Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 471 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kreta
#21 PostWysłany: 22 Kwi 2013 14:52 

Jakbyście mogli pojechać tylko w jedno miejsce, to co jest piękniejsze - Elafonisi czy Balos (opcja statkiem)?
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#22 PostWysłany: 22 Kwi 2013 15:18 

cailte napisał(a):
Jakbyście mogli pojechać tylko w jedno miejsce, to co jest piękniejsze - Elafonisi czy Balos (opcja statkiem)?

Balos, czyli Gramvousa zdecydowanie!

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 22 Kwi 2013 16:14 

Balos zdecydowanie

Załączniki:
DSC00011.JPG
DSC00011.JPG [ 13.96 KiB | Obejrzany 2438 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 24 Kwi 2013 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 134 504
Balos jest jedna z najladniejszych plaz na jakich bylem albo i najladniejsza :)

#25 PostWysłany: 14 Maj 2013 12:05 

Witam wszystkich serdecznie. Jako że pierwszy raz w życiu organizuje sobie sam wakacje, mam w związku z tym do Was jedno ale istotne dla mnie pytanie. Czy 600 Euro na 2 osoby na tydzień na Krecie wystarczy nam na żywienie się w knajpkach/tawernach + paliwo? Lecimy 14go czerwca Ryanairem, mamy w planach sporo zwiedzać zachodnią część wyspy. Auto mam zamiar wynająć jeszcze w Polsce przez net z Autotrip.gr (ceny wyglądają na dobre + full insurance), hotel będzie prawdopodobnie w okolicach Chani tylko ze śniadaniem żeby móc swobodnie zwiedzać (a może to zły pomysł i sensowniej dla budżetu poszukać sobie HB?). Podsumowując to wychodzi jakieś 85euro na dzień na 2 osoby, damy radę czy szukać hotelu z HB?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 14 Maj 2013 12:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

300 euro na osobe to dobrze. Na tawernach to ceny beda jakies 20 euroz za 2 osoby (z winem lub piwem), a benzyna, zalezy jaki to samochod ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 14 Maj 2013 12:22 

Zbanowany
Zdecydowanie odradzam nocleg w Chanii, bo ceny hoteli i wyżywienia są 2-3 razy droższe, niż na wschodzie wyspy. Ja płaciłem 28 euro za noc ze śniadaniem i był to najtańszy hotel w Chanii, 5 minut od plaży, 10 minut od dworca autobusowego.

Polecam hotel Despina w Hersonissos, czyli 40 km na wschód od Heraklionu. Za pokój z 2 łóżkami ze śniadaniem płaciłem 12 euro za noc, Rumuni bardzo uprzejmie mnie obsługiwali, od drugiego dnia miałem darmowe wi-fi w pokoju, a z balkonu widok na morze :) Ponadto przez całe 3 dni byłem w hotelu jedynym gościem, dlatego cały czas miałem ciszę i spokój :)

Dodam, że Hersonisos ma świetnie położenie do zwiedzania, bo 40 km na wschód można zwiedzić plateau z symboliczną grotą, w której narodził się Zeus, Spinalongę, z kolei na 40 km zachód od Hersonissos za Heraklionem jest Knossos z pałacem Minosa, zabytkiem numer 1 na Krecie. W samej Chanii Polaków jest strasznie dużo, na wschodzie z kolei więcej jest Rosjan.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 14 Maj 2013 12:43 

Myślę że zdecyduję się na Hyundaia i10 z silnikiem 1.1 bo Seicento się trochę boję ;) Niestety co do regionu nie mam zbyt dużego pola manewru, bo moja druga połówka uparła się na zachód. Co do hoteli to rzeczywiście ciężko znaleźć coś dobrego w znośnej cenie, wstępnie mam upatrzone 2 opcje które mają dobre opinie na wielu portalach: Albatros Hotel w cenie 1050zł ze skromnym śniadaniem, lub Yakinthos Hotel w cenie 1450zł z lepszym śniadaniem i sam hotel trochę lepiej wygląda. Nie wiem czy to dobry stosunek jakości do ceny. Wiem że ceny wysokie ale nie chciałbym się wkurzać że brudno czy obsługa nie miła itp. a nie znalazłem nic tańszego z dobrymi opiniami. Różnych rzeczy już się naczytałem o najróżniejszych hotelach na Krecie. Może macie jakieś inne propozycje/sugestie?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 14 Maj 2013 13:17 

My też lecimy 14 czerwca z Katowic do Chanii, nastawiamy się jak zwykle na intensywne zwiedzanie też mamy dylemat z noclegami czy w jednym miejscu jako baza wypadowa czy raczej w kilku miejscach robiąc sobie objazdówkę. Zastanawiam się nad noclegiem w Fereniki Resort & Spa w miejscowości Georgioupoli nie ma najlepszych opini ale cena jest całkiem przyzwoita z HB. (na booking.com wychodzi najdrożej) może ktoś był w tym hotelu i podzieli się wrażeniami.

#30 PostWysłany: 14 Maj 2013 13:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wez tanszego z skromnym sniadaniem, bo taniej cy wyjdzie potem np kupic cos w piekarni (dzieki Bogu piekarne greckie maja duzo do zaoferowania) i z kawa. Pita z Serem i zimna kawa beda kolo 1 lub 1.5 ;)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 14 Maj 2013 18:43 

Decyzja zapadła, oczywiście "pod wpływem" ;) niestety wersja droższa. Oby nam to 600e starczyło na żarcie, zwiedzanie i paliwo :) Dzięki za porady.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 14 Maj 2013 18:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jezeli jestescie studentami (nie wiem) to macie prawie wszystkie muzea za darmo. Co do paliwa litr Unleaded 95 jest kolo 1.65 euro
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 14 Maj 2013 19:03 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 134 504
Duzy ten budzet :) Ja wynajmowalem w Agia Marina jezeli bierzecie samoch to nie ma problemu z dojazdem. Ja tak zrobilem. A stamtad mozna jezdzic wszedzie. Pamietajcie o Balos. To jest najwazniejszy punkt wyjazdu na Krete i samochodem spokojnie dojedziecie bez problemu :)

#34 PostWysłany: 14 Maj 2013 22:12 

W takim razie powinniśmy dać rade bez problemu, choć w drugiej połowie czerwca pewnie będzie już trochę drożej. Budżet wole większy i najwyżej przywieść niż sobie żałować. W końcu to wakacje, a z urlopem mamy ciężko bo już niestety od niedawna studentami nie jesteśmy.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 19 Maj 2013 23:05 

Zgadza się ,jest sklep ale on jest droższy niż jakis market w Chanii. byłem tam dwa razy i za tydzień będę napewno jeszcze raz i powiem że zgrzewka browara AMSTEL 6 pack 0,33 kosztuje ponad 7 E a olej z oliwek, ten sam co w INCE jest droższy o 2 E
Ale jak z podręcznym ktoś leci to .te kilka euro na zakupy więcej wyjdzie taniej niż wykupiony bagaż rejstrowany.
 PM off  

#36 PostWysłany: 20 Maj 2013 16:51 

Zalezy na co patrzyłes ja kupowalam w Ince ser feta wyszedł drozej niz w sklepie na lotnisku, tak samo mydełka grecke oliwkowe taniej albo tyle samo co w centrum Chani...

Co do noclegów polecam hotel/studio "Kelanti Studio" dobra lokalizacja. Mieliśmy pokój z aneksem kuchennym (nowe mele, czysta sprzatane codziennie). Pokój był z widokiem na morze, do centrum 15 min na piechote śliczną promenadą. Cena moim zdaniem dość wysoka ale porónywanlna z innymi podobnymi w Chani (280e/7nocy za 2 os.)

W czwartek polecam wybrać się na targ. Na wspomnianej wyżej promenadzie prowadzącej do Chani można kupić wszystko :) np. b. tanie wazywa i owoce.

#37 PostWysłany: 29 Maj 2013 09:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak, Ethniki, Eurobank, Citibank i bodajze Alpha
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 06 Cze 2013 22:19 

Trochę ryzyko.
Terminal nie jest duży kolejek też nie było (majówka) ale za to korki w centrum Chanii były tragiczne tyle tylko, że było to koło południa nie wiem jak sprawa wyglada rano.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 07 Cze 2013 14:17 

jak najtaniej dostac sie na krete z kontynentalnej grecji?
czy na jachtostopa jest szansa?
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 07 Cze 2013 14:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Promem,
bilety sa od 30 euro. Jak cos, ja co chwile dodaje coupony do wykorzystania na promy greckie przez viva.gr (w rzedu 5 lub 10 euro) jak cos :)
Bilety studenckie to od 17 euro :)
(dotyczy to promy z Pireusu do Chania lub Heraklion)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 471 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości