Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polski Bus - na czas
#1 PostWysłany: 19 Lut 2014 01:01 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
jakie macie doswiadczenia z opóźnieniami w Polskim Busie ?
Mam samolot z Okecia 6:55 a moj Polski Nus przyjezdza 4:30 na metro Wilanowska,
droga pomiedzy planuje pokonac taxi, czy wedlug Was ryzyko jest jakieś szczególnie duże ? (musze nadac bagaz w Lufthansie)

Wakacyjny city break w sercu Budapesztu za 867 PLN 🏯🌉 Loty + hotel Ibis w centrum ✈🏨 Wakacyjny city break w sercu Budapesztu za 867 PLN 🏯🌉 Loty + hotel Ibis w centrum ✈🏨
Tylko dla dorosłych 🔞 Wakacje na greckiej wyspie 🇬🇷 Tydzień na Korfu za 2799 PLN 🏝️ Tylko dla dorosłych 🔞 Wakacje na greckiej wyspie 🇬🇷 Tydzień na Korfu za 2799 PLN 🏝️
#2 PostWysłany: 19 Lut 2014 01:09 
Awatar użytkownika

srebrny
dokladnie P5,
mysle, wlasnie czy ryzykować bo promocja UA nie poczeka,
o taxe sie nie martwie bo to mozna zalatwic dzien wczesniej,

kiedy jedziesz ? / ja sobota 22.02 z Kat

#3 PostWysłany: 19 Lut 2014 07:29 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
lahcimmm2,P5 sprawdziłam już kilkukrotnie i każdorazowo przyjeżdża na Wilanowską około 04:10,także na lotnisko spokojnie zdążysz i bez taksy. :) Ja,wspomnianym przez Ciebie kursem,podróżuję na wyloty z Okęcia (ostatnio do Liverpoolu o 06:05) i zawsze jestem na czas w terminalu. Wprawdzie są dwie przesiadki: tramwaj nr 10 -> autobus nr 189 -> autobus nr 175 lub 188 (więcej na stołecznym jakdojadę),ale całość zajmuje około 35 minut i idzie dość sprawnie-komunikacja miejska o czasie,także maksymalnie o 05:15 powinieneś być na lotnisku. Ogólny koszt powyższych przejazdów to 3,40zł-bilet do kupienia w automacie w metrze. ;)

#4 PostWysłany: 19 Lut 2014 08:23 

niebieski
Tulsa napisał(a):
Wprawdzie są dwie przesiadki: tramwaj nr 10 -> autobus nr 189 -> autobus nr 175 lub 188 (więcej na stołecznym jakdojadę),ale całość zajmuje około 35 minut i idzie dość sprawnie-komunikacja miejska o czasie,także maksymalnie o 05:15 powinieneś być na lotnisku. Ogólny koszt powyższych przejazdów to 3,40zł-bilet do kupienia w automacie w metrze. ;)

3,40 kosztuje bilet 20-minutowy, a 75-minutowy - 4,40 zł.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Lut 2014 09:13 

Ostatnio ok 10 razy podróżowałam PB na trasie Gdańsk Warszawa Gdańsk i w 90% był pół godziny przed czasem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Lut 2014 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
Trasa Łódź - Katowice również przed czasem!

#7 PostWysłany: 20 Lut 2014 02:17 

Lublin-Warszawa zwykle jest o czasie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Lut 2014 02:45 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Wczoraj w nocy Berlin-Warszawa przyjechał sporo przed czasem. A metro działa od 5 :evil:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Lut 2014 04:19 

Loty: 52
Kilometry: 110 285
Ja ostatnio jak jechałem z Warszawy do Rzeszowa to był chyba nowy kierowca i zabłądził na trasie. Wjechał nie w ten zjazd za Radomiem :shock:
Zorientował się dopiero po 10 km i zawracaliśmy. Spóźnienie pół godziny...

Ogólnie zauważyłem taki sposób w Polskim Busie że nie chcą czekać jeden bus na drugiego, nawet jeśli różnica jest 5-10 min. Potem wolą robić dziwne przystanki na stacjach benzynowych... bo ich toaleta nie działa z różnorakich przyczyn, prawie zawsze
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Lut 2014 08:18 
Awatar użytkownika

niebieski
papudrakus napisał(a):
Ogólnie zauważyłem taki sposób w Polskim Busie że nie chcą czekać jeden bus na drugiego, nawet jeśli różnica jest 5-10 min. Potem wolą robić dziwne przystanki na stacjach benzynowych...

Albo na autostradzie ;) Ja byłem świadkiem takiej sytuacji na trasie Katowice-Kraków. Opóźniony P16 do Zakopanego, a o czasie P12 do Rzeszowa. Pani załadowała swoje bagaże do P16 i odeszła gdzieś na chwilę. W tym czasie P16 odjechał. Na szczeście dogadała się z kierowcą P12 - jeden telefon i czekali na nią na za bramkami na A4.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Lut 2014 10:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Gdańsk - Warszawa, zazwyczaj 20-30 minut przed czasem. :)

#12 PostWysłany: 20 Lut 2014 10:12 
Awatar użytkownika

srebrny
dzięki za szeroki odzew,
nie mniej mój guru podróżniczy zwykł mówić:
"zawsze powinieneś mieć plan B" a tu takiej możliwości nie widzę

więc w tej sytuacji oddam bilety na PB

#13 PostWysłany: 06 Cze 2014 23:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Odgrzebuje temat. Szlag mnie trafia bo stoje w Katowicach i P15 do Wroclawia, ktory powinien jechac 22.50 nie przyjechal. 45 minut opoznienia. Gdyby nie bilet za zlotowke to bym im przeslal odpowiednia wiazanke. Wkurza mnie to, ze PB dominujaca swoja pozycje na rynku tak naprawde ma gdzies pasazerow. Biletow za 1 zl bardzo malo, zaplaciles tanio to czekaj, na @ odpisuja na te co jest im wygodnie.

A co jest najgorsze? Tak naprawde malo jest w Polsce konkurencji. Mimo wszystko placimy i decydujemy sie na dyktowane przez nich warunki... Smutne...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Cze 2014 23:33 

iwan-82 napisał(a):
Odgrzebuje temat. Szlag mnie trafia bo stoje w Katowicach i P15 do Wroclawia, ktory powinien jechac 22.50 nie przyjechal. 45 minut opoznienia. Gdyby nie bilet za zlotowke to bym im przeslal odpowiednia wiazanke. Wkurza mnie to, ze PB dominujaca swoja pozycje na rynku tak naprawde ma gdzies pasazerow. Biletow za 1 zl bardzo malo, zaplaciles tanio to czekaj, na @ odpisuja na te co jest im wygodnie.

A co jest najgorsze? Tak naprawde malo jest w Polsce konkurencji. Mimo wszystko placimy i decydujemy sie na dyktowane przez nich warunki... Smutne...

a dyspozytor PB tel. 797-605-606 jak wytłumaczył to spóźnienie?
 PM off  

#15 PostWysłany: 07 Cze 2014 00:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie dzwonilem do niego bo kilka razy jak probowalem przy innych spoznieniach to nie odbieral. Informacji udzielil kierowca z innego busa bo kontaktowal sie z kims tam. Przyczyna? Korki na autostradzie ... Taaaa .. o 23 :-D finalnie? Godzina opoznienia. Kierowca puscil nagranie a okazalo sie ze slodka Pani przez mikrofon poinformowala ze jedziemy do Warszawy i nagranie zostalo przerwane :-D

Chaos, chaos ijeszcze raz chaos. Dobrze ze Simple Express odjezdza do Pragi o 5 .
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Cze 2014 00:19 

Loty: 60
Kilometry: 85 425
Mi raz się spóźnił 1,5 godziny przez korki Gdn-Waw. Więc różnie bywa.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 07 Cze 2014 11:09 

iwan-82 napisał(a):

Niby dlaczego cena za jaką kupiłeś bilet ma w jakikolwiek sposób pozwalać przewoźnikowi na niedotrzymywanie umowy? To jak ktoś jechał tym samym autokarem za 1 zł, to ma siedzieć cicho, bo przecież 1 zł, a jak ktoś za 40 zł, to może się domagać swoich praw? Bez sensu.

A co do dyspozytora, nigdy nie miałem problemów z uzyskaniem od niego informacji.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 07 Cze 2014 12:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Mi się też nie zdarzyło się mieć problemu z uzyskaniem info od dyspozytora*.
Ale już ze skontaktowaniem się : jak najbardziej.

*Udało mi się dodzwonić dotychczas... 1 raz.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 07 Cze 2014 13:00 
Awatar użytkownika

Czy ktoś kto ostatnio odbył trasę Wrocław - Berlin, mógłby się wypowiedzieć na temat punktualności? I przy okazji jakie było obłożenie, w jaki dzień tygodnia, o jakiej porze...
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 07 Cze 2014 13:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Do Berlina nocny: 30 min. opóźnienia końcowo
z Berlina ten o 7 - stopniowo łapał opóźnienie, końcowo 2,5h.
Trasa robiona przed tygodniem.

edit do @wiater (poniżej): tak, ja też go kocham za to. Świetny przykład jest właśnie powyżej....

Ostatnio edytowany przez panda, 08 Cze 2014 08:37, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 9 gości