Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Lis 2024 23:16 

Loty: 59
Kilometry: 151 609
niebieski
Nissan Rent Car - jak oceniacie?
No i takie warunki to blokada na karcie czy nie?

Załączniki:
Screenshot_20241118-220827~4.png
Screenshot_20241118-220827~4.png [ 317.09 KiB | Obejrzany 479 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#62 PostWysłany: 27 Sty 2025 17:32 

Mam pytanie dotyczące międzynarodowego prawa jazdy. Odebrałem genewskie, od Wiedeńskiego różni się tym, że tam miałem “wytłoczkę” z orłem, a na genewskiej jest tuszowa pieczęć. Zdjęcie jest błyszczące więc przecież te pół pieczęci się zetrze. Czy to inwencja mojego urzędu z tą tuszową pieczęcią?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 27 Maj 2026 19:51 
Awatar użytkownika

platynowy
Gdyby ktoś potrzebował sprawdzoną i niedrogą wypożyczalnię na Hokkaido, to polecam:
https://maps.app.goo.gl/jCneReVFzwePM94N7?g_st=ac

Potrzebowałem auta na dwie doby i w moim terminie byli najtańsi, a dobre opinie o nich się potwierdziły. Od samego początku szybko odpowiadali na maile, już w Japonii był z nimi dobry kontakt przez Whatsapp, a w samym biurze (dojazd z/na lotnisko ich shuttle busem, czas przejazdu ok. 10-15 min.) są pracownicy całkiem dobrze mówiący po angielsku. Przed wydaniem auta precyzyjnie opowiadają co i jak, łącznie ze zwróceniem uwagi na różne istotne kwestie (np. nietypowe znaki STOP i inne specyficzne reguły drogowe w Japonii). Po zwrocie auta pobieżnie je obejrzeli, sprawdzili paragon ze stacji (którego oczekują, choć nie za bardzo wiem, po co, skoro sprawdzają też stan paliwa na wyświetlaczu) i po sprawie.

Dostał mi się - zgodnie z zamówieniem - Suzuki Solio, nówka sztuka (coś ok. 2000 km na liczniku), który na tamtejsze trasy mogę polecić. Jest kompaktowy,ale pojemny, hybrydowy, więc oszczędny.

Image

Załącznik:
IMG_20260527_195522_edit_1004083418879784.jpg
IMG_20260527_195522_edit_1004083418879784.jpg [ 627.2 KiB | Obejrzany 52 razy ]

Na Hokkaido jeździło się bardzo przyjemnie (nie wjeżdżałem do Sapporo), choć byłem zaskoczony gdzieniegdzie słabym stanem dróg. No i te opłaty... Płatnym odcinkiem przejechałem raptem dwa razy (w tą o z powrotem mniej więcej między Toyako i Noboribetsu, czyli ok. 40 km one way) i zapłaciłem za to łącznie prawie 60 zł, a to nawet nie jest w pełni droga dwupasmowa. Na szczęście jednak, większość dróg, którymi się poruszałem (okolice Niseko) była 4free. Generalnie, jeśli brać auto w Japonii, to na odludziu.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości