Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
podsumowanie (c) Pacjonek
Rome Ciampino

Dojazd do/z centrum Rzymu (najkorzystniejsze warianty)

a) Wersja najtańsza /jedna przesiadka/
autobus 720 + metro
Cena:
1,50€ o.w. (wszystko kupowane na miejscu, brak możliwości zakupu online)
Czas podróży: w zależności od pory dnia, około 1h

bus 520 + metro A. --> Przesiadka na metro na stacji Cinecitta.
Koszt 1,50e (bilet 100 minutowy). Można też jechać na bilecie dłuższym (24h, 3-dniowym, 7-dniowym, RomaPasS

Wsiadamy w autobus nr 720 do stacji metra Laurentina, a więc początkowej stacji niebieskiej linii metra. Autobus jedzie ok. 25 minut w jedną stronę.
Podróż odbywamy na pojedynczym bilecie ważnym 100 minut (metro i autobus oklejone tą samą nazwą przewoźnika - ATAC), niestety niedostępnym u kierowcy autobusu. Na lotnisku bilety miejskie można kupić w informacji turystycznej (choć zachęcają do zakupu Roma Pass)
Autobusy nr 720 odjeżdżają z terminala autobusowego obok stacji metra Laurentina w dni powszednie co ok.40 minut, w soboty co godzinę, w niedziele wcale.

a) Wersja low-cost /jedna przesiadka/
autobus podmiejski + metro
Cena:
2,70€ o.w. (wszystko kupowane na miejscu, brak możliwości zakupu online)
Czas podróży: w zależności od pory dnia, około 1h

Przy wyjściu z lotniska (z hali odlotów), szukamy wiaty przystanku autobusowego numer 2,
skąd odjeżdża autobus do/z stacji metra Anagnina, rozkład jazdy dostępny tu http://www.atral-lazio.com/index.php?op ... 97&lang=en
Bilet kupujemy u kierowcy, kosztuje on 1,20€
Po przyjeździe do Anagniny kierujemy się do bardzo dobrze oznaczonej stacji metra, tam w automacie kupujemy
bilet jednorazowy za 1,50€ lub bilet całodniowy 7€ uprawniający do podróży dowolnym miejskim środkiem transportu
(metro, autobusy, pociąg, kolejka podmiejska itp.) w granicach Rzymu dowolną ilość razy.
Mapka metro: http://www.rome.info/metro/rome_metro.gif
Metrem jedziemy do przystanku Termini.
Metro A i B czynne są od godziny 5.30 do godz. 23.30; w piątek i sobotę do godziny 01.30.
Powrót w dokładnie taki sam sposób - metrem do stacji Anagnina, a następnie autobus ze stanowiska 1 znajdującego się przy stacji metra.

b) Autobus Podmiejski /bezpośrednio/
Cena:3,90€ o.w. lub 6,90€ RT online / 4,50€ o.w. lub 9,00€ RT w autobusie
Czas podróży: około 40 minut

Rozkład jazdy dostępny tu http://www.atral-lazio.com/index.php?op ... 95&lang=en
wraz z ewentualną opcją zakupu online poniżej (Ticket Purchase: Online).
W rozkładzie jest błąd mówiący jakoby bilet kosztował 4,50€ OT, co nie jest prawdą w przypadku zakupu Online.

c) Autokar /bezpośrednio/
Cena:4,00€ o.w. lub 8,00€ RT online / 6,00€ o.w. 12,00€ RT w autobusie
Czas podróży: mniej niż 40 minut[i] (teoretycznie)
Rozkład jazdy i formularz zakupu dostępny tu http://www.terravision.eu/rome_ciampino.html
Warto przed zakupem przejrzeć ostatnie strony tego wątku (znaczne opóźnienia autobusów)

Lotnisko na noc jest zamykane i nie ma możliwości przenocowania

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1187 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 02 Cze 2013 20:27 

MacGyver napisał(a):
Witaj,
Temat dojazdu z Ciampino do Rzymu jest już na forum. Najtaniej będzie dojechać autobusem ATRAL za 1.20 euro do stacjo metra Anagnina lub linią COTRAL która nie jedzie przez lotnisko ale staje na przystanku 200m dalej bilet tez 1.20 euro też do Anagnina. i potem możesz już na bilecie dziennym BIG jeździć po Rzymie, nie trzeba na kolejne strefy. BIRG na 3 strefy byś musiał kupić jakbyś np chciał dojechać do stacji kolejowej ciampino ale stamtąd też trzeba autobusem atral do lotniska. Bilet obowiązuje na metro, metro naziemne(kolejka) np do ostii, autobusy tramwaje i koleje trenitalia 2 klasa w odpowiedniej strefie.

Akurat jadę zaniedługo do Rzymu, znalazłem informację o której mało się mówi ale z pod lotniska w sumie trzeba przejść 300m jeździ autobus 720 na stację laurentina, mój plan to jechać w 1szy dzień na plażę dlatego z informacjami z innych zagranicznych stron piszą, że można nim jechać na bilecie zarówno całodziennym jak i na BIG czyli metro + bus za 1,5E jest ktoś w stanie to potwierdzić ? znacznie uprościłoby mi to podróż :) Przystanek 720 jest: stop FIORANELLO/APPIA.
 Profil Relacje PM off  

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#262 PostWysłany: 02 Cze 2013 21:28 

niebieski
Witam. Za tydzień lecę tam więc dobrze odświeżyć wiedzę. O autobusie linii 720 nie słyszałem. Pozdrawiam

#263 PostWysłany: 02 Cze 2013 21:41 

Świetnie to jeżeli testowałbyś trasę daj proszę znać. Z informacji uzyskanych na atral i tripadvisor ustaliłem, że przystanek jest tu:
http://maps.google.it/maps?saddr=Via+Fr ... 74,,0,10.4

i jest oddalony o 450m od terminala, dodatkowo udało mi się uzyskać info, że nie kursuje w ndz i święta.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 03 Cze 2013 20:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Hm, a do której godziny w Rzymie kursuje metro w nocy z czwartku na piątek? Bo przylatujemy na Ciampino o 23:30 i jeśli do północy to może być lipa. No i ten bilet BIG miał by sens jeśli bym go kupił o 00:01 a nie o 23:57 na ostatnie metro do centrum.

Nie ma tam żadnych nocnych autobusów z lotniska Ciampino/okolic do centrum Rzymu?
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 03 Cze 2013 20:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Terravision za 4 EUR OW
http://www.terravision.eu/inglese/files ... etable.pdf
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 19 Cze 2013 16:49 

Drodzy forumowicze nie znalazłem żadnych informacji odnośnie dostania się rano na lotnisko Ciampino.
Mam lot powrotny do KTW o 8:05 . Jak tam najlepiej dojechać ze stacji conca' d oro?

Rozwiązania widzę 2 lecz nie wiem czy zdążę.
1. linia b na termini i dalej metrem do anangnina i busem za 1.2e o 6:30
2. Metrem o 5:30 na termini i dalej terravision o 6:30 czyli na lotnisku będę 7:10 wg. ich rozkładu.
Zdążę z podręcznym?

Dzięki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 19 Cze 2013 17:27 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Obydwoma sposobami zdążysz, a 1 jest taniej :)
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 19 Cze 2013 17:35 

Leciałem samolotem o którym mówisz dwa tygodnie temu, ale jeżeli się nie mylę to wylot jest o 8:35.
Wybrałem opcje najtańsza tzn. metro + autobus za 1,2 E. Wziąłem jedno z pierwszych porannych kursów metra do Anagnina, ale nie zdążyłem na autobus na lotnisko o 6:30 (metro z niewyjaśnionych przyczyn stało kilka minut na jednej ze stacji), pojechałem tym o 7:20 i na samolot zdążyłem bez problemu. Ciampino jest małym lotniskiem wiec nie ma wielkich kolejek do kontroli bezpieczeństwa.

Podsumowując, jeżeli masz pewność że zdążysz na Anagnina na 6:30, a Twój samolot jest o 8:35, myślę że zdążysz.
Rozwiązania z terravision nie próbowałem więc w tym nie doradzę :)

#269 PostWysłany: 19 Cze 2013 20:48 

Świetnie bardzo Wam dziękuję za rady i faktycznie 8:35 jest lot powrotny, drukowałem na szybko karty pokładowe. O 8:05 zamykają bramki :) Metro Termini-Anagnina ile powinno jechać wg. rozkładu 30-35min czy zakładać więcej ?!

Dzięki raz jeszcze
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 20 Cze 2013 14:14 

Lecę z jutro rano, można prosić o info do posta wyżej ? :)
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 20 Cze 2013 14:47 

niebieski
Moim zdaniem rozkłady robią po to, żeby można na nich polegać. Wiadomo jeśli zdarzy się jakiś wypadek czy awaria to może coś ulec zmianie, ale uważam że prawdopodobieństwo jest na tyle niskie, że można to odrzucić.

Ja niestety nie pamiętam ile jedzie autobus Terravision, bo jechaliśmy pierwszym chyba o 5 coś, żeby się wyspać na lotnisku.

#272 PostWysłany: 20 Cze 2013 20:39 

Gdyby te włoskie rozkłady były chociaż w 20% takie jak Brytyjskie nie było by problemu. Nie ma nawet godzin konkretnych odjazdów w większości komunikacji, tylko informacja - jezdzi od tej co tyle i tyle .... Zdam relacje po powrocie- dzięki za podpowiedzi. Spróbuję metrem :)
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 20 Cze 2013 21:16 

niebieski
Witam. 12.06 jechałem metrem o 5.45 ze stacji Manzoni. Bez problemów o 6.10 byłem na Anagninie i o 6.30 za 1.2 E autobusem na lotnisko. Nie było problemu. Metro jest /to z samego rana/ skomunikowane z autobusem. Pozdrawiam i uważaj na sakramenckie upały.

#274 PostWysłany: 22 Cze 2013 09:33 

Możliwe w 100%. Właśnie jestem a miejscu. Wczoraj na calodniowym bilecie jechałem z ciampino linia 720 o 9:10 na stacje laurentina. Świetnie skomunikowane połączenie z metrem. Pani z okienka w ciampino chciała mnie wprowadzić w błąd mówiąc że chcąc metrem trzeba jechać na anagnine... Nie słuchajcie jej. Przystanek 720 jest zaraz za wyjściem z lotniska za rondem, wcześniej dałem mapkę. Autobusem jechaliśmy SAMI :) polecam low costowcom szczególnie tym co z rana chcą odwiedzić ostie i wykąpać się w morzu :) btw. Powrót możliwy ta sama trasa a 720 jeździ co godzinę. Po powrocie wrzuce fotkę przystanku ;)

edit:
Wróciłem, więc wrzucam w całym poście:
gdzie (przystanek: fioranello/appia):
Cytuj:
http://maps.google.it/maps?saddr=Via+Francesco+Baracca+in+Localit%C3%A0+Casale+Fiorano&daddr=Via+dell'Aeroscalo&hl=it&ie=UTF8&ll=41.796496,12.587103&spn=0.005135,0.013078&sll=41.797904,12.589216&sspn=0.012062,0.01929&geocode=FVLOfQIdhh3AAA%3BFQHDfQIdfQ_AAA&dirflg=w&mra=ltm&t=m&z=17

Jak jedzie:
Cytuj:
http://trovalinea.atac.roma.it/zoom_in.asp?VediSemafori=off&VediMeb=off&VediParcometri=off&VediFermate=off&VediLinee=off&VediRivendite=off&percorso=720A&idmtram=53190&xmax=2319995&ymax=4634101&xmin=2310363&ymin=4628084&tipologia=CIR&linea=720&circo=SI

Troche przykre, że nawet Pani na lotnisku, gdzie kupywaliśmy bilety 3 dniowe, powiedziała nam, że nie ma innej taniej opcji niż 1,2 E do Anagniny a na Laurentinę się NIE DA ... Jak widać twórczość własna się opłaciła. Trzeba było przejść tylko kilkaset metrów za teren lotniska i nie trzeba było walczyć o miejsca bo uwaga: jechaliśmy tym busem sami :) z Laurentiny blisko nad morze do Ostii lub linią B można jechać na termini, co kto woli :) czas dojazdu 720+metroB na Eur Magliana+ Pociag Ostia ~60 min oceńcie sami czy warto ....

Załączniki:
Komentarz do pliku: Przystanek fioranello/appia
bus_720.jpg
bus_720.jpg [ 197.13 KiB | Obejrzany 6774 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 25 Cze 2013 21:18 

z racji iż jest to temat dotyczący strikte dojazdu z lotniska, pozwolę sobie wkleić mojego posta z innego wątku aby był porządek. Mianowicie da się dojechać na bilecie 100 minutowym z lotniska Ciampino !, da się na 1 dniowym, 3 dniowym. Nic nie trzeba dopłacać. Rozwiązanie to wyjść z lotniska i zaraz za rondem jest przystanek autobusu 720. Później na Laurentinę - metro B i możemy szaleć. Czas przejazdu jakieś 20 min. Autobus praktycznie pusty, rano nim ludzie do pracy głównie dojeżdzają.

Wczoraj na calodniowym bilecie jechałem z ciampino linia 720 o 9:10 na stacje laurentina. Świetnie skomunikowane połączenie z metrem. Pani z okienka w ciampino chciała mnie wprowadzić w błąd mówiąc że chcąc metrem trzeba jechać na anagnine... Nie słuchajcie jej. Przystanek 720 jest zaraz za wyjściem z lotniska za rondem, wcześniej dałem mapkę. Autobusem jechaliśmy SAMI :) polecam low costowcom szczególnie tym co z rana chcą odwiedzić ostie i wykąpać się w morzu :) btw. Powrót możliwy ta sama trasa a 720 jeździ co godzinę. Po powrocie wrzuce fotkę przystanku ;)

edit:
Cytuj:
http://maps.google.it/maps?saddr=Via+Francesco+Baracca+in+Localit%C3%A0+Casale+Fiorano&daddr=Via+dell'Aeroscalo&hl=it&ie=UTF8&ll=41.796496,12.587103&spn=0.005135,0.013078&sll=41.797904,12.589216&sspn=0.012062,0.01929&geocode=FVLOfQIdhh3AAA%3BFQHDfQIdfQ_AAA&dirflg=w&mra=ltm&t=m&z=17

Załącznik:
Komentarz do pliku: Przystanek fioranello/appia LOTNISKO CIAMPINO
bus_720.jpg
bus_720.jpg [ 197.13 KiB | Obejrzany 5532 razy ]

Jak jedzie:
Cytuj:
http://trovalinea.atac.roma.it/zoom_in.asp?VediSemafori=off&VediMeb=off&VediParcometri=off&VediFermate=off&VediLinee=off&VediRivendite=off&percorso=720A&idmtram=53190&xmax=2319995&ymax=4634101&xmin=2310363&ymin=4628084&tipologia=CIR&linea=720&circo=SI

Troche przykre, że nawet Pani na lotnisku, gdzie kupywaliśmy bilety 3 dniowe, powiedziała nam, że nie ma innej taniej opcji niż 1,2 E do Anagniny a na Laurentinę się NIE DA ... Jak widać twórczość własna się opłaciła. Trzeba było przejść tylko kilkaset metrów za teren lotniska i nie trzeba było walczyć o miejsca bo uwaga: jechaliśmy tym busem sami :) z Laurentiny blisko nad morze do Ostii lub linią B można jechać na termini, co kto woli :) czas dojazdu 720+metroB na Eur Magliana+ Pociag Ostia ~60 min oceńcie sami czy warto ....
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 25 Cze 2013 22:04 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
niebieski
effecto napisał(a):
z racji iż jest to temat dotyczący strikte dojazdu z lotniska, pozwolę sobie wkleić mojego posta z innego wątku aby był porządek. Mianowicie da się dojechać na bilecie 100 minutowym z lotniska Ciampino !, da się na 1 dniowym, 3 dniowym. Nic nie trzeba dopłacać. Rozwiązanie to wyjść z lotniska i zaraz za rondem jest przystanek autobusu 720. Później na Laurentinę - metro B i możemy szaleć. Czas przejazdu jakieś 20 min. Autobus praktycznie pusty, rano nim ludzie do pracy głównie dojeżdzają.

Wczoraj na calodniowym bilecie jechałem z ciampino linia 720 o 9:10 na stacje laurentina. Świetnie skomunikowane połączenie z metrem. Pani z okienka w ciampino chciała mnie wprowadzić w błąd mówiąc że chcąc metrem trzeba jechać na anagnine... Nie słuchajcie jej. Przystanek 720 jest zaraz za wyjściem z lotniska za rondem, wcześniej dałem mapkę. Autobusem jechaliśmy SAMI :) polecam low costowcom szczególnie tym co z rana chcą odwiedzić ostie i wykąpać się w morzu :) btw. Powrót możliwy ta sama trasa a 720 jeździ co godzinę. Po powrocie wrzuce fotkę przystanku ;)

edit:
Cytuj:

Załącznik:
bus_720.jpg

Jak jedzie:
Cytuj:

ja mysle ze pani nie zrobila tego specjalnie, duzo ludzi pracujacych na lotnisku dojezdza swoimi samochodami z roznych dzielnic rzymu i nie koniecznie znaja komunikacje miejska w tamtch stronach

#277 PostWysłany: 26 Cze 2013 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Czy znacie stronę www z rozkładem jazdy kolejki podmiejskiej (ferrovia regionale del Lazio) ze stacji Ciampino? Jakie są możliwości zakupu biletów na tej stacji (automat/kasa)?
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 02 Lip 2013 12:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam. Ja jechałem autobusem co to miał wielki napis na boku No Stop Roma za 3,90 euro. Leciałem do Rzymu 16 czerwca i jeszcze nie wiedziałem, że jest taka opcja z autobusem 720 i stacją Laurentina.
A odnośnie Ostii dla mnie, człowieka znad Bałtyku, gdzie na plażę zawsze wchodzę za darmo i kiedy chcę, zdziwieniem ogromnym były płatne plaże ( chyba coś około 6 euro, a domek plażowy 18 euro) i czynne do 18-stej. W końcu po kilku kilometrach znalazłem kawałek bezpłatnej plaży hehehe. Toalety za darmo, ale prysznic z automatem na monety, a bez prysznica po kąpieli w morzu (Tyrreńskim, jak doczytałem) wysycha się na biało (sól). Ale, jak to z naszej narodowej tradycji ;) wynika, jak się wchodzi do morza z plaży bezpłatnej a wychodzi na plażę płatną to i z prysznica za free skorzystać można :twisted: . Toalety i umywalki całe zapiaszczone, z czego wnioskuję, że tubylcy też jakoś dają radę. A..... i po drodze z pociągu na plażę Tesco jest. I na straganach obok Tesco klapki za 2 euro można kupić , co moje zbolałe stopy od adidasów uwolniły.
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 08 Lip 2013 07:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Wróciliśmy z tego Ciampino. Mieliśmy wrażenie, że mało kto cokolwiek tam wie. Ludzie w budkach na lotniskach wciskają tylko Terravision i tego drugiego przewoźnika. Mało kto z tubylców mówi po angielsku, a nawet jeśli mówi to i tak nie zna tych możliwości.

Przylecieliśmy WAW-CIA tak, że byliśmy na Ciampino jakoś po 23:10 (opóźnienie samolotu na Okęciu). Przespacerowaliśmy się do tego ronda (jakieś 300 metrów w prawo przy wyjściu z terminalu) aż do budki karabinierów którzy wskazali nam na przystanek autobusowy COTRAL tuż obok. Rozkład na nim jakiś dziwny, napisane że ostatni odjeżdża o 22:30 choć karabinierzy twierdzili że także później, ostatecznie poczekaliśmy tam do północy, nic nie przyjechało więc wróciliśmy pod terminal gdzie zwiał nam właśnie ostatni Terravision za 4 euro. Ostatecznie z dwójką Kanadyjczyków, którym także zwiał ostatni bus około 00:30 zrzuciliśmy się na taxi pod Koloseum, co wyszło nas 6 euro na głowę (4 osoby). Powrót ze stacji metra obok Watykanu do Anagniny to 1,50e + 1,20e za autobus COTRAL.

Tak czy siak, jeśli ktoś ma ochotę eksperymentować to niech pamięta, że AUTOBUSY linii 720/COTRAL JEŻDŻĄ RZADKO (CO OKOŁO GODZINĘ) a jeśli ktoś przylatuje nocą/pierwszy raz lepiej sobie to darować i kupić za 4e bilet na autobus Terravision spod wyjścia z lotniska skomunikowany z przylatującymi samolotami.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 08 Lip 2013 10:21 

kittycate napisał(a):
Wróciliśmy z tego Ciampino. Mieliśmy wrażenie, że mało kto cokolwiek tam wie. Ludzie w budkach na lotniskach wciskają tylko Terravision i tego drugiego przewoźnika. Mało kto z tubylców mówi po angielsku, a nawet jeśli mówi to i tak nie zna tych możliwości.

Przylecieliśmy WAW-CIA tak, że byliśmy na Ciampino jakoś po 23:10 (opóźnienie samolotu na Okęciu). Przespacerowaliśmy się do tego ronda (jakieś 300 metrów w prawo przy wyjściu z terminalu) aż do budki karabinierów którzy wskazali nam na przystanek autobusowy COTRAL tuż obok. Rozkład na nim jakiś dziwny, napisane że ostatni odjeżdża o 22:30 choć karabinierzy twierdzili że także później, ostatecznie poczekaliśmy tam do północy, nic nie przyjechało więc wróciliśmy pod terminal gdzie zwiał nam właśnie ostatni Terravision za 4 euro. Ostatecznie z dwójką Kanadyjczyków, którym także zwiał ostatni bus około 00:30 zrzuciliśmy się na taxi pod Koloseum, co wyszło nas 6 euro na głowę (4 osoby). Powrót ze stacji metra obok Watykanu do Anagniny to 1,50e + 1,20e za autobus COTRAL.

Tak czy siak, jeśli ktoś ma ochotę eksperymentować to niech pamięta, że AUTOBUSY linii 720/COTRAL JEŻDŻĄ RZADKO (CO OKOŁO GODZINĘ) a jeśli ktoś przylatuje nocą/pierwszy raz lepiej sobie to darować i kupić za 4e bilet na autobus Terravision spod wyjścia z lotniska skomunikowany z przylatującymi samolotami.

Dzięki, że podzieliłaś się spostrzeżeniami. Ja jednak zalecam 720 jak lecicie z KTW, bo na miejscu jesteście w CIAMPINO godzinach rannych :)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1187 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości