Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 140 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 25 Cze 2013 18:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
Jeśli ktoś już wykonał Płazową operację może powiedzieć ile dni roboczych zajęło im zaksięgowanie? Płaciłem wczoraj wieczorem i ciekawi mnie czy do piątku zaksięgują, czytałem, że różnie rozliczają blokady, czasem nawet 2 tygodnie za zwykłe zakupy... :/

ja płaciłem dzisiaj, tez licze na zmieszczenie w limicie :)

Ooo to zobaczymy czy się uda.

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1, 25 Cze 2013 23:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#62 PostWysłany: 25 Cze 2013 22:55 

niebieski
Płaciłem "płazem" w sobotę. Pieniądze są już na koncie, ale ING jeszcze nie rozliczyło transakcji. Liczę, że do 28 (wtedy chyba okres rozliczeniowy w ING się kończy?) się wyrobią :)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 25 Cze 2013 23:22 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
ja placilam w niedziele a dzis juz transakcja rozliczona :D
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 25 Cze 2013 23:24 
Awatar użytkownika

srebrny
miszti napisał(a):
Płaciłem "płazem" w sobotę. Pieniądze są już na koncie, ale ING jeszcze nie rozliczyło transakcji. Liczę, że do 28 (wtedy chyba okres rozliczeniowy w ING się kończy?) się wyrobią :)

Mylisz 2 rzeczy :) do 28 liczy się okres w którym musisz wydać 200zł kartą żeby nie zapłacić 7zł opłaty miesięcznej za kartę. A do końca miesiąca muszą zaksięgować, żeby kasę dostać w lipcu. Czyli nawet jak zaksięguje 30tego to 200zł dostaniesz, ale ściągną Ci 7zł za brak aktywności na karcie w pierwszym miesiącu. Oczywiście najlepiej połączyć obydwie rzeczy i żeby zaksięgowali do 28, wtedy nie naliczą 7zł i kasę wypłacą już w lipcu, przez co będzie możliwość zamknięcia konta przed 28 lipca, żeby nie zapłacić 7zł za kartę ;)

dialam napisał(a):
ja placilam w niedziele a dzis juz transakcja rozliczona :D

A to ciekawe. Moja koleżanka tez płaciła w niedzielę i ciągle transakcja wisi w blokadach. No ale cóż, liczmy, że do piątku ogarną temat.

#65 PostWysłany: 25 Cze 2013 23:31 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
A to ciekawe. Moja koleżanka tez płaciła w niedzielę i ciągle transakcja wisi w blokadach. No ale cóż, liczmy, że do piątku ogarną temat.

no mnie pozytywnie zaskoczyli bo nie spodziewalam sie, ze tak szybko i sprawnie pojdzie
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 25 Cze 2013 23:51 

Ja też ;)
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 26 Cze 2013 08:07 

w pierwszym niepelnym miesiacu
nie placi sie 7zl za karte
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 26 Cze 2013 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
deni28s napisał(a):
w pierwszym niepelnym miesiacu
nie placi sie 7zl za karte

tu jest problem, bo każdy mówi co innego... mi np. konsultant powiedział, że nawet jeśli nie aktywuje karty, a została wysłana, to opłata będzie ale zawsze można pisać reklamacje :]
no nic, nie wiem czy mi rozliczą transakcje do 28 wiec zoabczymy co i jak :)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 26 Cze 2013 15:37 

niebieski
Rozliczyli :) No i karta zastrzeżona :)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 28 Cze 2013 01:05 

Czy można zastrzec po rozliczeniu ( czyli teraz ) i otrzymac w lipcu bonus? Nie bd to problemem? Nie wysylają następnej karty po zastrzeżeniu ( zguba) ? Dzięki za odpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 28 Cze 2013 08:14 

niebieski
Arkuos napisał(a):
Czy można zastrzec po rozliczeniu ( czyli teraz ) i otrzymac w lipcu bonus? Nie bd to problemem? Nie wysylają następnej karty po zastrzeżeniu ( zguba) ? Dzięki za odpowiedzi

Regulamin jest i to chyba nie problem, żeby go przeczytać.

Nie ma w nim mowy o tym, że karta musi być aktywna, aby dostać premię. Nikt Ci niczego nie wyśle, dopóki sam nie zamówisz.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 28 Cze 2013 12:27 

Szybkie pytanie do znawców tematu. Czy bank zdąży zaksięgować mi do końca miesiąca operacje wykonane dzisiaj? Została sobota i niedziela.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 28 Cze 2013 12:31 

Loty: 42
Kilometry: 68 416
Nie zdąży.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 28 Cze 2013 12:40 

To znaczy że mogę odpuścić sobie zgarnięcie premii już w lipcu i dobić do wymaganego tysiąca w kolejnym miesiącu?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 28 Cze 2013 13:43 
Awatar użytkownika

niebieski
lukasz_cz4 napisał(a):
Nie zdąży.

Czemu tak twierdzisz? Mi operacje z tego wtorku zaksiegowalo w srode wieczor.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 28 Cze 2013 13:51 

niebieski
Frosti napisał(a):
To znaczy że mogę odpuścić sobie zgarnięcie premii już w lipcu i dobić do wymaganego tysiąca w kolejnym miesiącu?
Pozdrawiam

Nie ma chyba jakiejś reguły. Mi raz bank zaksięgował operację po ponad tygodniu, natomiast sobotnia płatność "płazem" została rozliczona bodajże we wtorek. Zawsze warto spróbować ;)
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 28 Cze 2013 14:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
lukasz_cz4 napisał(a):
Nie zdąży.

W weekendy banki raczej nie księgują transakcji... Na pewno tak jest w przypadku mBanku czy WBKu, więc tutaj pewnie będzie podobnie...

#78 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):
lukasz_cz4 napisał(a):
Nie zdąży.

W weekendy banki raczej nie księgują transakcji... Na pewno tak jest w przypadku mBanku czy WBKu, więc tutaj pewnie będzie podobnie...

nigdy nie zauważyłem związku dnia księgowania z tym jaki to był dzień tygodnia (co nie znaczy ze w niektorych bankach go nie ma).
Innymi słowy owszem, czasem ksiegowanie trwa 3, 5, 10 (!, sync) dni, ale bardzo często jest księgowane po 1-2 dniach, nawet w sobote czy niedziele. mBank, Millennium, Sync, Meritum, ...
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja jeszcze nigdy nie miałem zaksięgowanej transakcji ani w sobotę ani w niedziele. A płacę kartą średnio 3-5 razy dziennie. Pomimo, że większość transakcji księgują po 1, góra 2 dniach, to w weekend zawsze gromadzi mi się kilka-kilkanaście blokad z piątku, soboty i niedzieli i wszystkie schodzą dopiero w poniedziałek.

#80 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja jeszcze nigdy nie miałem zaksięgowanej transakcji ani w sobotę ani w niedziele. A płacę kartą średnio 3-5 razy dziennie. Pomimo, że większość transakcji księgują po 1, góra 2 dniach, to w weekend zawsze gromadzi mi się kilka-kilkanaście blokad z piątku, soboty i niedzieli i wszystkie schodzą dopiero w poniedziałek.

to ja cos musze zle robic :)
Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 140 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości