Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Berlin,DE
#21 PostWysłany: 20 Lut 2012 10:36 

W czasie dwudniowego pobytu w Berlinie skorzystałem z dwóch miejscówek:
- Mustafas Gemüsekebap (Mehringdamm 32, stacja U Mehringdamm) - wspominany tutaj w wątku turecki kebab - drobiowy, w bułce hamburgerowej 2,90 euro, tortilla 3,90 euro. Tortilla możńa się najeść, moja żona zostawiła połowę mimo tego, że wcześniej mówiła, że jest już głodna. :) Kebab zupełnie inny niż nas, bez kapusty, sporo mięsa, rukoli, co ciekawe pieczonych ziemniaków, na to gorzka posypka, skrapiany cytryną (!). W czasie posiłku czuć różne smaki - słony, gorzki, ostry. Ciekawe miejsce. :) Czekaliśmy w kolejce ok. 10 minut. Obok jest też knajpka z carrywurstem za 1,50 euro/szt.

- Carrywurst Express (dworzec przy Alexander Platz) - berlińska (a może niemiecka) sieciówka ze słynną kiełbaską z przyprawą curry. Całkiem smacznie. Za zestaw kiełbaska, frytki, cola zapłaciliśmy 3,74 euro (zniżka Berlin WelcomeCard), w normalnej cenie jest to 4,99 euro.

Image
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty - z dużym bagażem - na Tajwan ✈️🧳 Bilety z Warszawy za 2362 PLN 🤗 Tanie loty - z dużym bagażem - na Tajwan ✈️🧳 Bilety z Warszawy za 2362 PLN 🤗
Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
#22 PostWysłany: 26 Kwi 2012 08:04 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
Najlepszy kebab polecam tutaj:
http://maps.google.pl/maps?q=52.465987, ... 02642&z=19

Stacja metra ALT-TEMPELHOF.
Nazwa: AYDIN KEBAP
Bułka 3,3E
Tortilla z wypasem 3,7E

Jak będziecie w Berlinie warto odwiedzić, w centrum jest badziew
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 19 Paź 2012 23:07 
Awatar użytkownika

Loty: 678
Kilometry: 770 565
niebieski
Bleemek ma rację - kebab u Mustafy jest już kultowy (gigantyczne kolejki). Zaraz obok kultowe Curry 36 (tłumy ludzi) a jeszcze kawałek dalej fantastyczna restauracja włoska Amici Amici (rzadko można dostać stolik bez wczesniejszej rezerwacji).

Restauracja typu all you can eat: Sakura przy stacji Kaiserdamm (japońska, serwują m.in sushi). W zależności od godziny różna cena za wejście.

Dobra jest też restauracja wietnamska Lieu in Berlin na Kurfurstenstrasse.

Jest też zjawiskowa restauracja na wodzie Freischwimmer (polecam w przypadku łądnej pogody).

#24 PostWysłany: 05 Lis 2012 00:31 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja polecam dla osób, które nie lubią kebabów i kiełbasy w różnej postaci (ja jestem tak wybredna) restaurację bezpośrednio przy Primarku w centrum Schloss Strassen Center o nazwie ViChin (dojazd U-bahnem do Walther-Schreiber Platz). Za 5,5 euro można wziąć na talerz ile się chce różnego jedzenia z zakresu szeroko rozumianej chińszczyzny (jednak nie takich zwykłych nudli, jakie dostaniecie gdzieś przy metrze). Jest sporo dobrze doprawionego mięsa, najedzą się też wegetarianie (dobrze doprawione tofu). Nikt się nie czepia ilości wkładanego mięsa. Napój miałam we własnym zakresie, na szczęście, bo na miejscu cena jest wysoka (wiadomo, na stole nie trzymałam). Jest dużo miejsca do siedzenia i można spokojnie odpocząć (przed, w trakcie czy po zakupach w Primarku). Mają też sushi, ale nie zwracałam uwagi na ceny.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Gru 2012 20:37 

niebieski
Polecam www.brauhaus-mitte.de świetna lokalizacja na uboczu Alexander Platz.

Trochę nie pozorne miejsca z fajnym klimatem. Zjadłem dużą golonkę za 11 Euro. Jest to cena za całe danie z kapustą i pure ziemniaczanym.
Typowy niemiecki klimat i przystępna cena jak na Berlin. Bardzo polecam. Byłem z grupą i wszyscy byli bardzo zadowoleni.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Berlin
#26 PostWysłany: 20 Lip 2013 09:26 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 20 944
ktos moze ma jakies nowe ciekawe tanie miejsca w ktorych mozna dobrze zjesc ? :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 20 Lip 2013 09:44 

Zbanowany
Generalnie to jedzenie w Berlinie jest porównywalne cenowo, jeśli nie tańsze niż w Warszawie.

Ja ze swojej strony mogę polecić wszechobecne wursty, albo kebab przy stacji Landsberger Allee, vis-a-vis Hotelu Andels. Rewelacja :)

#28 PostWysłany: 27 Sie 2013 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
karder napisał(a):
Bleemek ma rację - kebab u Mustafy jest już kultowy (gigantyczne kolejki)

Spodziewałem się, że nie będę sam, ale 1,5 h stania po kebab to chyba lekkie przegięcie :o

Załączniki:
IMG_20130816_183011.jpg
IMG_20130816_183011.jpg [ 92.86 KiB | Obejrzany 4027 razy ]
IMG_20130816_181908.jpg
IMG_20130816_181908.jpg [ 91.29 KiB | Obejrzany 4027 razy ]

#29 PostWysłany: 27 Sie 2013 18:43 

Dobra, dobra, ale kebab wyśmienity tam jest, szczególnie jak ktoś jest wegetarianinem. Bez porównania do tych kiełbasek zrobionych z psa i papieru.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Sie 2013 13:58 

niebieski
Byłem tam 2 tygodnie temu. Czekałem 1,5h, bo skoro juz przyjechałem to głupio rezygnować. Kebab czy też kebap faktycznie pyszny, ale drugi raz tam nie chciałoby mi sie czekać. Ciekawe były reakcje ludzi, którzy przejezdzali w samochodach obok, pewnie myśleli, że coś za darmo dają w tej budce ;)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Sie 2013 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
matt napisał(a):
Byłem tam 2 tygodnie temu. Czekałem 1,5h, bo skoro juz przyjechałem to głupio rezygnować. Kebab czy też kebap faktycznie pyszny, ale drugi raz tam nie chciałoby mi sie czekać. Ciekawe były reakcje ludzi, którzy przejezdzali w samochodach obok, pewnie myśleli, że coś za darmo dają w tej budce ;)

No ja odpuściłem. Może i nawet bym poczekał, ale moja lepsza połowa jak jej powiedziałem, że może postoimy to jej spojrzenie wystarczyło żeby skorzystać z usług pobliskiej nudelni ;)

#32 PostWysłany: 09 Wrz 2013 15:53 

Kebab u Musfaty znakomity, przy samym wyjsciu po prawej stronie z metra Mehringsdamm. W środku nocy kolejka na pół godziny, w dzień na godzinę. Oprócz tego polecam Curry Wursta który znajduje się 20 metrów dalej. Kebab za 3.5E, Currywurst za 3E. Dobre kebaby jadłem też na Prenzlauer Alleee i Ku' Damm, ogólnie jedzenie uliczne to bardzo mocna strona Berlina.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 03 Paź 2013 10:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

polecam Romiosini, jadłem pare tam raży i jedzenie mają naprawdę dobre ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 03 Paź 2013 10:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Mieszkam w Krakowie, i cięzko znaleść coś greckiego do jedzenia, dlatego jak jadę do Berlina na delegacje, to jestem mega zadowolony z Romiosini. :D
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 12 Paź 2013 21:38 

niebieski
Jaca kiedy byłeś tam ostatni raz? Bo patrzę na ich stronę i są tam tylko trzy filie, tej przy targach nie ma, a pasowałaby mi idealnie :/ Z kolei pod adresem filii przy KuDamm pokazuje mi jakieś bloki Joachimsthaler Str. 15- 17 10709 Berlin

Przy okazji to szukam jeszcze jakiejś knajpy bałkańskiej w podobnym zakresie cenowym i może jakiejś stekowni.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 19 Sty 2014 13:35 

Loty: 258
Kilometry: 387 145
niebieski
Będąc w Belinie, wybraliśmy się na słynny kebab, ale godzinna kolejka w chłodny, mżysty wieczór nas odstraszyła. Ostatecznie zjedliśmy w Angus Steakhaus & Pizzeria (http://www.steakhausangus-berlin.de/de/speisekarte). Śmiało polecam. Ogromny wybór, promocja (lub chwyt marketingowy) -50%, dzięki czemu ceny baaardzo przyzwoite. Znajomi jedli steki i byli zadowoleni, ja wybrałam gorącą patelnie z kurczakiem i warzywami - również bardzo dobre.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 19 Sty 2014 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Ok, to ja po przetestowaniu mogę z całego żołądka polecić najlepsze chyba burgery w Berlinie:
http://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Re ... erlin.html

Miejsce wygląda dość niepozornie, ale buły są rewelacyjne - koszt hamburgera/cheeseburgera <4EUR, bardziej zaawansowane kombinacje 4,30EUR, do tego fryty z tego co pamiętam ok 2EUR więc naprawdę można się solidnie najeść za przyzwoitą kasę.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 15 Lut 2014 22:29 

Nie polecam kiełbasek w sieci Currywurst Express. Pokrojone w plasterki skrzyżowanie parówki z mortadelą, utopione w keczupie i posypane curry za 2,99 euro. W cenie bułka (której akurat nic zarzucić nie mogę).
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 15 Lut 2014 23:06 

niebieski
porzeczka7 napisał(a):
Nie polecam kiełbasek w sieci Currywurst Express. Pokrojone w plasterki skrzyżowanie parówki z mortadelą, utopione w keczupie i posypane curry za 2,99 euro. W cenie bułka (której akurat nic zarzucić nie mogę).

Mi też jakoś ta wersja polana ketchupem i posypana curry nie odpowiada. Lepiej wziąć zwykłego bratwursta w bułce. Chyba nawet tańszy jest :P
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 16 Lut 2014 13:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja polecam Curry36
Zawsze jest kolejka, ale kiełbaski mają bardzo dobre

Image

Za dwie kiełbaski, frytki i piwo to kosztowało mi 6,30 euro ;)

A jak ktoś chce tylko bratwursta z chlebkiem, to na Alexanderplatz, znajdzie osoby którzy sprzedają za 1.35
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości