Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Cze 2014 00:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie lubię jeździć Polskim Busem, bo jest zawsze wcześniej albo najwyżej o czasie :)
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#22 PostWysłany: 08 Cze 2014 07:31 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
A jesli PKP ustali, ze wg rozkladu z Warszawy do Lodzi jedzie sie 3h, zas pociag bedzie jechal 2.5 h to lubilbys jezdzic?

Ja malo jezdze pb, ale z tym wczesniej, najwyzej o czasie bym nie przesadzal, bo mi sie tak nie trafialo za czesto. :-(
Mnie wkurzaja koszmarnie dlugie postoje...

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 12 Sie 2015 13:34, edytowano w sumie 1 raz
skasowalem cytat
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 11 Cze 2014 08:49 

A jak jest z Polskim Busem na trasie Wrocław-Poznań w piątek o 17? Przyjeżdża w miarę planowo, czy raczej z opóźnieniem?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 11 Cze 2014 12:36 

polski bus działa bez zarzutów. korzystałam już z ich usług, jeździłam również za granicę i czas, który jest określony jako godzina przyjazdu, jest chyba z małą górką, bo praktycznie zawsze byłam przed czasem
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 20 Cze 2014 19:20 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 551
niebieski
Ja sobie chwalę PB! Na razie zjeździłam Krk-Gdn, Krk-Waw, Waw-Kat, Kat-Krk, raczej kilkakrotnie i w obie strony. Przyjeżdżaliśmy prawie zawsze na czas, raz zdarzyło się przyjechać Gdn-Krk 10 minut później (ale to korki ranne chyba w pobliżu Opolskiej, więc nie dziwota).

#26 PostWysłany: 24 Cze 2014 18:17 

Jak PB wypada na trasie do Bratysławy? Bez opóźnień? Trzy lata temu był grubo przed czasem, a teraz?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 24 Cze 2014 19:01 

srebrny
A czy ktoś jechał Warszawa-Berlin i Berlin-Warszawa i zdarzyło się, że bus się zepsuł albo nastąpił dłuższy przystanek (kilka godzin spóźnienia)?

#28 PostWysłany: 02 Lip 2015 10:40 

Czy ktoś jeździ w miarę często na trasie Warszawa - Katowice przez Częstochowę?
Rozkładowo mam 25 min. między przyjazdem na PKS w Katowicach, a przesiadką na Matuszka do Pyrzowic. Kawałek trzeba przejść. Zdążę?
Podróż w sobotę.
 PM off  

#29 PostWysłany: 02 Lip 2015 10:45 

Przewaznie 10-15 min przed czasem jest PB na dworcu PKS, musisz przeskoczyć przez Stawowa i caly dworzec. Nie masz wtedy PKM Katowice? Zatrzymuje się tuz obok dworca PKS, gdzie wysiądziesz z PB...
BTW Matuszek jeździ tez kolo dworca PKS, może uda się go zatrzymać tam gdzies, jeśli masz podręczny. telefon na infolinie powinien pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 02 Lip 2015 10:55 

Mam rejestrowany ale lekki.
Wiem jak trafić na miejsce odjazdu Matuszka, jeśli PB się nie spóźni to dam radę. Ciekawi mnie czy lubi się spóźniać w soboty.
 PM off  

#31 PostWysłany: 02 Lip 2015 12:31 

Zbanowany
Z mojego doswiadczenia jedyny raz jak sie spoznil do Katowic to przeze mnie. :D :D :D
Ale ja jezdze zazwyczaj rano do Ktw i popoludniu powrot.
Nie licze opoznien kilkuminutowych w stosunku do godz. przyjazdu, te sie zdazaja czasami z powodu sztywnej godziny odjazdu z Czestochowy. 10 min truchtem w zupelnosci starcza na przejscie.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 12 Sie 2015 12:44 

W piątek jadę z Krakowa (Polski Bus z Zakopanego) do Warszawy. W Warszawie powinien być o 11:55. Samolot mam o 15:15.
Macie doświadczenie, czy Polski Bus przyjeżdża punktualnie do Warszawy?
Jest to moja pierwsza samodzielna podróż samolotem i się trochę stresuję...

Z dworca planuję na lotnisko jechać 4 przystanki metrem do Imielina, a potem 148, odjazdy co 20 min. Czy to jest dobre rozwiązanie? Czy może inaczej?
mod - odpowiedzi nt dojazdu w Wa-wie na lotnisko ->
lotnisko-warszawa-okecie-metro-wilanowska-polskibus,1285,3683

Ostatnio edytowany przez Abcn 12 Sie 2015 15:56, edytowano w sumie 2 razy
przesuwam posty o warszawskich trasach ZTM
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 12 Sie 2015 13:06 

Akurat z Zakopca do Wawy jest różnie zazwyczaj punktualnie lub 15-20 minut opóźnienia, maksymalne opóźnienie jakie zaliczyłem to 40 min.
Odnośnie dojazdu na lotnisko to ja bym pojechał metrem do centrum i przesiadł się na SKM2 bezpośrednio na lotnisko - odpada ryzyko, że utkniesz w korkach.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 16 Sie 2015 20:05 

Loty: 12
Kilometry: 19 605
Arekkk napisał(a):
A czy ktoś jechał Warszawa-Berlin i Berlin-Warszawa i zdarzyło się, że bus się zepsuł albo nastąpił dłuższy przystanek (kilka godzin spóźnienia)?

godzina spoznienia
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 16 Sie 2015 20:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też wcześniej dużo jeździłem PB i często był opóźniony Krk- Waw i odwrotnie ale nie więcej niż kilkanaście minut. Szybko, tanio, komfortowo ale niepunktualnie :).

Ostatnio edytowany przez grzesiekc, 16 Sie 2015 21:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 16 Sie 2015 20:26 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
UlaK14 napisał(a):
W piątek jadę z Krakowa (Polski Bus z Zakopanego) do Warszawy. W Warszawie powinien być o 11:55. Samolot mam o 15:15.
Macie doświadczenie, czy Polski Bus przyjeżdża punktualnie do Warszawy?
Jest to moja pierwsza samodzielna podróż samolotem i się trochę stresuję...

Z dworca planuję na lotnisko jechać 4 przystanki metrem do Imielina, a potem 148, odjazdy co 20 min. Czy to jest dobre rozwiązanie? Czy może inaczej?
mod - odpowiedzi nt dojazdu w Wa-wie na lotnisko ->
lotnisko-warszawa-okecie-metro-wilanowska-polskibus,1285,3683

Kurs który w Warszawie ma być na 11.55 jedzie z Krakowa, nie z Zakopanego. Strat z Krakowa 7.00. Trzeba doliczyć 20-25 min opóźnienia na wjazd do Radomia.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Pzn- SXF
#37 PostWysłany: 02 Wrz 2015 09:31 

To ja mam podobne pytanie, tyle, że trasa w odwrotną stronę.
Jakie macie doświadczenia z Polskim Busem pod względem punktualności.
Mam wylot z SXF. lecę tylko z bagażem podręcznym, ale dojeżdzając z PB mam tylko 30 min do zamknięcia bramek.
Pewnie "na dwoje babka wróżyła...", ale albo ta wersja albo czekanie około 7h!!!cóż tu wybrać? Chyba że macie inne pomysły na tani i bezpieczny dojazd na lotnisko.
Bla Bla car sprawdzę, ale to jeszcze kilka dni do odlotu więc nie ma zbyt dużo ofert.

Z góry wielkie dzieki za podpowiedzi.:-)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 02 Wrz 2015 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja mogę powiedzieć to co już kiedyś gdzieś na forum pisałem, że cała trasa przebiega po autostradzie, autobus zazwyczaj jest jakieś 20-30 minut przed czasem... ALE - tutaj chyba znasz już odpowiedź ;)

Jeśli lot jest bardzo ważny, to nie zaryzykowałbym, wystarczy, opóźnienie w przyjeździe z Warszawy, wypadek na trasie, co się zdarza, lub kontrola na granicy (to podobno zdarza się dość często - info od kierowcy) i już nie ma szans by zdążyć. Szanse pewnie i tak większe jak 90%, no ale jak nie coś z ww. się stanie to po zawodach...
2 ludzi lubi ten post.
shacen uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 02 Wrz 2015 11:17 

srebrny
Przed 1 sierpnia bylo, jak napisal szymonpoznan. Obecnie w zwiazku z dojazdem na dworzec glowny w Poznaniu autobus w najlepszym przypadku dojezdza o czasie. Jesli jest kontrola na granicy dojezdza z 30minutowym opoznieniem do Berlina. Kontrole sa 50/50.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 09 Wrz 2015 09:22 

Czy w przypadku opóźnienia PolskiBus wyda zaświadczenie dla pracodawcy?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości