Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 20 Sie 2013 17:25 

witam mam pytanie
czy moge w bagazu podrecznym przewieść normalmnie sprzed audio? (zestaw glosnikow 5.1)
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#262 PostWysłany: 20 Sie 2013 17:36 

maillo93 napisał(a):
witam mam pytanie
czy moge w bagazu podrecznym przewieść normalmnie sprzed audio? (zestaw glosnikow 5.1)

Przewieziesz bez problemu, o ile bagaż będzie w wymaganym rozmiarze (główny problem bagażu podręcznego to płyny oraz wymiary ostrza np. noża)
 PM off  

#263 PostWysłany: 20 Sie 2013 17:37 

maillo93 napisał(a):
witam mam pytanie

Możesz.
 PM off  

#264 PostWysłany: 22 Sie 2013 12:26 

niebieski
odprawa online w Ryanair jest na 15 czy na 21dni przed lotem?
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 22 Sie 2013 12:29 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
15
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 22 Sie 2013 13:01 

bronek40 napisał(a):
odprawa online w Ryanair jest na 15 czy na 21dni przed lotem?

Odprawa on-line jest możliwa w Ryanair najwcześniej 21 dni przed lotem.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 22 Sie 2013 13:04 

niebieski
to się zdecydujcie :)
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 22 Sie 2013 13:06 

ormo napisał błędną odpowiedź.

Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 22 Sie 2013 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
A co masz napisane na stronie?
Cytuj:
Pasażerowie mogą dokonać odprawy online w ciągu 15 dni przed odlotem do ostatecznego terminu odprawy tj. 4 godzin przed planowaną godziną odlotu

https://www.bookryanair.com/SkySales/Bo ... l#Security

edit: dzięki i przepraszam maciejwroclaw, nie miałem pojęcia.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 22 Sie 2013 13:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 22 Sie 2013 13:08 

zbyhu napisał(a):
A co masz napisane na stronie?
Cytuj:
Pasażerowie mogą dokonać odprawy online w ciągu 15 dni przed odlotem do ostatecznego terminu odprawy tj. 4 godzin przed planowaną godziną odlotu

https://www.bookryanair.com/SkySales/Bo ... l#Security

Informacja na stronie Ryanair jest nieaktualna od jakiś 4 lat.
hint: http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/ ;)

Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 22 Sie 2013 13:12 

niebieski
dziękuje
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 23 Sie 2013 11:03 

Czy perfumy muszą być w specjalnych woreczkach które sa na lotnisku?
Z tego co pamietam, za kazdym razem w Doncaster pytaja sie czy ma sie jakies perfumy, czy jezeli sa zapakowane oryginalnie nie trzeba kupywac tego woreczka?
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 23 Sie 2013 11:06 

niebieski
snav napisał(a):
Czy perfumy muszą być w specjalnych woreczkach które sa na lotnisku?
Z tego co pamietam, za kazdym razem w Doncaster pytaja sie czy ma sie jakies perfumy, czy jezeli sa zapakowane oryginalnie nie trzeba kupywac tego woreczka?

Perfumy jak to płyny powinny być w tym specjalnym woreczku, którego często nie trzeba kupować, po prostu są do wzięcia za darmo na lotniskach.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 28 Sie 2013 22:56 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
Pytanie kilka razy się przewijało, ale nigdzie ostateczna i potwierdzona odpowiedź się nie pojawiła:
1a. - czy na pokład Ryanaira można wnieść koc (poza bagażem podręcznym)? Tzn. np. plecak waży równe 9,9kg, koc np. 1kg i zajmuje więcej miejsca, ale i tak mogę go wnieść...?
1b. - to samo z Norwegianem - czy można wnieść koc?

2. Druga sprawa - Norwegian reklamuje się, że w Dreamlinerach ma nowoczesne centrum rozrywki blablabla. Ale z tego co znalazłem, wszystko u nich jest płatne (ot, taki koc też..). Orientuje się ktoś, jak to z filmami i muzyką jest? Też płatna?
Z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 28 Sie 2013 23:13 

Zielony^ napisał(a):
Pytanie kilka razy się przewijało, ale nigdzie ostateczna i potwierdzona odpowiedź się nie pojawiła:
1a. - czy na pokład Ryanaira można wnieść koc (poza bagażem podręcznym)? Tzn. np. plecak waży równe 9,9kg, koc np. 1kg i zajmuje więcej miejsca, ale i tak mogę go wnieść...?
1b. - to samo z Norwegianem - czy można wnieść koc?

ad 1a.
Nie można. Taka zasada działa w Wizzair, ale nie w Ryanair.
ad 1b.
Nie będzie problemu.

Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 29 Sie 2013 11:23 

Cześć,

dostałem maila z adresu info(at)change.ryanair.com. Pierwsze powiadomienie o zmianie w rezerwacji. W mailu podają link, którym należy zaakceptować zmiany. Dane (nr rezerwacji, dane osobowe) się zgadzają. W związku z tym, że różne złe ludzie czają się w zakamarkach internetu, a klikanie w dziwne linki to nie najlepsza praktyka, chciałbym się dowiedzieć czy to typowy mail z Ryanaira w takim przypadku?
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 29 Sie 2013 11:27 

dansci napisał(a):
Cześć,

dostałem maila z adresu info(at)change.ryanair.com. Pierwsze powiadomienie o zmianie w rezerwacji. W mailu podają link, którym należy zaakceptować zmiany. Dane (nr rezerwacji, dane osobowe) się zgadzają. W związku z tym, że różne złe ludzie czają się w zakamarkach internetu, a klikanie w dziwne linki to nie najlepsza praktyka, chciałbym się dowiedzieć czy to typowy mail z Ryanaira w takim przypadku?

Ten adres jest OK.
 PM off  

#278 PostWysłany: 29 Sie 2013 11:39 

OK, potwierdziłem. Dzięki @Don_Bartoss :)
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 01 Wrz 2013 14:34 

Witam, zakupiłem bilety Warszawa-Budapeszt w Ryanair i mam kilka pytań:

1.
Z uwagi na dosyć okazyjną cenę przelotu (300 PLN za osobę w dwie strony z bagażem 15 kg) mam pytanie czy już po ściągnięciu należności z karty i poprawnej odprawie online (i jej wydrukowaniu) , przeprowadzonej zgodnie z waszym poradnikiem http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/ - żadne koszta i upierdliwości na lotnisku już mnie nie zaskoczą? Dodam, że kupiłem aż specjalną torbę na bagaż podręczny żeby mieć pewność, że nie przekroczę wymiarów :)

2.
Czy w bagażu nadawanym 15 kg, mogę przewieźć taki nóż (długość ostrza 11 cm) http://www.militaria.pl/mora/noz_mora_companion_860mg_stal_nierdzewna_%28nz-860-st-02%29_p7251.xml?cat=1337

3.
Jaki jest maksymalny wymiar (lub jeden z wymiarów) bagażu nadawanego? Będzie to duży plecak turystyczny z wewnętrznym stelażem i jest on dosyć wysoki...

4.
Czy przybycie na lotnisko dwie godziny przed odlotem wystarczy aby załatwić spokojnie wszystkie formalności związane z przelotem?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 01 Wrz 2013 14:40 

Pole napisał(a):
Witam, zakupiłem bilety Warszawa-Budapeszt w Ryanair i mam kilka pytań:

1.
Z uwagi na dosyć okazyjną cenę przelotu (300 PLN za osobę w dwie strony z bagażem 15 kg) mam pytanie czy już po ściągnięciu należności z karty i poprawnej odprawie online (i jej wydrukowaniu) , przeprowadzonej zgodnie z waszym poradnikiem http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/ - żadne koszta i upierdliwości na lotnisku już mnie nie zaskoczą? Dodam, że kupiłem aż specjalną torbę na bagaż podręczny żeby mieć pewność, że nie przekroczę wymiarów :)

2.
Czy w bagażu nadawanym 15 kg, mogę przewieźć taki nóż (długość ostrza 11 cm) http://www.militaria.pl/mora/noz_mora_companion_860mg_stal_nierdzewna_%28nz-860-st-02%29_p7251.xml?cat=1337

3.
Jaki jest maksymalny wymiar (lub jeden z wymiarów) bagażu nadawanego? Będzie to duży plecak turystyczny z wewnętrznym stelażem i jest on dosyć wysoki...

4.
Czy przybycie na lotnisko dwie godziny przed odlotem wystarczy aby załatwić spokojnie wszystkie formalności związane z przelotem?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Wszystkie odpowiedzi na zadane pytania to TAK
Wymiary max. bagażu rejestrowanego w Ryanair
"wymiary nie przekraczające łącznie 81 cm wysokości, 119 cm szerokości i 119 cm głębokości"
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości