Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Travelrepublic
#1 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:30 

Mam pytanie odnośnie strony travelrepublic.ie
Znalazłam tam ciekawą ofertę.Dokładniej Malta- The Bugibba Hotel na 7 nocy za dwie osoby ze śniadaniami za 210 euro.
Room 1: Twin/Double Room - Balcony, Breakfast (2 Adults)
Jest możliwość wpłacenia 1 euro depozytu (przy rezerwacji) i reszta na 3 tyg przed planowanym pobytem.
Czy ktoś z Was korzystał z tej strony? Nie chciałabym mieć później niespodzianki jak okaże się, że odwołają rezerwacje, albo dostane loch a nie pokój. Chociaż jeśli pokój nie jest economic i jest z balkonem to chyba nie będzie to parter ?
Bardzo proszę o wszelkie rady.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
 Temat postu: Re: Travelrepublic
#2 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:47 

niebieski
Rezerwowalem kilka razy- żadnych problemów. Porównaj sobie ceny tego hotelu na alpharoom i hotels4u
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:49 

Tak jest,potwierdzam!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:51 

Korzystałem z serwisu , nawet zamawiałem ten sam hotel wszystko wporządku bez uwag :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:55 

niebieski
Korzystałem parę razy - polecam. W tym roku również skorzystałem z tego serwisu na pobyt w Rzymie i okolicach Alicante.

pozdrawiam

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:03 

Rezerwowalam na podobnej zasadzie Bulgarie,zadnych przykrych niespodzianek.
Dla porowniania-4* hotel HB,osiem noclegow kosztowal mnie około 400zl,pokoj jednoosobowy,duzy,z balkonem.
W tym samym czasie przyjechala grupa z Itaki,za 13 noclegow, HB,pokoje dwuosobowe.placili po 2300zl.
Oczywiście w pakiecie z lotami.
Mój koszt dotarcia i powrotu z Bulgarii-300zl ( w tym nocleg w Mediolanie).
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:17 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 739 406
niebieski
sprawdź ten el na otel.com i zmień język na holenderski, rezerwowałem w ten sposób ten hotel na 8 dni za 168 eur.

p.s co do samego travelrepublic to działają bez zarzutu

Pozdrawiam

#8 PostWysłany: 16 Lut 2014 01:05 

kassia9 - w jakim terminie te 210€ za tydzień?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Lut 2014 02:12 

niebieski
Niestety mi się trafiły złe doświadczenia z travelrepublic. Owszem, ceny mają dobre, a nawet bardzo dobre, ale:
- dwa lata temu, hotel na Majorce w Paguerze bodajże - po dwóch czy trzech tygodniach po rezerwacji (na około półtora miesiąca przed wyjazdem, w lipcu) przychodzi info, że jest droższy o ileś tam euro. Była to spora kwota. Oczywiście według ich regulaminu - za nic nie odpowiadają, mogą w każdej chwili zmienić / anulować rezerwację. Zaproponowali dopłatę, ale była dość wysoka, więc zmieniłem hotel.
- w zeszłym roku, Costa Brava. Jakieś dwa tygodnie przed wyjazdem, nie ma maila z potwierdzeniem. Jako, że nie ma potwierdzenia - nie możesz się skontaktować mailowo, telefon do Anglii czy gdzieś tam. Oczywiście wisisz ileś tam minut zanim połączą, potem panienka nie wie za bardzo co i jak, mam czekać na maila i w końcu okazuje się że nie ma miejsc ??. No fajnie..
- również zeszły rok na jesień hotel Roma Park. Przychodzi mail, że hotel zmienił właściciela i nie ma już rezerwacji....

Niestety - robią co chcą z rezerwacją; bardzo kiepski kontakt - w pierwszym przypadku kontaktowałem się mailowo, na odpowiedź trzeba czekać kilka dni; ściągają kasę i w wielu przypadkach brak możliwości anulacji / zmiany. Plus - kasa wróciła bardzo szybka, na drugi dzień była na karcie.

Muszę dodać, że miałem dobre kilkanaście rezerwacji, ale problemy statystycznie przy ok. 10-15% są zbyt duże, żeby uznać ich za takich fenomenalnych, jak w poprzednich postach. Nie odradzam, ale....

Hotel Bugibba - eeee. Co prawda miałem chyba pokój economy - był bez klimy, na 5 piętrze z widokiem na podwórze studnie i sąsiednią łazienkę, ale przede wszystkim (2 lata temu) jedzenie było okropne. Nie chodzi o to, że typu angielskiego, tylko po prostu śmierdziało. Jak już brać, to tylko śniadania. Baseny niby ok, ale też brudno.
Natomiast bardzo mogę polecić hotel Coral - czysto, dobre i smacznie podane jedzenie, kameralnie. Tylko mały basen na dachu. A z droższych byłem w Topazie, tam naprawdę widać już poziom, ale w tym roku niestety ceny też są na poziomie.
Malta suuuper, tylko szkoda, że tak mega drogie ceny na przelot w tym roku. To chyba najdroższy kierunek z Wrocławia....
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 16 Lut 2014 16:19 

Termin jest we wrześniu:)
Co do jedzenia-chcemy same śniadania, a do brytyjskich jesteśmy przyzwyczajeni;)
Hmm no właśnie czytam różne opinie o tym hotelu. Jedne pozytywne inne mniej. Nam zależy tylko na miejscu do spania i wykąpania się. W sumie już mam mętlik w głowie i nie wiem jaki hotel wybrać. Chciałabym w Bugibba- blisko przystanku najlepiej.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Lut 2014 16:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Rezerwowałem w zeszłym roku (na koniec maja) przez ten serwis 8 nocy w hotelu Coral cena jak dla mnie rewelacyjna jak za 4 osoby z HB, żarcie smakowało jak najbardziej, zwłaszcza obiadokolacje. Serwis jak i hotel polecam.

CORAL HOTEL
Bugibba , Malta, Malta
Booking Costs
Title Cost Qty Total
Double/Twin Room With Balcony/Terrace (2-4), Half Board (2 Adults, 2 Children)1 €338.80
DISCOUNT €-30.80 1 €-30.80
Credit Card Fee (2.000%) €0.02 1 €0.02
Total Booking Cost €308.02
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Lut 2014 10:52 

Sami pobiorą trzy tygodnie przed pobytem.
I zaraz potem przysla vouchery do hotelu.
Drukujesz i jedziesz.
Milego wypoczynku.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Lut 2014 12:09 

srebrny
Yaris8 napisał(a):
Dzięki
Nie wiem, czy tak będzie, ponieważ rezerwowałam po angielsku (jestem germanistką) i chyba odhaczyłam, że sama chcę przelać pieniądze.
Czy wtedy też oni ściągną automatycznie, mimo mojego odhaczenia?

Dostaniesz maila ze szczegółami rezerwacji przypominającego o zbliżającym się terminie płatności. Płatności dokonasz wchodząc na "Manage Your Booking".
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Lut 2014 12:10 
Awatar użytkownika

Korzystałam z serwisu, również na Malcie bylismy w hotelu: MAVINA HOLIDAY COMPLEX HOTEL

Studio , Self Catering (2 Adults) €200.20 1 €200.20
DISCOUNT €-18.20 1 €-18.20
Credit Card Fee (2.000%) €0.60 1 €0.60
Total Booking Cost €182.60

Warto również skorzystać z transferu z lotniska, kosztowało nas to niecałe 8eur w 2 strony za 2 osoby
a nie trzeba się martwić po przyjeździe

BOOKING DETAILS:
Title Cost Qty Total
Transfer (RETURN) - Shuttle Transfer £3.74 2 £7.48
Debit Card Fee (0.000%) £0.00 1 £0.00
Total Booking Cost £7.48
PAYMENT DETAILS:
Date Type Amount
09 Oct 2013 Debit Card Visa Electron £7.48

z mojej strony polecam, ale wiadomo różnie bywa...

Image
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 14 Mar 2014 13:46 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
fajne ceny na tym portalu - skoro polecanie z czystym sumieniem to sie chyba skuszę :)
Pierwsze wakacje z rodzinką w ten sposób więc mam trochę stresa :)
3 pytania techniczne:
- rezerwuje i płacę 1 eur - czy od razu dostaję potwierdzenie rezerwacji?
-resztę automatycznie ściągają z karty na 3 tygodnie przed wyjazdem,tak?
-co kiedy do ściągnięcia jest więcej niż limit na karcie?
-czy mogę w między czasie ( po wypłacie sam dokonać płatności)
Od razu uprzedzam jestem przed wypłatą więc nie mogę dokonać większej wpłaty za pierwszym razem :(

P.S. i czy możliwa jest oferta dosłownie połowę tańsza niż z maila otrzymanego bezpośrednio od hotelu?
Rozumiem,że jest taniej ale kwota 50% niższa jest mi trochę podejrzana.
Bo cena podana jest ceną całkowitą i hotel nie bedzie chciał już żadnych pieniędzy na miejscu,tak?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Mar 2014 00:45 

niebieski
taka ciekawostka - napisałem do interesujących mnie hoteli malia z pytaniem czy wspólpracują z takimi stronami jak aplharoom czy travelrepublic bo te mają świetne ceny na pobyty u nich w podanych przeze mnie terminach.....i nie uwierzycie....nie dostałem maila z odpowiedzią za to z powyższych stron zniknęły oferty na rezerwację
udało mi się jedynie zarezerwować w 3 hotelu ( ze strony travelrepublic.ie) , który nie odpisał póki co na żadnego maila i nie ma z nim żadnego kontaktu. Ciekawe czy zaakceptują rezerwację ?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 16 Mar 2014 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
klimas napisał(a):
taka ciekawostka - napisałem do interesujących mnie hoteli malia z pytaniem czy wspólpracują z takimi stronami jak aplharoom czy travelrepublic

W jakim celu to zrobiłeś?
Pytam poważnie.

Jak doładowujesz telefon przez internet to też piszesz do admina strony czy współpracuje z Play, Orange, Plus...
Znalazłeś, akceptujesz cenę, sprawdzasz wiarygodność pośrednika i kupujesz.
Pytając, dlaczego tak tanio i czy w ogóle, wzbudzasz wątpliwości.

Jedną z pierwszych zasad przy "okazjach" jest: NIE DZWOŃ, NIE PISZ, NIE DOPYTUJ.
Zarówno hotelowych jaki i biletowych.

To taka mała podpowiedź na przyszłość.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 16 Mar 2014 22:39 

niebieski
dokładanie jak pisał greg1291 - dopiero się uczę i to pierwszy taki wyjazd stąd moje obawy. Inną sprawą jest fakt,że mimo wszystko rezerwuję na stronie z którą nigdy wcześniej nie miałem do czynienia, teroretycznie sami ściagają kasę na 3 tygodnie przed wyjazdem ( choć akurat to odznaczyłem bo chcę sam dokonać płatności - na karcie kredytowej mam bardzo mały limit)
I zawsze jest ryzyko, że na miesiąc przed wyjazdem można zostać bez kasy i hotelu :)
Mniejsze lub większe ale jest ( zresztą ktoś pisał o przypadku,ze na miejscu hotel go nie chciał zakwaterować bo jednak nie miał rezerwacji - i musiał długo wyjaśniać.)
Jak dobrze zrozumiałem potwierdzenie rezerwacji dostaje się dopiero po zapłaceniu całości,tak? Potiwerdzenie będzie z portalu a nie z hotelu?

P.S. Pisałem do hotelu z myślą potwierdzenia czy nie jest to wałek - nie podawałem cen tylko czy znają ten portal ( po wyjaśnieniu grega1291 już przynajmniej wiem jak to funkcjonuje)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 16 Mar 2014 22:58 
Awatar użytkownika

niebieski
klimas napisał(a):
dokładanie jak pisał greg1291 - dopiero się uczę i to pierwszy taki wyjazd stąd moje obawy. Inną sprawą jest fakt,że mimo wszystko rezerwuję na stronie z którą nigdy wcześniej nie miałem do czynienia, teroretycznie sami ściagają kasę na 3 tygodnie przed wyjazdem ( choć akurat to odznaczyłem bo chcę sam dokonać płatności - na karcie kredytowej mam bardzo mały limit)
I zawsze jest ryzyko, że na miesiąc przed wyjazdem można zostać bez kasy i hotelu :)
Mniejsze lub większe ale jest ( zresztą ktoś pisał o przypadku,ze na miejscu hotel go nie chciał zakwaterować bo jednak nie miał rezerwacji - i musiał długo wyjaśniać.)
Jak dobrze zrozumiałem potwierdzenie rezerwacji dostaje się dopiero po zapłaceniu całości,tak? Potiwerdzenie będzie z portalu a nie z hotelu?

P.S. Pisałem do hotelu z myślą potwierdzenia czy nie jest to wałek - nie podawałem cen tylko czy znają ten portal ( po wyjaśnieniu grega1291 już przynajmniej wiem jak to funkcjonuje)

alpharooms.com, travelrepublic.co.uk, hotels4you itp. istnieją na rynku od dawna.
Dopiero się uczysz, czy nie - zasada jest zawsze ta sama - sprawdzasz gdzie się da opinie a nie od razu pytasz jak zielony na forum, nie sprawdziwszy wcześniej nigdzie indziej. Na forum F4F jest masa inforamcji o tych serwisach.
Decyzja jest zawsze Twoja - nikt Ci nie zagwarantuje, że Twoja rezerwacja jest na 100% bezpieczna.
Vouchery mają to do siebie, że zawsze jest jakiś procent wątpliwości - może coś nie dotarło, coś poszło nieprawidłowo, ktoś w międzyczasie oszukał czy zbrankrutował. Na miejscu da się to zwykle wyjaśnić telefonicznie, chyba, że hotel zwinął działalność czy też zniknął, co jest bardzo nieprawdopodobne.
Weź to pod uwagę, zabierz parę EUR na wszelki wypadek i przyjemnej podróży.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Mar 2014 23:10 

niebieski
dzięki wielkie za rady - w sumie to najpierw działałem a potem pomyślałem.....chyba warto zmienić kolejność następnym razem ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości