Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 11 Lut 2013 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
KKK88 napisał(a):
EDIT: O liście pomagających userów wiem, tylko dalej mam wątpliwość - aby WDC działało, musi lecieć jej posiadacz, tzn. że w moim przypadku do ceny biletów w obie strony dla dwóch osób (2x2) musiałbym doliczyć jeszcze posiadacza WDC, si?

Tak, czasem się to opłaca czasem lepiej zapłacić przelewem.

Zatańcz salsę w jej ojczyźnie 💃🍹 Tanie loty na Kubę od 2069 PLN ✈☀️ Zatańcz salsę w jej ojczyźnie 💃🍹 Tanie loty na Kubę od 2069 PLN ✈☀️
Słońce na Lanzarote 🌴🔆 Tydzień w 4* hotelu ze spa w Costa Teguise za 2496 PLN Słońce na Lanzarote 🌴🔆 Tydzień w 4* hotelu ze spa w Costa Teguise za 2496 PLN
#122 PostWysłany: 14 Lut 2013 19:55 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Trochę się w tym wszystkim pogubiłem:) Która opcja wymaga, aby kupić dodatkowy bilet: WDC czy płatność z konta Wizz?
Gdy zwracam się o pomoc do forumowicza, muszę napisać konkretnie co ma dla mnie zrobić, czy sam wyszuka najtańszą opcję?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 14 Lut 2013 20:19 
Awatar użytkownika

sherif14 napisał(a):
Trochę się w tym wszystkim pogubiłem:) Która opcja wymaga, aby kupić dodatkowy bilet: WDC czy płatność z konta Wizz?
Gdy zwracam się o pomoc do forumowicza, muszę napisać konkretnie co ma dla mnie zrobić, czy sam wyszuka najtańszą opcję?

Myślę, że wyszuka. Ja przynajmniej tak robię:)
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 14 Lut 2013 22:16 

WDC działa wtedy, gdy jednym z lecących jest jego posiadacz. Wtedy trzeba sprawdzić, czy opłaca się dokupić mu dodatkowy bilet
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 15 Lut 2013 14:24 

niebieski
sherif14 napisał(a):

Obydwie.
WDC daje zwykle bilet ze znizka (do 45 zl) - cena WDC,
natomiast konto Wizz zwalnia z oplaty pobieranej przy innych metodach platnosci (18, 27, 36 zl).
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 18 Lut 2013 14:01 

Hej,

Może mi ktoś pomoże: Ze znajomymi lecimy w marcu do Paryża, jednak teraz się okazało że dzieci nie mogą zostać z dziadkami... długa historia. W każdym razie w jaki sposób i za jaką cenę można dokupić 2 bilety dla dzieci (1 i 4 lata)? Dla osoby dorosłej i dziecka to w miarę łatwo można po prostu zrobić nową rezerwację ale jak dodać 2 inne osoby?

Będę wdzięczny za pomoc :)

pzdr
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 18 Lut 2013 14:19 

platynowy
oldrac napisał(a):
w jaki sposób i za jaką cenę można dokupić 2 bilety dla dzieci (1 i 4 lata)? Dla osoby dorosłej i dziecka to w miarę łatwo można po prostu zrobić nową rezerwację ale jak dodać 2 inne osoby?

Przypuszczam że da się kupić jak dla os. dorosłej a później zadzwonić na infolinię i ręcznie zmienią typ pasażera. Ale dla pewności bym zadzwonił i zapytał jak to rozegrać.

#128 PostWysłany: 19 Lut 2013 16:02 

Właśnie doładowałem konto po raz pierwszy. Dzwoniłem ze Skype na numer +448717811096. Rozmowa trwała 5:30, jej koszt to 5,07 zł :) także to chyba najtańsza jak na razie opcja.

Po połączeniu jest informacja po litewsku -wybierz 1, po angielsku -wybierz 2, po polsku -wybierz 3, także jak tylko usłyszycie coś po litewsku to można od razu klikać 3, choć przy tak niskiej cenie połączenia to nie ma aż takiego znaczenia.

Minimalna kwota w przypadku GBP to 250. Środki pojawiają się na koncie od razu. Rezerwacji można dokonać w każdej walucie, ale nie ma tej opcji jak w przypadku płatności kartą/przelewem, czyli ręcznego wyboru waluty. Po przejściu na ostatnią stronę płatności automatycznie zmienia sie waluta w jakiej pokazywany jest stan konta na tą w której kupujemy bilet.

Co najciekawsze kurs po jakim przelicza automatycznie stan konta na inną walutę bardzo odbiega od średniego NBP. W moim przypadku (GBP - PLN) było to bardzo korzystne. Osoby posiadające konta w PLN i kupujące w GBP będą stratne. Przed płatnością mój stan konta wynosił 97.06 GBP a na stronie płatności zmienił się na 515.76 PLN, czyli kurs wyniósł 5.31 (dzisiejszy kurs NBP to 4.85) :) . Dla mnie bomba, ale odwracając tą konwersję to osobie posiadającej 515.76 PLN na złotówkowym koncie Wizz, przy zakupie w funtach pokaże sie tylko 97.06 GBP (przy dzisiejszy kursie NBP powinno to być ok. 106.34 GBP). Jeśli taki sposób przeliczania walut na koncie Wizz utrzyma się, to nawet dla osób mieszkających w Polsce korzystniejsze będą wpłaty w GBP (np. przez znajomych).

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 19 Lut 2013 17:02 

niebieski
witam, podaję jeszcze tańszy sposób na telefon do infolinii, sprawdziłem, koszt połączenia poprzez operatora Voip w moim przypadku Voipdiscount to 0,183E/min, fakt konto operatora Voipa trzeba najpierw doładować ok. 40PLN (zresztą tak samo jak dla Skype), ale oprócz telefonu do Wizz płatnego można potem wykorzystać pozostała kwotę doładowania np. na rozmowy krajowe przez 3 miesiące (polska-free), a potem będzie obciążać pozostałą kwotę, w dobie tabletów i smartfonów gdzie można wgrać aplikację mobilevoip naprawę warto, jeśli post będzie oceniony jako nie na temat proszę o usunięcie, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 20 Lut 2013 13:06 

WItam,
Czy można poprzez infolinię doładować swoje konto wizz kartą mojego taty? POsiada on Karte kredytową citi wizz.
Może ktoś potwierdzić zaprzeczyć?

pzdr,
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 20 Lut 2013 13:31 

platynowy
mieciuu napisał(a):
Czy można poprzez infolinię doładować swoje konto wizz kartą mojego taty? POsiada on Karte kredytową citi wizz.

Można.

#132 PostWysłany: 20 Lut 2013 14:06 

mucha napisał(a):
mieciuu napisał(a):

Można.

Ale czy wtedy on musi byc przy rozmowie z infolinią?

dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 20 Lut 2013 14:26 

platynowy
mieciuu napisał(a):
Ale czy wtedy on musi byc przy rozmowie z infolinią?

W zasadzie to nie, chociaż jeśli Ty masz głos żeński a jako właściciela karty podasz ojca, to mogą poprosić go do telefonu. Jak jesteś chłopakiem to problemu nie ma.

#134 PostWysłany: 21 Lut 2013 20:15 

Loty: 44
Kilometry: 70 350
witajcie. mam pytanie. czy mam mozliwosc doladowania konta wizz angielska karta i w funtach? jezeli tak,to ile? i gdzie mam dzwonic wtedy? czy jest jakis angielski numer? dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 22 Lut 2013 09:54 
Awatar użytkownika

Chciałbym doładować konto wizz i mam pytanie. Lepiej opłaca się wpłacić 1400pln z konta bankowego czy 300eur z konta walutowego?
Domyślnie konto chciałbym obsługiwać w pln. Wiadomo że w przypadku euro próg wpłat jest niższy, pytanie jak z przeliczeniem tej waluty na złotówki po stronie wizz? Będzie w miarę normalny przelicznik?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 22 Lut 2013 10:55 

Czy doładowując konto wizz z karty CITI Mastercard WIzzair , podajemy nr.karty, do kiedy jest ważna karta, ten numer z tyłu karty 3-cyfrowy ?

czy równiez podajemy kod sms jaki finalizuje transakcje ?

dziękuje za odp.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 22 Lut 2013 11:20 

platynowy
mieciuu napisał(a):
Czy doładowując konto wizz z karty CITI Mastercard WIzzair , podajemy nr.karty, do kiedy jest ważna karta, ten numer z tyłu karty 3-cyfrowy ?

Tak

mieciuu napisał(a):
czy równiez podajemy kod sms jaki finalizuje transakcje ?

Nie.

#138 PostWysłany: 22 Lut 2013 12:28 

niebieski
djluck napisał(a):
Chciałbym doładować konto wizz i mam pytanie. Lepiej opłaca się wpłacić 1400pln z konta bankowego czy 300eur z konta walutowego?
Domyślnie konto chciałbym obsługiwać w pln. Wiadomo że w przypadku euro próg wpłat jest niższy, pytanie jak z przeliczeniem tej waluty na złotówki po stronie wizz? Będzie w miarę normalny przelicznik?

Skoro chcesz obsługiwać konto w PLN, to musisz pierwszą wpłatę zrobić w PLN. Będziesz miał równowartość nieco większą niż 300 E.
Przy zakupie biletów w walucie innej niż PLN będzie dokonywane przeliczenie. Nie wiem jaki będzie kurs Wizza, ale wiem jak to działa w przeciwnym kierunku. Jeżeli bilet jest w PLN a płaci się z konta w Euro, to ostatnio kurs wynosił ok. 4.27 PLN za 1 Euro.

Przy następnych doładowaniach możesz wpłacać również z konta w Euro, ale będzie wtedy ta kwota przeliczona na PLN, ponieważ decydujesz się na konto w PLN. Wtedy jeśli np. doładujesz 1400 PLN, to konto w Euro będzie obciążone według kursu bankowego (za ile PLN sprzedaje Euro).

Ogólnie, trudno powiedzieć w jakiej walucie jest lepiej prowadzić konto Wizz. Różnice kursów nie są bardzo duże. Wcześniej było inaczej: kurs 1 Euro był stały 4.50 PLN. Teraz jest płynny.

Jeżeli więcej podróży będzie rozpoczynało się w Polsce, myślę, że lepiej prowadzić konto w PLN.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 22 Lut 2013 13:02 

Doładowałem konto Wizz dzwoniąc ze SKYPE na infolinie +448717811096 wew.3 ( 0,78zł /min ). Srodki z karty CITI pobrane natychmiast i na koncie również od razu.

Ps.Czy Wizzair przysyła na e-mail Faktury za bilety lub za doładowanie konta? Jesli tak to kiedy?

dziękuję za pomocne infa.
pzdr,
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 22 Lut 2013 14:07 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Tę 3-cyfrową liczbę z tyłu karty podaje się konsultantowi? Czy to aby na pewno jest bezpieczne podawać tak wszystkie dane kredytówki? :/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości