Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Travelrepublic
#21 PostWysłany: 16 Mar 2014 23:30 

Dlatego do hotelu można pisać po trzęsieniu ziemi , pożarze lub wybuchu wulkanu.
Ale jak zapłaciłeś kartą to nawet jak hotel zniknął, dostaniesz zwrot pieniędzy, gdyż wszystkie transakcje zapłacone kartą są objęte gwarancją wykonania usługi.
Z tego powodu firmy którym można płacić kartą są starannie sprawdzane i w praktyce są to firmy obsługujące miliony klientów od wielu lat.
Niestety rodacy nie znają zasad internetowego handlu i szczególnie niskie ceny bardzo ich niepokoją. Wysyłają wtedy maile, często dzwonią, nie zwracając uwagi , że niskie ceny przy zakupach internetowych wynikają z automatycznej obsługi klienta, a dodatkowa "ręczna' praca przy zarobkach jakie są na zachodzie jest bardzo kosztowna.

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
#22 PostWysłany: 22 Mar 2014 09:53 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
zmieniał ktoś kiedyś rezerwacje hotelu - jak to w praktyce wygląda? jesli dobrze wyczytałem to na 3 doby przed pobytem jest ona darmowa? czyli jeżeli wpłaciłem im 30$ to ta kwota jest zwracana czy jest blokowana na poczet tej nowej rezerwacji? niestety nie widze nigdzie maila - kontakt chyba tylko przez tel.?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 22 Mar 2014 10:39 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
platynowy
Musisz przeczytać warunki swojej rezerwacji. Jeśli jest tam napisane, że do 3 dni możesz zmieniać bezpłatnie, to najprawdopodobniej tak właśnie jest.

Warunki każdej rezerwacji są inne. Czasami możesz odwołać/zmienić nawet w dzień przyjazdu (do jakiejś konkretnej godziny, np. 16-ej lub 18-ej), a czasami, nie możesz w ogóle dokonać zmian i jeśli coć się wydarzy i nie przyjedziesz, to kasa przepada.

#24 PostWysłany: 22 Mar 2014 10:46 

niebieski
Room 1: Free cancellations up to 3 days before departure.
Booking Conditions
Room 1: Free cancellations up to 3 days before departure. 100% cancellation charge if a cancellation is made within 3 days of arrival.

czyli z tego wynika,ze mam do 3 dni bezpłatanie - pytanie czy ta kasa wraca z powroten na karte czy jak zrobie kolejna rezerwacje to oni "przeksieguja" ją na nową ?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 22 Mar 2014 11:47 

niebieski
Wraca na kartę
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 22 Mar 2014 12:12 

niebieski
olo napisał(a):
Wraca na kartę

ok dzięki za info
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 24 Mar 2014 12:22 

witam
czy komus zdarzyło się by po rezerwacji (kasa zamrożona na karcie) dwonią z z UK i pytaja czy mamy ubezpieczenie?
Nie mogłem za bardzo zrozumiec o jakie ubezpieczenie im chodzi;/
czy ktos jest zoorientowany o co mogło chodzic...mój angielski nie jest na tyle operatywny zebym mógl wszytko zrozumieć niestety...
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 24 Mar 2014 12:41 

całkiem mozliwe...hmm maja dzwonic jeszcze za 2h....bo tak powiedziałem ze sie zastanowimy;P
a własnie co do ubezpieczenia turystycznego....
1 raz jedziemy na własna rękę i zadnego takiego ubezpieczenia nie mamy, do czego ona ma słuzyc? na wypadek choroby,leczenia w szpitalu, wypadku za granicą?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 24 Mar 2014 12:58 
Awatar użytkownika

Loty: 7
Kilometry: 27 489
finchers napisał(a):
całkiem mozliwe...hmm maja dzwonic jeszcze za 2h....bo tak powiedziałem ze sie zastanowimy;P
a własnie co do ubezpieczenia turystycznego....
1 raz jedziemy na własna rękę i zadnego takiego ubezpieczenia nie mamy, do czego ona ma słuzyc? na wypadek choroby,leczenia w szpitalu, wypadku za granicą?

Zależy gdzie jedziesz ale zasadniczo bez ubezpieczenia w razie jakiejkolwiek wizyty w szpitalu (wypadki chodzą po ludziach). płacisz z własnej kieszeni co może kosztować kupę forsy.
Ja na terenie uni europejskiej wyrabiam EKUZ - za darmo i masz darmowe leczenie w UE

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 25 Mar 2014 15:08 

mnie pobrali jednak kasę z konta...a rezerwacje odrzucili!za tydz. mam wylot i takie cyrki...
przyszedł mail ze rezerwacja została odrzucona a zamrożona kase pobrali;(
cięzki kontakt jedynie tel. bo maila nigdzie nie mogę znaleść!myslalem że jak wysłali anulacje to pieniadze odblokuja z konta...a nie pobiorą!
i co znow zostaje tel. do UK? juz 20 zł straciłem na te cała szopke z ubezpieczeniami!
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Mar 2014 09:13 

niebieski
i jak udało się wybrnąć z powyższej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 31 Mar 2014 11:25 

przepraszam że nie odpisałem, ale troche nwerowo było...wkońcu kasa wróciła na konto.
zrobiłem rezerwacje inną kartą...tym razem juz nie było żadnych tel. wysłali voucher jeszcze tego samego dnia.
A mam pytanie dotyczace transferu Travelrepublic...czy ktos korzystał i co może powiedziec na ten temat?
niby pisze ze trzeba dzien przed transferem do nich zadzwonic....!?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 31 Mar 2014 12:15 
Awatar użytkownika

finchers napisał(a):
przepraszam że nie odpisałem, ale troche nwerowo było...wkońcu kasa wróciła na konto.
zrobiłem rezerwacje inną kartą...tym razem juz nie było żadnych tel. wysłali voucher jeszcze tego samego dnia.
A mam pytanie dotyczace transferu Travelrepublic...czy ktos korzystał i co może powiedziec na ten temat?
niby pisze ze trzeba dzien przed transferem do nich zadzwonic....!?

korzystałam w październiku nie potwierdzalam przed transferem tylko wydrukowalam maila z potwierdzeniem i tyle

chwile czekalismy na lotnisku aż Pan pozbiera wszystkich ale dowiózł nas pod sam hotel i z powrotem, bez błądzenia itp atrakcji niepotrzebnych na początku pobytu, generalnie polecam
zapłaciłam 8euro za 2 osoby w 2 strony

Image
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 11 Kwi 2014 19:50 

niebieski
witam - pytanie techniczne. zarezerwowałem hotel - wpłaciłem 23 $ żeby potem mieć równą kwotę do opłacenia. Jak dobrze rozumiem, na 3 tygodnie przed wyjazdem dostane dane do przelewu ( nie chciałem aby sami ściągali z karty) i jak to opłacę to dopiero wtedy przyjdzie mailowe potwierdzenie rezerwacji, tak?
Przy kwocie jeszcze do zapłaty jest info - This balance is due on or before 05 May 2014.
Czy to co dostałem na maila - Travel Republic Booking Ref...... to jest już potwierdzenie, które drukuję i jade z nim do hotelu?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 11 Kwi 2014 20:09 
Awatar użytkownika

niebieski
klimas napisał(a):
witam - pytanie techniczne. zarezerwowałem hotel - wpłaciłem 23 $ żeby potem mieć równą kwotę do opłacenia. Jak dobrze rozumiem, na 3 tygodnie przed wyjazdem dostane dane do przelewu ( nie chciałem aby sami ściągali z karty) i jak to opłacę to dopiero wtedy przyjdzie mailowe potwierdzenie rezerwacji, tak?
Przy kwocie jeszcze do zapłaty jest info - This balance is due on or before 05 May 2014.
Czy to co dostałem na maila - Travel Republic Booking Ref...... to jest już potwierdzenie, które drukuję i jade z nim do hotelu?

Voucher na pobyt dostaniesz dopiero, jak zaksięgują pełna wpłatę.
Będzie na nim wyraźnie zaznaczone, że pobyt jest przez nich opłacony.
Co do przelewu, to nie wiem nigdy nie praktykuję takich rozwiązań.
Ale wyraźnie widać, że masz dopłacić do 5 maja, czyli wyślij kasę kilka dni wcześniej, żeby ten przelew doszedł na czas.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 12 Kwi 2014 20:19 

niebieski
oki dzięki wielkie za info.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 21 Kwi 2014 09:39 

niebieski
to jeszcze jedno pytanie :)
właśnie przyszedł mail o konieczności dopłaty - resztę chciałem zapłacić przez cinkciarz.pl ale pierwsza wpłata była przez cc.
I teraz wybór płatności to paypal , rózne rodziaje cc a nie widzę opcji zwykłego przelewu. Czy można go jakoś wykonać czy zostaje dokończenie płatności we wspomniany sposób?
Proszę o wyrozumiałość :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 29 Kwi 2014 20:21 

niebieski
Chyba zaliczyłem wtopę - dokonałem dopłaty do całej kwoty za hotel za pomocą kredytówki Visa. Nieopatrznie zaznaczyłem,że płacę Visa Electron - resztę danych wpisałem poprawnie. Na końcu dostałem info,że płatność zakończona sukcesem. Nie wiem czy sie zorientuja w tym wszystkim i płatność faktycznie zaksięgują czy odrzucą? Do 02.05 muszę zapłacić csałość a nie wiem czy teraz ta kasa nie będzie gdzieś "wisieć". Jak myślicie dzwonić do nich i wyjaśniać czy czekać?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 29 Kwi 2014 20:54 

klimas napisał(a):
Chyba zaliczyłem wtopę - dokonałem dopłaty do całej kwoty za hotel za pomocą kredytówki Visa. Nieopatrznie zaznaczyłem,że płacę Visa Electron - resztę danych wpisałem poprawnie. Na końcu dostałem info,że płatność zakończona sukcesem. Nie wiem czy sie zorientuja w tym wszystkim i płatność faktycznie zaksięgują czy odrzucą? Do 02.05 muszę zapłacić csałość a nie wiem czy teraz ta kasa nie będzie gdzieś "wisieć". Jak myślicie dzwonić do nich i wyjaśniać czy czekać?

A sprawdzałeś może poprzez panel zarządzania rezerwacją ??
Po zalogowaniu się nr rezerwacji i wejściu na "zobacz swoją rezerwację" ja widzę u siebie co mam zapłacone i kiedy (zaznaczony checbox "charged") oraz ile mi zostało do zapłaty i do jakiego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 29 Kwi 2014 21:56 

niebieski
no mam dokładnie tak samo - tylko widzę,że kiedy płaciłem kredytówką to była pobrana opłata a jak teraz zaznaczyłem,że płacę debetówką to opłaty za resztę kwoty nie mam (za zakładam,że powinna się pojawić ) wiec nie chciałbym mieć zamieszania na parę dni przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości