Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 13 Kwi 2013 19:51 
Awatar użytkownika

ludzie jakie kur... zmienili warunki, jak dzieci, poprostu zniesli oplate rezerwacyna i podniesli ceny,, podpiswaliscie jakas umowe ze mowicie o warunkach,, przeciez nikomy pieniedzy nie ukrali..

z drugie strony to im sie w sumie nie dziwie, udospetpnili mozliwosc zakupu biletow, dla ludzi ktorzy duzo lataja (a nawet ich znajomych czy rodzin), jednak Polskie cwaniaczki zrobily z tego przemysl,, wiadomo skorzystalo z tego wiele osob, ale skoro nie bylo to do konca fair wobc wizz, to nalezalo sie rowniez spodziewc takiego zachowania z ich strony, znalezli sposob by zmusic niektorych do wydania wplacoych srodkow na bilety glowinie dla siebie i bliskich (tak sposob jaki zalozyli na poczatku)

przyznam, sam korzystalem z pomocy w zakupach,, ale niech mi ktos nie mowi ze wplacil na wizz 5000pln i na gg dostepny byl 24/7.. po to by charytatywnie kupowac bilety innym,,
 Profil Relacje PM off  

Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel
Egipski raj bez żadnych zmartwień 🍹 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN 😍 Egipski raj bez żadnych zmartwień 🍹 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN 😍
#262 PostWysłany: 15 Kwi 2013 02:11 

Ja myślę, że to dobre posunięcie, teraz przynajmniej jest przejrzyście i nikt nie czuje się oszukany. Bilet kosztuje np. 127 zł i tyle. to jest cała kwota. Podoba mi się to.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 15 Kwi 2013 02:39 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
tomol napisał(a):
Ja myślę, że to dobre posunięcie, teraz przynajmniej jest przejrzyście i nikt nie czuje się oszukany. Bilet kosztuje np. 127 zł i tyle. to jest cała kwota. Podoba mi się to.

A kto się wtedy czuł oszukany? Też było napisane że 127. Doliczało 36 zł domyślnie, nie na końcu przy płatności.

Był za to bonus dla tych co wpłacili kasę na konto w postaci tańszych biletów.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 15 Kwi 2013 14:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dotad nie bylo problemu by placic czesc rezerwacji punktami z konta, a pozostala reszte karta.
Dzisiaj kazdorazowo komunikat odmowy. Wyglada na to, ze obecnie albo placimy srodkami z konta wizz w calosci albo wcale.
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 15 Kwi 2013 14:57 

niebieski
correos napisał(a):
Dotad nie bylo problemu by placic czesc rezerwacji punktami z konta, a pozostala reszte karta.
Dzisiaj kazdorazowo komunikat odmowy. Wyglada na to, ze obecnie albo placimy srodkami z konta wizz w calosci albo wcale.

Też miałem wczoraj taką niemiłą niespodziankę. Chciałem kupić dwa bilety w obie strony i część zapłacić z konta wizz, a część dopłacić kartą - tak jak było to możliwe do tej pory. Niestety okazało się, że to niemożliwe i koniec końców musiałem dokonać dwóch rezerwacji. Niedość, że zapłaciłem więcej za jeden bilet (brak możliwości zakupu biletu ze zniżką wizz discount club/wizz exclussive club), to jeszcze nie wykorzystałem wszystkich środków zgromadzonych na koncie wizz.

#266 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:51 

mam pytanie

czy jeśli kupiłam bilety jakiś czas temu i do wylotu pozostało mi jeszcze 14 dni - mogę na chwilę obecną dokupić walizkę z punktów uzbieranych w wizz clubie? jeśli tak to może ktoś podpowie jak to zrobic.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 16 Kwi 2013 09:29 

agap228 napisał(a):
mam pytanie

czy jeśli kupiłam bilety jakiś czas temu i do wylotu pozostało mi jeszcze 14 dni - mogę na chwilę obecną dokupić walizkę z punktów uzbieranych w wizz clubie? jeśli tak to może ktoś podpowie jak to zrobic.

Możesz. Zaloguj się na swoje konto w Wizz, wybierz zakładkę "moje rezerwacje" i podaj dane lotu (alternatywnie wybierz lot z listy wszystkich rezerwacji) i wybierz "dodaj usługi".

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 16 Kwi 2013 21:35 
Awatar użytkownika

niebieski
witekkowal napisał(a):
correos napisał(a):

Też miałem wczoraj taką niemiłą niespodziankę. Chciałem kupić dwa bilety w obie strony i część zapłacić z konta wizz, a część dopłacić kartą - tak jak było to możliwe do tej pory. Niestety okazało się, że to niemożliwe i koniec końców musiałem dokonać dwóch rezerwacji. Niedość, że zapłaciłem więcej za jeden bilet (brak możliwości zakupu biletu ze zniżką wizz discount club/wizz exclussive club), to jeszcze nie wykorzystałem wszystkich środków zgromadzonych na koncie wizz.

Może taka sytuacja jest przy rezerwacji, natomiast przed chwilą dokupiłem bagaż rejestrowany do wcześniejszej rezerwacji i nie było żadnego problemu z częściową opłatą z konta wizz i kartą.

#269 PostWysłany: 17 Kwi 2013 08:58 

tomol napisał(a):

a do tej pory jak niby było? podczas wyszukiwania pokazywało Ci ile maksymalnie zapłacisz przy opcji platnosci kartą, cena sie dopiero zmieniała jak wybrałeś inną płatność więc nie wiem czemu ktoś miał się czuć oszukany.
oszustwo samo w sobie było ze sciągali tyle kasy za przelew czy platnosc kartą..bo niby dlaczego kupując bilety dla 4 osób w dwie strony i płacąc kartą tylko raz, trzeba bylo zaplacic 8 razy opłate za płatność kartą??
teraz za to doliczają opłate manipulacyjną..czyli oszukują wszystkich, wszczególności tych co maja pieniadze na koncie wizz.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 17 Kwi 2013 09:32 

to jest skandal..
zadzwoniłem pod nr +44 871 423 4223 ze skype
w sprawie tego ze platność za przelew nie wpłyneła, oczyiwscie kazano mi czekać.. po czym powiedzieli ze oni sie tym nie zajmuja..jakby nie wiedzieli odrazu bo rozmowa trwała 6 minut! na koniec kazali mi zadzwonić pod 090695 900 03 koszt ze skype to 4,50 zł /minuta
oczywiście pieniedzy na koncie mi starczyło tylko na 3 minuty a kobieta zamiast sprawdzić co jest grane mówiła mi tylko na jakie konto powinienem wpłacic, w jakiej walucie..tak jakbym tego kurcze nie wiedział..przeciez to miałem wszystko napisane na rezerwacji...
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 17 Kwi 2013 09:35 

niebieski
Krzysztof. napisał(a):
witekkowal napisał(a):
correos napisał(a):

Może taka sytuacja jest przy rezerwacji, natomiast przed chwilą dokupiłem bagaż rejestrowany do wcześniejszej rezerwacji i nie było żadnego problemu z częściową opłatą z konta wizz i kartą.

Możliwe, że tak właśnie jest, jednakże nie zmienia to faktu, że nigdzie takiej informacji nie było. To takie wprowadzenie ograniczenia cichaczem, żeby jeszcze bardziej złupić. Nie miałbym pretensji, gdybym wcześniej został poinformowany, że nie można dopłacić różnicy kartą.

#272 PostWysłany: 17 Kwi 2013 23:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam kupione bilety na lot, ale chciałbym dokupić jeszcze bilety dla drugiej osoby. Obecnie nie należę do Wizz Discount Club - czy istnieje możliwość dołączenia do klubu w taki sposób, żeby dla drugiej osoby kupić bilet w cenie dla Wizz Discount, ale bez dokupywania kolejnego biletu dla siebie? A jeżeli nie, to z racji tego, że posiadam wykupione dwa miejsca na moje nazwisko na dany lot, to czy mogę w jakiś sposób przewieźć np. dwa bagaże podręczne?
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 17 Kwi 2013 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Nie i nie.

Jak kupujesz komuś bilet z WDC to też musisz być na rezerwacji. Bez względu na to czy masz już bilet na lot kupiony - trzeba kupić wtedy drugi.

I nie daje Ci to prawa do dwóch podręcznych. Możesz kombinować z podwójnymi zakupami na wolnocłowej, ale to nielegalne.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 18 Kwi 2013 10:23 

niebieski
Krzysztof. napisał(a):
witekkowal napisał(a):
correos napisał(a):

Witajcie ponownie.
Przed chwilą dokonywałem kolejnej rezerwacji i znowu kwota biletów przekraczała wartość konta wizz. Tym razem jednak płatność przebiegła bez problemu, tj. różnica została dopłacona z karty. Zastanawiam się czy nie złożyć u wizza reklamacji na tamtą poprzednią rezerwację, gdzie musiałem robić dwie oddzielne rezerwacje.

#275 PostWysłany: 18 Kwi 2013 12:10 

niebieski
witekkowal napisał(a):
Witajcie ponownie.
Przed chwilą dokonywałem kolejnej rezerwacji i znowu kwota biletów przekraczała wartość konta wizz. Tym razem jednak płatność przebiegła bez problemu, tj. różnica została dopłacona z karty. Zastanawiam się czy nie złożyć u wizza reklamacji na tamtą poprzednią rezerwację, gdzie musiałem robić dwie oddzielne rezerwacje.

Prawdopodobnie wtedy był błąd w systemie.
Możesz spróbować napisać reklamację, ale nie bardzo mi się wierzy że coś uzyskasz ponieważ warunki zaakceptowałeś. Ale możesz spróbować.
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 02 Maj 2013 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Obawiam się czy coś załatwisz. Ja czekam już na jakąkolwiek odpowiedź od nich miesiąc prawie. Miesiąc mija 4 maja. Co kiedy ten termin minie? Obiło mi się o uszy, że ustawowo mają miesiąc na odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 10 Maj 2013 14:04 

Mam pytanie odnośnie konta Wizz.
Czy istnieje możliwość przelania środków z konta Wizz należacego do mojego Taty na konto Wizz należące do mojej Żony?

dziękuję za odpowiedź,
pzdr,
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 10 Maj 2013 17:20 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
mieciuu napisał(a):
Mam pytanie odnośnie konta Wizz.
Czy istnieje możliwość przelania środków z konta Wizz należacego do mojego Taty na konto Wizz należące do mojej Żony?

dziękuję za odpowiedź,
pzdr,

Niestety nie ma takiej możliwości.
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 29 Maj 2013 14:32 

Loty: 174
Kilometry: 246 761
niebieski
wiem że temat wałkowany był na forum, ale nie mogę znaleźć,
mimo że mam WDC , Wizzair dodaje mi po 30,- za odcinek opłaty manipulacyjnej, nawet jak na końcu wybieram płatność kontem . Za bilety bez opłaty by mi starczyło, z opłatą przekracza środki na koncie,, na jakim etapie likwiduje się opłatę ??
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 29 Maj 2013 14:35 

art77 napisał(a):
wiem że temat wałkowany był na forum, ale nie mogę znaleźć,
mimo że mam WDC , Wizzair dodaje mi po 30,- za odcinek opłaty manipulacyjnej, nawet jak na końcu wybieram płatność kontem . Za bilety bez opłaty by mi starczyło, z opłatą przekracza środki na koncie,, na jakim etapie likwiduje się opłatę ??

http://www.fly4free.pl/jak-kupowac-najt ... -poradnik/

cytuję: "Po skasowaniu zwolnienia z opłaty za płatność na Wizzair.com kartą Citibank Wizz Air, pozostawiona przez węgierskiego przewoźnika furtka do unikania „haraczu” w postaci opłaty za płatność jest jednak bardzo wąska. Aby uzsykać najniższą cenę należy płacić wykorzystując do tego punkty zgromadzone na koncie WIZZ."
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości