Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 11 Lip 2011 12:01 

platynowy
Anonymous napisał(a):
Powiedźcie mi czy dobrze rozumuje. Kupuje bilety za np 750 zł i chce je zakupić za jednym zamachem -jedna rezerwacja (Ryanair). Mam MC Prepaid od WBK z limitem 500 zł. Czy mogę zapłacić Ryanairowi na zasadzie płacę 500 zł ,doładowuje prepaida i płace znowu tyle że 250 zł ? Czy da się w ogóle tak zrobić? Nie będzie system robił problemów przy takiej płatności na raty? Czy po prostu jak w automatycznych kasach biletowych będzie grzecznie czekał aż wrzucę całą sumę ?

Nie da się tak zrobić. Musisz rozdzielić rezerwację np. na osobno lot "tam" i osobno powrót. Albo jeśli leci więcej osób to dla każdego osobna rezerwacja.

Możesz też uzyć karty Neteller albo Moneybookers które nie mają limitów kwotowych transakcji.

W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN
#402 PostWysłany: 13 Lip 2011 14:50 

witam,

pewnie gdzieś juz bylo, ale moze mi ktos udzielic 100% informacji na temat limitow dla tej karty?
Wiem, ze pojedyncza transakcja to 500 zł. Jesli musze zaplacic wiecej to rozdzielam na kilka transakcji.
Ale teraz ile moge przelac pieniedzy w ciagu doby? lub ile max transakcji moge dokonac?
Sa jakies limity miesieczne, roczne?

dzieki
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 13 Lip 2011 14:57 
Awatar użytkownika

Regulamin karty to 100% źródło informacji.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 13 Lip 2011 15:07 

niebieski
konso napisał(a):
witam,

pewnie gdzieś juz bylo, ale moze mi ktos udzielic 100% informacji na temat limitow dla tej karty?
Wiem, ze pojedyncza transakcja to 500 zł. Jesli musze zaplacic wiecej to rozdzielam na kilka transakcji.
Ale teraz ile moge przelac pieniedzy w ciagu doby? lub ile max transakcji moge dokonac?
Sa jakies limity miesieczne, roczne?

dzieki

ta karta czyli MC prepaid wydana przez BZWBK ma dwa różne rodzaje limitów, Jakie decyduje o tym data jej wydania. Wszystko to, tak jak wspomniał Murdock, znajdziesz w regulaminie karty, którą dostałeś lub na bzwbk.pl
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 13 Lip 2011 16:09 

osiek napisał(a):
ta karta czyli MC prepaid wydana przez BZWBK ma dwa różne rodzaje limitów, Jakie decyduje o tym data jej wydania. Wszystko to, tak jak wspomniał Murdock, znajdziesz w regulaminie karty, którą dostałeś lub na bzwbk.pl

karta wydana w marcu tego roku
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 13 Lip 2011 18:24 

niebieski
konso napisał(a):
karta wydana w marcu tego roku

Tak, czy inaczej wszystkie informacje uzyskasz w regulaminie. Jest na stronie banku.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 18 Lip 2011 23:31 

a jest jakaś różnica pomiędzy kartami BZ WBK a akrtą fly4free ?

wybaczcie, że pytam, ale kompletnie nie orientuję się w tej kwestii
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 18 Lip 2011 23:39 
Moderator forum

ricz napisał(a):
a jest jakaś różnica pomiędzy kartami BZ WBK a kartą fly4free ?
wybaczcie, że pytam, ale kompletnie nie orientuję się w tej kwestii

prestiż :P

vanitas vanitatum et omnia vanitas

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 18 Lip 2011 23:58 

czyli to samo ?

w takim razie wybierze się chyba tę opcję która będzie tańsza :D

btw nie orientujesz się czy będzie jakaś nowa dostawa kart fly4free, kiedyś widziałem je na allegro, teraz niem
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 19 Lip 2011 00:51 

Zbanowany
Ja dziś poszedłem do placówki BZ WBK. Skasowali mnie za kartę 20zł. Wszystko zajęło z 20minut, spisali dane w przypadku zgubienia karty. Podszedłem do kasy, zapłaciłem za wyrobienie i od razu wpłaciłem 500zł. Kasa była zaraz na karcie.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 19 Lip 2011 22:26 

platynowy
wntl napisał(a):
Czy jak przelewam kase z konta bzwbk o od razu jest na karcie ?

Od rana do ok. 20 tak. Natomiast po 20 i w weekendy różnie z tym jest.

#412 PostWysłany: 27 Lip 2011 14:32 

Jaka jest prowizja za przelanie kasy do kartę z mbanku przez bluecash ?

Gdy próbuje to zrobić przez kartainternetowa.pl chce abym zapłacił 3% kwoty przelewu - na stronie bluecash jest 1pkt/1zł lub 2zł. Skąd te różnice ?
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 27 Lip 2011 15:11 

Kiedy będą dostępne karty f4f? Miały być za tydzień, ale nie ma dalej.
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 27 Lip 2011 15:19 
Awatar użytkownika

Dziś o 18:00 mają ruszać z kolejnymi kartami.
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 20 Sie 2011 22:16 

Podam pewną ciekawostkę.

W moim mieście jest kilka oddziałów banku, ale już po pierwszym telefonie wiedziałem, że wszystko szybko załatwię :D

[ja] Dzień dobry, chciałem się dowiedzieć czy mogę u państwa w oddziale kupić kartę debetową MasterCard Prepaid?
[bank] Chodzi Panu o kartę, która zwalnia z dodatkowych opłat przy kupnie biletu na samoloty Ryanair?

W tym momencie mało się nie roześmiałem - wyraźnie widać w jakim celu ludzie ją kupują ;)
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 20 Sie 2011 22:24 
Awatar użytkownika

niebieski
konradex napisał(a):
Podam pewną ciekawostkę.

W moim mieście jest kilka oddziałów banku, ale już po pierwszym telefonie wiedziałem, że wszystko szybko załatwię :D

[ja] Dzień dobry, chciałem się dowiedzieć czy mogę u państwa w oddziale kupić kartę debetową MasterCard Prepaid?
[bank] Chodzi Panu o kartę, która zwalnia z dodatkowych opłat przy kupnie biletu na samoloty Ryanair?

W tym momencie mało się nie roześmiałem - wyraźnie widać w jakim celu ludzie ją kupują ;)

ostatnio tez mialem sprawe do zalatwienia w bzwbk i tez wyszla jakas sytuacja z prepaidem jako glowne narzędzie do biletów FR - reakcja podobna. Gosc ktory mnie obsługiwał stwierdzil tylko "standard". ;)
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 07 Wrz 2011 02:54 
Awatar użytkownika

Zna ktoś może jakieś zagraniczne karty prepaid (takie jak ma BZWBK) ale z ciut wiekszymi limitami? Szukalem po roznych forach i pisali, ze w innych krajach są też takie karty i maja wyzsze limity (np. 450 euro dzienny).

EDIT:
Interesowałyby mnie przede wszystkim w EURO, ale jeśli ktoś ma namiary na jakieś inne, to chętnie poczytam. Fajnie by bylo, jesli taka karte moznaby zamowic przez internet (BZWBK mozna kupic nawet na allegro :))

#418 PostWysłany: 07 Wrz 2011 08:37 
Moderator forum

KubaGuzik , Net+ Netellera , omawiana szeroko na tym forum.
Nie wiem w jakich walutach mają MoneyBookers i Ukash Out, sprawdź.
Wątpię abyś mógł dostać kartę 'zagraniczną' nie mając adresu - nie będąc rezydentem w danym kraju.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 07 Wrz 2011 10:35 
Awatar użytkownika

Abcn - o karcie Net+ Netellera czytalem, jednak na nią nie będę mógł wysłać np. zapłaty za towar na allegro itp. Chodzi mi, ze tak jak na karcie BZWBK masz podany numer i wplacasz sobie kiedy chcesz i skad chcesz, a Netellera trzeba ładować przez ich stronkę.

Cytuj:
Wątpię abyś mógł dostać kartę 'zagraniczną' nie mając adresu - nie będąc rezydentem w danym kraju.

Czyli Polska jest ewenementem w wydawaniu tego typu kart?

#420 PostWysłany: 07 Wrz 2011 12:33 
Awatar użytkownika

niebieski
cinkciarz ostatnio wprowadzil prepaida walutowego.

Co do limotów - z tego co sie orientuje to są one odgórnie narzucanie przez EU by nie prac pieniedzy (choc nie wiem jak jest z limitem jednej tranzakcji w innych kartach niz bzwbk)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości