Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: www.otel.com
#41 PostWysłany: 09 Lip 2013 23:25 

Ja mam pytanie do osób, które korzystały z otel.com lub też innych tego typu stronek (podejrzewam, że zasady są podobne). Ponieważ pierwszy raz wakacje organizuję sobie w ten sposób nie wszystko jest dla mnie jasne. Przy rezerwacji pokoju przez otel.com wymagana jest płatność kartą kredytową. Niestety (albo może i stety) takiej nie posiadam, mam zwykłą kartę płatniczą. Czy osoba trzecia, która ma kartę kredytową a nie będzie jej tam ze mną, może zrobić za mnie tę rezerwację? I czy w hotelach można płacić zwykłymi kartami płatniczymi, nie kredytowymi. Byłabym wdzięczna za szybką odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

All inclusive latem w Turcji 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu już od 2309 PLN All inclusive latem w Turcji 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu już od 2309 PLN
All inclusive na Majorce 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu przy plaży za 2349 PLN All inclusive na Majorce 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu przy plaży za 2349 PLN
#42 PostWysłany: 09 Lip 2013 23:46 

przeczytaj ten watek od poczatku, sa co najmniej 2 osoby ktore mialy podobna sytuacje co Ty.
przeczytaj sobie FAQi na stronie otel.com
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 09 Lip 2013 23:50 

Ok dzięki za szybką odpowiedź, widziałam wcześniejsze wypowiedzi, ale chodziło mi o to jak to wygląda później w hotelu :) W każdym razie wychodzi na to, że tych dokumentów lepiej nie wysyłać. Na FAQ znalazłam dokładne odpowiedzi:
Can I book a hotel for someone even though I will not be travelling?
Yes. In this case we will need the cardholders authorisation by way of a signed authorisation form as well as a copy of a recent credit card statement OR a copy of a recent credit card statement for the card being used.
If I am booking for someone else, whose name should I put as the lead traveller? Mine, or the person who will stay at the hotel?
The names of all persons travelling must be entered and the first name should be followed by the Family name to avoid for any misunderstandings at the check in time.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 22 Wrz 2013 22:06 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
Mam pytanie, jak to jest możliwe, że Hotel Westin w Wawie kosztuje 112euro na otel.com a na bookingu jest za 656zł.

Fake?

#45 PostWysłany: 22 Wrz 2013 22:10 

Zbanowany
Tata napisał(a):
Mam pytanie, jak to jest możliwe, że Hotel Westin w Wawie kosztuje 112euro na otel.com a na bookingu jest za 656zł.

Fake?

Możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 01 Lis 2013 00:32 

niebieski
Witam. Wczoraj rezerwowałem hotel w Neapolu. Koszt na Otel ...ok. 400 zł/95 E/ ten sam hotel w tym samym terminie na booking/poniekąd bardzo lubię i często tam rezerwuję hotele/ ...850 zł. Pozdrawiam

#47 PostWysłany: 01 Lis 2013 01:55 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
niebieski
Bardzo ciekawa ta strona. Nie trafiłem na nią nigdy wcześniej. Z początku przejrzałem miejsca w których będę w najbliższym czasie nocował porównując cenowo i rewelacji nie było. Aczkolwiek, gdy spojrzy się pod względem hoteli wysokiej klasy, to ceny są rzeczywiście dużo niższe niż gdzie indziej, bo przy niższym standardzie ceny nie powalają. Na pewno warto przetestować, przy najbliższej okazji sprawdzę i zaopiniuję na forum.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 18 Lis 2013 23:28 
Awatar użytkownika

Pytałem wcześniej o otel.com.

Potwierdzam - it works :)

Zapłaciłem 108 euro minus 7% za 2 noce ze śniadaniami w hotelu The Westin Warsaw, czyli tyle ile jedna noc na stronie hotelu...

Teraz szukam hotelu na 4-5 noclegów w Tallinie i znalazłem hotel o połowę taniej niż na ebooker... i orbitz (nie licząc ich kuponów -20%) Czyli tak czy siak prawie 2x drożej.

#49 PostWysłany: 25 Lis 2013 10:25 

Też znalazłam ofertę dużo atrakcyjniejszą niż na innych stronach, trochę się obawiałam ale wszystko było jak najbardziej ok. Hotel w Mediolanie. Polecam, ja z pewnością będą ich stałym klientem ;)
 PM off  

#50 PostWysłany: 27 Lis 2013 20:49 

Dopisze moja historie, zeby ostudzic troche zachwyty nad otel.com. Kupilem przez te stronke apartament w Alcossebre w czwartek przed trzema tygodniami. Po przyjezdzie na miejsce w dniu nastepnym, okazalo sie, ze nie maja mojej rezerwacji i zobligowano mnie do oplaty powtornej robiac uprzejmosc i nie zostawiajac mnie z rodzina na ulicy o 21 wieczorem. Zaplacilem dwa razy , bo oczywiscie otel.com sciagnal z konta cala kwote od razu w momencie rezerwacji i obecnie wymieniam jakas bzdurna korespondencje z panienkaz otel.com, ktora mi wmawia , ze prowadzone jest dochodzenie w mojej sprawie. Wlasciciel apartamentow do dzisiaj nie otrzymal rezerwacji z otel.com wiec nie zamierza mi zwrocic pieniedzy a Turek pewnie sie smieje... Pozdrawiam i NIE POLECAM otel com.
Jest to moja osobista opinia bazujaca na ostatnim doswiadczeniu, decyzja o wyborze strony nalezy do poszukiwacza okazji
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 04 Gru 2013 00:13 

Używam otel.com w sumie jak dotąd to jednego z Hoteli w bergamo. Cena na otel w stosunku do ceny w hotelu lub bookingu to ok 60% kwoty. Też miałem pewne opory (firma w Turcji czyt. jak trwoga do to Boga...pewnie Mahometa) ale póki co 3 razy problemu nie było.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 09 Gru 2013 13:12 
Awatar użytkownika

wodnik57 napisał(a):
Dopisze moja historie, zeby ostudzic troche zachwyty nad otel.com. Kupilem przez te stronke apartament w Alcossebre w czwartek przed trzema tygodniami. Po przyjezdzie na miejsce w dniu nastepnym, okazalo sie, ze nie maja mojej rezerwacji i zobligowano mnie do oplaty powtornej robiac uprzejmosc i nie zostawiajac mnie z rodzina na ulicy o 21 wieczorem. Zaplacilem dwa razy , bo oczywiscie otel.com sciagnal z konta cala kwote od razu w momencie rezerwacji i obecnie wymieniam jakas bzdurna korespondencje z panienkaz otel.com, ktora mi wmawia , ze prowadzone jest dochodzenie w mojej sprawie. Wlasciciel apartamentow do dzisiaj nie otrzymal rezerwacji z otel.com wiec nie zamierza mi zwrocic pieniedzy a Turek pewnie sie smieje... Pozdrawiam i NIE POLECAM otel com.
Jest to moja osobista opinia bazujaca na ostatnim doswiadczeniu, decyzja o wyborze strony nalezy do poszukiwacza okazji

Zawsze 3-4 dni po rezerwacji na stronie dzwonię i pytam czy dostali rezerwację. Początkowo jej nie mogli znaleźć, ale potem przyszedł email, że się znalazła.

w razy rezerwowane i 2 razy było 50% taniej ;)

#53 PostWysłany: 12 Sty 2014 14:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Co się dzieje ze stroną otel.com ? Od jakiegoś czasu nie wyszukuje nigdzie żadnych hoteli. Komuś działa ?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 12 Sty 2014 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Działa normalnie.

#55 PostWysłany: 12 Sty 2014 14:22 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie niezależnie co bym nie wpisał wywala kominikat: "Nie znaleziono żadnych hoteli spełniających podane kryteria".
Może to sprawa przeglądarki, muszę sprawdzić.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 12 Sty 2014 14:25 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
maczala1 napisał(a):
U mnie niezależnie co bym nie wpisał wywala kominikat: "Nie znaleziono żadnych hoteli spełniających podane kryteria".
Może to sprawa przeglądarki, muszę sprawdzić.

Mam to samo na roznych przegladarkach.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 12 Sty 2014 14:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Więc chyba jednak nie działa normalnie, bo u mnie na dwóch kompach i różnych przeglądarkach to samo od kilku dni.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 12 Sty 2014 14:33 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Sprawdzałem teraz ponownie i u mnie tego błędu nie pokazuje.
Czym to może być spowodowane że u jednych działa u innych nie?

#59 PostWysłany: 13 Sty 2014 18:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Już wiem, otel.com ma jakiś błąd na stronie i nie wyszukuje hoteli jeżeli jest ustawiony język polski. W języku angielskim wyszukuje bez problemu. Co ciekawe, jak się później zmieni z angielskiego na polski, to już wyszukuje normalnie.

edit:
Wszystko działa już prawidłowo.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 06 Sie 2014 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
Ktoś ma jakieś nowe doświadczenia? Dalej warto rezerwować? Chciałabym już na styczeń pokój tylko czy do tego czasu nie "zgubią" mojej rezerwacji ;).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości