Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Paź 2011 13:44 
Awatar użytkownika

Czy ktoś już odstał jakieś info od SE odnośnie likwidacji trasy przez Kowno? Jakieś inne rozwiązania zaproponowali może, bo ja nic nie dostałem, ani smsa, ani maila. Cały czas cisza i nie wiem co robić.
 Profil Relacje PM off  

🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴 🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴
Tanie bilety ❗️Przejazdy do wielu polskich miast autokarami NEOBUS już od 1 PLN 😍 Tanie bilety ❗️Przejazdy do wielu polskich miast autokarami NEOBUS już od 1 PLN 😍
#62 PostWysłany: 18 Paź 2011 15:03 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Leszek! Przede wszystkim nie panikować. Jeżeli do tej pory nie ma kontaktu ze strony SE, a Ty masz wątpliwości czy pytania to zawsze możesz do nich np. napisać maila. To najprostszy sposób aby uzyskać informacje :)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 18 Paź 2011 15:10 
Awatar użytkownika

niebieski
dokładnie, ja osobiście jadę już w ten piątek do Rygi, 2 tygodnie temu dostałem smsa a tydzień później sami zadzwonili. Więc najlepiej zrobisz tak, jak napisał Konrad ;)

#64 PostWysłany: 18 Paź 2011 15:29 
Awatar użytkownika

Napiszę w ostateczności, ale jestem ciekaw jakie rozwiązania zaproponowali osobom, które mają wcześniej zarezerwowane podróże. Jak jedziecie do Rygi? rozumiem, że przez Wilno, czy coś dopłacaliście za bilety?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 18 Paź 2011 18:48 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

==> Leszek S.

Jeżeli kupiłeś bilet przed zmianami nic nie dopłacasz. W Wilnie przesiądziesz się do autobusu Lux Express, który zawiezie Cie do Rygi. Przeczytaj uważnie tekst, masz w nim odpowiedź na swoje pytania. http://www.fly4free.pl/trudniejsze-podr ... e-express/

cytat z tekstu :):

"Ci, którzy jednak zdecydują się na podróż przez Wilno nie będą musieli długo czekać na przesiadkę. Przewoźnik zdecydował, że udostępni im przejazd autokarami Lux Express. Wyjeżdżający z Warszawy o 19.30 przyjadą do Wilna o 6.15, a kwadrans później przesiądą się do autokaru Lux Express jadącego do Rygi, gdzie dotrą o godzinie 10.50. Z kolei wyjeżdżający z Rygi o godzinie 18.15 przyjadą do Wilna na 22.00 i dwadzieścia minut później przy centrum handlowym Panorama przesiądą się do autokaru jadącego do Warszawy".
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 18 Paź 2011 21:57 

Ja z nimi wymieniłem już chyba 4 maila (bardzo szybko odpisują). Dostałem smsa, że mam się skontaktować telefonicznie z ich biurem. Ja natomiast napisałem maila gdzie jasno napisałem im jakie ewentualne rozwiązanie widzę w mojej sytuacji oraz, że inne autobusy nie wchodzą w grę ze względu na to, iż nie wyrobię się w czasie. Zaznaczyłem też, że nie wynika to z mojej winy i nie mam zamiaru do niczego dopłacać. Zaproponowałem im warunki jak opisane powyżek, czyli korzystanie z usług Lux Express na trasie Wilno-Ryga i Ryga-Wilno. Na ich spory plus należy uznać, że od razu się zgodzili na moją propozycję. Niestety wysłali mi połowę biletów ze złymi nazwiskami mimo to obiecują, że poślą poprawione (dzisiaj wysłałem ponownie maila z nazwiskami) :)

#67 PostWysłany: 19 Paź 2011 09:21 
Awatar użytkownika

Dzięki Oberschlesien za info.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 11 Lis 2011 05:32 

ostrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy a to dlatego, że pomimo tego, iż miałem kupione bilety nie zostałem w dniu wczorajszym wpuszczony do autobusu. Bilety z Warszawy do Rygi kupiłem w promocji jakieś 3 miesiące temu. Niedawno pojawiła się informacja o zawieszeniu kursów do Kowna. Otrzymałem smsa, telefon, maila z propozycją zmiany trasy na którą przystałem. Chwilę później na skrzynkę pocztową trafiły nowe bilety. Wszystko było więc w jak najlepszym porządku do momentu wejścia do autobusu. Kierowca po przeszukaniu list stwierdził, pokazując mi tabelę, iż mój bilet został anulowany. Na nic zdały się tłumaczenia o zmianie trasy, wystawieniu ponownie biletów. Kierowca nie był skory do sprawdzenia całej sytuacji telefonicznie, gdyż jak stwierdził w biurze nikogo już nie ma. Proponował mi zakup nowego biletu. Nie przystałem na to, gdyż nie miałem nawet gwarancji, że reszta podróży nie została również anulowana. Podsumowując zmarnowałem czas, sporo pieniędzy w tym za dojazdy, noclegi, jedzenie oraz masę nerwów. Sprawy oczywiście nie zostawię i będę dochodził swoich praw :!:

#69 PostWysłany: 11 Lis 2011 11:38 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

brzewa => skontaktuj się ze mną na PW.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 14 Lis 2011 10:05 
Awatar użytkownika

O cholera przeraziła mnie ta sytuacja. Zastanawiam się co zrobić, aby w trakcie mojej podroży nie wystapiły takie okoliczności.

Chyba opiszę Twoją sytuację w mailu do SE i poproszę o jakieś gwarancje w formie listu uwierzytelniającego, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, abym nie wsiadł w Petersburgu albo Talinie do autokaru. Raczej nie dopuszczę do odjazdu takiego autobusu tylko, że wtedy moja sytuacjqa może byc jeszcze gorsza.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości