Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Travelrepublic
#41 PostWysłany: 29 Kwi 2014 22:20 

klimas napisał(a):
no mam dokładnie tak samo - tylko widzę,że kiedy płaciłem kredytówką to była pobrana opłata a jak teraz zaznaczyłem,że płacę debetówką to opłaty za resztę kwoty nie mam (za zakładam,że powinna się pojawić ) wiec nie chciałbym mieć zamieszania na parę dni przed wylotem.

W takim układzie ja bym napisał na ich support, też jest dostępny z pozycji zarządzania rezerwacją. Jeśli się nie mylę, to jest taka kategoria dotycząca problemów z płatnością za rezerwację.
Ja pisałem do nich w innej sprawie (nazwisk na rezerwacji) i szybko odpowiedzieli.
Czasu masz mało, więc ja bym próbował w ten sposób wyjaśnić sprawę.
Powodzenia.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#42 PostWysłany: 29 Kwi 2014 23:51 
Awatar użytkownika

niebieski
klimas, twoja płatność zostanie prawidłowo rozliczona, płatność została przyjęta przez serwis i uniknąłeś w ten sposób prowizji za płatność kartą kredytową. W zależności od wersji językowej strony raz pobierają dodatkowe opłaty a innym razem nie.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 30 Kwi 2014 07:31 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
a no to super - to dla przyszłych zainteresowanych płatność dokonywałem przez stronę irlandzką :)
dostałem maila od razu po płatności accomodation voucher i są wyszczególnione płatności ile i którego dnia.
Rozumiem,że tego maila mam wydrukować i okazać go w hotelu? I ten mail jest jednoznacznym potwierdzeniem dla hotelu,że dokonałem płatności czy mam to jakoś weryfikować przed wylotem ( np. w hotelu) ?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 30 Kwi 2014 09:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Wydrukuj voucher i dla swojej spokojności możesz skontaktować się z hotelem z prośbą o potwierdzenie opłaconej rezerwacji i zapytaniem czy będzie czekała na ciebie w pokoju butelka szampana :-)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 02 Maj 2014 09:52 

niebieski
Ok wczoraj napisalem do hotelu z prośbą o potwierdzenie rezerwacji i płatności. Zobaczymy :)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:19 

niebieski
wróciłem z Krety - wszystko jaj w najlepszym porządku. Ten portal to świetna sprawa :)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 01 Lip 2014 17:22 

Loty: 19
Kilometry: 24 852
Dostaliście jakiegoś maila po wstępnym klepnięciu na 1E, czy dopiero tego z informacją o terminie dopłaty i potem voucher?
Korzystałem ze strony irlandzkiej.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 31 Lip 2014 10:56 

Cześć, czy możecie mi podpowiedzieć - czy dobrze przeprowadziłem wstępną rezerwację czy muszę teraz szybko interweniować w travelrepublic.
Chodzi o to, że:
- na ich stronie szukałem hotelu dla 3 osób - wybrałem 2 adults i 1 child - pokazało hotele - wybrałem pokój z pełnym wyżywieniem - obok informacji o pokoju była informacja - chyba - total price
- wybrałem pokój - przeszedłem do wypełniania pól rezerwacji i np. polu Lead Guest - wpisałem siebie - bo zakładam, że to pole gdzie wpisuje się m.in. dane osoby, która za hotel płaci
- inne pole też pouzupełniałem, z karty dałem im zabrać funta

... ale jedno mi ciągle chodzi po głowie - dlaczego nigdzie nie było pól na dopisanie moich dwóch współtowarzyszek w hotelu - tych danych tu się nie podaje? podaje ale później? czy coś może poszło nie tak?
Zacząłem się zastanawiać - bo to chyba niemożliwe, żebym sobie sam wykupił pokój 3 osobowy do samotnego wykorzystania

proszę o podpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 31 Lip 2014 11:11 

Korzystalam kilkakrotnie,zawsze podawalam tylko swoje dane.
Osoby towarzyszące "ilościowo" musiały być zgodne z rezerwacją.
Miłego pobytu
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 31 Lip 2014 11:20 

dzięki za informacje - jeśli tak to funkcjonuje - to się trochę uspokoiłem
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 04 Sie 2014 13:35 

Loty: 19
Kilometry: 24 852
Mam wylot za 19dni, a na mailu brak przypomnienia o zapłacie (odznaczyłem opcję, żeby sami ściągnęli sobie pieniądze), rezerwację robiłem miesiąc temu. Z tym, że nie zakładałem u nich konta, tylko po prostu podałem dane, zapłaciłem 1E depozytu. Chciałem się zalogować na konto, żeby znaleźć jakieś info/kontakt, ale oczywiście mój profil tam nie istnieje. Jedynie (nie pamiętam przy przed, czy po rezerwacji) dostałem takiego maila:

Cytuj:
Dear Mr Piotr L.

Thank you for visiting TravelRepublic.ie. For your convenience, should you wish to return to complete your booking you can do so using the button below.

RETURN TO BOOKING
If there is anything at all that we can assist you with please call our Sales Team on 01 553 0070 and they will be happy to help.

Please note that the availability and price is not guaranteed until you have made a confirmed booking.

Best Regards,
Travel Republic

Przypomnienie o zapłacie dostawaliście równe 3 tygodnie przed terminem, czy trochę później? Powinienem szukać nowej oferty? :/
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 13 Sie 2014 22:34 

Loty: 277
Kilometry: 430 135
niebieski
Czy działa Wam strona travelrepublic?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 13 Sie 2014 22:45 

niebieski
dd89 napisał(a):
Czy działa Wam strona travelrepublic?

tak, działa
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 01 Wrz 2014 22:28 

Jakie macie doświadczenie z potwierdzaniem rezerwacji u źródła rezerwując u pośredników jak Travelrepublic, Alpharooms etc.? Jak szybko dane przekazywane są przez agencje do hoteli? Kiedy najlepiej zadzwonić i potwierdzić rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 01 Wrz 2014 22:56 

z travelrepublic na razie bez problemu. Najlepiej zadzwoń, jak już opłacisz całość rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości