Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 10 Gru 2012 23:16 

Witam, mam problem. Wlasnie dokonalem odprawy online w Wizzair i dopiero po wydrukowaniu karyt pokladowej zobaczylem blad: zle wpisalem date waznosci dokumentu. Co mam w takiej sytuacji zrobic? Ma to jakies znaczenie?! Prosze o pomoc lot juz za tydzien... Pozdrawiam !!
 Profil Relacje PM off  

🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴 🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴
Tanie bilety ❗️Przejazdy do wielu polskich miast autokarami NEOBUS już od 1 PLN 😍 Tanie bilety ❗️Przejazdy do wielu polskich miast autokarami NEOBUS już od 1 PLN 😍
#602 PostWysłany: 11 Gru 2012 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 71 867
Czy ktoś może mi powiedzieć w którym miejscu przy odprawie online w Wizzarze wpisuje się rodzaj dokumentu i date ważności? ja klikam odprawa online i wyskoczyła mi juz karta pokładowa ale na niej nie ma żadnych danych dotyczących karty (oczywiście zrobiłam to eksperymentalnie na bilecie 3 osoby, która nie leci) Proszę o pomoc

#603 PostWysłany: 11 Gru 2012 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Na loty w Schengen nie trzeba już wpisywać danych z dowodu, starczy wydrukować kartę i dokumenty wziąć na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 19 Gru 2012 02:50 

Popełniłem błąd podczas bookowania biletu alitalia (multitratta włochy -japonia - włochy(=>praga) – zamieniłem imię z nazwiskiem. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie w tej kwestii i udało się komuś to zamienić lub też odbył taką podróż bez zmian i miał wówczas jakiekolwiek problemy.

przeglądając historię tematu identyczny problem miał użytkownik pietka2222, w innym temacie pochwalił się nawet ze odbył swoją podróż do japonii, jednak nie wiem czy ostatecznie udało mu się dokonać poprawki czy leciał na bilecie z błędem.

z góry dziękuję za porady, pozdrawiam

pietka2222 napisał(a):
Witam!W tanim bilecie promocyjnym Ailitalia z Mediolanu do Tokio przez pomylke wpisalem tam gdzie nazwisko imie i odwrotnie tam gdzie imie nazwisko ,menedzer we Wloszech mimo ze odrazu zadzwonilem powiedzial mi ze nie moga tego zmienic i zebym kupowal 2 nowe bilety po 1000 euro (pomylka w dwoch biletach.Bledow ani w nazwiskach ani w imionach nie ma.Wiem ze trzeba uwaznie i dokladnie wypelniac takie dokumenty i sam jestem sobie winien <ale moze ktos juz spotkal sie z taka sytuacja.lece 19/09/2012 bilety kupowalem jeszcze w maju do dzisiaj nie doczekalem sie jakiejs odpowiedzi z biura Ailitalia.Jedynie przyslano mi te bilety i napisano ze wracam z Tokio do Rzymu a nie do Budapesztu jak jest napisane na biletach.
Z gory dziekuje za porade
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 20 Gru 2012 21:59 

Proszę o pomoc...

Niedawno kupiłem bilety Ryan Air na lot 15 Maja 2013. Zapłaciłem kartą (virtualną ING), Ryan pobrał pieniądze i wszystko jak na razie w porządku.

Moja karta traci ważność w lutym 2013, natomiast odprawę online mogę wykonać wiadomo 15 dni przed lotem czyli po 1 maja.
W zakładce Odprawa Online należy podać nr rezerwacji oraz wprowadzić numer karty której użyłem przy dokonywaniu płatności.
W banku poinformowali mnie, że moja karta nie zostanie w lutym przedłużona tylko zostanie nadana nowa i innym numerem

Czy będzie jakiś problem podczas odprawy online jeżeli wpisze tam ten stary numer karty???
 Profil Relacje PM off  

#606 PostWysłany: 20 Gru 2012 22:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Możesz wybrać opcję nr 2 lub 3 i tam nie jest wymagany nr karty, tylko e-mail, nr rezerwacji, trasa czy data lotu.

#607 PostWysłany: 20 Gru 2012 22:24 

Starość nie radość, chyba muszę sobie kupić okulary. DZIĘKUJĘ
Ale pomijając te dwie inne opcje to jak będzie z tą kartą?
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 21 Gru 2012 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
FelipoF1 napisał(a):

Moim zdaniem nie będzie żadnego problemu. Płatność została już dokonana, więc nawet gdyby karta kończyła się jutro to nic to nie zmienia. Ona ma być aktywna w momencie płacenia, a nie w momencie odbywania lotu.
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 21 Gru 2012 13:42 

FelipoF1 napisał(a):

Poza tym gdy kupujesz bilet to podajesz termin, do ktorego karta jest ważna. W razie jakiś niedogodności wyskoczyłby jakiś błąd.

#610 PostWysłany: 21 Gru 2012 17:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Przy odprawie numer karty jest tylko sposobem zweryfikowania czy ty to ty. Nie ma wiec roznicy czy karta jest dalej wazna, chodzi tylko o to czy znasz jej numer.

#611 PostWysłany: 26 Gru 2012 13:58 

Dzień dobry,

Rezerwowałem bilety przy pomocy Call Center Alitalii, kiedy przyszły e-bilety okazało się, że Pan wpisał łączenie pierwsze i drugie imiona np. PATRYKKAMIL. Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją, czy to może być powód do problemów a lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 26 Gru 2012 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Nie będzie problemu. W normalnych liniach dopuszczane są aż 3 literówki.

#613 PostWysłany: 26 Gru 2012 21:16 

Witajcie

Czy jak kupię bilety bez bagażu rejestrowanego i zaznaczę że lecę tylko z podręcznym małym bagażem to będę mógł później zalogować się na swoją rezerwacje i dokupić na przykład podręczny w wizzair i rejestrowany w Ryanair?

dzięki
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 26 Gru 2012 21:20 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
niebieski
sebasp napisał(a):
Witajcie

to będę mógł później zalogować się na swoją rezerwacje i dokupić na przykład podręczny w wizzair?

dzięki

Nie ma problemu, można dokupić i duży podręczny jak i rejestrowany
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 26 Gru 2012 21:45 

Mam jeszcze takie pytanko czy zakładając konto na wizzair muszę podać adres taki jak w dowodzie(dokument podróży) czy może być inny (zamieszkania) ?

dzięki
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 26 Gru 2012 22:16 

Witam, odprawiałem się na lot powrotny Wizzair’em z Sandefjord do Lublina , po wprowadzeniu wszystkich danych i przejsciu do odprawy, po zaakceptowaniu okazalo sie, ze data waznosci dowodu osobistego nie zostala wprowadzona(wprowadzilem, nie wiem czemu nie ma jej na karcie pokladowej). Moje pytanie do Was, czy w Wizzair’ze nie patrza na tego typu rzeczy tylko imie i nazwisko? Pierwszy raz lece tymi liniami i sie troche obawiam, ze moga byc z tego tytulu jakies problemy. Troche czytalem na ten temat i duzo ludzi pisze, ze to nie ma zadnego znaczenia.
Ps. Na lot z Warszawy do Sandefjord w ogole nie bylo mozliwosci wprowadzenia owych danych. Licze na wasze doswiadczenie.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 26 Gru 2012 22:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Macie jakiekolwiek argumenty

ze Mr/Ms/Mrs na rezerwacji jest bez znaczenia i jest to wylacznei zwrot grzecznosciowy
i delikwent poleci nawet jak bedzie Ms Jan Kowalski

opadaja mi juz rece i szczeka od tlumaczenia
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 26 Gru 2012 22:50 

Jakiś czas temu kupiłem bilety korzystając z konta WDC innej osoby, czy powinienem ją odprawić na ten lot czy nie jest to potrzebne? Mogą pojawić się jakies pytania gdy ta osoba nie stawi się na lotnisku? Prosze o pomoc bo lot juz jutro, a ja nie pomyslałem o tym wczesniej
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 26 Gru 2012 23:02 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
misiek napisał(a):
Jakiś czas temu kupiłem bilety korzystając z konta WDC innej osoby, czy powinienem ją odprawić na ten lot czy nie jest to potrzebne? Mogą pojawić się jakies pytania gdy ta osoba nie stawi się na lotnisku? Prosze o pomoc bo lot juz jutro, a ja nie pomyslałem o tym wczesniej

Nie będzie żadnych problemów, nie musisz nikogo więcej oprócz siebie odprawiać.

#620 PostWysłany: 26 Gru 2012 23:05 

misiek napisał(a):

Ich to po prostu nie interesuje, wazne ze kase wzieli i juz. :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości