Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 22 Kwi 2014 14:28 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
Haha zebys wiedzial troche jest w tym racji ale nie do konca;) mi bez pisania zablokowali, moim dwom kolegom rowniez. Wiec kto ich tam wie o co dokladnie..

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#222 PostWysłany: 22 Kwi 2014 14:33 

niebieski
forever89 napisał(a):
Hej. Mam pewien problem.
Wchodzę dzisiaj na swoje portalowe konto. Miałem na głównej stronie dwie konwersacje:
1. z hostem z odbytej już podróży
2. z hostem u którego mam nocować w maju
Wchodzę na panel główny i zniknęła cała moja druga konwersacja z hostem. Nie ma po niej śladu.
Wchodzę na "moje podróże" a tam widnieje potwierdzona podróż.
Próbuję napisać coś do hosta, bo chciałem mu potwierdzić o której będę a wyświetla mi się komunikat
"Niestety, ten wątek nie jest już dostępny."
Wchodzę na profil hosta, wyświetlają mi się jego dwa mieszkania. Chcę wejść na oba i nadal nie mogę.
Pojawia się komunikat "Ta oferta jest niedostępna"

Wiecie o co chodzi? Co się mogło stać? Jakieś pomysły co robić?

Edit: Być może znalazłem odpowiedź na mój problem --> link
Kontaktowałem się z hostem poza airbnb przez maila. Napisała mi trochę niezrozumiałym angielskim, że jest na rodzinnym wyjeździe. Pewnie dlatego zablokowała bo jej oba mieszkania były możliwe w rezerwacji natychmiastowej. Nadal czekam na odpowiedź od supportu, zobaczymy co będzie dalej

W nawiązaniu do mojego posta dostałem dzisiaj odpowiedź od supportu z AIRBNB.
Pisałem do nich dlaczego zniknęła moja konwersacja i co jest grane, że nie mogę wyświetlać ofert mojego przyszłego hosta.
Odpowiedzieli mi, że mogę mieć problem z kontaktem z hostem przez airbnb ponieważ wystąpił jakiś błąd na koncie hosta i próbują go naprawić. Nie wiedzą dlaczego zniknęła nasza konwersacja i co jest ogólnie grane. Odpisali mi, że moja rezerwacja jest w 100% potwierdzona i nie mam się o nic martwić. Powiedzieli, że będą na bieżąco monitorować tę rezerwację i gdyby były jakieś problemy na miejscu mam się od razu z nimi kontaktować. Polecili, że jeśli chcę porozmawiać z hostem to żebym bezpośrednio pisał do niego maile (z podkreśleniem, że nie jest to zalecana forma kontaktu poza portalem, ale w zaistniałej sytuacji jest jak najbardziej dozwolona i polecana). Podali mi maila do hosta i życzą udanej podróży.

Wymieniłem parę maili już z hostem i wszystko jest ok.

Teraz jestem ciekaw jak to w praktyce wyjdzie
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 23 Kwi 2014 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Wczoraj host anulował mi bez tłumaczenia pokój w Rzymie, na najbliższą niedzielę na kanonizację. Nie powiem, wiele razy spałem przez serwis za bardzo dobrą cenę, ale jednak takie sytuacje zniechęcają do korzystania.

Fartem zadziałał mi kod na AFT na -60$, na mail na którego nie dostałem kodu i zabookowałem pokój za darmo w 4**** Degli Aranci. Napisałem do hotelu, potwierdzili. Tym razem, akurat chyba niebiosa czuwały :)
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 23 Kwi 2014 12:39 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 794 574
platynowy
A ja pozwolę sobie zapytać o korzystanie z AirBnB - do tej pory tego nie robiłem.

Zarezerwowałem sobie nocleg w Hamburgu, zapłaciłem kodem, wyszło 0 PLN.

Ponieważ wybierałem lokal z natychmiastowym potwierdzeniem od razu dostałem informację, że wszystko gra.

W jakim czasie powinienem się skontaktować z hostem ? Nocleg 24-25 maja. Wystarczy, że przemailuję kilka dni przed wizytą ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 23 Kwi 2014 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
Parę dni przed pobytem w zupełności wystarczy.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 23 Kwi 2014 19:13 
Awatar użytkownika

niebieski
piotrek_ napisał(a):
Wczoraj host anulował mi bez tłumaczenia pokój w Rzymie, na najbliższą niedzielę na kanonizację. Nie powiem, wiele razy spałem przez serwis za bardzo dobrą cenę, ale jednak takie sytuacje zniechęcają do korzystania.

Niestety miałam to samo podczas ostatniego wyjazdu i też mnie to trochę zniechęciło...

Zastanawiam się teraz czy przy kolejnym wyjeździe nie zarezerwować też czegoś na bookingu, co będę mogła ewentualnie bezpłatnie odwołać do 24h przed...
Jak mój host anulował moją rezerwacje kilka dni przed przyjazdem to zarówno na airbnb jak i na bookingu, hostelbookers itp był niewielki wybór noclegów (zostały głównie bardzo drogie oraz bardzo kiepskie). Taka rezerwacja to zawsze jakieś zabezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 23 Kwi 2014 19:21 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
piotrek_ napisał(a):
Wczoraj host anulował mi bez tłumaczenia pokój w Rzymie, na najbliższą niedzielę na kanonizację.

Dowal mu recenzję "dla potomnych". Dlaczego oni ryzykują zszarganiem opinii? Ja czytając w recenzjach o choćby jednym odwołaniu noclegu omijam szerokim łukiem takiego hosta...

#228 PostWysłany: 23 Kwi 2014 21:03 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
12 kwietnia złożyłem zapytanie na nocleg, niestety gospodarz nie potwierdził rezerwacji, ale Airbn pobrał ode mnie opłatę serwisową i do tej pory nie zwrócił mi jej na konto.
Czy zwracają w ogóle opłaty serwisowe?

Image
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 23 Kwi 2014 21:08 

rezerwacja odrzucona, całość pobranej sumy ma wrócić na konto, mogą być różnice w sumach ze względu na przewalutowania (rachunki i faktury w euro lub dolar) - napisz do nich po zalogowaniu na swoje konto w airbnb - kontakt z airbnb
 PM off  

#230 PostWysłany: 24 Kwi 2014 21:48 

Może mi ktoś powiedzieć jak wykorzystywane sa kody z polecenia ? Znajomy, który rezerwował z polecenia odbył podróż >75$, na moim koncie pisze że mam zarobione 76 zł ,jednak teraz przy próbie opłacenia noclegów w Pradze nie odlicza mi tych 76 zł od kwoty.
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 24 Kwi 2014 21:54 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
ssavyer napisał(a):
Może mi ktoś powiedzieć jak wykorzystywane sa kody z polecenia ? Znajomy, który rezerwował z polecenia odbył podróż >75$, na moim koncie pisze że mam zarobione 76 zł ,jednak teraz przy próbie opłacenia noclegów w Pradze nie odlicza mi tych 76 zł od kwoty.

Wydaje mi się, że jest jakaś minimalna kwota rezerwacji.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 24 Kwi 2014 22:04 

dokładnie jest taka sama jak dla osób korzystających z polecenia. Wpisz większą kwotę i zobaczysz, że odliczy ci kwotę z polecenia.
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 24 Kwi 2014 22:08 

Mikolaj2206 napisał(a):
ssavyer napisał(a):

Wydaje mi się, że jest jakaś minimalna kwota rezerwacji.

Mam tak od 1,5 roku. Napisałem rok temu, że nie mogłem skorzystać ze środków na koncie, nie generowało mi kodu, dostałem 75$ na kartę kredytową. Sytuacja powtórzyła się w lutym tego roku. Napisałem reklamację i jak to w airbnb tym razem dostałem wymijającą odpowiedź. Ogólnie na moim koncie mimo środków w kwocie 175 z.ł. nie można wygenerować kodów. Oczywiście mówimy o rezerwacjach powyżej 75$.

#234 PostWysłany: 26 Kwi 2014 18:57 

niebieski
Dziwna sytuacja sie ostatnio wydarzyla. Rezerwowalem 1 nocleg w Bergamo, ktorego cena nie przekraczala kwoty minimalnej do uzycia referala, a jednak kod zostal wykorzystany i za pokoj z lazienka prywatna dla 2 osob zaplacilem 70zl... Rezerwacja anulowana nie zostala, konta mi nie zablokowali, nocleg byl przyjemny.. tylko zastanawiam sie czy to byl jakis jednorazowy blad, czy jest jakis patent zeby tej kwoty minimalnej uniknac.
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 26 Kwi 2014 19:19 
Awatar użytkownika

niebieski
casper.slonina napisał(a):
Dziwna sytuacja sie ostatnio wydarzyla. Rezerwowalem 1 nocleg w Bergamo, ktorego cena nie przekraczala kwoty minimalnej do uzycia referala, a jednak kod zostal wykorzystany i za pokoj z lazienka prywatna dla 2 osob zaplacilem 70zl... Rezerwacja anulowana nie zostala, konta mi nie zablokowali, nocleg byl przyjemny.. tylko zastanawiam sie czy to byl jakis jednorazowy blad, czy jest jakis patent zeby tej kwoty minimalnej uniknac.

Aby skorzystać z REFERALA MWZ to 75$. Twoja ile wyniosła ? Może nie wliczyłeś opłaty za sprzątanie albo prowizji AirBnB

#236 PostWysłany: 26 Kwi 2014 19:24 

niebieski
Skoro zaplacilem 70zl za pokoj tzn ze calosc to 149zl (lacznie z prowizja).
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 26 Kwi 2014 19:56 
Awatar użytkownika

niebieski
To faktycznie albo jakiś jednorazowy bug w sofcie, albo jest jakiś sposób...

#238 PostWysłany: 26 Kwi 2014 20:23 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 18 007
Zbanowany
Hm... to chyba jakiś powtarzający się błąd bo udało mi się zrobić podobną rezerwację, ale od czego to zależy, nie wiem :oops:

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

#239 PostWysłany: 26 Kwi 2014 20:27 

niebieski
Zastanawialem sie czy to nie za sprawa tego, ze najpierw wyslalem zapytanie i rezerwacja zostala wstepnie zaakceptowana. Dopiero wtedy przy platnosci kupon zadzialal.. Przy zadnej innej ofercie w tej cenie nie chcial odliczac. Dziwna sprawa...
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 26 Kwi 2014 22:55 

odpisalam im na maila w sprawie dezaktywacji konta jakos ponad 8dni temu i dalej nie ma odpowiedzi... ile czekacie mniej wiecej na maile od nich? pierwszego dostalam calkiem szybko(gora 3 dni). myslicie, ze powinnam napisac jeszcze raz czy czekac jeszcze?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość