Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#481 PostWysłany: 28 Mar 2014 00:42 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
Furio napisał(a):
Ja mam pytanie odnośnie powrotu z USA. Wracając z Nowego Jorku nie dostaliśmy żadnych stempli do paszportów odnotowujących wyjazd z USA. Celnik zerknął jedynie w paszport i oddał.

Pierwszy raz słyszę, żeby celnicy kontrolowali paszporty przy wyjeździe z USA. Nawet przy wjeździe nie kontrolują, chyba że ktoś wyda się podejrzany :lol:
Furio napisał(a):
Czy to standardowa sytuacja, czy może celnik zapomniał o pieczątkach?

W żadnym kraju celnicy nie wbijają pieczątek do paszportu.
 Profil Relacje PM off  

Słoneczne first minute tylko dla dorosłych🤫 🌴 Tydzień na Majorce w 4* hotelu z wyżywieniem za 2779 PLN 🌊😎 Słoneczne first minute tylko dla dorosłych🤫 🌴 Tydzień na Majorce w 4* hotelu z wyżywieniem za 2779 PLN 🌊😎
Majówka w Turcji Egejskiej ☀️ Tygodniowe ultra all inclusive w 4* hotelu od 2649 PLN 🏖️ Majówka w Turcji Egejskiej ☀️ Tygodniowe ultra all inclusive w 4* hotelu od 2649 PLN 🏖️
#482 PostWysłany: 28 Mar 2014 00:53 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
nie znam kraju nazywającego się "żadnym" ale mam pieczątki w paszporcie z wielu krajów
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 28 Mar 2014 00:57 

Zbanowany
luftairways napisał(a):
nie znam kraju nazywającego się "żadnym" ale mam pieczątki w paszporcie z wielu krajów

A kto je przybijal?
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 28 Mar 2014 01:00 

Loty: 135
Kilometry: 342 008
Marfotowi zapewne chodziło o rozdzielenie funkcji Celnika od Kontrolera Straży Granicznej, ale bywało wielokrotnie na różnych przejściach granicznych, że obie funkcje sprawowała jedna i ta sama osoba, więc prawda leży po środku.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Wiza - USA
#485 PostWysłany: 01 Kwi 2014 13:34 

Mam pytanie, na wniosku o wizę turystyczną wpisałam adres hostelu w Nowym Jorku, a po zweryfikowaniu planów wolałabym lecieć do Waszyngtonu, czy uważacie, że mogę mieć z tego powodu problemy z kontrolą celną na lotnisku i mogę nie dostać pozwolenia na wjazd?
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 01 Kwi 2014 13:43 
Site Admin

nie, było o tym w tym wątku, adres hotelu może być fikcyjny i nie ma znaczenia - wiem że ciężko się przekopać przez taką liczbę postów ale można użyć opcji "szukaj"

#487 PostWysłany: 01 Kwi 2014 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Info dla mieszkańców Górnego Śląska - paszporty w siedzibie TNT w Katowicach można odbierać spokojnie do 18, a nie jak jest napisane na stronie ambasady do 16. Tylko nie dzwońcie na infolinię bo człowiek który pracuje z Katowic nie był mi w stanie powiedzieć do której pracują :> Pojechałem na czuja przed 18 i bez problemu paszport odebrałem
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 02 Kwi 2014 02:27 

witam, mam takie pytanie, rok temu zatrzymano mnie na rowerze pod wplywem alkoholu, wnioskowalem o warunkowe umorzenie i tak sie stalo, zaplacilem koszty, mam "okres proby na 2 lata" - czyli jeszcze rok, co powinienem wpisac przy pytaniu o karalnosc?, prosze o pomoc
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:12 

Zbanowany
Było już kiedyś o tym pisane.
Piszesz , że nie byłeś karany.
Nikt tego nie sprawdza.
To samo z podawaniem miejsca pobytu.Podajesz jakikolwiek hotel,hostel,prywatny adres i z głowy.Aż takiej inwigilacji w USA nie ma :D
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:17 

Zbanowany
Cytuj:
Aż takiej inwigilacji w USA nie ma

Jest. Jeśli wzbudzi czymś wątpliwości u urzędnika, to te dane będą sprawdzane. Jeśli będą fałszywe, to DHS będzie miał kolejny argument do zawrócenia z lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:22 

Zbanowany
Ale czy dostał grzywę za jazdę po piwie rowerem ,chyba nie sprawdzają ?
Trzeba podać istniejący adres. Zawsze można zmienić plany ;)
A tak ogólnie to przed pierwszym wyjazdem do USA też miałem masę wątpliwości i trochę stresu.
A faktycznie to nie jest tak żle.
Sympatyczny, przyjazny naród, zawsze chętny do pomocy turyście. :D
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:26 

akurat jade w konkretne miejsce na slub i znam miejsce pobytu, mam zaproszenie oficjalne itp, takze od nowojorskiego oddzialu mojej firmy, gdyz przy okazji spotkam sie tam z ludzmi z centrali ;), jednym slowem nie martwic sie i skladac wniosek?, bilet juz mam, lot 10.05
 Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:28 

Zbanowany
Oczywiscie składaj. Nie słuchaj tych co straszą nie wiadomo czym.
Byłem 2 razy po miesiacu i nic złego mnie nie spotkało.
Super kraj i ludzie.
Powodzenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:30 

Zbanowany
Ja tylko ostrzegam przed braniem sobie do serca poniższej porady:
Cytuj:
adres hotelu może być fikcyjny i nie ma znaczenia
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:30 
Awatar użytkownika

michcioj napisał(a):
mam wrazenie ze tych wnioskow nikt wogole nie czyta. z powodu jakiegos bledu nie moglem zalaczyc informacji o wszystkich 3 wizach,
zalaczylem ostatnia. no i info o moich trzech wczensiejszych wizytach na trzech roznych wizach.
dzisiaj w krakowie nikt o to wogole nie pytal. 2 pytania :
po co pan jedzie do stanow ? bo wygralem konkurs z pracy i firma mnie zaprasza.
a jaki konkurs ? a dla sprzedawcow. aha.
pytanie do parnerki - a pani po co jedzie ? a bo z chlopakiem jako osoba towarzyszaca.
a czy jest pani studentka ? tak, aha to poprosze o legitymacje. tyle.
wszystko nie trwalo nawet minuty.

Wniosków najpewniej nikt nie czyta, bo im to nie jest potrzebne. Oni wiedzą czy wizę Ci dadzą w momencie jak zaaplikujesz, wiedzą o Tobie więcej niż sądzisz :)
 Profil Relacje PM off
Essi lubi ten post.

#496 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:33 

dzieki :)
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 02 Kwi 2014 18:27 

Loty: 473
Kilometry: 936 092
Nie wiem jak z adresami hotelów itd., ale kontrola "aplikanta" przed wydaniem mu wizy mocno wykracza poza to, co piszecie we wniosku (który i tak jest przesadnie rozbudowany). Wykracza to np. poza podróże. Ja zostałam ze zdziwieniem w głosie zapytania przez pana konsula o powody tak licznych podróży w ostatnich latach, a do ambasady stawiłam się z czystym paszportem (i na nim opierałam wniosek wizowy) i we wniosku również, jako kobieta, nie wymieniałam odwiedzonych krajów ani dat. Wcześniej oczywiście nie byłam w USA, a wiedzieli o każdym moim ruchu na mapie świata. Wizę dostałam bez problemu, ale gdybym miała jakieś wątpliwości na temat tego, czy wielki brat naprawdę patrzy ergo czy ktoś czyta wnioski, to ich się definitywnie pozbyłam :)
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 02 Kwi 2014 18:38 

Zbanowany
Po prostu po doświadczeniach z 11 września 2001 chcą wiedzieć kto do nich ma zamiar przyjechać. Ci z krajów bezwizowych też muszą się wcześniej zarejestrować.
Ktoś kto dużo podróżuje , a przychodzi z czystym paszportem wzbudza zainteresowanie.
W sumie to mi nie przeszkadza , że dużo o mnie wiedzą.Tak samo jest z tel komórkowymi. Wiadomo ,że można śledzić każdy ruch danego osobnika.Skoro nie mam nic na sumieniu to niech sobie służby wiedzą , że byłem tu czy tam. Mam to gdzieś. To samo z KK ;)
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 05 Kwi 2014 07:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Ile gwiazdek macie wydrukowanych pod zdjęciem na wizie? :) Było już o tym trochę ale chciałem odświeżyć. Ktoś może potwierdzić że jak ma się jedną to przy wjeździe do USA przechodzi się błyskawicznie a jak 3 to dociekają? :)
 Profil Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 05 Kwi 2014 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 166
Kilometry: 357 801
Ja niedawno byłam, czekałam ze 2 godziny w kolejce na rozmowę, która trwała może minutę ;) gwiazdek mam 2.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości