Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat od dawna nie aktualizowany w pierwszym poście, słuzy jedynie do luźnej wymiany informacji nt. stref tranzytowych
Informacji na temat przesiadek na poszczególnych lotniskach można również szukać w wątkach dedykowanych dla krajów w sekcji Lotniska i dojazd do nich

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 541 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 06 Wrz 2013 08:21 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
a jak wygląda sytuacja w Bergamo, mamy przesiadkę na powrocie z Malty i nie wiem czy na bezcłówce na Malcie kupować dużo czy nic bo nie przejdzie w Bergamo na security ?

Tam słońce będzie świecić nawet jesienią ☀️🍂 Cypr na tydzień za 1879 PLN 🏝️🌊 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem 🍴 Tam słońce będzie świecić nawet jesienią ☀️🍂 Cypr na tydzień za 1879 PLN 🏝️🌊 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem 🍴
Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1679 PLN 😲🗽✈️ Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1679 PLN 😲🗽✈️
#162 PostWysłany: 15 Wrz 2013 15:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Łysolek napisał(a):
a jak wygląda sytuacja w Bergamo, mamy przesiadkę na powrocie z Malty i nie wiem czy na bezcłówce na Malcie kupować dużo czy nic bo nie przejdzie w Bergamo na security ?

no nie przejdzie, tam jest powtorne security
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 19 Wrz 2013 11:04 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
rw30 napisał(a):
Łysolek napisał(a):

a nie jest tak RW , że jeśli przesiadka jest krótsza niż 12 H i towar kupiony na bezcłówce zapakowany w te ichniejsze folie i paragony to nie mają prawa sie przypiąć ?

#164 PostWysłany: 21 Wrz 2013 18:23 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
nie znalazłem w temacie, czy godzina wystarczy na przesiadkę w MXP - Mediolan Malpensa ?
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 21 Wrz 2013 20:15 
Awatar użytkownika

srebrny
dmirstek napisał(a):
Możnaby zaktualizować listę na pierwszej stronie :)

Wszystkie wasze uwagi do dnia dzisiejszego zostały uwzględnione.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 05 Paź 2013 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Ktoś wie jak wygląda powrót tym samym samolotem (LO, 40 min czasu) w Rzeszowie?

#167 PostWysłany: 09 Gru 2013 19:04 

Szwajcaria: Genewa GVA

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 25 Gru 2013 20:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Litwa
Wilno

Przejście na kolejny lot bez powtórnego security jest też możliwe w Wilnie. Przesiadałem się w tym miesiącu i co prawda musiałem chwilę poczekać na pojawienie się obsługi przy malutkim stanowisku odprawy, ale bez problemów dostałem bilet na kolejny odcinek i mogłem udać się bezpośrednio do bramki.

Edit: Trochę doprecyzuję. Powyższa sytuacja zachodzi, gdy musimy odebrać bilet. Jeżeli przylatując mamy już wydrukowaną kartę, to śmigamy prosto na następny lot.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 02 Sty 2014 18:54 
Awatar użytkownika

jacek69 napisał(a):
Łysolek napisał(a):
rw30 napisał(a):

a nie jest tak RW , że jeśli przesiadka jest krótsza niż 12 H i towar kupiony na bezcłówce zapakowany w te ichniejsze folie i paragony to nie mają prawa sie przypiąć ?

Nie jest tak. Na lotniskach wylotowych pytają sie, gdzie lecisz i jak słyszą Italia, to odradzają zakup.
Nie wiem, czy wszystkie włoskie, ale w Rzymie też jest ponowna odpawa.

Bezczelnie wprowadzacie ludzi w błąd! Wszystkie płynne zakupy ponad 100ml dokonane w strefie pasażerskiej na każdym lotnisku UE i państw stowarzyszonych są ważne na podróże w bagażu podręcznym przez 24 godziny od zakupu pod warunkiem przepisowego zapakowania, umieszczenia w środku paragonu oraz pełnej integralności torby przez owe 24 godziny.

Image
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 02 Sty 2014 18:55 
Awatar użytkownika

kerad85 napisał(a):
Ktoś wie jak wygląda powrót tym samym samolotem (LO, 40 min czasu) w Rzeszowie?

Nie widze przeciwskazań, aczkolwiek musisz przejść ponownie kontrolę bezpieczeństwa oraz być odprawionym online, aby nie tracić czasu na odprawę.

Image
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 07 Sty 2014 17:43 

Mam takie pytaniem. Mam zamiar lecieć w maju na trasie Wrocław-Oslo-Sandefjord-Wilno, oczywiscie 2 osobne bilety Wizz i 1:10 h na przesiadkę.
Wiem, że tranzyt na tym lotnisku nie wymaga ponownej kontroli bezpieczeństwa. Mam jednak inny problem, będę leciał bowiem z obywatelem kraju nie-UE, w tym przypadku Wizz wymaga sprawdzenia zgodności odprawy online z dokumentami przy odprawie bagażowej. Jak to wygląda w takiej sytuacji? Czy trzeba będzie nam przejść ponownie odprawę i czy zdążymy?
Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 07 Sty 2014 23:53 
Awatar użytkownika

kutler napisał(a):
Mam takie pytaniem. Mam zamiar lecieć w maju na trasie Wrocław-Oslo-Sandefjord-Wilno, oczywiscie 2 osobne bilety Wizz i 1:10 h na przesiadkę.
Wiem, że tranzyt na tym lotnisku nie wymaga ponownej kontroli bezpieczeństwa. Mam jednak inny problem, będę leciał bowiem z obywatelem kraju nie-UE, w tym przypadku Wizz wymaga sprawdzenia zgodności odprawy online z dokumentami przy odprawie bagażowej. Jak to wygląda w takiej sytuacji? Czy trzeba będzie nam przejść ponownie odprawę i czy zdążymy?

Najprawdopodobniej obywatel będzie musiał wyjść na strefe ogólną, poddać dokumenty kontroli z pieczątką i wrócić przez strefę bezpieczeństwa do bramki. 1hrs10 wystarczy na te procedury. Ty nie musisz wychodzić.

Ale po wylądowaniu najprościej będzie zapytać ludzi z odprawy.

Image
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 08 Sty 2014 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
W tym temacie pojawia się informacja o możliwości tranzytu w CRL. Posiada ktoś wiedzę, czy jest również możliwy tranzyt w przypadku przylotu spoza Schengen?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 08 Sty 2014 15:52 
Awatar użytkownika

Kadet napisał(a):
W tym temacie pojawia się informacja o możliwości tranzytu w CRL. Posiada ktoś wiedzę, czy jest również możliwy tranzyt w przypadku przylotu spoza Schengen?

Oesu, Kadet! "Posiada ktoś wiedzę"

Nie prościej i po polsku jest "Wie ktoś"?

Image
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 09 Sty 2014 11:34 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
humbak napisał(a):
kutler napisał(a):

Najprawdopodobniej obywatel będzie musiał wyjść na strefe ogólną, poddać dokumenty kontroli z pieczątką i wrócić przez strefę bezpieczeństwa do bramki. 1hrs10 wystarczy na te procedury. Ty nie musisz wychodzić.

Ale po wylądowaniu najprościej będzie zapytać ludzi z odprawy.

Potwierdzam, przy stanowisku Wizzair sprawdzają dokumenty, dają pieczątkę i dopiero wtedy można iść dalej. 1:10h raczej nie wystarczy.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 09 Sty 2014 12:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy na lotnisku Luton LTN jest możliwość przejścia tranzytowego po wylądowaniu pod gate bez powtórnej security?
Loty Francą GDN-LTN, a później poza UE czyli LTN-RAK.
Będę wdzięczny za info.

#177 PostWysłany: 10 Sty 2014 13:24 
Awatar użytkownika

ciacho_majonez napisał(a):
Potwierdzam, przy stanowisku Wizzair sprawdzają dokumenty, dają pieczątkę i dopiero wtedy można iść dalej. 1:10h raczej nie wystarczy.

Wystarczy.

Image
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 10 Sty 2014 13:27 
Awatar użytkownika

danziger napisał(a):
Czy na lotnisku Luton LTN jest możliwość przejścia tranzytowego po wylądowaniu pod gate bez powtórnej security?
Będę wdzięczny za info.

Jak korzystałem, to nigdy nie było tranzytu, ale to było dawno. Ostatnio mnie nawet CRL zaskoczyło, ze zrobili tranzyt.
Choć znając Brytoli, nie spodziewałbym się chęci do zmian. Przecież i tak oni bardzo chcą zobaczyć Twój dokument tożsamości.

Image
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 10 Sty 2014 13:42 
Awatar użytkownika

niebieski
humbak napisał(a):
danziger napisał(a):
Będę wdzięczny za info.

Jak korzystałem, to nigdy nie było tranzytu, ale to było dawno. Ostatnio mnie nawet CRL zaskoczyło, ze zrobili tranzyt.
Choć znając Brytoli, nie spodziewałbym się chęci do zmian. Przecież i tak oni bardzo chcą zobaczyć Twój dokument tożsamości.

Dzięki za info.
Dopiero jak się wczytałem, coś mi w tym wszystkim nie pasowało i już wiem co - przesiadkę mam nie na LTN tylko Stansted :lol: :lol:
Kurczę, pierwszy raz zdarzyło mi się tak zakręcić :o
Sprawdzałem na planie portu lotniczego STN i strefy tranzytowej jakoś nie mogę odszukać, więc co najmniej kontrola paszportowa raczej wystąpi.
Z praktyki, czy ktoś z Was miał przesiadkę na STN? Mam okienko przesiadkowe 2:10 h - chyba spoko czasowo?

Ostatnio edytowany przez danziger, 10 Sty 2014 13:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 10 Sty 2014 13:54 

złoty
dalej nie ma
J.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 541 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: chester0, dziabulek oraz 9 gości