Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 30 Lis 2011 18:16 
Awatar użytkownika

sadinho napisał(a):
Cześć. Mam pytanie - lecę z Warszawy do Rzymu a stamtąd do Argentyny. Z Warszawy lecę Wizzarem, na miejscu jestem 13.50 a wylot do Buenos Iberią 16.20 czyli 2,5h różnicy.
Pytanie - Czy mogę nadać bagaż już w Warszawie żeby móc odebrać go dopiero w Argentynie, wtedy 2,5h przesiadki byłoby wystarczające. W przeciwnym wypadku będę trochę ryzykował. Dziękuję z góry za wszystkie podpowiedzi:)

Nie możesz. Przesiadka faktycznie dość ryzykowna biorąc pod uwagę, że na FCO czasami trzeba czekać na bagaż godzinę. Ale jeśli nie będzie opóźnień to powinieneś zdążyć.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙 Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙
Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN
#302 PostWysłany: 30 Lis 2011 18:18 

heh dzięki o to właśnie mi chodziło :) Jeszcze biletów do Rzymu nie kupiłem więc może znajdę coś wcześniejszego. Lepiej nie ryzykować. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 30 Lis 2011 19:21 

Śmieszy cię twoja prymitywna odpowiedź? Jeśli nie masz zamiaru pomagać to się nie wypowiadaj.

#304 PostWysłany: 30 Lis 2011 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Zdecydowanie odradzam takie połączenie, w Rzymie na Fiumicino panuje duze zamieszanie, tam najczesciej giną bagaże, trzeba wziac pod uwagę, że o 15:40 zamknieta zostanie odprawa na lot do Buenos, a linia Wizzair tez ma tendencje do opoznien w lotach. Sądzę, że bilet do Buenos nie był tani, a ryzyko utraty zbyt duze.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 30 Lis 2011 19:53 

niebieski
Dokładnie, darujcie sobie takie prymitywne odpowiedzi. Wystarczy zasłonić palcem.

#306 PostWysłany: 30 Lis 2011 20:47 

Według mnie nie jest to żaden problem. Poniżej podaje tematy dotyczące tego problemu. Pierwszy jest o ryanair, ale niezależnie od linii jaką lecisz, na pewno nie będzie kłopotu :)

viewtopic.php?f=15&t=2524&p=15494&hilit=drugie+imi%C4%99#p15494

albo to

viewtopic.php?f=15&t=1175&p=5535&hilit=dwa+imiona#p5535

EDYTOWANY po uwagach koncentratora :)

Ostatnio edytowany przez Ziela, 30 Lis 2011 22:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 30 Lis 2011 21:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Ziela napisał(a):
nie jest to żaden problem tu masz temat dotyczący tego, co prawda jest to o ryanairze ale nie powinno być z tym problemu jakąkolwiek linią lecisz

A gdyby to tak po polsku napisać ? Jakieś kropki, jakieś przecinki ?
Naprawdę takie posty, jak ten powyżej, ciężko się czyta !
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 30 Lis 2011 23:03 

pierwszy raz widze, aby czlowiek pouczajacy poprawnego uzywania jezyka polskiego stawial przerwy miedzy slowami, a znakami interpunkcyjnymi konczacymi zdania.

#309 PostWysłany: 30 Lis 2011 23:09 

sylwia_pl napisał(a):
kolor nie jest istotny,
jedyne co ważne: wydruk nie może być dwustronny, ponieważ jedna karta zostaje na bramce, a drugą pokazujesz w samolocie

Tak to doczytałem :) Jeszcze raz dzięki za info.

Pozdrawiam
Robert
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 01 Gru 2011 00:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wygłupiaj się! Nie porównuj błędu edytorskiego z błędem językowym.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 01 Gru 2011 00:41 

Cóż tu za nerwowa atmosfera panuje? Proponuję odrobinę snu, może to trochę ostudzi nerwy?
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 01 Gru 2011 01:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Skądże znowu! Ja tylko apeluję, żeby czytelniej pisać posty. Nie każę nikomu stosować wszystkich przecinków, średników, nawiasów, wszystkich zasad interpunkcji, bo ja też popełniam błędy, ale zachowajcie chociaż jakieś minimum. Wszystko w dobrej wierze i przyjaznej atmosferze! ;)

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 01 Gru 2011 14:12 

Witam i proszę o pomoc
Kupiłem 5 blietów Wizz w XC na lot WRO-TRF-WRO na 03-12
okazało się, że nie zrozumieliśmy się ze znajomymi, którym kupiłem 2 bilety (w tych pięciu) a chcieli oni lecieć z 10 letnim dzieckiem. Chcemy teraz dokupić ten jeden bilet dla dziecka. Pytanie:
1. Czy jedyna możliwość to dokupienie przez mój XC 2 biletów tzn. dla mnie i dla dziecka znajomych? Czy jest jakaś tańsza opcja?
2.Jeżeli tak to będę miał 2 bilety ale mojej odprawy dokonać na jednej rezerwacji i jak rozumiem lepiej na rezerwacji z tym dzieckiem czy bez znaczenia?

pzdr4all
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 01 Gru 2011 14:49 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
tomm napisał(a):
Witam i proszę o pomoc
Kupiłem 5 blietów Wizz w XC na lot WRO-TRF-WRO na 03-12
okazało się, że nie zrozumieliśmy się ze znajomymi, którym kupiłem 2 bilety (w tych pięciu) a chcieli oni lecieć z 10 letnim dzieckiem. Chcemy teraz dokupić ten jeden bilet dla dziecka. Pytanie:
1. Czy jedyna możliwość to dokupienie przez mój XC 2 biletów tzn. dla mnie i dla dziecka znajomych? Czy jest jakaś tańsza opcja?
2.Jeżeli tak to będę miał 2 bilety ale mojej odprawy dokonać na jednej rezerwacji i jak rozumiem lepiej na rezerwacji z tym dzieckiem czy bez znaczenia?

pzdr4all

kiedyś ktoś opisywał taką sytuację i wynikało z tego, że wystarczy dokupić jeden bilet bo system widzi, że wtedy też lecisz

#315 PostWysłany: 01 Gru 2011 18:43 

kiedyś ktoś opisywał taką sytuację i wynikało z tego, że wystarczy dokupić jeden bilet bo system widzi, że wtedy też lecisz[/quote]

tylko, że w wizz nie mogę kupić osobno biletu wyłącznie dla dziecka :(
czy to oznacza, żeby kupić taki bilet jak dla dorosłej osoby? - nie będzie wtedy problemu przy odprawie?
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 01 Gru 2011 18:51 

niebieski
Cytuj:
czy to oznacza, żeby kupić taki bilet jak dla dorosłej osoby? - nie będzie wtedy problemu przy odprawie?

Będzie problem przy odprawie online. Przy odprawie dziecka zapyta Cię o datę urodzenia i pojawi się komunikat,że dziecko nie może lecieć bez opiekuna.

Miałem ten sam problem z Rayanair. Kupiłem bilet osobny dla dziecka i następnie podjechałem do kasy Ryanaira na lotnisku. Bez problemu połączono te rezerwacje. W Rayanair można to też załatwić przez infolinię.
Zacznij od telefonu do kasy na lotnisku lub infolinii Wizzair.
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 01 Gru 2011 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Dodam cos od siebie.

Kupiony lot KTW - Malme - KTW w taryfie Super Promo dla 12 (!) osób ;-)
Wylot+powrót 19.01 (na 4h)

Dwa dni temu mail, ze odwolali lot.

Dostepne rozwiazanie, poza zwrotem kasy, to zamiana na PODOBNY lot -14/+30 dni od daty wylotu.

Telefon na infolinię, zaczalem od razu z grubej rury, mówiąc niejako pytaniami, by pani potwierdzala to, co mowie ( = to co mi przysługuje na podstawie regulaminu przewozu wizzaira). Zaproponowalem jej zmiane, chwile pomyslala, stwierdzila ze "jeszcze moze byc" i zmienila rezerwacje.

i w taki oto sposób z paru złotych zrobiłem rezerwację wartą aktualnie ok 12 x 1878PLN (nie wszystko bylo kupione via xClub :P)

Image

takze zimny styczniowy dlugi weekend w Barcelonie, nie jest zle, bedzie impreza ;-)
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 01 Gru 2011 19:32 

ok dzięki, już dzwoniłem i się wyjaśniło. Opisuję dla osób w podobnej sytuacji:

1. można kupić sam bilet dla dziecka na lotnisku WRO, ale bez możliwości skorzystania z XC + 30 zł ich prowizji
2. na infolinii Wizz też tylko dodatkowy bilet dla dziecka ale też bez cen XC ze względu na to że bilet dziecka nie jest kupowany od razu z moim
3 możliwość to taka jak w zadanym pytaniu: kupuję przez www i konto XC wraz z drugim biletem dla siebie - trzeba to skalkulować czy korzystniej wyjdzie opcja 2 czy 3

pozdrowienia
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 01 Gru 2011 19:38 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Kiedys mialem bilet na KTW-NYO-KTW na kilka godzin, ale zmienili rotacje i powrot byl 30min po przylocie, na infolinii nieugieci, zamiana tylko na lot Polska-Szwecja lub zwrot. Nie wszyscy maja takie szczescie jak Blackall ;)
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 01 Gru 2011 19:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Pawel_T napisał(a):
Kiedys mialem bilet na KTW-NYO-KTW na kilka godzin, ale zmienili rotacje i powrot byl 30min po przylocie, na infolinii nieugieci, zamiana tylko na lot Polska-Szwecja lub zwrot. Nie wszyscy maja takie szczescie jak Blackall ;)

tylko, ze nam odwolali, a tobie zmienili godziny. To spora roznica jednak :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości