Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Mar 2010 23:25 

niebieski
to i ja się podepnę :)
na przełomie kwietnia maja jedziemy w 5 osób do Faro na 10 dni. Chcemy wziąć dwa małe samochody coby komfort był i jakaś niezależność jak komuś przyjdzie do głowy jechać o 5 rano zdjęcia robić (np mi ;) I pytanko która z wypożyczalni wyrzucanych przez skyscannera jest warta polecenia? Czy też brać z Hertza/ryan lub Europcar/Easyjet? Klasa mniej wiecej fiesta polo
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 17 Mar 2010 07:18 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Ja zawsze biorę z małych lokalnych wypożyczalni, ale obarczone jest to oczywiście ryzykiem. Na przestrzeni czasu jednak się opłacało. W Portugalii niestety nie potrafię nic polecic

#3 PostWysłany: 17 Mar 2010 15:48 

Loty: 123
Kilometry: 304 081
osiek napisał(a):
to i ja się podepnę :)
na przełomie kwietnia maja jedziemy w 5 osób do Faro na 10 dni. Chcemy wziąć dwa małe samochody coby komfort był i jakaś niezależność jak komuś przyjdzie do głowy jechać o 5 rano zdjęcia robić (np mi ;) I pytanko która z wypożyczalni wyrzucanych przez skyscannera jest warta polecenia? Czy też brać z Hertza/ryan lub Europcar/Easyjet? Klasa mniej wiecej fiesta polo

Ja zawsze jak wypożyczam to robię to w IBERENT http://iberent.pt/ Tylko nie wiem jak to wygląda z cenami w Faro , bo tam gdzie mieszkam, w Leiria, to ceny są niższe niż podane na stronie np. Citroen C3 Diesel na weekend (pt-nd) za 65 euro.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Kwi 2013 13:43 

niebieski
Planuje pozyczyc samochod z http://www.autorent.pl w Faro
Cena 101,71 € za 8 dni.. Ale bez CDW i bez Super CDW.. (4E i 7.5E/dzien)

Zastanawiałem sie czy nie lepiej kupic Super CDW gdzie indziej, np. (bo jest ok 4E/dzien), tylko co wtedy z CDW?
Ktos testowal, ma jakies patenty jak to nalepiej/najtaniej zrobić?

Ostatnio edytowany przez JIK, 23 Wrz 2014 17:32, edytowano w sumie 1 raz
link usunięty na prośbę wypożyczalni
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Kwi 2013 14:14 
Awatar użytkownika

srebrny
ExGliwice napisał(a):
Planuje pozyczyc samochod z http://www.autorent.pl w Faro
Cena 101,71 € za 8 dni.. Ale bez CDW i bez Super CDW.. (4E i 7.5E/dzien)

Zastanawiałem sie czy nie lepiej kupic Super CDW gdzie indziej, np. icarhireinsurance (bo jest ok 4E/dzien), tylko co wtedy z CDW?

Lecisz może z Ryanairem? Wówczas dobre stawki (CDW included) ma Hertz:
hertz4ryanair.com

Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Kwi 2013 14:23 

niebieski
Hertz4ryan ok 136Euro (z udzialem wlasnym)
Chyba wlasnie znalazlem cos tanszego.. economycarrentals.com, za ok 80-90Eur.. do tego SDCW z icarhireinsurance (28 Euro/7 dni) = kwota 110-120 Euro i nie matwie sie o nic..

Ostatnio edytowany przez JIK, 23 Wrz 2014 17:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Kwi 2013 14:41 

Zbanowany
Ja zwykle korzystam w Portugalii z carjet.com i dokupuję ubezpieczenie na miejscu. Wychodzi ciutkę drożej, ale nie ma blokady na karcie i śpię spokojnie - nie ryzykuję długotrwałych sporów w razie konieczności rozliczenia uszkodzeń. Poza tym zwykle mam opcje tankowania full/full, więc i tak oszczedzam na kosztach paliwa.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Kwi 2013 14:53 

Ja polecam rentalscars.com Wszystko jest jasne, po polsku a i tak kierują Cię do wybranej, markowej wypożyczalni. Ceny konkurencyjne.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Kwi 2013 17:29 

ja zarezerwowalam na 7 dni bez wkładu własnego za 95 eur na stronie travelrent.pt (trzeba do nich wyslac maila, aby otrzymac cene). jeszcze nie korzystałam, ale znalazlam troche pozytywnych opinii na tripadvisorze
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Kwi 2013 17:37 

niebieski
ExGliwice napisał(a):
Hertz4ryan ok 136Euro (z udzialem wlasnym)
Chyba wlasnie znalazlem cos tanszego.. economycarrentals.com, za ok 80-90Eur.. do tego SDCW z icarhireinsurance (28 Euro/7 dni) = kwota 110-120 Euro i nie matwie sie o nic..

na economyrentals.com znalazlem jeszcze jeszcze lepiej.. 96Euro, z opcja ZERO Deductible (refundable), czyli taki bez excess (ale refundowany, po szkodzie, czyli cos takiego jak icarhireinsurance.com, tylko ze tansze)
pelne warunki tutaj -> http://www.economycarrentals.com/go/news/zero/excess/

Ostatnio edytowany przez JIK, 23 Wrz 2014 17:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Kwi 2013 19:26 

Zbanowany
Przy takich opcjach zawsze pozostaje największy problem:

Cytuj:
Some types of damages and accidents that occur as a result of certain situations are not covered, such as illegal drinking and driving, gross negligance like adding the wrong fuel, incorrect use of the handbrake, mechanical damages (clutch, gearbox etc.), lights, mirrors, windows, any part of the wheels, underside, keys and lock / door handle, off road driving and on unsealed roads, towing charges and any damages caused during the towing away, loss of personal belongings, interior of the car, non authorized driver, administration and immobilisation fee paid to the car rental provider.

General exclusions
Any damages due to vandalism, weather or natural disastersAny damage covered by your vehicle rental agreement.
•You are younger than 25 and older than 65 at the rental start date

A wyboldowane kwestie to właśnie najczęściej występujące. Przed nimi mozna ochronić się wykupując daily buy- out na miejscu w wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Kwi 2013 19:52 
Awatar użytkownika

srebrny
ExGliwice napisał(a):
Zastanawiałem sie czy nie lepiej kupic Super CDW gdzie indziej, np. icarhireinsurance (bo jest ok 4E/dzien), tylko co wtedy z CDW?

Czy dobrze rozumiem, że to ubezpieczenie jest dodatkowym ubezpieczeniem firmy zewnętrznej do wypożyczonego samochodu? Czy je się dokupuje tylko jeśli wypożyczam bezpośrednio z wypożyczalni, czy jeśli biorę samochód przez ECR to też mogę? W sumie 4euro dziennie, a ECR chce około 9euro... Ktoś z tego korzystał i może przybliżyć? Dodatkowo ciekawy jest fakt, że ubezpieczenie też pokrywa dodatkowych kierowców, albo też wypisali, że szyby, opony itp., co np. w Portugalii jest dużym plusem, bo większość ubezpieczeń, które oferują wypożyczalnie i brokerzy nie pokrywa tego typu uszkodzeń...

Ostatnio edytowany przez JIK, 23 Wrz 2014 17:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Kwi 2013 20:50 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
Ja też wypożyczam w Faro. Za 6 dni z pełnym ubezpieczeniem zapłaciłem 114E. rezerwowałem przez doyouspain.com i przydzielili mi LocalCars

#14 PostWysłany: 23 Kwi 2013 21:05 

Zbanowany
adriano84 napisał(a):
Ja też wypożyczam w Faro. Za 6 dni z pełnym ubezpieczeniem zapłaciłem 114E. rezerwowałem przez doyouspain.com i przydzielili mi LocalCars

Na pewno z pełnym ubezpieczeniem?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Kwi 2013 21:08 

niebieski
adriano84 napisał(a):

z pelnym ubezpieczeniem, CDW, czy SCDW, i bez "excess"?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Kwi 2013 21:12 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
ExGliwice napisał(a):

Czy dobrze rozumiem, że to ubezpieczenie jest dodatkowym ubezpieczeniem firmy zewnętrznej do wypożyczonego samochodu? Czy je się dokupuje tylko jeśli wypożyczam bezpośrednio z wypożyczalni, czy jeśli biorę samochód przez ECR to też mogę? W sumie 4euro dziennie, a ECR chce około 9euro...

Dobrze rozumiesz.. I jest to piekne.. w sumie, za jakies 50-60Eur to mozna ubezpieczyc sie na caly rok, na wszystkie wypozyczenoa (czyli jesli planujesz 2 wyjazdy po 1 tydz, to sie zwraca). Ale nie wiem czy gdziekolwiek takie ubezpieczenie jest potrzebne (przykladowo na Kanarach nie)

Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 23 Kwi 2013 21:15 
Awatar użytkownika

srebrny
ExGliwice napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
ExGliwice napisał(a):

Czy dobrze rozumiem, że to ubezpieczenie jest dodatkowym ubezpieczeniem firmy zewnętrznej do wypożyczonego samochodu? Czy je się dokupuje tylko jeśli wypożyczam bezpośrednio z wypożyczalni, czy jeśli biorę samochód przez ECR to też mogę? W sumie 4euro dziennie, a ECR chce około 9euro...

Dobrze rozumiesz.. I jest to piekne.. w sumie, za jakies 50-60Eur to mozna ubezpieczyc sie na caly rok, na wszystkie wypozyczenoa (czyli jesli planujesz 2 wyjazdy po 1 tydz, to sie zwraca). Ale nie wiem czy gdziekolwiek takie ubezpieczenie jest potrzebne (przykladowo na Kanarach nie)

To by było extra, a czy ktoś przetestował to w praktyce? ;) To znaczy jak przychodzi do wypłaty odszkodowania w razie 'w'? Celuję w samochód, w którym wkład własny to 2500euro :P Nie jest dla mnie problemem taka blokada na karcie, ale dobrze byłoby mieć pewność, że blokada wróci w razie gdyby cokolwiek się stało :)

Na jakiej zasadzie wykupuje się to ubezpieczenie? Podaję, termin, wypożyczalnie itp., czy to jest po prostu na moje nazwisko?

Ostatnio edytowany przez JIK, 23 Wrz 2014 17:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Kwi 2013 21:26 
Awatar użytkownika

niebieski
ExGliwice napisał(a):
adriano84 napisał(a):

z pelnym ubezpieczeniem, CDW, czy SCDW, i bez "excess"?

CDW było w pakiecie. Full insurance redukuje excess (Excess waiver). Auto kosztowało 54E a full Insurance płatne dodatkowo 10 per dzień.

#19 PostWysłany: 23 Kwi 2013 21:28 

Zbanowany
@szymonpoznan1

A nie prościej dołożyć parę groszy, dokupić ubezpieczenie na miejscu i spać spokojnie?
Kiedyś przerabiałem procedurę zwrotu należności z ubezpieczenia za potracenia wypzyczalni i mam dość już na zawsze. A i tak się nie opłacało, biorąc pod uwagę czas, pzrewalutowania i koszty własne dochodzenia zwrotu.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 23 Kwi 2013 21:30 
Awatar użytkownika

niebieski
klayton napisał(a):
A nie prościej dołożyć parę groszy, dokupić ubezpieczenie na miejscu i spać spokojnie?
Kiedyś przerabiałem procedurę zwrotu należności z ubezpieczenia za potracenia wypzyczalni i mam dość już na zawsze. A i tak się nie opłacało, biorąc pod uwagę czas, pzrewalutowania i koszty własne dochodzenia zwrotu.

Jestem podobnego zdania, zresztą szukanie oszczędności rzędu kilkudziesięciu złotych jest nie warte takiego zachodu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości