Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 06 Lut 2013 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Jacku, dzwoniłeś na Polską infolinię? Czy jakąś inną? (cypryjską?)[/quote]

Dzwoniłem na Polską linię i miałem dokładnie wszystko przygotowane numer mojego konta i kartę kredytową Citi. Pieniądze były na koncie natychmiast. Pani próbuje przeciągnąć rozmowę, ale ja jej powiedziałem, że znam dokładnie regulamin i wiem jak korzystać z tego konta.

Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych
Majówka w słonecznej Chorwacji 🌊🏖️Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2098 PLN Majówka w słonecznej Chorwacji 🌊🏖️Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2098 PLN
#102 PostWysłany: 06 Lut 2013 22:17 

niebieski
maxximala napisał(a):
mój przelew doszedł (1400PLN)
trwało to 3 dni

29.01 - data przelewu
dziś pojawiły się środki na koncie

Czy w tytule przelewu wpisałeś tylko wyłącznie swój nr członkowski WIZZ (np "01234567890") czy pisałeś jakieś dodatkowe informacje (np "nr konta wizz: 1234567890 właściciel Jan Kowalski"). Może moje pytanie może wydawać się banalne, ale jednak mam trochę stracha z przelaniem już całkiem sporej kwoty, a nie mam w planach dzwonić na infolinie skoro nie pytają nawet o numer konta i dane właściciela. Pytanie kieruję również do innych osób, które doładowały konto WIZZ za pomocą przelewu bankowego.

Image
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 07 Lut 2013 00:47 

Ciekawostka -wizzair wprowadził ograniczenia. Płacąc za bilety z konta Wizz można maksymalnie kupić 5 biletów ( właściciel konta + 4 dodatkowe osoby ). Takiej informacji nie doczytałam się wcześniej ,na stronie wizzair jest info ,że na 1 rezerwacji może lecieć 9 osób :(
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 07 Lut 2013 01:04 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
9 osób + Ty może być może być podczas zakupu z konta WDC. 5 osób z kona Wizz jest od dawna, więc nie siej zamętu!
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 07 Lut 2013 18:46 

Loty: 6
Kilometry: 6 772
ms993 napisał(a):
Ja wysłałem to 1,40zł - zobaczymy co z tego wyjdzie :D
Najwyżej będę stratny złotówkę.

Nie zauważyłem gdzieś takiej informacji co się stało z tym 1.40zł?:P

Początek przygód... ;) Nie ważne gdzie, lecz z kim:)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 07 Lut 2013 20:46 
Awatar użytkownika

wilczekosw napisał(a):

Nie zauważyłem gdzieś takiej informacji co się stało z tym 1.40zł?:P

Też przelałem i pieniędzy ni widu. Zwrotu brak.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 07 Lut 2013 21:11 

niebieski
^^ Przelej brakujące 1398,6 to może będzie konto zasilone :D (żart. oczywiście) Komu oprócz @maxximala udało się zasilić konto przelewem? Jak zatytułowaliście przelew, mianowicie czy pisaliście jeszcze jakieś informacje oprócz numeru członkowskiego?

Image
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 08 Lut 2013 04:12 
Awatar użytkownika

emLOT napisał(a):
Ciekawostka -wizzair wprowadził ograniczenia. Płacąc za bilety z konta Wizz można maksymalnie kupić 5 biletów ( właściciel konta + 4 dodatkowe osoby ). Takiej informacji nie doczytałam się wcześniej ,na stronie wizzair jest info ,że na 1 rezerwacji może lecieć 9 osób :(

Zasiliłem konto przez telefon z karty Citibank Wizz. Pani poinformowała mnie, że z konta Wizz mogę kupić bilet dla siebie i jeszcze maksymalnie 4 osób. Cała rozmowa trwała ok.4-5 min, a środki pojawiły się na koncie Wizz natychmiast. Ogólnie jestem zadowolony
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 08 Lut 2013 17:59 
Awatar użytkownika

niebieski
jajacekk napisał(a):
Właśnie zasiliłem konto kwotą 1400zł przez infolinię, koszt połączenia 21,30zł

Dzisiaj na moją kartę Wizz Citi wpłynęło 556 punktów za doładowanie konta kwotą 1400.

I jeszcze zgłaszając rezygnację z karty Wizz Citi zaproponowano mi rok bezpłatnego korzystania z karty, a potem automatycznie mam dostać członkostwo WDC

#110 PostWysłany: 08 Lut 2013 19:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Trochę dziwne, że jajacek dostał przy zasileniu konta przez infolinię 4% cashbacku w punktach, a wentyl wcześniej tylko 2%. Wentyl zasilał kwotą większą niż minimalna ale to w sumie nie powinno mieć wpływu na % cashbacku. Ciekawa sprawa ...
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 08 Lut 2013 22:25 

tomczas napisał(a):
maxximala napisał(a):
mój przelew doszedł (1400PLN)
trwało to 3 dni

29.01 - data przelewu
dziś pojawiły się środki na koncie

Czy w tytule przelewu wpisałeś tylko wyłącznie swój nr członkowski WIZZ (np "01234567890") czy pisałeś jakieś dodatkowe informacje (np "nr konta wizz: 1234567890 właściciel Jan Kowalski"). Może moje pytanie może wydawać się banalne, ale jednak mam trochę stracha z przelaniem już całkiem sporej kwoty, a nie mam w planach dzwonić na infolinie skoro nie pytają nawet o numer konta i dane właściciela. Pytanie kieruję również do innych osób, które doładowały konto WIZZ za pomocą przelewu bankowego.

w tytule przelewu należy wpisac tylko numer członkowski
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 09 Lut 2013 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Czy doładowanie kartą Citi konta Wizz jest traktowane jako płatność bezgotówkowa czy gotówkowa (przelew z karty)? Istotne to jest ze względu na koszty operowania tym 1400zł. Może ktoś potwierdzić z doładowujących jak to wygląda w historii karty?

#113 PostWysłany: 09 Lut 2013 20:18 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
Rozliczone doładowanie na wyciagu
Kod:
29/01        WIZZ AIR 920WZZMxxxxx BUDAPEST HU    -x.000,00   

Doładowanie jeszcze nierozliczone
Kod:
07/02   Transakcje bezgotówkowe   TRANSAKCJA W TRAKCIE ROZLICZANIA xxxxxxxxxxxx6783   -x.000,00   

Za doładowanie dostałem 2%, złożyłem reklamacje do Citibanku, zobaczymy co z tego bedzie ;)

#114 PostWysłany: 10 Lut 2013 11:29 
Awatar użytkownika

Kurcze od czego to zależy że jest to przelew czy transakcja bezgotówkowa,2 czy 4 % cashbacku?
Czyżby od miłej pani w słuchawce a może jest na to jakiś myk?
Też zamierzam doładować konto tylko nie wiem jak zrobić to najlepiej.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 10 Lut 2013 14:29 
Awatar użytkownika

srebrny
To nie o to chodzi, czy transakcja przejdzie jako przelew (gotówkowa) czy bezgotówkowa, bo wiadomo że będzie bezgotówkowa. Za przelew to nie dostałbyś żadnych punktów, tylko nagrodę w postaci oprocentowania i prowizji dla banku :)
Chodzi o to, że za standardową transakcję bezgotówkową jest 2% cashbacku, a za zakupy na wizzair.com jest 4%. Pytanie jest więc, czy doładowanie konta przez infolinię wizza jest traktowane jako zakup na wizzair.com ? Może zależy od tego jak operator infolinii wpisze w systemie opis/kod transakcji ? Zobaczymy co będzie z reklamacją wentyla ...
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 10 Lut 2013 20:29 
Awatar użytkownika

@wntl Daj znać jak czegoś się dowiesz,czekamy na info.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:16 

niebieski
Dzwoniłem na infolinię WIZZ. Pani pytała mnie o numer członkowski w celu ustawienia waluty na koncie! Dziwne trochę gdyż z tego co pisali inni forumowicze, nie pytali na infolinii o nic, tylko polecano zrobienie przelewu na numer podany na stronie.

Image
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 11 Lut 2013 08:13 
Awatar użytkownika

niebieski
tomczas napisał(a):
Dzwoniłem na infolinię WIZZ. Pani pytała mnie o numer członkowski w celu ustawienia waluty na koncie! Dziwne trochę gdyż z tego co pisali inni forumowicze, nie pytali na infolinii o nic, tylko polecano zrobienie przelewu na numer podany na stronie.

Gdy zasilałem konto Wizz 1400 pln pani na infolinii pytała o numer członkowski w Wizz, imię i nazwisko, numer karty kredytowej, do kiedy ważna i nr cvv
Pieniądze były na koncie natychmiast, po 3 dniach wpłynęło 556 punktów na Citi

Tak wygląda moja historia po doładowaniu konta Wizz

Załączniki:
Klip_93.jpg
Klip_93.jpg [ 158.77 KiB | Obejrzany 3796 razy ]

#119 PostWysłany: 11 Lut 2013 12:36 

Jako, że to mój pierwszy post, to chciałbym się z Wami serdecznie przywitać, często tu zaglądam, a teraz założyłem też konto.

Chciałbym się Was konkretnie poradzić - moje WDC wygasło pod koniec minionego roku, nie zdecydowałem się go przedłużać, a teraz chciałbym zakupić bilety jak najbardziej unikając opłat. Do tej pory płaciłem po prostu przelewem bankowym (+18zł), czy w moim przypadku da się tego jakkolwiek uniknąć? Nie korzystam z karty CitiBanku, z tego co czytałem wątek, to można przelać środki na konto WIZZ płacąc za połączenie telefoniczne (jakieś 20zł).

Gdybym chciał skorzystać z uprzejmości jednego z użytkowników forum ws. uniknięcia haraczu, to czy mam taką szansę? Musiałbym najpierw samodzielnie zakupić WDC, a dopiero potem szukać biletów? Poprzednie zdanie chyba nieaktualne - bo czytając regulamin WizzAira wnioskuję, że WDC można zakupić wyłącznie przy zamawianiu biletów, czyli co - w moim przypadku nie da się połączyć WDC z uniknięciem haraczu?

EDIT: O liście pomagających userów wiem, tylko dalej mam wątpliwość - aby WDC działało, musi lecieć jej posiadacz, tzn. że w moim przypadku do ceny biletów w obie strony dla dwóch osób (2x2) musiałbym doliczyć jeszcze posiadacza WDC, si?

EDIT2: Dzięki Skibek, w takim razie będę liczył co i jak :)

Ostatnio edytowany przez KKK88 11 Lut 2013 12:50, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 11 Lut 2013 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
jest lista osób pomagających w oddzielnym wątku, wszystkie te osoby mają doładowane konta punktowe i również WDC, więc jeśli się będzie opłacać mogą pomóc, ja również ;)
http://fly4free.pl/forum/mam-srodki-i-p ... ,181,24281

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości