Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 438 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 27 Sty 2013 00:39 

do :Tiger_CBR..

Nie widze wczesniejszego mojego wpisu wiec podam raz jeszcze jesli chodzi o przelot z Martyniki do Berlina ..

Berin jak podałam wczesniej powyzej 4000zł natomiast przelot do Paryża za ok 1669zł a pozniej easy jet do berlina z tego samego lotniska Orly.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#302 PostWysłany: 27 Sty 2013 21:13 

nordatlantique napisał(a):
Zadzownila do mnie prezenterka wiadomosci najwiekszej stacji TV na Martynice (mamy az 3 :D) ktora chce zrobi reportaz na poczatku kwietnia o Polakach ktorzy odkrywaja Martynike dzieki super tanim biletom... Trzeba bedzie zrobic jakis wspolny wypad. Ktos chce wystapic :)?

My będziemy 28.03-11.04, więc też możemy jeśli będzie taka potrzeba ;)
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 28 Sty 2013 16:29 

zyzyrafa napisał(a):
Zadzownila do mnie prezenterka wiadomosci najwiekszej stacji TV na Martynice (mamy az 3 :D) ktora chce zrobi reportaz na poczatku kwietnia o Polakach ktorzy odkrywaja Martynike dzieki super tanim biletom... Trzeba bedzie zrobic jakis wspolny wypad. Ktos chce wystapic :)?

My będziemy 28.03-11.04, więc też możemy jeśli będzie taka potrzeba ;)

super!
mysle, ze sprobuje zorganizowac jakis wspolny wypad, albo grillowanie na plazy, zeby bylo przyjemniej.

#304 PostWysłany: 28 Sty 2013 19:52 

My też się piszemy:).

Pozdrawiam, Nordatlantique:)
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 29 Sty 2013 15:38 

Jak grill to moze polska kuelbaske przywieziemy dlavekipy telewizyjnej ? To by bylo cos ;)
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 29 Sty 2013 16:51 

zyzyrafa napisał(a):
Jak grill to moze polska kuelbaske przywieziemy dlavekipy telewizyjnej ? To by bylo cos ;)

no a ja nie zasluzylam na kielbase :)???

zorganizujemy cos fajnego, mozecie brac kielbase. mam sie z nimi umowic telefonicznie pod koniec marca.

Dla zainteresowanych : znalazlam stowarzyszenie niekomerycjne, ktore proponuje wypady canyoningowe, za mniej niz 30€, moze przetestuje ich w weekend.

Jutro nadal wybieramy sie na wyprawe rybacka lodka, jest na 6, mamy jeszcze 3 miejsca.

Mam tez jednego podroznika ktory w dniach 14-18.04 szuka 2-3 osob zeby skorzystac z naszych wycieczek (kajaki, opuszczone osiedle rybackie i grand'rivière, wodospady). Wrzuce wczesniej info ze szczegolami na podszewke

#307 PostWysłany: 29 Sty 2013 17:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Kilkakrotnie zmieniano mi godziny lotów na poszczególne odcinki, i teraz tak sobie myślę, że ostatnio zrobiłam błąd, bo zamiast 12h stopovera na Martynice może mogłam zrobić 48h, tym bardziej, że jestem na Martynice w karnawałowy poniedziałek, i mogłam przedłużyć pobyt i poprzebierać się za diabełka ;/

#308 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:18 

Mam tez jednego podroznika ktory w dniach 14-18.04 szuka 2-3 osob zeby skorzystac z naszych wycieczek (kajaki, opuszczone osiedle rybackie i grand'rivière, wodospady). Wrzuce wczesniej info ze szczegolami na podszewke

Hej, jesli to o mnie chodzi, to przylatuje na Martynike 7.04 i do 14.04 bede mieszkal w Tartane. Wlasnie 8.04-14.04 chcialem z Podszewka pozwiedzac wyspe, bo pozniej przenosze sie na poludnie :) Dawajcie znac jak bedziecie chetni :)
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 30 Sty 2013 17:11 

czy jest szansa odsprzedać bilety? mam 7 biletów na termin czerwiec lipiec. z powodów osobistych niestety nie będę mógł polecieć
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 30 Sty 2013 17:23 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
@czesiek - nie można

#311 PostWysłany: 01 Lut 2013 22:22 

Właśnie wróciłem z Karaibów. Byłem na Martynice, St Lucii i St Vincent i Grenadyny. Jak coś chętnie odpowiem na pytania. Proszę o priv.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 02 Lut 2013 00:03 

srebrny
JayGatsby napisał(a):
Właśnie wróciłem z Karaibów. Byłem na Martynice, St Lucii i St Vincent i Grenadyny. Jak coś chętnie odpowiem na pytania. Proszę o priv.

no to może krótka relacja na forum, żeby każdy skorzystał?:)

Sam organizowałeś przejazdy na sąsiednie wyspy? byłeś na rejsie? co polecasz? czego unikać?
Gdzie mieszkałeś na St. Lucii? soufriere czy jednak północ? jakie warunki dróg, jakie koszty wypożyczenia samochodu? chyba że jest sprawna komunikacja miejska? opinie o lokalnych, czy są normalne sklepy? czy robiłeś nurkowanie? Czy wchodziłeś/wjeżdżałeś na Soufriere / Piton?
gdzie spałeś - w sensie hotele - polecasz coś? rezerwować teraz czy na miejscu?

Gdzie byłeś na Grenadynach? może jakieś fotki z raju?:))
Które wyspy widziałeś? jak się tam dostałeś z St. Lucii?

Ogólnie - ile płaciłeś za bilety, noclegi, samochody. Ile czasu trwała Twoja wycieczka? Ile czasu spędziłeś na każdej wyspie?
LonDynia lubi ten post.

#313 PostWysłany: 02 Lut 2013 00:28 

Popieram :D opisz troche swój wyjadz (ceny itp)
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 03 Lut 2013 00:47 

cyberpunk64 napisał(a):
Kilkakrotnie zmieniano mi godziny lotów na poszczególne odcinki, i teraz tak sobie myślę, że ostatnio zrobiłam błąd, bo zamiast 12h stopovera na Martynice może mogłam zrobić 48h, tym bardziej, że jestem na Martynice w karnawałowy poniedziałek, i mogłam przedłużyć pobyt i poprzebierać się za diabełka ;/

12 godzin to nie tak malo, warto sie jednak wyrwac z lotniska. Co prawda bedzie ciezko z komunikacja, ale mam wrazenie, ze nie jestes jedyna w tej sytuacji, ktos juz do mnie pisal ze bedzie na Martynice tylko 11go... zebym tylko odkopala ten mail to bym Ci powiedziala kto.... albo moze sie ujawni na forum po tej wiadomosci :)?

#315 PostWysłany: 03 Lut 2013 04:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Spoko mamy auto, tylko jeszcze nie wiem o której będę musiała je oddać w europcar, :) będzie tez żeglarz swoim autkiem- możemy w tym dniu zawiązać korporacje taksowkowa :)

#316 PostWysłany: 03 Lut 2013 17:07 

cyberpunk64 napisał(a):
Spoko mamy auto, tylko jeszcze nie wiem o której będę musiała je oddać w europcar, :) będzie tez żeglarz swoim autkiem- możemy w tym dniu zawiązać korporacje taksowkowa :)

samochodem nie bedzie sie dalo wjechac do centrum FdF, trzeba bedzie zostawic na zewnetrznym parkingu i potem jechac navette, albo, zeby nie byc od niej zaleznym, zaparkowac na platnym parkingu przy zjezdzie z obwodnicy "Rocade" w strone Centre Ville, to najlepsza opcja moim zdaniem.
to bedzie tlusty poniedzialek, czyli obowiazuja przebrania za przeciwna plec :) w stylu "dziwacznych malzenstw"; o takich:
http://www.martinique.franceantilles.fr ... 145832.php

#317 PostWysłany: 08 Lut 2013 15:34 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Witam. Wrocilismy calo i zdrowo z wyprawy Paryz i Martynika.
Na Paryz przeznaczylismy w sumie trzy dni. Dwa przed wylotem na Martynike i jeden po powrocie. Na Martynice spedzilismy 8 dni. Na lotnisku wynajelismy auto z Avis, rezerwowane wczesniej przez autoeurope. Koszt na 4 dni 155 E. Nie mieli rezerwowanego przeze mnie Opla Corasa wic dali nam prawie nowe Audi A1. Nocleg rezerwowalem w pazdzierniku 2012. w miejscowosci Pointe du Boute. Hotel La Pagerie dla 3 osob z rezerwacja przez hotels.com kosztowal na 8 dni ok. 2500 zl. Polecam na pobyt. Hotel ma duze pokoje z aneksami kuchennymi. Mozna samemu przyzadzic posilek. Fajny basen i blisko do plazy. Po wyspie zrobilismy ponad 500 km. Polecam do zrobienia w ciagu jednego dnia:
1. Rezerwat Caravelle ( piekne widoki, ruiny zamku, obserwatorium) po poludniu Zatoka La Robert (wynajac kajaki i wyprawa na pobliskie wyspy z iguanami na wolnosci). Meczacy ale pelen wrazen dzien.
2. Wyprawa do St. Pierre (polecam rano, nie ma turystow) pozniej wyprawa przez las tropikalny do wodospadu i wypoczynek na pobliskiej plazy z czarnym piaskiem. Niesamowite wrazenie robi las tropikalny
3. Plaza Las Salines na poludniu i zwiedzanie poludnia wyspy.
4. Ogrody Balata (koniecznie trzeba byc) mosty wiszace wsrod koron drzew. Nastepnie FdF. Miasto nie jest zbyt ciekawe ale jak kto lubi.
My jeszcze 4 dni odpoczywalismi na plazy i na miejscu w P.d.B
Dodatkowe informacje:
- rano w codzienny dzien duze korki na drodze z poludnia wyspy w kierunku FdF
-Warto cene ustalic z taksowkarzem wczesniej. Moze byc nizsza od taryfikatora nawet o 30%.
- Polecam Taksowkarza Pierre tel.0696265078. Troszke mowi po angielsku. Ma busa na 7 osob.
.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 08 Lut 2013 16:48 

srebrny
taki lekki offtopic:)
jeśli ktoś szuka noclegu przed lotem na Martynikę to za 80zł można zarezerwować pokój Superior koło Place d'Italie - łatwy dojazd do ORY
mój termin: 30-31.03
zniżka: 85%

http://www.easytobook.com/hoteldetails. ... 13&prs_arr[0]=2&amu=280821882&room[33968]=1

#319 PostWysłany: 09 Lut 2013 23:56 

Krzysztof76 napisał(a):
Hotel La Pagerie dla 3 osob z rezerwacja przez hotels.com kosztowal na 8 dni ok. 2500 zl. Polecam na pobyt. Hotel ma duze pokoje z aneksami kuchennymi. Mozna samemu przyzadzic posilek. Fajny basen i blisko do plazy.

Krzysztof - blisko do plazy tzn. ile minut pieszo ? I jaka ta plaża ?
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 11 Lut 2013 20:21 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Witam odpowiem na parę pytań które do mnie trafiły.
W pobliżu Pointe du Boat i hotelu La Pagerie są trzy plaże. Jedna to Asan Mitan (plaża miejska, z knajpkami wieczorna muzyką i handlarzami dragów) Następna jest przy hotelu i porcie. Natomiast kilka świetnych zatoczek z białym piaskiem palmami i rafą koralową jest ok. 400m od hotelu. Rewelacyjne miejsce do odpoczynku, pływania snurklowania.

Miałem parę pytań na priva, ale odpowiem tu bo może sie wszystkim przydać.
1. Wypożyczalnie są na terenie budynku lotniska. W związku z dużymi kolejkami szczególnie do Avis proponuję aby jedna osoba odbierała bagaż a druga poszła załatwiać formalności z biurem. Odbior auta jest ok 700 m od lotniska na parkingu na który dojeżdża sie busem.
2. Droga do wodospadu jest ciekawa od samego dojazdu (przez wąską drogę przez las tropikalny). Nie wymaga specjalnego przygotowania. Jednak potrzeba ubrać szybkoschnące buty np. sandały. Często przechodzi się przez strumien.
3. Dojazd do wypożyczalni kajaków w La Robert jest bardzo skomplikowany. My braliśmy kajaki z wypożyczalni Robert Kayak w poblizu wyspy z iguanami płynie się 1h. Na wyspę traficie bez problemu dają mape. Koszt kajaka to 15 E za 4h lub 25 E za cały dzien.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 438 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość