Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 06 Cze 2013 11:44 

Loty: 19
Kilometry: 25 366
Jadę na Sardynię i chcę wypożyczyć samochód na 5 dni (10-14 czerwca). Czy depozyt pobierają przy każdej rezerwacji i jeśli tak to ile on wynosi? Wpłaciłam na konto walutowe kwotę 200euro bo tyle mniej więcej wynosi wynajem auta. Czy jeśli nie posiadam dodatkowych 1000euro to nie wynajmę auta?
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#42 PostWysłany: 06 Cze 2013 12:07 

HON fly4free
Ogólnie odpowiadając: nie wynajmiesz, jeśli nie wykupisz bezpośrednio w firmie wypozyczającej pełnego ubezpieczenia (znoszącego do zera twój udział). Koszt ubezpieczenia różny, zwykle w okolicach 10 euro na dobę (czyli np. zapłacisz 50-60 euro więcej). Broker (economycarrentals.com) niby opowiada bajki o ich ubezpieczeniu, ale jeśli nie wykupisz, wypożyczający zakłada blokadę na karcie na całość lub część udziału własnego. Zwykle jest to więcej niż 200 euro (od 300 do 500 euro przy autach klasy B). Jeśli nie będzie mógł założyć tej blokady to ci auta nie pożyczy.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 18 Paź 2013 09:01 

NIe polecam nigdzie na świecie, choć na Cyprze nie ma wielkiego wyboru i to najlepsze "zło". Pożyczyłam samochód za ok. 400 pln, ale...
Wypożyczałam samochód w sierpniu w Ayia Napa (Cypr). Na stronie było napisane że nie ponoszę opłat związanych z benzyną. Przy podpisaniu okazało się:
- blokują mi pewną kwotę (na pln to było 2500 pln)
- muszę ponieść od razu płatność 60 euro (za benzynę).
Okazało się, że 2500 pln odblokowali mi dopiero po 2 tygodniach. Pani z wypożyczalni powiedziała że gdybym nie miała takich funduszy na koncie to po prostu by mi nie zablokowali, bo by nie mieli czego.
Jednak sprawa zwrotu za benzynę.....o zgrozo...Minął miesiąć od oddania auta- składałam 3 reklamację o wyjaśnienie kiedy mi zwrócą pieniądze. W końcu za 3 razem udało się uzyskać odpowiedź i kasę. Jednak odpisali mi, że zwróciłam 7/8 baku, więc mi z kwoty 60 euro potrącają 20euro +18% podatku za tankowanie. Podsumowując zwrócili mi 29euro.Dziwne w tym wszytskim jest, że tankowałam do pełna w Larnace i oddałam samochód na Lotnisku w Larnace, więc na pewno nie zużyłam 1/8 baku...
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 18 Paź 2013 09:40 

ja korzystałem na krecie i było bardzo ok, np nie wymagali karty kredytowej i żadnego depozytu - tylko gotówka i tyle..
chociaż we włoszech już wymagali i nei miałem dostępnej kwoty na karcie :/
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 29 Paź 2013 01:56 

Antek12 napisał(a):
Odnośnie ubezpieczeń to jest kilka wariantów np :

1. Inclusive
ZERO excess - zniesienie kosztu własnego. (inna nazwa Inclusive ZERO Deductible)

With this package you are FULLY Covered and your liability in the event of damage or theft is ZERO!

Excess: 0 EUR for damages & theft

2. Inclusive
with excess - z kosztem własnym

With this package you are FULLY PROTECTED, except for the first portion of the claim (Excess)
in the event of damage or theft to the rental car:
Excess:1090 EUR for damages & theft 1695

3. Inclusive
ZERO Deductible
(refundable) - z refunowanym kosztem własnym przez economycarrentals- na podstawie faktur napraw

With this package you are FULLY PROTECTED and your liability in the event of damage or theft to the rental car
is protected by EconomyCarRentals.

More information about excess refund product can be found on http://www.economycarrentals.com/go/news/zero/excess/
Excess:1090 EUR for damages & theft 1695

4. Dodatkowo , nawet poza Inclusive ZERO excess - można wykupić ubezpieczenie - WUG Coverage of damages on Wheels/
Underside/ Glass - KOła, podwozie, szyby.

Dopiero kombinacja Inclusive ZERO excess (Inclusive ZERO Deductible) + WUG daje pełne ubezpieczenie.

1. Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi w jakiej sytuacji mogę spodziewać się dodatkowych kosztów w przypadku opcji "Inclusive
ZERO Deductible"? Czy dobrze rozumiem, że będą to tylko szyby, koła i podwozie?

2. Jakiego obciążenia w postaci kaucji mogę spodziewać się za wypożyczenie samochodu klasy Peugeot 207 na 3 dni w takim regionie jak Piza?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 29 Paź 2013 07:24 

Loty: 70
Kilometry: 143 287
Braliśmy od ECR auto w Bergamo. Za Forda Fusion pobrali kaucję 1500€... Skasowali też dwukrotnie zapłatę za wypożyczenie (oddali po niemal miesiącu). Poza tym, wszystko w porządku. Zatankowane było do pełna i nikt nie zgłaszał problemów.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 29 Paź 2013 08:43 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
skabek napisał(a):

1. Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi w jakiej sytuacji mogę spodziewać się dodatkowych kosztów w przypadku opcji "Inclusive
ZERO Deductible"? Czy dobrze rozumiem, że będą to tylko szyby, koła i podwozie?

2. Jakiego obciążenia w postaci kaucji mogę spodziewać się za wypożyczenie samochodu klasy Peugeot 207 na 3 dni w takim regionie jak Piza?

1. Tak.
2. OKOŁO 500 Euro.

#48 PostWysłany: 26 Gru 2013 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Kiedy w przypadku ECR dowiadujemy się z jakiej wypożyczalni mamy samochód? Jest to jakoś wskazane na voucherze po dokonaniu rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 26 Gru 2013 13:21 

Zbanowany
Tak.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 26 Gru 2013 13:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
korzystalem z ECR /majorka, cypr, kreta, algarve/ - zawsze ok
nazwa wypozyczalni jest na potwierdzeniu rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 26 Gru 2013 19:45 

Korzystałem w Bergamo, również polecam, zero problemów
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 26 Gru 2013 20:47 

niebieski
Na Maderze trafiliśmy na taką sobie wypożyczalnię.

#53 PostWysłany: 19 Sty 2014 13:52 

Loty: 256
Kilometry: 382 880
niebieski
Brałyśmy samochód przez ECR w Faro, gdyż była opcja z zero excess w bardzo dobrej cenie (bodajże 170 EUR na tydzień w sezonie - początek września, jeszcze z młodym kierowcą). Dostałyśmy samochód z małej, lokalnej wypożyczalni, Seata Ibizę, wszystko było bardzo ok. Miałyśmy problem z kartą kredytową, więc zgodzili się na kaucję z debetowej i kilka dni po zwróceniu samochodu oddali. Kaucja tylko 300 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 29 Sty 2014 09:35 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
korzystałem z ich usług na Malcie - bez problemu. (warto poczytać opinie na temat "przydzielonej" wypożyczalni na miejscu czasem lepiej trochę dopłacić...)

#55 PostWysłany: 29 Sty 2014 10:33 

Loty: 958
Kilometry: 1 494 682
niebieski
maciekpe napisał(a):
ja korzystałem na krecie i było bardzo ok, np nie wymagali karty kredytowej i żadnego depozytu - tylko gotówka i tyle..
chociaż we włoszech już wymagali i nei miałem dostępnej kwoty na karcie :/

To dziwne, bo właśnie na Krecie od znajomych żądali kredytówki i nie było dyskusji. Być może jeżeli nie ma gwarancji w postaci karty - to dopłacasz jakąś kwotę jako doubezpieczenie udziału własnego. Ale wtedy wzrastają koszty wypożyczenia.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 06 Lut 2014 14:34 

Loty: 4
Kilometry: 14 401
Chcialbym w najblizszym czasie skorzystac z EconomyCarRentals przy wypozyczeniu auta na lotnisku w Bazylei.
Ubezpieczenie dodatkowe dla Focusa kosztuje 41zl za dzien.
Wklad wlasny 1250 EUR

Jak mam rozumiec ten wklad wlasny w przypadku kolizji nie z mojej winy tez obowiazuje mnie wklad wlasny ?
(Przy AC w PL mam 500zl wkladu wlasnego, czyli jak kogos stukne to place 500zl a reszte placi ubezpieczyciel - czy to dziala na takiej samej zasadzie ?)

Jesli juz brac dodatkowe ubezpieczenie to ECR czy lepiej na miejscu w wypozyczalni ?

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 12 Lut 2014 22:55 

Korzystałem w Maroku. Dostaliśmy lokalną małą wypożyczalnię, żadnych problemów, nie chcieli nawet żadnego depozytu, cała płatność gotówką. Żadnych problemów także przy odbiorze auta.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 31 Mar 2014 10:27 
Awatar użytkownika

Chciałem skorzystać z usług economy car rentals i po przejrzeniu tego wątku mam wątpliwości czy z moim limitem na karcie kredytowej (4000 PLN) uda mi się wypożyczyć samochód. Wiele osób pisze tutaj, że w niektórych wypożyczalniach śpiewają sobie powyżej 1000 EUR depozytu. Czy waszym zdaniem powinienem zwiększyć limit na karcie, a jeżeli tak, to do jakiego poziomu? Czy podczas rezerwacji dostajemy jakąś informację o potencjalnej kwocie depozytu (na stronie jest tylko informacja o limicie odpowiedzialności za szkodę "Excess: X EUR for damages & theft) , czy też dowiadujemy się o tym dopiero na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 31 Mar 2014 10:40 

Z ECR korzystalem na Cyprze (5 dni) - wszystko ok. zero problemu, a zabezpieczyli nie więcej niź 150 €

#60 PostWysłany: 31 Mar 2014 11:14 

srebrny
Podczas rezerwacji nie znasz dokładnej kwoty wymaganej kaucji - ew. możesz już po poznaniu danych danej wypożyczalni skontaktować się z nią i dowiedzieć się, jakie ma konkretne warunki dla danej klasy samochodów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości