Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 25 Maj 2014 11:26 

Zbanowany
Cytuj:
nie bede mial problemu z obwinieniem kogos jak sciagna mi za cos dodatkowo kase

Jakiego problemu?
Cytuj:
masz czesto opcje plac teraz lub przy wypozyczeniu. 

U brokera rowniez
Cytuj:
 Ile taniej macie procentowo te deale od brookerow ? 15% ...

Niekiedy nawet 50%-60%
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳 Wycieczka do Goa za 2618 PLN 🌴 Loty do Indii + 11 nocy w 4* hotelu ze śniadaniami 🇮🇳
Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍 Zimowa wycieczka na Sycylię 🌋 Loty i hotel w Taorminie ze śniadaniami (i widokiem na morze) za 806 PLN 😍
#82 PostWysłany: 25 Maj 2014 22:25 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
klayton napisał(a):
Odpowiedz sobie na moje pytanie.
Nigdy jeszcze nie spotkalem sie z lepsza oferta bezposrednio, anizeli u posrednika.

mam takie same warunki i takie same ubezpieczenia,
wiec raczej wybiore budget

#83 PostWysłany: 26 Maj 2014 02:32 

Zbanowany
@klayton:

1. Nie bede mial problemu ze nie bede wiedzial kto ma mi zwrocic pieniadze jesli posrednik i wypozyczalnia pobiora sobie, jak widac to na tym forum ma to miejsce. Zwracam sie z pretensjami wprost do wypozyczalni.
2. Jakos widze na forum posty 'pobrano mi pieniadze, a mieli nie pobierac do czasu wypozyczenia', wiec u brookera tez ale czasami moga pobrac wczesniej. A jak z rezygnacja u brookerow ... ?
3. 'Niekiedy nawet 50%-60%' to co najmniej jak reklama proszku do prania, wole swoje PEWNE 35% w Sixt czy 40% w Hertz od cen publikowanych.
A jakbym ich nie mial to zawsze sie trafi jakas oferta internetowa w Avisie, Sixt czy Hertz za Europcarem nie przepadam lub wezma mniejsze auto na ktore mnie stac.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 26 Maj 2014 10:36 

Zbanowany
1. Nie ma problemow, jesli czytasz i rozumiesz warunki uslug
2. Z rezygnacja jest tak, jak stanowi umowa. Najczesciej jest bezkosztowa do pewnej daty przed najmem. A bardzo czesto oplaty ponosisz dopiero na miejscu. A problemy maja zwykle ci, ktorzy nie rozumieja zasad, ktore akceptuja. Jakos widocznie umknely mi watki z opisaniem bezpodstawnego pobrania oplat przez brokera - dasz linki?
3. Twoja znizka nie oznacza, ze u brokera nie bedzie taniej, biorac pod uwage zakres uslug.

Ty wypozyczasz zawsze bezposrednio, a ja tam, gdzie warunki sa lepsze.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 26 Maj 2014 14:11 

Zbanowany
@klayton : ' a pranie bedzie bielsze ' ;) za duzo tego 'najczesciej' 'niekiedy' 'rozumieja' nie widzisz roznicy ? Pozdrawiam klientow brookerow. Ja zostaje przy swoich sieciowych wypozyczalniach, jakby bylo tak jak piszesz to nikt by sie nie pchal w karty FF i liczyl na wejscia do salonikow czy upgrady biletow tylko wybieral warunki lepsze czyli pewniej po taniosci.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 26 Maj 2014 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
No właśnie, sieciówka jak masz golda w górę i z założenia dostajesz 40% na początek, a może coś więcej.
Dla tych którzy wypożyczają pierwszy raz lub okazjonalnie ECR myślę że jest dobrym rozwiązaniem, nie musisz sprawdzać jaka dopłata za nocny odbiór, za kolejnego pasażera, "pełne" ubezpieczenie itp.

Ja kolejne wypożyczenia zaczynam od ECR i mam punkt odniesienia, ceny z wyprzedzeniem są na prawdę atrakcyjne, potem szukam dopiero alternatyw.
I muszę poprzeć klaytona bez karty nie osiągniesz w sixt lub hertz porównywalnej ceny do ECR (może inaczej mi się jeszcze nie zdarzyło).

Zresztą na ECR też możesz zbierać punkty i potem dostawać zniżki.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 27 Maj 2014 00:22 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
jako laik mam jeszcze jedno pytanko,
w mojej ofercie są dostępnę tylko następujące ubezpieczenia:
/CDW and PAE/ czy mogę dokupic ALI po za budgetem na samochód wypożyczany u nich ?
oni nie mają takiej opcji a wręcz:
• Coverage: Damage responsibility: All cars is FULL VALUE; Non-waiverable responsibility: Groups A, B, C, D, E, L, N is 195.000.00 ISK including value added tax; all other car groups are 360.000.00 ISK including value added tax.

#88 PostWysłany: 27 Maj 2014 02:18 

Zbanowany
Zagladnijcie do tego watku :

z-ras-al-khaimah-do-dubaju,1199,48471&start=0
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 27 Maj 2014 12:33 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 578
Kilometry: 888 632
mashacra napisał(a):
No właśnie, sieciówka jak masz golda w górę i z założenia dostajesz 40% na początek, a może coś więcej.
Dla tych którzy wypożyczają pierwszy raz lub okazjonalnie ECR myślę że jest dobrym rozwiązaniem, nie musisz sprawdzać jaka dopłata za nocny odbiór, za kolejnego pasażera, "pełne" ubezpieczenie itp.

Ja kolejne wypożyczenia zaczynam od ECR i mam punkt odniesienia, ceny z wyprzedzeniem są na prawdę atrakcyjne, potem szukam dopiero alternatyw.
I muszę poprzeć klaytona bez karty nie osiągniesz w sixt lub hertz porównywalnej ceny do ECR (może inaczej mi się jeszcze nie zdarzyło).

Zresztą na ECR też możesz zbierać punkty i potem dostawać zniżki.

Ja muszę powiedzieć, że w tym roku pierwszy raz od lat Economy Car Rentals miało dla mnie ofertę mało konkurencyjną. Przebiły ją oferty bezpośrednio ze stron Hertz i Avis i to bez żadnych kart stałego klienta. Kierunek - Hiszpania, okres - lipiec.

#90 PostWysłany: 27 Maj 2014 12:44 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Z "pełnym" ubezpieczeniem, dodatkowym kierowcą nocnym odbiorem? Na ile przed wyjazdem?

Potwierdza się ogólna reguła dotycząca tanich podróży lotów, hoteli, samochodów.... szukaj, porównuj, szukaj, porównuj... jak zadowolony z ceny, rezerwuj, a potem jeszcze miej rękę na pulsie bo może będzie taniej/lepiej :D
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 27 Maj 2014 13:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 578
Kilometry: 888 632
Jeśli nie potrzebuję nocnego odbioru to nie biorę takich rzeczy pod uwagę. Oferta na 13 dni ze zwykłym CDW, 1,5 miesiąca przed wynajmem - ponad 100 euro różnicy na korzyść wypożyczalni. Ja nie twierdzę, że inni też znajdą tam lepszą ofertę, bo jak napisałem sam do tej pory wypożyczałem właśnie przez ECR. Mówię tylko, żeby teorii o tym, że broker zawsze jest tańszy niż wypożyczalnia nie traktować jako dogmatu :-)

#92 PostWysłany: 27 Maj 2014 13:48 

Zbanowany
Cytuj:
Oferta na 13 dni ze zwykłym CDW, 1,5 miesiąca przed wynajmem - ponad 100 euro różnicy na korzyść wypożyczalni

Przekonaj mnie - podaj daty, typ auta i miejsce wypozyczenia. Nie wierze, ze w doyouspain nie bedzie taniej. ;)
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 27 Maj 2014 14:13 

Loty: 47
Kilometry: 49 067
niebieski
Aż sprawdziłem, bo wypożyczam samochód na Majorce i tak:
Vanrell - 102EUR/ 3 dni
Hertz - 204EUR/ 3 dni
Avis - 291EUR/ 3 dni
W Vanrell mam w cenie zwrot w innej lokalizacji (z czego skorzystam), cena fotelików dziecięcych za cały okres wypożyczenia w Vanrell jest taka sama, jak w pozostałych za jeden dzień.
Wybór jest oczywisty, nawet z dodatkowym ubezpieczeniem w zewnętrznej firmie.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 27 Maj 2014 14:23 

Zbanowany
@kisio
A co pokazuje np. doyouspain?
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 27 Maj 2014 14:25 

niebieski
DoyouSpain 114EUR (+35EUR za zwrot w innym miejscu), ale z pełnym ubezpieczeniem w cenie. Cena za foteliki (2 sztuki) trochę większa niż w Vanrell.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 27 Maj 2014 14:31 

Zbanowany
Jakie auto i w jakich datach?
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 27 Maj 2014 14:51 

niebieski
21-24/07 klasa B (druga w kolejności)
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 27 Maj 2014 15:00 

Zbanowany
Nie widze takiej ceny. Skad bierzesz i gdzie oddajesz?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 27 Maj 2014 15:04 

niebieski
PMI ->Alcudia
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 27 Maj 2014 15:17 

Zbanowany
Przy takim zwrocie faktycznie taniej chyba nie znajdziesz.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość