Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
ESTA krok po kroku

http://www.wykop.pl/ramka/5272353/esta- ... -po-kroku/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 932 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 11 Wrz 2025 16:48 

srebrny
rzeczywiscie, taki system jest w Izraelu, ale cos kojarze ze przy przekraczaniu granicy tez cos niby takiego jest, ze od 1 do 3 jest ok.

nie mam pojecia dlaczego akurat mam 3 a nie jeden, bylem w USA jakies 11 razy.
hmm... moze podpadlem moimi wakacjami na Kubie ?
 Profil Relacje PM off  

Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎 Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎
🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹 🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹
#922 PostWysłany: 12 Wrz 2025 21:34 

srebrny
@Michcioj

To dziwne, bo TSA nie powinna obchodzić ESTA, to domena CBP.
Nie podróżowałeś często do USA w ostatnim czasie ? - bo to obniża rating.
michcioj lubi ten post.

#923 PostWysłany: 13 Wrz 2025 01:20 

srebrny
no wlasnie nie.
w ciagu ostatnich 4 lat bylem w USA 4 razy.
dziwi mnie co TSA (a nie immigration) moze interesowac moja ESTA czy ranking,
moze podpadlem wizyta na Kubie ? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#924 PostWysłany: 22 Wrz 2025 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
Cytuj:
W polu imię wpisz WSZYSTKIE imiona dokładnie w takiej formie, w jakiej widnieją w paszporcie

Jak to wpisać? osobno czy razem?
PIERWSZE DRUGIE
PIERWSZEDRUGIE
Wszak w paszporcie jest ze spacją, ale na dole, szewronami wpisane jest PIERWSZE<DRUGIE.

#925 PostWysłany: 22 Wrz 2025 20:42 

Imiona PIERWSZE spacja DRUGIE, a gdy nazwisko dwu członowe to wpisywałem bez spacji. 3xESTA otrzymana, wjazdów dużo.
I dodatkowo jedno YES w Q&A na pytanie o odmowę wizy (ale było to ostatnio w 2002 :))
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.
Raphael uważa post za pomocny.

#926 PostWysłany: 02 Paź 2025 17:29 

niebieski
Mam mieć tylko tranzyt w Miami w drodze powrotnej do Polski z Kolumbii i pytanie czy jak zaaplikuje o este ,,wjazdowa,, bez wybierania opcji transit przejdzie czy jak transit to tylko i wyłącznie ta jedna opcja. Zawsze po tej podwyżce zostanie na kolejny raz by wjechać a nie przepali się 40 dolca tylko na tranzyt a mało to nie jest teraz.
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 02 Paź 2025 17:33 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Nie dawaj transit.. zrob jakąś rezerwację hotelu (bo masz wpisać address in usa) w razie czego i anuluj po otrzymaniu esty. Tego i tak na 99.99% nikt nie sprawdza, ale a nuż.. a jak będziesz leciał to nie ma znaczenia czy tranzyt czy nie. I tak musisz przejść przez immigration.

Jak kilka lat temu wyrabiałem wize i też miałem tranzyt to podałem jako adres dane lotniska w Los Angeles i też przeszło;)
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 03 Paź 2025 09:48 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Po co robić rezerwację hotelu? Kilka dni temu otrzymałem bez problemu ESTA wpisując "I don't know yet". I dostałem tylko info, żeby zaktualizować przed przyjazdem.
Zeus lubi ten post.

#929 PostWysłany: 29 Paź 2025 21:20 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Mam pytanko - czy wizyta w Iraku (Erbil - czyli na wizie Kurdystanu) kasuje możliwość uzyskania ESTA ?

I przy okazji pytanie - w jakich jeszcze krajach może być problem przez taką wizę ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#930 PostWysłany: 29 Paź 2025 23:29 

złoty
Kasuje.
https://travel.state.gov/content/travel ... ogram.html

Cytuj:
Under the Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015, travelers in the following categories must obtain a visa prior to traveling to the United States as they are no longer eligible to travel under the Visa Waiver Program (VWP):

Nationals of VWP countries who have traveled to or been present in Democratic People's Republic of Korea, Iran, Iraq, Libya, Somalia, Sudan, Syria, or Yemen on or after March 1, 2011 (with limited exceptions for travel for diplomatic or military purposes in the service of a VWP country).
 Profil Relacje PM off
Tomo14 lubi ten post.

#931 PostWysłany: 05 Lis 2025 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Od 26 grudnia 2025 roku służby USA będą robić zdjecia wsytskim cudzoziemcom przekraczającym granice Stanów Zjednoczonych. Zdjęcia będą robione podróżnym nie tylko przy wjeździe do kraju, ale i w momencie jego opuszczania. I nie tylko przy przekraczaniu granic powietrznych, ale też lądowych i morskich. Zdjęcia wykonane w punktach granicznych będą w czasie rzeczywistym porównywane ze zdjęciami z dokumentów podróży. Fotografie obywateli amerykańskich mają być przechowywane przez 12 godzin od ich wykonania, a zdjęcia obcokrajowców – nawet do 75 lat.
https://www.cbc.ca/news/business/u-s-ph ... -9.6953627
 Profil Relacje PM off  

#932 PostWysłany: 05 Lis 2025 22:01 

HON fly4free
Ponieważ zazwyczaj jednak do USA się przylatuje, to nie widzę wielkiej różnicy, poza zdjęciami przy wylatywaniu - zdjęcia i tak robią. Artykuł jest o Kanadyjczykach, którym się wydaje, że nie są inwigilowani, cóż, ruch turystyczny z Kanady spadnie jeszcze bardziej.
 Profil Relacje PM off
ted07 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 932 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość