Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 460  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 29 Gru 2012 12:49 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Pytanie do posiadaczy karty mbank M&M: po jakim czasie od otrzymania miesięcznego wyciągu transakcji mile trafiają na konto?
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#222 PostWysłany: 29 Gru 2012 13:26 

HON fly4free
Mile są naliczane niezależnie od terminu zamknięcia okresu rozliczeniowego. 10-tego każdego miesiąca.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 29 Gru 2012 13:44 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 29 Gru 2012 14:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Zazwyczaj jest to kilka dni wcześniej, ale deadline jest zawsze 10-tego.

#225 PostWysłany: 30 Gru 2012 11:56 

niebieski
czy komus udalo sie naliczyc mile wstecz za lot czarterowy condor z niemiec (wykupiony jako pakiet z biura podrozy)?
Na stronach miles-and-more jest napisane, ze trzeba podac karte przy check-in, czego nie zrobiłem ;-(
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 30 Gru 2012 23:44 
Awatar użytkownika

Znajoma chce zapisać się do Miles&more. Czy jest obecnie jakaś promocja, dająca mile na start?

#227 PostWysłany: 31 Gru 2012 00:44 
Awatar użytkownika

srebrny
ExGliwice napisał(a):
czy komus udalo sie naliczyc mile wstecz za lot czarterowy condor z niemiec (wykupiony jako pakiet z biura podrozy)?
Na stronach miles-and-more jest napisane, ze trzeba podac karte przy check-in, czego nie zrobiłem ;-(

Jeśli te loty zliczają się do m&m, to można uzyskać naliczenie mil na loty chyba do 6 mies. wstecz. Po zalogowaniu na koncie m&m jest zakladka "prośba o naliczenie mil". Trzeba podać nr biletu i ew. nr rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 01 Sty 2013 17:26 

Najwazniejsze jest zachowanie karty boardingowej, niewazne gdzie kupilo sie bilet na lot. Wydaje mi sie, ze w przypadku Condora nie ma mozliwosci naliczenia wstecznie mil za posrednictem formularza on-line, trzeba wyslac zatem oryginal karty boardingowej do Niemiec.
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 02 Sty 2013 10:23 

niebieski
edytinha napisał(a):
Najwazniejsze jest zachowanie karty boardingowej, niewazne gdzie kupilo sie bilet na lot. Wydaje mi sie, ze w przypadku Condora nie ma mozliwosci naliczenia wstecznie mil za posrednictem formularza on-line, trzeba wyslac zatem oryginal karty boardingowej do Niemiec.

tak właśnie doczytałem na stronach m&m
https://www.miles-and-more.com/online/m ... 49328&l=en
"Condor cannot be credited using the online form."

i zrobiłem.. Nie mialem co prwada numeru biletu, ktory byl wymagany na formularzu,
ale boarding pass wyslalem.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:51 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
marek2011 napisał(a):
Loty zrealizowane do 6 m-c wstecz poprzedzających dzień rejestracji w M&M można skredytować poprzez wypelnienie formularza z poziomu profilu w M&M - trzeba w nim podać dane dot. przelotów (numer biletu, lotów, trasa, data itp.) - dotyczy to przewoźników zintegrowanych; w przypadku innych linii Star Alliance i partnerskich konieczne jest niestety wysłanie oryg. BP + potwierdzenia rezerwacji do Niemiec.

Czy SWISS jest linią zintegrowaną? Robiłam podróż WAW-ZRH-MRU-ZRH-WAW wszystko na 1 bilecie. Z naliczeniem mil za loty na trasie WAW-ZRW-WAw nie ma problemu, za to te pojawiają się za odcinek na MRU. Czy eticket wystarczy?? Do kogo to zgłosić (może zagranicą?) bo w Polsce robią problemy...

#231 PostWysłany: 02 Sty 2013 14:14 

Generalnie Swiss przechodzi przez formularz on-line, ale jezeli nie przyjmuje danych wpisanych przez Ciebie (co sie oczywiscie zdarza), jedynym wyjsciem jest wydrukowanie formularza PDF oraz przeslanie go wypelnionego wraz z oryginalem karty pokladowej do Niemiec. Potem czekac i czekac. Jesli wciaz nie bedzie mil na koncie to dzwonic do Niemiec, nie ma sensu do Polski. Niedawno przerabialam problem z jednym odcinekiem Swissa (bilet Lufthansy, piec segmentow podrozy i trzy rozne linie) Niestety za lot z lipca, nalezne mi 6000 mil naliczono dopiero w grudniu (po 4 krotnym wyslaniu formularza, przeslaniu skanu karty do M&M w Polsce, przeslaniu oryginalu do Niemiec az wreszcie wielu telefonach do Polski i Niemiec). M&M w Polsce zajmuje sie tylko LOTem i Lufthansa, niewazne jaki bilet, wazne kto wykonywal lot.
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 02 Sty 2013 14:35 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
edytinha napisał(a):
Generalnie Swiss przechodzi przez formularz on-line, ale jezeli nie przyjmuje danych wpisanych przez Ciebie (co sie oczywiscie zdarza), jedynym wyjsciem jest wydrukowanie formularza PDF oraz przeslanie go wypelnionego wraz z oryginalem karty pokladowej do Niemiec. Potem czekac i czekac. Jesli wciaz nie bedzie mil na koncie to dzwonic do Niemiec, nie ma sensu do Polski. Niedawno przerabialam problem z jednym odcinekiem Swissa (bilet Lufthansy, piec segmentow podrozy i trzy rozne linie) Niestety za lot z lipca, nalezne mi 6000 mil naliczono dopiero w grudniu (po 4 krotnym wyslaniu formularza, przeslaniu skanu karty do M&M w Polsce, przeslaniu oryginalu do Niemiec az wreszcie wielu telefonach do Polski i Niemiec). M&M w Polsce zajmuje sie tylko LOTem i Lufthansa, niewazne jaki bilet, wazne kto wykonywal lot.

dzięki - a co jeśli nie znajdę karty pokładowej?? nie sądziałam, że będą takie problemy i nie wiem czy gdzies je mam... mam eticket - pt to chyab logiczne, że skoro wykorzystalam 1 i ostatni odcinek, to chyba 2-3 też musiałam, wiec w czym problem??

#233 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:31 

Jesli nie masz oryginalu karty to moze byc problem ale sprobuj zatem zalaczyc chociaz kopie e-ticketu. A tak w ogole, to probowalas przez formularz on-line, bo tak naprawde to na e-tickecie sa chyba wszystkie dane, ktore nalezy wpisac w formularzu.

Logicznym dla mnie tez bylo, ze kiedy wyslalam do Niemiec oryginal karty pokladowej za odbyty lot, to zaraz potem powinny pojawic sie mile na koncie. Zamiast mil jednakze mialam po raz 4-ty informacje na moim koncie milowym, ze nie ma nazwiska na liscie pasazerow. Dla mnie byl to nonsens, bo przeciez mieli moj oryginal karty, najlepszy dowod, ze odbyla podroz na danym odcinku. Poczulam sie zatem tak, jakby moja karte wyrzucili do kosza (w moim przypadku byl problem z wpisanym imeniem w miejscu nazwiska a i drugie nazwisko bylo niekompletne, co zreszta nie stanowilo problemu w naliczeniu mil za pozostale 4 odcinki). Jesli bylby to krotszy lot, za jakies marne pare mil, to bym pewnie odpuscila (zreszta zrobilam tak juz za lot kolumbijska AVIANKA, pomimo wyslanego oryginalu karty) ale nie podarowalam im moich 6000 mil i dopiero po kilku telefonach do Niemiec wyprostowano sytuacje.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 03 Sty 2013 12:05 

Witam,

Jeżeli ktoś z Państwa chciałbym odsprzedac mile, to prosze o kontakt na PRV !
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 03 Sty 2013 12:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Caliante napisał(a):
Witam,

Jeżeli ktoś z Państwa chciałbym odsprzedac mile, to prosze o kontakt na PRV !

Napisałem na PRV

#236 PostWysłany: 13 Sty 2013 23:06 

niebieski
30000 mil po Europie to jest bilet OW czy RT ? Czy za 30k mil mozna skonfigurowac bilet krk-cdg i lhr-krk tak zeby nic nie doplacac ?
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 25 Sty 2013 18:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Witam

Mam ponad 370k mil na koncie i status Senator ważny do końca lutego 2013.
Co stanie się z niewykorzystanymi milami w przypadku utraty statusu (0 mil statusowych) ?

#238 PostWysłany: 25 Sty 2013 19:36 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Mile znowu zaczynają być ważne max 36 miesięcy, co jest liczone od momentu ich naliczenia, czyli wszystkie mile zdobyte 3 lata wstecz od lutego 2013 lub wcześniej teoretycznie upływają od razu. Ale przyjęty jest 3-miesięczny okres karencji, który liczy się chyba od końca kwartału, czyli zachowałyby ważność do czerwca.

Mile uzyskane później traciłyby swoją ważność po 3 latach, ale też jest to liczone miesięcznie lub kwartalnie.

Jeśli jeszcze masz status Senator, to skorzystaj z dedykowanego nr infolinii i tam na pewno wszystko dokładnie wyjaśnią.

#239 PostWysłany: 25 Sty 2013 19:44 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
peter1956 napisał(a):
30000 mil po Europie to jest bilet OW czy RT ? Czy za 30k mil mozna skonfigurowac bilet krk-cdg i lhr-krk tak zeby nic nie doplacac ?

Można.

Sprawdź jaka jest dostępność biletów-nagród na tych trasach, bo może się opłacać poczekać do 2 tygodni przed podróżą i wówczas mieć to samo za 15 tys. mil.
Oczywiście za 15 lub 30 tys. mil możesz kupić bilety, ale będziesz musiał jeszcze wykupić podatki i opłaty, co raczej czyni taką operację mało opłacalną. Na te dodatkowe opłaty potrzebne jest w tej chwili jeszcze 18 tys. mil.

#240 PostWysłany: 25 Sty 2013 19:59 

Hose napisał(a):
Mam ponad 370k mil na koncie i status Senator ważny do końca lutego 2013.
Co stanie się z niewykorzystanymi milami w przypadku utraty statusu (0 mil statusowych) ?

Sudoku napisał(a):
Mile znowu zaczynają być ważne max 36 miesięcy, co jest liczone od momentu ich naliczenia, czyli wszystkie mile zdobyte 3 lata wstecz od lutego 2013 lub wcześniej teoretycznie upływają od razu. Ale przyjęty jest 3-miesięczny okres karencji, który liczy się chyba od końca kwartału, czyli zachowałyby ważność do czerwca.
Mile uzyskane później traciłyby swoją ważność po 3 latach, ale też jest to liczone miesięcznie lub kwartalnie.
Jeśli jeszcze masz status Senator, to skorzystaj z dedykowanego nr infolinii i tam na pewno wszystko dokładnie wyjaśnią.

@Sudoku
Wprowadzasz w błąd. Z SEN spadnie do FTL na 2 lata. Na FTL mile również są ważne bezterminowo. Masz czas na wykorzystanie mil do 2018.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 460  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości