. Wydaje mi się (ale głowy za to nie dam), że ma nawet dłuższy termin ważności, niż jeden dzień.
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 03 Lip 2014 17:46 

Bilet Flygbussarna jest wazny na dowolny kurs na danej trasie przez 3 miesiace od daty zakupu i jak wyzej napisano - zeskanowany=zuzyty.
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 03 Lip 2014 20:39 

:D dziękuję :D
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 04 Lip 2014 20:36 

chcemy wybrać się na 'WYJAZD RODZINNY" czyli 6 dorosłych i 4 dzieci,czy istnieje
możliwość zakupu biletów grupowych /rodzinnych do Sztokholmu?
Termin mamy 15-17.8.2014.
Ile kosztują bilety dla dzieci poniżej 12 roku życia?

Proszę o pomoc :|
 PM off  

#388 PostWysłany: 04 Lip 2014 20:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie mogę za bardzo zrozumieć czemu ludzie wolą od razu zadawać na forum banalne pytania, zamiast najpierw poszukać parę minut w sieci.
Odpowiedzi na ostatnie pytania są wyraźnie napisane bezpośrednio na głównej stronie przewoźnika.
Żeby nie było, że się tylko czepiam, załączam podpowiedź :)
http://www.flygbussarna.se/en/skavsta
 Profil Relacje PM off
kuba201 lubi ten post.

#389 PostWysłany: 04 Lip 2014 21:05 

malaczarna ....ale mi chodzi o pociąg :oops:
Doczytałam ,że są jakieś promocje ,lecz "wypociny"
jakie wychodzą w tłumaczeniu są tak skomplikowane :?
Banalne pytania to te powtarzające się o autostop
czy płatność kartą.
Jadąc z dziećmi ,mam obowiązek by one podróżowały
bezpiecznie.
 PM off  

#390 PostWysłany: 04 Lip 2014 21:33 
Awatar użytkownika

srebrny
A to niby skąd inni mają wiedzieć, że chodzi o pociąg jak zadajesz pytanie bezpośrednio pod pytaniem o autobus ?
Jeżeli chodzi o pociąg to odpowiedzi najlepiej szukać ... na stronie przewoźnika :)
http://www.sj.se/start/startpage/index.form?l=en&tab=tc
Wpisujesz skąd i dokąd jedziesz, daty podróży i poniżej dodajesz po kolei wszystkich podróżnych z zaznaczeniem wieku.
Wszystko jest proste, jasne i klarowne :)
Pamiętaj, że na kolej bilety najlepiej kupować z wyprzedzeniem przez internet, bo kupowane na miejscu mogą być sporo droższe.
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 05 Lip 2014 01:15 

Loty: 76
Kilometry: 78 662
Ja we wrześniu udaję się na jednodniówkę z nocowaniem na Skavsta wraz z czwórką moich znajomych. Po powrocie na pewno opiszę szczegóły.
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 05 Lip 2014 10:23 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Witajcie mam do was pytanie. Na początek od razu mówię że przeczytałem trochę tego tematu ale nie rozwiązało to moich wątpliwości. A mianowicie lecę 13 sierpnia na jednodniówkę. Przylot o 7:20 odlot o 16:30. Moim celem jest poprostu przejść się po Nyköping. I tutaj moje pytanie jak kupić bilety na autobus podmiejski 515(chętnie też bym poprosił o link do rozkładu jazdy tych busów w ludzkim języku[polski,angielski]) nie mając karty w ręku będziemy mieli tylko gotówkę. Drugie pytanie to co warto zobaczyć w mieście i trzecie czytałem też że kilka osób próbowało iść z buta powiem szczerze że w jedną stronę najpewniej powrót by pasowała mi taka opcja wadziłem tę trasę na google mapy,ale jak bierzemy street view to widzimy roboty drogowe z 2011 roku no własnie, a jak wygląda sytuacja na teraz da się spokojnie iść?
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 05 Lip 2014 12:51 

srebrny
Jestem teraz w głuszy, z internetem przez komórkę, więc podpowiem tylko, że organizator nazywa się Länstrafik, przy czym w którejś części Szwecji jest inny o tej samej nazwie. Spróbuj poszukać na stronie. Pamiętam tylko, że ta strona była ciężkostrawna, zupełnie jak nie w Szwecji. Zresztą, co ja mówię... Nowa wersja strony SL też spowodowała u mnie wyczerpanie słownika wyrazów brzydkich. Zupełnie jak z czasów, gdy internet raczkował.
Pozornie wydawało by się, że zakup biletu u kierowcy to oczywista oczywistość, ale paradoksalnie okazuje się, że nie w krajach... rozwiniętych (patrz: dyskusja o Göteborgu).
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 05 Lip 2014 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
seba92 napisał(a):
Ja we wrześniu udaję się na jednodniówkę z nocowaniem na Skavsta wraz z czwórką moich znajomych. Po powrocie na pewno opiszę szczegóły.

To nie ma co opisywać, bo większość ludzi z forum F4F już "zaliczyła" Skavstę/Nykoping, część z nocowaniem.

Weźcie coś miękkiego (karimata lub karimata samopompująca) bo strasznie niewygodnie śpi się na krzesłach.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 11 Lip 2014 13:38 

Witam,
wybieram się 21.07 na jednodniówkę w cztery osoby. Mimo, że do wyjazdu pozostało niewiele czasu bilet w dwie strony na pociąg jest dla mojej grupy (3 dorosłych + 12 latek) jest i tak tańszy o połowę niż autobus 533 SEK.
Podczas rezerwacji pociągu pokazuje mi się opcja "You have a booked seat during the journey" za 147 SEK, czy jak nie wybiorę rezerwacji siedzeń to mogę usiąść gdziekolwiek, czy są jakieś inne wyznaczone miejsca.
Drugie moje pytanie: w jakiej odległości są dworzec kolejowy w Sztokholmie i Cititerminal, ma ktoś jakąś mapkę lub plan komunikacji.
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 11 Lip 2014 15:23 

srebrny
gregorio23 napisał(a):
Drugie moje pytanie: w jakiej odległości są dworzec kolejowy w Sztokholmie i Cititerminal, ma ktoś jakąś mapkę lub plan komunikacji.

Są tuż obok, przechodzisz z jednego do drugiego przez galerię. Ale warto na to zarezerwować kilkanaście minut, jak się nie zna terenu.
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 12 Lip 2014 21:56 

Odlot do Warszawy z lotniska Sztokholm Skavsta mam zarezerwowany o 6:30.Wprawdzie mam zarezerwowany nocleg w hostelu Dalagatan ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby pojechać ostatnim autobusem na lotnisko i tam poczekać do 4:30 Na 2 godz przed odlotem należałoby już być na miejscu. Czy lotnisko jest czynne całą noc ?. Jak dojechać z centrum Sztokholmu do hostelu Dalagatan ?.
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 12 Lip 2014 23:22 

Okolice dworca centralnego w Sztokholmie odbieram jako bezpieczne. W pazdzierniku spedzilem tam czesc nocy. Jest mcdonalds zamykany chyba o polnocy i kilka monopolowych. Kreci sie sporo ludzi. Wydaje mi sie ze lotniskojest czynne, bo pamietam ze chcialem jechac ostatnim ale sie na niego spoznilem i pojechalem pierwszym kolejnego dnia.

Sent from my iPad using Tapatalk
 PM off  

#399 PostWysłany: 14 Lip 2014 00:12 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
ANKAKEP napisał(a):
Odlot do Warszawy z lotniska Sztokholm Skavsta mam zarezerwowany o 6:30.Wprawdzie mam zarezerwowany nocleg w hostelu Dalagatan ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby pojechać ostatnim autobusem na lotnisko i tam poczekać do 4:30 Na 2 godz przed odlotem należałoby już być na miejscu. Czy lotnisko jest czynne całą noc ?. Jak dojechać z centrum Sztokholmu do hostelu Dalagatan ?.

Lotnisko otwarte całą noc, spac mozna albo na podlodze, albo na zestawionych krzeselkach z knajpy.
Po 4-tej przychodzi obsluga knajpy i budzi, żeby nie leżec.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 15 Lip 2014 18:53 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Cytuj:
Witajcie mam do was pytanie. Na początek od razu mówię że przeczytałem trochę tego tematu ale nie rozwiązało to moich wątpliwości. A mianowicie lecę 13 sierpnia na jednodniówkę. Przylot o 7:20 odlot o 16:30. Moim celem jest poprostu przejść się po Nyköping. I tutaj moje pytanie jak kupić bilety na autobus podmiejski 515(chętnie też bym poprosił o link do rozkładu jazdy tych busów w ludzkim języku[polski,angielski]) nie mając karty w ręku będziemy mieli tylko gotówkę. Drugie pytanie to co warto zobaczyć w mieście i trzecie czytałem też że kilka osób próbowało iść z buta powiem szczerze że w jedną stronę najpewniej powrót by pasowała mi taka opcja wadziłem tę trasę na google mapy,ale jak bierzemy street view to widzimy roboty drogowe z 2011 roku no własnie, a jak wygląda sytuacja na teraz da się spokojnie iść?

Odpowie ktoś na moje pytanie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość