Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Berlin
#41 PostWysłany: 16 Lut 2014 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
@ up - to jest miejscówka dokładnie obok Mustafa Kebab, kolejki minimalnie tylko mniejsze do kiełbachy ;)
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#42 PostWysłany: 21 Lut 2014 16:34 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Ja po ostatniej wycieczce mogę dla odmiany polecić restaurację serwującą kuchnię południoniemiecką. Restauracja nazywa się Schalander Hausbrauerei i mieści się przy Banschstrasse 91 w bardzo przyjemnej dzielnicy Friedrichshain. Kasespatzle z boczkiem za około 10 euro, do tego bardzo dobre piwo, które sami robią. :)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 21 Lut 2014 21:01 

Blisko Alexanderplatz polecam swietne burrito w Dolores, na Rosa Luxemburg Str.
Kawalek dalej, przy Alte Schonhauser Str jest sporo fajnych, etnicznych knajpek, ja lubie koreanskie YamYam, wietnamskiego Monsieur Vuong. To nie jest jedzenie za 1€, ale mozna zjesc bardzo dobry posilek za ok.10€ od osoby.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 02 Mar 2014 12:59 

mogę polecić sieć Asia Gourmet, jest kilka lokalizacji, głównie na dworcach.

Bardzo smaczne, świeże i super szybko wydawane wietnamskie jedzenie, są porcje na wynos i na miejscu, ceny dań na miejscu średnio 5-7euro

http://www.asiagourmet.de/index-en.html#berlin
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 21 Mar 2014 14:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Byłem w Berlinie 19 marca. Jadłem u Mustafy. Pyszny kebab i cena dalej się trzyma. Kolejka.. Hmm dość krótka, bo pochmurno było i to był dzień tygodnia. 15 minut czekałem. Było warto. Na koniec dwóm panom sprzedającym powiedziałem, że gratuluję świetnego jedzenia, że są sławni w Polsce i niech tak trzymają ;)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 21 Mar 2014 16:39 

niebieski
Ja byłem 7 marca, kebab szczerze mówiąc był przeciętny. Staliśmy ok.15 minut w kolejce (piątek, 12:30). Choć akurat u mnie padło dürüm, czyli tego zawijanego, jak dla mnie był mocno przesolony. We Wrocławiu dzień później jadłem również dürüm'a i smakował mi bardziej :) Ale co kto woli. Może następnym razem wezmę "normalnego" kebaba u Mustafy;p
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 21 Mar 2014 17:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja z racji tego ze ostatnio dosc czesto bywam w Berlinie (ale nie bardzo mam czas na chodzenie po knajpach) zawsze kupuje w biegu bradwurst w berlinskiej bulce na Alexanderplatzu u panów ktory maja grill przywieszony do siebie:-) koszt 1,35€ - naprawde dobre. A jak juz wracam (tutaj opcja dla podrozujacych samochodem) nie moge powstrzymac sie zeby nie wstapic do A10 na kebaba do Sila Kebab. Wprawdzie to nie Berlin, bo jakies 20km od, ale jesli ktos jedzie autem na Świecko to ma po drodze. Pierwszy zjazd na autostradzie A10 po zjechaniu z SchonefeldKreuz. Kiedys ten kebab byl do kupienia w budce na parkingu pod galeria, teraz przeniesli sie do srodka nie zmieniajac cen. Kebab rewelacja: podany tak jak w Turcji czyli w sumie tylko mieso, swieze warzywa, duzo cebuli, a bulka od srodka jest wysmarowana maslem czosnkowym. Cena 3,5€. Oczywiscie jak na Turkow przystalo znaja wszystkie jezyki swiata w tym polski, oczywiscie w ograniczonym stopniu, ale slowa: bulka, kebab, kurczak, baran ,sos czosnkowy, na miejscu, na wynos, zapakować? - nie sa im obce. A ja dodatkowo ostatnio nauczylem ich slowa widelec :D
2 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 21 Mar 2014 17:12 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
szymonpoznan1 napisał(a):
Oczywiscie jak na Turkow przystalo znaja wszystkie jezyki swiata w tym polski, oczywiscie w ograniczonym stopniu, ale slowa: bulka, kebab, kurczak, baran ,sos czosnkowy, na miejscu, na wynos, zapakować? - nie sa im obce. A ja dodatkowo ostatnio nauczylem ich slowa widelec :D

To pewnie z czasów kiedy Euro miało super kurs i cała zachodnia Polska jeździła do A10 na zakupy.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 21 Mar 2014 17:46 
Awatar użytkownika

srebrny
bruce09lili napisał(a):
Oczywiscie jak na Turkow przystalo znaja wszystkie jezyki swiata w tym polski, oczywiscie w ograniczonym stopniu, ale slowa: bulka, kebab, kurczak, baran ,sos czosnkowy, na miejscu, na wynos, zapakować? - nie sa im obce. A ja dodatkowo ostatnio nauczylem ich slowa widelec :D

To pewnie z czasów kiedy Euro miało super kurs i cała zachodnia Polska jeździła do A10 na zakupy.

Ja tam od pół roku bywam dość często i na moje oko jakieś 30-40% klientów Galerii to Polacy ;)

Temat postu: Re: Odp: Berlin
#50 PostWysłany: 21 Mar 2014 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
bruce09lili napisał(a):

Ja tam od pół roku bywam dość często i na moje oko jakieś 30-40% klientów Galerii to Polacy ;)

W ogole od czasu kiedy rozbudowali a10 to strefa food court jest tam rewelacyjna. Poza Turkiem o którym piszesz świetny Asia Imbiss zaraz przy wejściu obok Karstadt Sport i drugi przy Realu. I parę innych knajpek również godnych polecenia.

#51 PostWysłany: 22 Mar 2014 10:05 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Kurcze, dawno w A10 nie byłem, ale chyba jak w czerwcu będę lądował w SXF to po drodze zahaczę na jakieś jedzonko :)
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 03 Kwi 2014 13:16 

Loty: 4
Kilometry: 3 562
Ja wraz z przyjaciółmi byliśmy w Berlinie w zeszłym roku specjalnie na Kebabie. Jak dla mnie Kebaby w GDA biją na głowe go. Każdy ma swój gust :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 30 Kwi 2014 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 79 377
A wiecie może, czy jest gdzieś raczej w centrum Berlina restauracja taka jak Flunch w Paryżu?
Chodzi o to, że wybierasz sobie sam(a) jedzenie, a później płacisz przy kasach za wszystko (niekoniecznie all you can eat).

#54 PostWysłany: 01 Maj 2014 07:17 

mistus napisał(a):
A wiecie może, czy jest gdzieś raczej w centrum Berlina restauracja taka jak Flunch w Paryżu?
Chodzi o to, że wybierasz sobie sam(a) jedzenie, a później płacisz przy kasach za wszystko (niekoniecznie all you can eat).

Bufet ma wiele (a pewnie wiekszosc) chinskich restauracji. Poniewaz centrum Berlina jest raczej rozlegle, to jesli pasuje Ci ten pomysl proponuje zajrzec do najblizszego Chinczyka.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 01 Maj 2014 16:21 
Awatar użytkownika

No właśnie chińczyk nie bardzo.
Jadę z 7-letnim bratankiem i dlatego fajnie byłoby, gdyby mógł wybrać to, co lubi (a jest wybredny :p).

#56 PostWysłany: 01 Maj 2014 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
W Berlinie sporo urzędów ma ogólnie dostępne tzw. kantyny, gdzie sami wybieramy dania i dodatki. Najeść się można w rozsądnych cenach. Kilka razy jadłem w kantynie Ministerstwa Środowiska na Stresemannstr. 128 - 130 (tuż obok Potsdamer Platz). Otwarta dla wszystkich, wejście bezpośrednio z ulicy. Kilka dań głównych do wyboru (nakłada kucharka), sałatki, ciasta i dodatki typu napoje wybieramy samemu.
http://www.yelp.de/biz/bundesministeriu ... eit-berlin

Inne kantyny są opisane tutaj: http://www.berlinerkantinen.de/index.php
Trzeba czytać opisy bo nie w każdej można sobie samemu nakładać dania.
 Profil Relacje PM off
mistus lubi ten post.

#57 PostWysłany: 01 Maj 2014 16:58 
Awatar użytkownika

Krasnal, dzięki!
O coś takiego mi chodziło.

#58 PostWysłany: 04 Maj 2014 13:06 

krasnal napisał(a):
W Berlinie sporo urzędów ma ogólnie dostępne tzw. kantyny, gdzie sami wybieramy dania i dodatki. Najeść się można w rozsądnych cenach. Kilka razy jadłem w kantynie Ministerstwa Środowiska na Stresemannstr. 128 - 130 (tuż obok Potsdamer Platz). Otwarta dla wszystkich, wejście bezpośrednio z ulicy. Kilka dań głównych do wyboru (nakłada kucharka), sałatki, ciasta i dodatki typu napoje wybieramy samemu.

Dzięki za info @krasnal .Tego nie wiedziałem.
A dla miłośników kuchni azjatyckiej ,godna polecenia knajpka z obfitym bufetem od 6,9 euro.
http://www.ganda-berlin.de/angebot.php
Kilkanaście dań do wyboru [ są nawet krewetki]. Kawałeczek od ZOB i targów Messe ICC. Przed otwarciem o 12 czekał już mały tłumek. Lokalizacja
https://goo.gl/maps/v5Npt
 PM off  

#59 PostWysłany: 04 Maj 2014 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Tylko należy pamiętać, że kantyny przy urzędach otwierane są pod urzędasów, przeważnie w godzinach 12-14.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 10 Maj 2014 23:30 
Awatar użytkownika

krasnal napisał(a):

a mozesz podrzucic jakies przykladowe ceny ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość