Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 29 Lip 2013 17:21 

Witam wszystkich, wybieram się do Azji liniami Emirates. Mój limit bagażu wynosi 30kg. Chciałbym się dowiedzieć czy można to rozbić na dwie sztuki bagażu? Nigdy wsześniej nie miałem konieczności brania więcej niż jednej walizki bagażu rejestrowanego a na stronie przewoźnika nie widzę jednoznacznej odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#202 PostWysłany: 30 Lip 2013 11:15 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
cssws1 napisał(a):
Witam wszystkich, wybieram się do Azji liniami Emirates. Mój limit bagażu wynosi 30kg. Chciałbym się dowiedzieć czy można to rozbić na dwie sztuki bagażu? Nigdy wsześniej nie miałem konieczności brania więcej niż jednej walizki bagażu rejestrowanego a na stronie przewoźnika nie widzę jednoznacznej odpowiedzi.

Ze strony EK

Cytuj:
Jeśli lot zaczyna się w Stanach Zjednoczonych, a pierwszym przewoźnikiem w ramach rezerwacji nie są linie Emirates, mogą mieć zastosowanie odmienne zasady - dowiedz się więcej.
Dla innych tras, Twój bagaż zostanie obliczony w oparciu o zasadę wagi. Będzie Ci wolno zabrać dowolną liczbę sztuk bagażu, o łącznej wadze określonej w zależności od trasy, klasy i poziomu członkostwa w programie Emirates Skywards.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 30 Lip 2013 12:20 

Kurczę, musiałem przeoczyć to zdanie. Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 31 Lip 2013 10:16 

Witam wszystkich uzytkownikow F4F.

Kupilem bilet w dwie strony, jestem juz na miejscu (odprawialem sie podajac dane z dowodu osobistego). Podczas pobytu ukradziono mi dokumenty (m.in. dodow), ale na szczescie mam ze soba paszport. Chcialem Was zapytac czy jak bede za 2 miesiace robil odprawe online (powrot do Polski) to czy moge podac dane z paszportu? Czy musze na takie same dane jak za pierwszym razem?

Z gory dzieki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 31 Lip 2013 11:50 

Loty: 26
Kilometry: 40 458
Mam takie pytanie. Ponieważ Ryanair zostaje na Chopina a ja niby kupiłem bilet na lot z Modlina mógłbym powiedzmy w ramach tego, że to jest zmiana miejsca powiedzmy na mniej pasujące mi zmienić datę lotu na inna za free? Czy raczej nie ma szans na takie rzeczy? :D
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 31 Lip 2013 12:12 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Można próbować, na pewno da się (dało się) zmienić na inne lotnisko wylotu z Polski.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 31 Lip 2013 12:24 

No bo dostałem jak każdy takiego maila z informacja o zmianie lotniska.
Cytuj:
Jeśli chcą Państwo nieskorzystac z lotu i zmienić go na inny termin lub maja jakiekolwiek pytania dotyczące zmiany lotnisk, prosimy o kontakt z Biurem Rezerwacji pod wskazanym numerem (w godzinach pracy)

http://www.ryanair.com/pl/.....
Zwrot Kosztów Online
Jeśli chcesz anulować rezerwację i uzyskać pełen zwrot kosztów za niewykorzystane loty , kliknij na poniższy link i podaj dane rezerwacji. Zwrot kosztów nastąpi w ciągu 7
dni roboczych na formę płatności jaka została użyta podczas dokonywania rezerwacji.

http://schchng.ryanair.com//.....

Kliknij Tutaj, aby Ubiegać się o Zwrot Kosztów Online

I tutaj mnie zastanawia czy właśnie mogę to zarobić za free. Czy może wziąć zwrot kosztów i kupić bilet na inna datę. Bo chciałbym przebookować bilet z 6wrzesnia na 4 września.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 31 Lip 2013 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiscie ze mozesz podac dane z paszportu, a w tym wypadku nawet musisz, bo przeciez nie masz juz dowodu.

#209 PostWysłany: 31 Lip 2013 12:45 

AKOO napisał(a):
No bo dostałem jak każdy takiego maila z informacja o zmianie lotniska.
Cytuj:
Jeśli chcą Państwo nieskorzystac z lotu i zmienić go na inny termin lub maja jakiekolwiek pytania dotyczące zmiany lotnisk, prosimy o kontakt z Biurem Rezerwacji pod wskazanym numerem (w godzinach pracy)

http://www.ryanair.com/pl/.....
Zwrot Kosztów Online
Jeśli chcesz anulować rezerwację i uzyskać pełen zwrot kosztów za niewykorzystane loty , kliknij na poniższy link i podaj dane rezerwacji. Zwrot kosztów nastąpi w ciągu 7
dni roboczych na formę płatności jaka została użyta podczas dokonywania rezerwacji.

http://schchng.ryanair.com//.....

Kliknij Tutaj, aby Ubiegać się o Zwrot Kosztów Online

I tutaj mnie zastanawia czy właśnie mogę to zarobić za free. Czy może wziąć zwrot kosztów i kupić bilet na inna datę. Bo chciałbym przebookować bilet z 6wrzesnia na 4 września.

Jeśli zrezygnujesz z lotu to oczywiście dostaniesz całkowity zwrot biletu (czyli tyle ile zapłaciłeś za ten/te bilety na danej rezerwacji). Tak jak piszesz będzie najlepszym rozwiązaniem, jeśli jednak bilet na 4.09 jest dużo droższy może uda ci się zmienić twoją rezerwację na inna datę dzwoniąc na ich drogi nr. telefonu (2,08 zł/minuta) wszystko zależy na kogo trafisz
 PM off  

#210 PostWysłany: 31 Lip 2013 12:49 

Dzieki wielkie za odpowiedz. Pytam bo nie wiem czy kombinowac juz wyrabianie nowego dowodu czy na spokojnie jak wroce do kraju.
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 31 Lip 2013 12:55 

skix napisał(a):
Dzieki wielkie za odpowiedz. Pytam bo nie wiem czy kombinowac juz wyrabianie nowego dowodu czy na spokojnie jak wroce do kraju.

Najważniejsze, byś się odprawił przed lotem, oraz z drukiem odprawy okazał swój ważny dokument: dowód osobisty lub paszport
 PM off  

#212 PostWysłany: 31 Lip 2013 13:05 

Różnica w cenie biletu to 30zł. Muszę to skonsultować z posiadaczem drugie biletu i może później zadzwonię i spróbuje zmienić datę. Może się uda
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 03 Sie 2013 09:11 

Czy wódkę wężówkę można przywozić do Europy z Azji w bagażu rejestrowanym?
 PM off  

#214 PostWysłany: 03 Sie 2013 09:55 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
A w środku wąż? :P szczerze mówiąc nie wiem, ale na lotnisku Chopina jest wystawiona taka gablotka z rzeczami zarekwirowanymi przez celników (ochrona zagrożonych gatunków) i jest tam między innymi nalewka z anakondą.
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 03 Sie 2013 10:02 

ciacho_majonez napisał(a):
A w środku wąż? :P szczerze mówiąc nie wiem, ale na lotnisku Chopina jest wystawiona taka gablotka z rzeczami zarekwirowanymi przez celników (ochrona zagrożonych gatunków) i jest tam między innymi nalewka z anakondą.

Tak, w środku wąż :) A czy mogę to wywieść z Tajlandii i przewieźć do Indonezji a potem Singapuru? Dopiero w Europie będzie ewentualnie problem?
 PM off  

#216 PostWysłany: 03 Sie 2013 10:08 

HON fly4free
Anonymous napisał(a):

możesz, o ile wąż nie znajduje się na liście z tego rozporządzenia
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 822:PL:PDF
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 03 Sie 2013 10:23 

pemat napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Dobra, a teraz takie pytanie: jako że pewnie nie uzyskam od uprzejmego Taja sprzedającego mi alkohol informacji jaki dokładnie jest to gatunek wraz z jego nazwą łacińską, to co się stanie gdy będę próbował takie cos przewieźć? Tylko mi to zabiorą czy coś poważniejszego?
 PM off  

#218 PostWysłany: 03 Sie 2013 11:05 

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
pemat napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Dobra, a teraz takie pytanie: jako że pewnie nie uzyskam od uprzejmego Taja sprzedającego mi alkohol informacji jaki dokładnie jest to gatunek wraz z jego nazwą łacińską, to co się stanie gdy będę próbował takie cos przewieźć? Tylko mi to zabiorą czy coś poważniejszego?

"Naruszenie przepisów dotyczących przewożenia przez granicę Unii Europejskiej okazów należących dogatunków zagrożonych wyginięciem na mocy art.128 ustawy zdnia 16 kwietnia 2004 r. o ochronie przyrody (Dz.U.Nr92poz.880zpóźn.zm.) jest przestępstwem, a osoba która dokonała nielegalnego przywozu (...) podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat."
tyle litera prawa. niestety nie powiem ci, jak to wygląda w praktyce, ale parę lat temu głośne były przypadki turystów, którzy mieli spore problemy, ale jak to się kończyło to nie wiem.
nie sadzę, aby w takich "turystycznych sprawach" stosowane były najpoważniejsze sankcje. tyle, że nikt ci nie zagwarantuje, że w twoim przypadku będzie tak, albo inaczej
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 03 Sie 2013 11:44 

pemat napisał(a):
"Naruszenie przepisów dotyczących przewożenia przez granicę Unii Europejskiej okazów należących dogatunków zagrożonych wyginięciem na mocy art.128 ustawy zdnia 16 kwietnia 2004 r. o ochronie przyrody (Dz.U.Nr92poz.880zpóźn.zm.) jest przestępstwem, a osoba która dokonała nielegalnego przywozu (...) podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat."
tyle litera prawa. niestety nie powiem ci, jak to wygląda w praktyce, ale parę lat temu głośne były przypadki turystów, którzy mieli spore problemy, ale jak to się kończyło to nie wiem.
nie sadzę, aby w takich "turystycznych sprawach" stosowane były najpoważniejsze sankcje. tyle, że nikt ci nie zagwarantuje, że w twoim przypadku będzie tak, albo inaczej

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Zamiast jakiegoś szajsu chciałem sobie przywieźć naprawdę sympatyczną pamiątkę... ale teraz muszę to dobrze przemyśleć :)
 PM off  

#220 PostWysłany: 06 Sie 2013 06:19 

michalkol napisał(a):
rezerwując lot w wizzair nie mogłem wpisać obu członów nazwiska żony (coś jak Chuda-Śliwka), komputer wyrzucał błąd. wpisałem więc pierwszy człon, sądząc, że system nie przyjmuje dwuczłonowych. zrobiłem check-in, na karcie pokładowej jest nr dowodu, data ważności i imię i pół nazwiska zgodne z dowodem.do tego jest też plan podróży, gdzie pojawiło się pełne nazwisko i adres zgodny z tym z dowodu.

przy robieniu check-in testowo jeszcze raz sprawdziłem w zmianie nazwiska i już wiem, że bez polskiej czcionki całość nazwiska by weszła, ale w związku z tym, że nowy bilet kosztuje tyle, co zmiana nazwiska, zaryzykowałem i dokończyłem check-in.

nigdzie nie było info o nieużywanie polskich znaków, więc jakby dostrzegam winę po stronie wizzair, ale wiadomo jak jest.
czy to przejdzie, czy od razu kupować nowy bilet?

z góry wielkie dzięki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości