Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 30 Sie 2013 19:16 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
coś dla Ciebie Paco1002, promo na St Lucię, z wylotem z W-wy

Image

tylko termin nieco późniejszy, pisałaś o końcu marca, tutaj początek maja
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#362 PostWysłany: 30 Sie 2013 19:40 

Tyle przesiadek zwłaszcza lot powrotny, chyba wole lot z Paryża, nie kupuje narazie biletu bo nie zależy mi na konkretnym dniu wylotu, chciałabym wylecieć maksymalńie do 2 kwietnia. Być może trafia sie jakieś promocje narazie ok 3500 muszę liczyć ma dwie osoby. Liczę także ze do tego czasu znajdziecie jakaś osoba, ktora planuje wyjazd wtym terminie, będzie można wymienić sie spostrzezeniami. Nie ukrywam, ze jestem mega przerażona tym całym zamieszaniem, bo trzeba odleciał do Paryża stamtąd na martynike potem wypożyczenie auta dojazd do miejsca noclegu itp. No ale czegonsie nie robi by spełniać marzenia. ;)
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 30 Sie 2013 22:39 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
na transfery w Paryżu licz min 13EUR/osoba(jak Ci się nie spieszy), jeśli lecisz na CDG lub nawet 50 EUR na BVA. Zresztą wszystko jest na forum :)

#364 PostWysłany: 31 Sie 2013 09:36 

dziękuje wszystkim za podpowiedzi, forum caly czas śledzę :D
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 01 Wrz 2013 00:26 
Awatar użytkownika

Lokersan napisał(a):
Czy ktoś z forumowiczów jeszcze przebywa na Gwadelupie lub zamierza lecieć?
Właśnie bardzo zasmucił mnie fakt, że moja ulubiona musztarda niedługo się skończy i prawdopodobnie już nigdzie jej nie dostanę. Może ktoś jeszcze tam jest i mógłby zabrać słoiczek (dwa,trzy), można ją kupić w każdym tamtejszym Carrefourze, a nawet nieco drożej na lotnisku w Pointe-a-Pitre. Zapłacę ekstra i dorzucę coś fajnego jeśli komuś by się chciało przywieźć

Lokersan, ja się wybieram :)

Trafiłam tu dziś przypadkiem...właśnie przedzieram się przez wątek i bardzo się cieszę, że znalazłam tyle cennych informacji :D

PS. Może ktoś jeszcze leci w październiku na Gwadelupę?

pzdr.

m.
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 20 Wrz 2013 00:39 

Cześć... :) Jestem sobie właśnie na Gwadelupie, przeglądam forum, zbieram informacje o ciekawych miejscach itp... i będę tu do końca listopada... Cholernie tu fajnie ale gorąca... diabelnie :)
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 21 Wrz 2013 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
Allenisko napisał(a):
Cześć... :) Jestem sobie właśnie na Gwadelupie, przeglądam forum, zbieram informacje o ciekawych miejscach itp... i będę tu do końca listopada... Cholernie tu fajnie ale gorąca... diabelnie :)

cholerenie zazdroszcze :)

#368 PostWysłany: 28 Wrz 2013 14:15 
Awatar użytkownika

My już nie możemy się doczekać kiedy wygrzejemy kości :mrgreen:
Jeszcze tylko tydzień!
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 06 Paź 2013 11:25 

zouza napisał(a):
My już nie możemy się doczekać kiedy wygrzejemy kości :mrgreen:
Jeszcze tylko tydzień!

Już jesteście ?
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 08 Paź 2013 00:50 
Awatar użytkownika

Jesteście jesteście :D
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 08 Paź 2013 23:38 

Może jakaś wspólna wycieczka w weekend ?
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 13 Paź 2013 16:27 
Awatar użytkownika

W weekend postanowiliśmy zrobić przerwę od wycieczek i ujarzmiamy fale;]
Chcielibyśmy wybrać się na Petit Terre, tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać:-/
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 15 Paź 2013 00:53 

W sobotę na dzikiej plaży kawałeczek za Sainte Rose podziwiałem niemal 2 metrowe fale, o dziwo w Sante Anne tego samego dnia cisza na morzu...
Petite Terre... mogę popytać w pracy rdzennych ;) mieszkańców wyspy.

- Dowiedziałem się, że w Saint-Francois jest jakiś statek, który tam kursuje i że jest to wyjątkowe miejsce itp... do jutra maks pojutrza będę miał szczegóły...
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 19 Paź 2013 15:54 

http://www.petite-terre.com/visite.html W sumie najprościej... jest też samolot tzn. lot widokowy ale duża kasa i mało wolnych terminów... Proponuje też popytać w porcie, prywatnych maryniaży ;)
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 29 Paź 2013 14:01 

No więc jest!! :D
Niesamowity pomysł na ucieczkę od słoty, nieprzyjemnych temperatur, ponurych twarzy...
Udać się w rejs odwiedzając po drodze: Savone- Malage - Casablance - Teneryfe - Barbados - Fort-de-France - Guadeloupe (14 dni rejsu w grudniu), a na miejscu spędzić niesamowite 2-3 tyg. (a może i więcej), wszystko zależy od tzw. zbiegów okoliczności. Nie jestem ograniczona czasem, ma to być PRZYGODA, kto wie czy nawet nie życia...!

PLAN:
- jak wyżej + zwiedzanie + odpoczynek + wypicie beczki rumu ;)
- niczego nie wykluczam, ma się dziać!

TERMIN:
- grudzień-styczeń (a więc i Sylwester)

CENA:
- jest tak atrakcyjna, że powala: w tym momencie można się zamknąć w 3 tys. (za statek z jedzonkiem + przelot z powrotem) =D
- do tego dochodzi tzw. życie na miejscu (w zależności od preferowanego trybu)

KOGO SZUKAM:
- w zasadzie to poszukuje jednego szczęśliwca, płeć bez znaczenia w sumie, wiek ok. 30, może troszki mniej, bo i ja na tyle się czuję
- kogoś takiego jak ja: sympatycznego, "oblatanego" (cokolwiek miałoby to znaczyć... ;))
- z pomysłami, zapałem, nie nudziarza, ale tez nie przygłupa totalnego, hehehe
- kogoś, komu nie są obce bardziej hedonistyczne strony życia- w końcu ta beczkę rumu muszę z kimś wypić.... :D

Pozdrawiam,
Wędrowniczek
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 11 Lis 2013 23:36 

Fajne miejsce na Gwadelupie znalazłem, Bouillante. Można tam spotkać żółwie morskie.

Są wspaniałe :)
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 06 Gru 2013 01:40 

Witam wszystkich

Wybieramy się z żoną i 2 dzieci na Gwadelupę i Martynikę, start z Brukseli TGV do Paryża, potem z Orly do Point-a-Pitre na jakieś 10 dni i skok katamaranem na Martynikę na 6 dni i powrót na Orly. Bilet kosztował 6,4K PLN na 4 osoby, jak dla mnie rewelacja na porę roku Mam takie pytanie do bywalców, jakie najlepsze miejsca wybrać pod kątem dzieci, wychodzi mi, że na Guadelupie to Le Gossier, St Francois lub Ste Anne a na Martynice Ste Anne również ze względu na plaże i małe fale. Planuję wypożyczyć samochód, znane wypożyczalnie wydają mi się zbyt drogie, poszperałem i wynalazłem coś takiego na Gwadelupie http://www.pro-rent.com/martinique.phtml, bardzo przystępne ceny, 10 dni poniżej 300 EUR oraz taką stronę na Martynice http://www.sous-les-cocotiers.com/locat ... e-auto.htm, sporo małych firm z niezłymi stawkami. Może mi ktoś podpowiedzieć czy to dobry kierunek. Kolejne pytanie to gdzie najlepiej robić zakupy, miejscówki będą z kuchniami a ceny w restauracjach odbiegają lekko od tego do czego przyzwyczailiśmy się w Tajlandii czy na Filipinach.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 06 Gru 2013 04:51 

Loty: 2
Kilometry: 7 600
rutra kiedy lecicie?
ja 2.04
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 06 Gru 2013 10:04 

04.02.2013
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 06 Gru 2013 11:30 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
rutra73 napisał(a):
Witam wszystkich

Mam takie pytanie do bywalców, jakie najlepsze miejsca wybrać pod kątem dzieci, wychodzi mi, że na Martynice Ste Anne również ze względu na plaże i małe fale.
Pozdrawiam

W St. Anne plaża jest malutka, z kolei na Les Salines fale są raczej duże. Aczkolwiek na plazy dużo dzieci.
Brak fal można doświadczyć na plaży Anse Mitan

Fotka z Les Salines - osoba pod falą ma 1,76cm wzrostu :)

Załączniki:
fale.jpg
fale.jpg [ 175.15 KiB | Obejrzany 2118 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości