Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:34 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Masz na gorze wyciag z regulaminu ktory podal krasnal ze moga.

BTW jak bys mial zapiety na klodke czy zamek to moga go zniszczyc zeby otworzyc, dlatego warto miec zapiecia oznaczone logiem TSA, taki zamek mozna otworzyc kluczem specjalnym (przy otwarciu przez kontrole zaznacza sie to w jakis sposob na czerwono przyklad na zdjeciach ponizej)

Image Image
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#502 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:35 
Awatar użytkownika

bartek. napisał(a):
A jaka zapalniczka jest nielegalna?

I dlaczego otwierają bagaż bez Twojej obecności? Bo ja rozumiem, ze chca otworzyć, ale czy nie powinien byc właściciel wezwany do takiej procedury?

I co jeżeli mialbym kłódkę? Zniszczą zamek?

Zniszczą kłódkę. Niby dlaczego mieliby nie otwierać bagażu bez twojej obecności? I w jaki sposób takie "wezwanie" miałoby niby wyglądać? :mrgreen:

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:38 

niebieski
No dlatego, ze np moge pozniej sie sadzić ze mi cos podrzucili?

A wezwanie tak jak każde inne. Poczytaj choćby o przemytnikach narkotyków. Przychodzą panowie pod gate i biorą Cie do pokoju i przy Tobie otwierana jest walizka.

Dlaczego tutaj miałoby to byc inaczej?
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:45 
Awatar użytkownika

bartek. napisał(a):
No dlatego, ze np moge pozniej sie sadzić ze mi cos podrzucili?

Coś? Jak mniemam piszesz o narkotykach? Niesamowite, że w 2014 roku wciąż są na świecie ludzie, którzy wierzą w ten mit.

bartek. napisał(a):
A wezwanie tak jak każde inne. Poczytaj choćby o przemytnikach narkotyków. Przychodzą panowie pod gate i biorą Cie do pokoju i przy Tobie otwierana jest walizka.

Dlaczego tutaj miałoby to byc inaczej?

Bo nie mówimy o przemytniku, który za chwile zostanie aresztowany, a o zwykłym pasażerze, u którego na rentgenie bagażu widać jakąś pierdółkę typu właśnie zapalniczka. Gdyby wzywać przy bramce wszystkich takich podróżnych to gwarantuję, że większość samolotów odlatywałaby opóźniona.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#505 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:46 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Awerik napisał(a):
Zniszczą kłódkę. Niby dlaczego mieliby nie otwierać bagażu bez twojej obecności? I w jaki sposób takie "wezwanie" miałoby niby wyglądać? :mrgreen:

To Ci podam przyklad z zycia. Powrot z ZRH do WRO. Moj bagaz wyladowal na tasmie jako ostatni (domyslam sie ze celowo). Odebralem go i jak tylko zblizylem sie do drzwi wyjsciowych z airside podszedl do mnie celnik i poprosil na bok do pokoiku. Okazalo sie ze na przeswietleniu nie spodobaly mu sie czekoladki ktore przewozilem i chcial sie upewnic czy to nie sa paczuszki z narkotykami. Poprosil o otwarcie bagazu, wyjal sobie czekoladki, obejrzal, wsadzil z powrotem i poprosil o podpis na protokole. Wszystko sie da kulturalnie, za zgoda i wiedza podrozujacego.
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:48 

Loty: 4
Kilometry: 14 401
Kilka lat temu w Krk po oddaniu bagazu rej. zostalem wezwany przez glosniki do biura ochrony czy jakos tak.
Pan ochroniarz/celnik zapytal czy to moja walizka i poprosil o otworzenie (w srodku byl wielki karabin zabawka).
Lecialem lotem na bilecie UA.

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:49 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
bartek. napisał(a):
A jaka zapalniczka jest nielegalna?

Każda. Zrzut ze strony ULC:

Załączniki:
ulc.png
ulc.png [ 6.01 KiB | Obejrzany 727 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:49 

niebieski
Dokładnie. Mit mitem, troche obycia z policją mam, a przykład wyżej pokazuje ze da sie.
Zreszta kiedys na trasie EIN-KTW tez widziałem podobną sytuacje.
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 06 Lut 2014 18:52 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
xyrxis napisał(a):
To Ci podam przyklad z zycia. Powrot z ZRH do WRO. Moj bagaz wyladowal na tasmie jako ostatni (domyslam sie ze celowo). Odebralem go i jak tylko zblizylem sie do drzwi wyjsciowych z airside podszedl do mnie celnik i poprosil na bok do pokoiku. Okazalo sie ze na przeswietleniu nie spodobaly mu sie czekoladki ktore przewozilem i chcial sie upewnic czy to nie sa paczuszki z narkotykami. Poprosil o otwarcie bagazu, wyjal sobie czekoladki, obejrzal, wsadzil z powrotem i poprosil o podpis na protokole. Wszystko sie da kulturalnie, za zgoda i wiedza podrozujacego.

Pewnie dlatego ze to mogly byc narkotyki, a nie substancje zagrazajace bezpieczenstwu samolotu.

Gdzies czytalem kiedys ze mydlo czy zolty ser moga wygladac jak semtex na rentgenie. Chcialbys zeby ewentualnego terroryste pytali po wyladowaniu co chcial przewiezc? :)
 Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 06 Lut 2014 19:15 

jest wymóg, wprost zawarty w regulacjach prawnych, że bagaże nadawane do luków bagażowych mogą posiadać zamknięcie, ale tylko takie które jest zgodne z TSA
każde innego rodzaju zamknięcie może zostać zniszczone itd.
wystarczy troszkę poczytać....
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 06 Lut 2014 19:57 

niebieski
zbyhu napisał(a):
Pewnie dlatego ze to mogly byc narkotyki, a nie substancje zagrazajace bezpieczenstwu samolotu.

Gdzies czytalem kiedys ze mydlo czy zolty ser moga wygladac jak semtex na rentgenie. Chcialbys zeby ewentualnego terroryste pytali po wyladowaniu co chcial przewiezc? :)

Na 100% to nie jest tak. Przelot do innego kraju równa sie z innymi prawami i kraj, ktory ktos chciał opuścić np. z narkotykami miałby pozniej problemy z ewentualną ekstradycją itd.
Nie wierze, że jest tak "o, chyba narkotyki. to zadzwonie do Zenka z celnego z Wenezueli zeby paxa przyskrzynił po wylądowaniu bo nie chce zeby linie miały opóźnienie u nas".

Jeżeli sprawa wyszła po przylocie to raczej po kolejnym rentgenie po przylocie wlasnie, a nie z powodu wylotu.
 Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 08 Lut 2014 16:13 

Loty: 139
Kilometry: 198 967
HON fly4free
Mam zakupiony bilet Eurolotu na trasie Kraków-Zurych-Kraków, czy jeżeli nie pojawię się na odprawie w Krakowie, anulują mi lot powrotny?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 09 Lut 2014 03:09 

Yaszczyk napisał(a):
Mam zakupiony bilet Eurolotu na trasie Kraków-Zurych-Kraków, czy jeżeli nie pojawię się na odprawie w Krakowie, anulują mi lot powrotny?

Tak. Chyba ze kupiles oddzielnie tam, oddzielnie powrot.
 Profil Relacje PM off  

#514 PostWysłany: 13 Lut 2014 15:44 

Lecac do USA linia AA, czy trzeba im gdzies podac przed odlotem albo ESTA albo numer wizy? Kiedys lecialem Virign Atlantic bodajze i bodajze ;) bylo wymagane.. dzieki.
 PM off  

#515 PostWysłany: 14 Lut 2014 22:18 
Awatar użytkownika

Szukam własnie biletów z Lizbony do Warszawy i mam pytanie: czy 40 min jest wystarczającym czasem na przesiadkę w Monachium? Lub 1h 15 min na przesiadkę w Amsterdamie?
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 14 Lut 2014 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Jeżeli wszystko jest na jednym bilecie to da się to na pewno zrobić. Nawet gdyby coś poszło nie tak wyślą Cię na miejsce następnym samolotem.

#517 PostWysłany: 14 Lut 2014 22:22 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
insania napisał(a):
Szukam własnie biletów z Lizbony do Warszawy i mam pytanie: czy 40 min jest wystarczającym czasem na przesiadkę w Monachium? Lub 1h 15 min na przesiadkę w Amsterdamie?

Jeżeli samolot w Monachium lub w Amsterdamie wyląduje o czasie to jak najbardziej:)

#518 PostWysłany: 14 Lut 2014 23:19 
Awatar użytkownika

Dzięki :) A jeszcze jedno pytanie dotyczące tego krótkiego czasu przesiadki: bagaże też mają szanse na przesiadkę w odpowiednie miejsce, czy raczej ciężko z tym? :P
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 14 Lut 2014 23:24 

insania napisał(a):
Dzięki :) A jeszcze jedno pytanie dotyczące tego krótkiego czasu przesiadki: bagaże też mają szanse na przesiadkę w odpowiednie miejsce, czy raczej ciężko z tym? :P

jak ci to sprzedadzą na jednym bilecie to jest to problem linii lotniczej nie twój, na lotnisku przesiadkowym bagażu rejestrowanego nie ujrzysz
 PM off  

#520 PostWysłany: 17 Lut 2014 21:04 

Witam.
Mam pytanie odnośnie zakupu biletów w Ryanair. Zamierzam zakupić 7 biletów;) cena przy takiej ilości wynosi 375zł za os, przy kupnie 6 cena jest 312zł os.Wynika z tego że tylko 6 biletów jest w cenie 312zł. Jeżeli zakupię tylko 4 bilety to czy cena automatycznie wzrośnie? ( bo z obserwacji moich wynika że cena wzrasta przy sprzedaży biletów) czy dalej te pozostałe 2 bilety z puli 6 beda kosztować 312zł os. Drugie pytanie czy jeżeli w tej samej chwili byśmy kupili to czy system cofnie któraś transakcje skoro tylko 6 jest biletów tańszych?Trochę zagmatwane ale musimy zakupic bilety ze znajomymi oddzielnie i obawiamy sie że jak jedni zakupią to drudzy będą mieli bilety sporo droższe:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości